divendres, 16 d’octubre del 2009

ASSEMBLEA GENERAL
ORDINÀRIA DE LA F.C.P.E













(Auditori, Estadi Cornellà-El Prat: Josep Maria)


Alberto Ariza: "La Federación tendrá, la fuerza que las penyas quieran que tenga".

Ahir vespre en segona convocatòria, va tenir lloc l’Assemblea Ordinària de la Federació de Penyes del RCD Espanyol a la sala del Auditori del nou estadi de Cornellà-El Prat.

L’acte va començar als voltants de les vuit del vespre, amb l’aparició d’un conseller de l’àrea d’expansió, el senyor Newton que es va presentar i oferir a la FCPE per tot allò que pugui ajudar de del seu càrrec. Les paraules com sempre molt maques, bona música...

Posteriorment, van dirigir-se als presents Pep Poblet, músic que ha format part de diverses iniciatives del RCDE per oferir-se a les penyes per participar en actes, així com dir que també prendrà part a la pròxima Gala de les Penyes.


Sergio Fidalgo “fidel a la cita” amb la seva variada oferta de llibres, i revistes periques, va anunciar que sortirà un llibre escrit per ell mateix, referent als dotze anys i escaig que Daniel Sánchez Llibre porta al capdavant de l’entitat. Així com també va recordar el darrer número de la revista 23 Perico homenatge a Dani Jarque. Va donar el seu correu electrònic als presents a fi que totes les penyes que facin actes socials puguin ser reflectits en el diari esportiu del que forma part Sergio, (As). Nota: Aquesta mateixa proposta és també vàlida pel que es refereix a Sentiment Perico (qualsevol convocatòria i/o celebració d'actes socials que ens envieu, serà publicat)...


L’Assemblea pròpiament dita va començar amb un minut de silenci en memòria de tots aquells socis que ens han deixat en aquest darrer any, guardat amb escrupulós silenci, i posteriorment amb la lectura per part del secretari, Lluis Domínguez, de l’acta de la darrera assemblea, que va ser aprovada per unanimitat, i la relació de penyes presents a l’acte. El lloc (un centenar de seients –molt bonic, però de poca capacitat- ), era ple de gom a gom.

Primerament va tenir lloc la lectura de l’estat de comptes i el desglossament dels ingressos i despeses des de que l’actual junta va arribar al càrrec, a càrrec del tresorer Salvador Fosas, per passar al informe de gestió del President de la FCPE, Alberto Ariza. Enguany, les penyes seran les encarregades de repartir loteria de la Federació pel sorteig del Nen a fi de incrementar els curts ingressos que la Federació té a fi de pogué tenir més recursos per destinar a les diferents comeses que té al seu càrrec (animació, plaques, corones) ja que la major part dels ingressos s’acaben destinant a les despeses generals.

Ariza, en el seu informe va ressaltar les moltes vicissituds passades al llarg d’aquest any tant complicat, i tot i manifestar que el club en moltes coses ha col•laborat i que s’han fet moltes coses, si que en moltes altres va mostrar la seva reprovació al poc cas, a la poc interès que gent de l’entitat te envers el moviment penyista. A tal efecte va afirmar, i reafirmar després de ser interpel•lat sobre la qüestió per un dels penyistes en el torn de precs i preguntes, que “la Federación de Peñas tendra la fuerza que las peñas quieran”.

Aquest argument que pot semblar una obvietat, amaga un rerafons bastant delicat. En la darrera Assemblea, es va acordar fer un comunicat per instar al Consell prèvia reunió, a fi que convoqués el president una Junta Extraordinària d’Accionistes (les penyes no poden convocar-la, ja que es necessita un 5% d’accions). En aquell clar i moderat comunicat s’expressava la preocupació per tot el que va succeir la passada temporada (encara no s’havia salvat l’equip matemàticament) i la necessitat que hi haguessin importants canvis, i mesures dràstiques per redreçar el rumb de l’entitat.

Una penya, la de Tarragona, es va escindir de la FCPE al considerar que el comunicat era tou, i que no s’havia fet front al consell amb l’energia necessària que les circumstàncies obligaven. En canvi altres penyes els hi va semblar dur, i que s’extralimitava del que té que ser les funcions de la FCPE, anant més enllà del que es va acordar, i estan en desacord amb la valoració de l’actuació del Consell.

Ariza va remarcar, que tot i sentir-se totalment recolzat per les penyes, (si no, va dir que marxaria, ja que afirmar no tenir cap tipus de interès en la permanència en el càrrec més enllà del que vulguin els penyistes), però a la vegada també va dir ben clar, que no és fàcil que les actuacions “de força” per reclamar els drets dels penyistes o en una determinada actuació, pugin comptar mai amb un consens suficient per fer pressió als estaments del club, ja que la massa social (i en aquest cas penyística) tendeix a estar dividida en els capitals assumptes de l’entitat. Si les penyes anessin a una, tindrien una força tremenda envers l’entitat.

Algunes penyes (GPE Manigua, Furia Perica) van mostrar ahir el suport a Ariza pel que faci falta per reclamar tot allò que tinguin dret els pericos, les penyes, i que per desgràcia s’ha d’aconseguir lluitant, i no totes les penyes estan disposades a fer-ho.

Es va mostrar molest Ariza, amb la poca delicadesa en que es mostra l’entitat envers la Federació... Encara està esperant que condicionin en el nou local en l’estadi, amb “pladur” per fer les separacions i uns endolls per connectar ordinador, etc. Mesos per que et col•loquin un endoll per la corrent o el pc... Aquest és el club que tenim, amics lectors...

Es va parlar de tot allò referent a la situació esportiva quan la FCPE va organitzar la primera reunió amb capitans del primer equip, tècnics, consellers, APMAE, per tal de fer front a la difícil situació i organitzar el desplaçament a Vila-Real costejat pels jugadors. (Per cert, aquella reunió que es volia que es fes cada any, independentment de la situació, per que cadascú de les parts exposi el que volgués a fi de que s’estrenyin més els lligams entre jugadors i afició, ja no s’ha celebrat enguany... Només volen a les penyes quan la situació és crítica...)

Es va parlar dels homenatges futurs a Dani Jarque (el club pensa fer un partit d’homenatge a finals d’any, així com un homenatge en la porta 21, i també va dir que tot el material que es va exposar en aquell indret està perfectament guardat i quedarà exposat en futur proper). També va expressar el desig de la família Jarque manifestat pel representant Mágico Diaz de no acceptar homenatges particulars de les penyes, els quals agraeixen però que no accepten que tinguin lloc.

Altre tema polèmic va ser el descompte a penyes en les compres de la tenda, que el club volia establir un mínim totalment inacceptable de 150 euros per compra, i que es va aconseguir fer enrera les posicions de l’entitat després de negociar durament el tema, amb la creació d’uns carnets per dues persones per penya per evitar el frau massiu en el tema.

Van sortir els temes reincidents dels autocars, de la rotonda, dels aparcaments i accessos al nou estadi, de les noves penyes resen creades i algunes en tràmits de formació, així com de les moroses que encara no han satisfet les quotes a la Federació (a partir d’ara la quota passa de 30 a 50 euros tal com es va aprovar en la darrera assemblea).

També van haver-hi queixes de dos penyes (Viladecans i San Boi) a les quals , els hi ha “desaparegut” les pancartes gegants que hi tenien col•locades perfectament al Estadi, sense tapar cap tipus de publicitat, i que d’un encontre a l’altre ja no hi son...Com ningú reconeix el motiu de la pèrdua, de l’extravií o de la subtracció, tindrem que arribar a la conclusió penso jo, que ja tenim el primer fenomen sobrenatural a Cornellà-El Prat... Potser Iker Jiménez faci un programa... Per que pancartes de set metros de llarga per 1.5 no desapareixen així com així... o potser si?...

El President de la Federació va fer esment en repetides ocasions als greuges que han patit penyes com la GPE Manigua, que després del enorme esforç per aconseguir un estand a la Fira d’Entitats de la Mercé, ningú del club s’acostés per el mateix. També va aconsellar a les penyes que els seus actes no coincideixin en les dates a fi que no puguin tenir la excusa de dir que no hi poden anar per la gran quantitat (?) d’actes que hi ha en un mateix cap de setmana. També es va parlar de l’idea que els presidents de penyes siguin un partit invitats a la llotja, amb tot el protocol evident, amb l’alcalde o regidor del seu poble (naturalment les que son de BCN, ho tindran més complicat, oi?...)

Es va parlar també de l’organització de futurs desplaçaments, del “problema” amb la famosa gàbia del Villarreal CF. Ariza es va mostrar totalment en contra que la FCPE organitzi un desplaçament massiu al Camp Nou, (només ja per motius de seguretat, tot i que va recordar que la Curva l’havia fet i tampoc havia succeït res de greu mai).

En definitiva, Ariza, va recordar que ha estat un any molt complicat per la situació esportiva, el trasllat a Cornellà-el Prat, la desaparició de Dani Jarque, i el primer encontre davant el Madrid.

Araceli Pérez va intervenir per anunciar que el proper 14 de novembre tindrà lloc a l’hotel Hesperia Power d’Hospitalet (al mateix recinte que l’any passat), i que de moment no hi ha candidatures per el proper Aplec de Penyes del 2011 (el del 2010 es celebrarà a Cornellà), motiu pel qual s’amplia el període de presentació de candidatures fins l’1 de gener.

Amb el sempre interessant i a vegades llarg torn de precs i preguntes va acabar l’acte, aixecant-se la sessió abans de les deu de la nit.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M