diumenge, 11 d’octubre del 2009

TRIOMF ÈPIC DEL FILIAL (2-1)
AMB EL DEBUT DE PERARNAU A LA BANQUETA








RCD Espanyol “B”: 2 – Terrassa FC: 1

S’ha complert el tòpic: Entrenador nou, victòria segura...

El RCD Espanyol ha sumat el seu primer triomf en l’actual campionat de Segona Divisió B, coincidint amb l’estrena d’Oscar Perarnau com a tècnic del filial blanc-i-blau, en un encontre en el que els egarencs al minut 88 vencien per 0-1. La remuntada perica ha tingut lloc en el darrers minuts d’un partit que tot i no fer un bon partit, han tingut moltes més ocasions per al menys puntuar que el Terrassa FC, que ha justificat la seva classificació en darrer lloc, al sucumbir a la por en el moment en que s’ha quedat amb un home menys per expulsió de Jacob Ba (86’), acabant cedint davant l’empenta i il•lusió dels espanyolistes que no s’han rendit i han lluitat fins el darrer instant per revertir la situació.

L’Espanyol B ha començat manant, intentant posar setge a la porteria visitant amb internades pel cantó dret que han portat varies centrades de Marc Pedraza sense conseqüències.
El Terrassa per la seva part, amb el pas dels minuts s’ha anat traient el domini de sobre, i ha anat lligant en curt als espanyolistes, que amb la pressió de la situació l’equip blanc-i-blau s’ha anat diluint mica a mica. L’ex espanyolista Ivan Díaz ha rematat als 19’ una centrada per la dreta fora, sent la primera aproximació amb perill.


Pedraza ha gaudit de les millors ocasions en aquest primer temps: Una passada de Baena, en la que tot sol davant Gerardo (meta cedit per l’Espanyol, fitxat de la UE Sant Andreu), ha salvat la situació tot i que l’acció ha estat invalidada a instàncies del jutge auxiliar. La més clara, al m.37, quan una centrada també de Baena, remata a boca de canó Pedraza, i Gerardo amb molts reflexes salva el gol llençant-se en mig de la trajectòria de la pilota.

Anteriorment, Ivan Diaz havia buscat l’escaire de la porteria de Víctor Ibàñez sense aconseguir-ho. Zou lesionat ha deixat el lloc a Florian. Víctor no passa gens d’angúnies per blocar una rematada de cap de Ramon. `

Els darrers minuts el joc és molt més obert, i al mateix temps, amb el major ritme de partit i amb anades i tornades, el joc s’embruteix, fins al temps que el col•legiat García Cabrera s’ha de mostrar molt expedit avortant qualsevol acció de duresa amb cartolines.

Segon temps que comença malament...
El Terrassa ha avisat en una acció de Ramón que ha xutat de primera dins l’àrea, quan podia haver controlat i intentat quelcom més.
A la següent oportunitat, els visitants progressen en una acció de Florian que desborda per la dreta marxant-se sol, centra i Ettien remata dins l’àrea rebutjant en primera instància Víctor Ibáñez; la segona rematada d’Ettien acaba al fons de la porteria.
La tragèdia ja s’ensuma. Queda molt però el cop deixa molt tocat a un Espanyol que no mereix tampoc el resultat advers.

Perarnau dona entrada a Lucas pel lateral Aitor. Els minuts passen i l’Espanyol no acaba de millorar com per pogué donar la volta a un marcador davant un Terrassa que es defensa expeditivament.

Pedraza de nou té l’ocasió: Una sortida molt lleugera de Gerardo, i el davanter espanyolista toca lo just anticipant-se, però la vaselina se’n va fora, alt.

Jacob, expulsat...
Al minut 86, Jacob Ba, veu la segona cartolina al saltar amb el colze per davant. El conjunt vermell es queda amb inferioritat numèrica. Això esperona als de Perarnau, que es llencen a l’atac, tocant la bola, com no ho havien fet en tot el partit.

La primera ocasió d’ençà que els egarencs juguen amb un home menys, acaba al travesser, després que Lucas Porcar xuti un bon tret que Gerardo toca lo suficient com per evitar el gol amb l’ajut del travesser.

La remuntada
L’acció següent (llançament de banda) es fa efectiva, i la pilota li cau a Baena en la frotnal, qui xuta, tal com li venia, i amb l’ajut del bot davant el mateix Gerardo, acaba la pilota al fons de la porteria, establint l’empat.

L’Espanyol es llença amb tot a l’atac posant setge a la porteria egarenca. L’equip visitant, s’enfonsa davant la lluita esperançadora d’un equip que ara busca el triomf. Passant dos minuts dels noranta (el col•legiat ha afegit quatre), Lucas Porcar troba forat i ara sí, amb el premi desitjat, deixant anar un obús que significa el segon i el triomf dels espanyolistes.

Una falta a favor d’un Terrassa que intenta despertar massa tard, es llença, i tot la situació de perill en la que Víctor salva el gol, l’acció ja era invalidada, coincidint ja amb el xiulet final.


No seria just acabar aquesta crònica sense recordar que avui Oscar Perarnau, ha pogut comptar amb homes com Didac Vila, Juanjo, Javi López, Baena, que l’anterior tècnic no va poder fer-ho per motius diversos. Amb la remuntada final, la alegria s’ha desbordat en la parròquia espanyolista fent-se bo, la famosa dita de “entrenador nou, victòria segura”. Tindrà continuïtat?, Serà només flor d’un dia? O potser, la flor un cop més estava a la llotja asseguda en la cadira reservada al propietari?... Sigui com sigui, l’etapa Perarnau, comença aquest cop amb triomf, encara que sigui davant el cuer.





Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Víctor Ibáñez, Aitor, Didac Vila, Yago, Víctor Ruiz, Juanjo, Tito, Baena, Guillem Creus, Javi López i Marc Pedraza.
Substitucions: Tai per Tito, m. 42; Max per ; Lucas Porcar per Aitor, m. 72 ; Max per Guillem Creus, m. 77.

Terrassa FC: Gerardo, Oscar Sierra, Idris, Zouhair, Ramón Martínez, David López, Ivan Diaz, Alberto, Jacob Ba, Carroza i Ramírez.
Substitucions: Florian per Zouhair, m. 32; Ettien per Carroza, m. 46; Mario Pérez per Ramón

Àrbitre: Juan Francisco García Cabrera, del comitè territorial de Tenerife. Ha mostrat cartolines grogues als espanyolistes Tito, m. 38, Yago, m. 48, i Tai, m. 65. Per part egarenca, a mostrat targetes grogues a Idris, m. 39, Jacob (m. 40 i 86), Florian, m. 46, Oscar Sierra, m. 77, Ramón, m. 85. Expulsió del membre del cos tècnic del filial espanyolista, Ramón alfos Olilva, m. 89, i per part visitant, del delegat Jorge Coihuiñ Reyes (m. 32 i m. 84)

Gols: 0-1:Ettien, m. 58; 1-1: Baena, m. 89; 2-1: Lucas Porcar, m. 92

Incidències: Camp Principal de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Debut del tècnic Oscar Perarnau en la seva segona etapa al front del filial espanyolista. Presència del President del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre, del Conseller Delegat Joan Collet, dels consellers Ramon Condal i Josep Borrell, del director tècnic esportiu, Ramon Planes, i del entrenador del primer equip, Mauricio Pochettino, entre altres.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M