dilluns, 19 d’octubre del 2009

UN DESENCERTAT CARA A PORTA JUVENIL "A"
DEIXA ESCAPAR DOS IMPORTANTS PUNTS (2-2)










RCDE Juvenil “A”: 2 – CF Terrassa: 2

Volen dos punts de Sadrià
“Futbol és futbol”. No hi ha altre paraules per explicar-vos com el juvenil del RCDE va deixar escapar ahir migdia dos punts d’un encontre que inclòs va estar a punt de perdre (dues vegades va anar per sota en el marcador) amb el munt d’ocasions clares que van gaudir els de Ramon Guerrero.


Davant un Terrassa resen ascendit que va portar de bòlid a la defensa espanyolista sempre molt avançada, amb una actuació del meta Ortega excepcional, i davant el desencert dels davanters espanyolistes, els de Ramon Guerrero no van pogué fer-se amb un triomf que a priori hagués pogut semblar fàcil i que entrava dins d’aquells partits previstos per golejar.

L’Espanyol va tenir moltes ocasions de gol; ja en els primers instants, Tello ho va provar amb un xut ras que es marxar fora i posteriorment l?Espanyol posar a prova a Ortega amb xut que blocar molt segur.
La primera gran ocasió un xut d’Angel que Ortega rebutja com pot a còrner.

El Terrassa s’avança
En un contracop, Sellarés després d’una gran jugada deixant en evidència la defensa espanyolista, amb poc angle supera a Michel de xut creuat. Instants després altre jugada calcada en la que el Terrassa podia haver posat terra pel mig en el marcador, però el remat final es marxa un pèl creuat aquest cop.
El Terrassa és creix i per moments l’Espanyol no dona imatge de seguretat defensivament i ho aprofita els del Vallès, que tornen a donar feina a Michel que té que sortir de l’àrea de càstig rebutjant amb el peu anticipant-se a Jan.

L’Espanyol mica a mica recupera terreny, i mitjançant Tello per la banda esquerra, vindran moltes de les accions de perill: Una centrada del extrem perico es rebutjada per Toni en la frontal de la petita abans que cap espanyolista pugui rematar. Amb tot el Terrassa no es tanca i oblida l’atac si no que deixa detalls de la seva perillositat amb una rematada de cap d’Erencia que bloca Michel, o en un llançament directe de falta de Gallard que buscava l’escaire i sortir fora per poc.

En els darrers minuts del primer temps, Tello ho intenta amb jugada individual però sempre acaba topant amb la seguretat d’Ortega que es fa amb el centre. Per contra, les pèrdues en el mig del camp dels espanyolistes solen agafar a la defensa a peu canviat i les contres egarenques donen més d’un ensurt. En una d’elles sortosament Sellarés, el bigolejador, no controa la pilota quan estava tot sol i Michel es fa amb la bola.

A cinc minuts del descans, Alex farà que sigui recordat en aquest encontre no per la seva feina en l’atac si no per la terrible errada a menys d’un metre de la línia de gol, quan una centrada amb tot a favor en comptes de tocar suaument (no sé el que ha intentat, si colpejar amb ràbia l’esfèrica), ha colpejat la gespa en comptes de la bola, errant clamorosament el que hauria d’haver sigut l’empat.

Moltes ocasions en el segon temps
El segon període ha estat de domini total dels blanc-i-blaus malgrat que els vallesans també han mullat en una aïllada acció. Si en el primer temps, els d’Egara han tingut les seves oportunitats, en la represa han estat els de Guerrero els que han fet mèrits per donar-li amb escreix la volta al marcador.

Una pilota en profunditat a Álex i aquest amb tot a favor, estavella al cos del porter l’esfèrica. Un servei de cantonada a càrrec de Pirulo, i de nou Álex rematant de cap un pèl desviat.

Juli Serrano ha estat objecte d’un clar penal que el capità Marc Caballè s’ha encarregat de transformar ras a l’esquerra del meta Ortega. Era l’empat i el partit agafa un altre caire.

Però aquesta apreciació tan sols va ser un miratge; poc li durar l’alegria als blanc-i-blaus, ja que el Terrassa tan sols uns minuts després tornava a avançar-se en el marcador després que Sellarés culminés una gran jugada individual superant la sortida desesperada de Michel, i rematant mansament al fons de la porteria amb un xut creuat i ras.

Guerrero dona entrada a Álvaro Vázquez (com gairebé sempre, un luxe en la banqueta), i només un minut després d’ingressar al terreny de joc, pentina un llançament de Tello en la zona del primer pal, i empata de nou el partit, ara ja establint les taules que serien definitives.

Fins el final del matx, un atac i gol contra el crono dels espanyolistes, i de nou ocasions clares no aprofitades. Alex no arriba a una pilota que es passeja per l’àrea, o una jugada en la que Alvaro cedeix al segon pal a Tello que xuta fort, blocant Ortega, son algunes de les jugades en les que el gol pràcticament es cantava...

Però per infortuni, un contracop espanyolista en la que passat el mig del camp i amb clara superioritat Alex obre molt bé a Tello i aquest profunditza i abans d’arribar a l’àrea centra un pèl massa passat al segon pal, i allà no arriba el propi Álex tot sol a metro i mig de la línia de gol i qui si arriba darrera d’ell, Álvaro, però amb poc angle xuta a l’exterior de la xarxa.

Pendents del que succeeixi en el Cornellà-Barcelona, ja que en cas de triomf barcelonista la distància entre ambdós màxims favorits per fer-se amb el títol de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil es podria ampliar fins a cinc punts.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Michel, Pere, Angel, Juli, Mozó, Pau, Pirulo, Caballé, Alex, Dani Nieto i Tello.
Substitucions: Álvaro Vázquez per Dani Nieto, m. 63; Gabri per Álex, m. 88.

FC Terrassa: Ortega, Damas, Xavi, Erencia, Toni, Esteve, Jan, Torcar, Sellarés, Dori, i Gallard.
Substitucions: Carlos per Damas, m. 48; César per Esteve, m. 63; Nelver per Jan, m. 88.

Gols: 0-1: Sellarés, m. 24; 1-1: Marc Caballé (pen.), m. 54; 1-2: Sellarés, m. 61; 2-2: Álvaro, m. 64.

Àrbitre: Abraham Martínez Saez, del comitè territorial català.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Camp tercer. Temps assolellat. Temperatura càlida. Josep Manel Casanova present en la llotja de Sadrià en un del que pot ser darrers encontres del que ha estat Coordinador del Futbol Base des de 1990 com a tal, si les coses no donen un tomb, quelcom pràcticament irreversible ja.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M