diumenge, 18 d’octubre del 2009

DOS GOLS D'IVAN ALONSO
DONEN EL TRIOMF A L'ESPANYOL (2-1)



























RCD Espanyol: 2 – CD Tenerife: 1

Doblet de Ivan Alonso.

El RCD Espanyol ha guanyat el seu tercer encontre en el que portem de campionat al vèncer al CD Tenerife per 2-1 amb gols de Ivan Alonso.

Pochettino ha alineat a l’onze més previsible a tenor de la llista de convocats que havia facilitat ahir, deixant Nakamura i De la Peña a la banqueta encara pendents d’agafar la seva millor forma.

El partit ha començat amb un xut de Moisés que ha sortit alt. Ben aviat, l’Espanyol ha inaugurat el marcador amb un gol de Ivan Alonso, primer que en encontre oficial l’Espanyol aconsegueix al gol del Prat.

Era una passada en profunditat de Callejón des del centre del camp, i el davanter uruguaià amb velocitat s’anticipa i es marxa del defensor Bellvís, i encarant al meta visitant li creua l’esfèrica lluny del abast del porter Aragoneses.

Gerro d’aigua freda
Poc durar l’alegria a Can Perico. En una jugada elaborada dels canaris, en la que la cobertura espanyolista ha estat molt passiva, Alfaro ha culminat amb un xut que no ha sabut Kameni aturar, colpejat posteriorment la pilota a la base del pal dret, acabant dins. Era l’empat i l’encontre de nou començava, amb un quart d’hora disputat.

Nico Pareja ha llençat un lliure directe que ha aturat el meta del conjunt canari. Quan es complien 23 minuts de joc, han sonat amb força els crits de part de la grada en favor de Raul Tamudo, seguits per molts, i també amb patents mostres de desaprovació per part d’altres molts. Però ha estat un fet anecdòtic, de recordar el que ha estat Raul Tamudo per l’Espanyol més que cap altre consideració, ja que la grada ha animat i ha estat amb l’equip durant tot l’equip empentant fins el triomf final als de Pochettino.

Kome, l’exterior esquerrà del Tenerife ha portat bastants maldecaps a Pillud en el primer temps, que tampoc sigui dit ha rebut molta ajuda de Coro. Hem passat a una fase en la que l’Espanyol semblava bastant perdut, i Pablo Sicilia ha donat un bona avís amb un xut que ha sortit un parell de pams per sobre el travesser en el 28’.
La gran ocasió amb la centrada de Ivan Alonso i el remat de cap de Callejón ha acabat sent aturat per Aragoneses davant la mateixa línia de gol amb l’efecte òptic que la bola havia entrat.

Els darrers deu minuts del primer temps, l’Espanyol ha tornat a recuperar certa fluïdesa en el joc i ha tornat a dominar el partit, amb un parell d’ocasions: Un xut d’Alonso culminant una jugada d’atac amb un tret ras que rebutja el meta, un llançament de lliure directe a càrrec de l’argentí Pareja que s’ha estavellat al travesser, i en el darrer instant un remat acrobàtic de l’uruguaià. Per la seva part, Roncaglia molt segur en l’acció ha evitat mals majors cobrint bé al tall, en front Nino en una jugada que portava bastant perill.

El segon temps s’ha iniciat amb una acció del Tenerife que ha estat a punt de donar l’ensurt a la parròquia espanyolista amb un xut de Richi que Kameni ha tret amb el puny. La defensa visitant s’ha mostrat expeditiva en una triangulació entre Verdú, Ivan i Coro, anticipant-se al de Banyoles en el moment just.

Llavors el partit s’ha tornat boig, amb anades i tornades... Roncaglia s’avançat a Nino altre cop, la defensa visitant a Coro després d’una centrada de Verdú, i un contracop perico originat amb un llançament amb la mà de Kameni a Verdú, aquest erra en la passada definitiva a Coro.

Protagonista, Ramírez...
Una jugada que al menys des del camp ens ha semblat clara, ha acabat amb Ivan Alonso derribat per Culebras sent l’infractor el darrer home, i l’àrbitre en comptes de mostrar la cartolina vermella al defensor, li ha mostrat la groga a l’atacant uruguaià. Una jugada molt protestada per la grada.

Pochettino mou fitxa, col•loca en el lloc de Coro que es té que retirar lesionat, a Fernando Marqués (per fi li ha donat una oportunitat, ja que si no es podia entendre el seu fitxatge), i aquest ha revolucionat l’encontre d’una manera extraordinària.

Marqués, revulsiu
El jugador madrileny ha revolucionat el joc espanyolista. Per fi, després de molts encontres (ens hem de remuntar a l’era Nené) em vist algú desbordant per banda, encarant en l’u contra u. I la primera jugada que ha participat, ha acabat dins la porteria significant el triomf dels blanc-i-blaus.
Una jugada en la que Marqués ha arribat a línia de fons, ha centrat perfectament i Ivan Alonso de primera ha engaltat un xut al fons de la porteria canària amb potència.

La rèplica canària, ha vingut tan sols un minut desprès, quan Nino ha rematat aturant Kameni molt segur.
Amb el joc obert, Marqués ha portat molt perill per l’esquerra de l’atac espanyolista. Una passada de Luis a Marqués, aquest se n’ha anat tot sol, retalla al defensor intentat obrint-se per trobar forat o donar la passada decisiva, però en el darrer segon rellisca i perd l’opció.

Una altre acció de Marqués ha acabat amb una centrada que Verdú no ha pogut rematar, al anticipar-se Aragoneses tocant la bola lleugerament. Pochettino dona entrada a Baena, i posteriorment en la recta final a Ben Sahar. Verdú ha tingut el gol que sentenciés el matx, en una excepcional jugada en la que dins l’àrea en un pam de terreny ha retallat i amb una gran classe ha trobat forat però no ha culminat amb precisió el seu remat que s’ha marxat massa creuat a l’esquerra del meta Aragoneses.

Una passada a l’espai de Marqués, ha estat a punt de ser aprofitada per Ivan Alonso ja molt cansat, però li ha guanyat aquest cop la partida Bellvís. El Tenerife ha tingut l’empat en una jugada en la que en primera instància Kameni ha salvat el gol aturant la rematada de Nino, i en segona instància el davanter visitant ha relliscat inoportunament pels seus interessos en el moment més decisiu.

Uns moments de descontrol han posat certes dubtes a la parròquia espanyolista en uns moments en el que el partit era obert i ningú controlava el centre del camp. Una acció de Roncaglia ha fet tremolar a més d’un per el que podia haver assenyalat Ramírez Dominguez; sortosament, ha deixat seguir el joc... En els darrers instants de nou l’Espanyol ha tingut ocasions al contracop, amb una errada de Luis en la seva centrada quan es trobava totalment sol esperant la bola lliure de marca, o en el darrer instant abans del xiulet final del col•legiat en una acció en la que Verdú tot sol també erra la passada a Ben Sahar.

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7), Pillud (5), David García (7), Nico Pareja (6), Roncaglia (7), Moisés (7), Verdú (6), Coro (5), Luis García (5), Callejón (7), i Ivan Alonso (9).
Substitucions: F. Marqués (9) per Coro, m. 57; Baena (4) per Callejón, m. 70; Ben Sahar (s.q.) per Ivan Alonso.

C.D. Tenerife: Aragoneses, Pablo Sicilia, Culebras, Bellvis, Luna, Mikel Alonso, Richi, Juanlu, Alfaro, Kome i Nino.
Substitucions: Saizar per Juanlu, m. 67; Dinei per Culebras, m. 74; Angel per Kome, m. 85.

Àrbitre: Rafael Ramírez Dominguez, del col•legi andalús. Cartolines grogues a Luna, m. 39, Mikel Alonso, m. 56 i Kome, m. 77 per part visitant i a Ivan Alonso, m. 56 i Baena, m. 74 per part local.

Gols: 1-0: Ivan Alonso, m. 12; 1-1: Alfaro, m. 15; 2-1: Ivan Alonso, m. 61

Incidències: Estadi de Cornellà-El Prat. 29.100 espectadors s’han donat cita en el temple del espanyolisme. Tarda assolellada, bona temperatura. El Tenerife ha marcat el primer gol en lliga com a visitant, i l’Espanyol el primer a la porteria del Prat en partit oficial.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

19

7

6

1

0

17

3

2

REAL MADRID C.F.

18

7

6

0

1

21

6

3

SEVILLA F.C.

15

7

5

0

2

14

5

4

R. C. DEPORTIVO

15

7

5

0

2

11

6

5

REAL MALLORCA

13

7

4

1

2

14

8

6

VALENCIA C.F.

12

7

3

3

1

12

9

7

REAL SPORTING

11

7

3

2

2

10

9

8

R.C.D. ESPANYOL

11

7

3

2

2

7

8

9

At. OSASUNA

10

7

3

1

3

9

8

10

ATHLETIC CLUB

10

7

3

1

3

8

11

11

U.D. ALMERÍA

9

7

2

3

2

7

7

12

GETAFE C.F.

9

7

3

0

4

10

12

13

REAL ZARAGOZA

8

7

2

2

3

10

11

14

REAL RÁCING CLUB

6

7

1

3

3

9

15

15

ATLÉTICO DE MADRID

6

7

1

3

3

9

17

16

C.D. TENERIFE

6

7

2

0

5

4

12

17

REAL VALLADOLID

5

7

1

2

4

9

16

18

XEREZ C. D.

5

7

1

2

4

3

13

19

MÁLAGA C.F.

4

7

1

1

5

7

10

20

VILLARREAL C.F.

3

7

0

3

4

5

10


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Me encanto Fernando Marques. puede ser un crack
Pere Joan

Anònim ha dit...

HOLA PERICOS-QUES:
FELICITATS A L'ESPANYOL QUE ESTÀ DEMOSTRANT QUE AMB L'ESFORÇ QUE FA DESDE EL 1 MINUT ES TENEN QUE GUANYAR LA MAJORIA DEL PARTITS, MERESCUDAMENT COM ENFRONT EL TENERIFE, EL NOSTRE OBJECTIU ÉS ANAR A EUROPA.
FINS DESPRÉS. JOSE CARRERA

Anònim ha dit...

Abans de santificar Fdo. Marqués serà bo esperar a veure si repeteix més actuacions com la d'ahir i no és d'aquells jugadors explosius que necessiten una pilota per a ell sol o un Juanfrán qualsevol que va tenir un debut brillant i il·lusionant i després mai més no va tornar a jugar un bon partit.
Estic convençut que Marqués no serà d'aquests però prefereixo ser prudent.
SERRALLONGA

Josep Maria ha dit...

Estic d'acord Serrallonga. Ningú crec que ho faci per un encontre. I menys en un jugador com ell que porta tot el historial extraesportiu que porta Marqués. De totes maneres, ahir es va lluir i va ser decissiu. El que vindrà, ja ho veurem. El temps ho dirà.

Jose Carrera, un club de 35.000 socis, i que té un pressupost entre els vuit o deu primers, deuria de lluitar cada any per anar a competició europea, independentment que s'assoleixi o no... PErò molt en sembla, que som nosaltres mateixos, els espanyolistes, els primers que no hi creiem en que aquest sigui l'objectiu (ni president, ni consell, ni tècnis ni jugadors, ni bona part de l'afició que ja en té prou amb salvar la categoria).
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M