LLIÇÓ DE FUTBOL I GOLS DEL ALEVÍ "B",
DAVANT EL TERCER CLASSIFICAT

RCDE Aleví “B”: 6 – Escola de F. La Garrotxa: 1

Gran partit dels espanyolistes.
El líder del grup segon de la categoria Preferent Aleví, (L’Espanyol), s’enfrontava al tercer classificat (EF Garrotxa). A priori semblava un encontre força igualat i més tenint en compte que l’equip gironí era un “A” i amb tres jugadors de color de força envergadura en comparació amb els espanyolistes de primer any.

Però no va ser així; tret del primer temps (30 minuts) en que l’equip d’Olot va plantar cara defensant-se molt be e inclòs dominant el joc en algunes fases del mateix i tan sols es va marxar als vestidors amb una desavantatge d’un gol. El segon temps ja va ser altre historia i l’equip visitant es va enfonsar davant el millor joc, la millor qualitat tècnica i l’efectivitat del conjunt de Miguel Ángel Samprón.

L’Espanyol va avisar en una acció d’un u contra u de Josep davant el porter gironí, que va sortir vencedor en la jugada. Als 15 minuts, una passada en profunditat de Pol a Fode, i quan intenta girar-se dins l’àrea es trabat i el col•legiat no dubta en assenyalar el màxim càstig, que l’executa amb potència i malgrat tocar l’esfèrica el porter acaba pujant al marcador, el primer gol.

Encara no havien transcorregut uns minuts, que altre cop hi va haver-hi una jugada polèmica dins l’àrea gironina; una pilota que colpeja en el braç d’un defensor que talla l’acció ofensiva dels blanc-i-blaus, però ja dos seguits hagués sigut massa..., i l’àrbitre no interpreta voluntarietat en l’acció.

No va haver-hi grans ocasions en aquest primer temps; una acció de Fode que es marxa entre tres defensors, acaba xutant i la pilota surt desviada a còrner, o una centrada molt perillosa des de l’esquerra de Joel, que Fode no pot rematar al colpejar-li darrera l’esfèrica.

El segon temps va ser molt diferent. Als cinc minuts de la represa, Fode engalta un potent xut a l’escaire esquerra fent el segon gols dels espanyolistes.
Només un minut després, jugada de Fode per l’extrem, retalla, centra i Josep remata de capm elevant al marcador, el 3-0.

Els gironins van gaudir d’una bona ocasió amb el llançament directe d’un servei de falta, però va sortir per sobre el travesser. En altre jugada calcada al tercer gol i amb els mateixos protagonistes, aquesta ocasió la rematada de Josep surt desviada.

El 4-0 va ser obra de Guillem, que de fort xut, l’esfèrica colpeja a la base del pal esquer, i abans de tocar a l’altre, supera clarament la línia de gol.
El cinquè va ser fruït d’un llançament de cantonada, que es rematat colpejant al pal dret, i la pilota morta li cau a un metre de la línia de gol al central Marc Balmes, que marca a plaer.

El partit era un monòleg blanc-i-blau i no es va fer esperar el gol que completava la mitja dotzena: Una falta directe amb una tanca no molt bé col•locada, que no li treu mèrits en absolut al bon llançament del extrem esquerra Joel, a falta de quatre minuts per cloure el matx.

L’Escola de Futbol La Garrotxa va aconseguir perforar la porteria d’Adrian, pràcticament en la darrera jugada del partit, en el m. 58.

L’equip espanyolista continua mantenint per tant, l’avantatge d’un punt davant la UE Sant Andreu, principal rival dels blanc-i-blaus.

RCD Espanyol: Alex, Jairo, Marc Balmes, Marc Llinares, Marc Barnils, Pol, Dani Reina, Sergi, Fode, Josep, i Joel.
En el segon temps, Adrià (porter), Ismael, Dani, Guillem i Arnau.

Gols: 1-0: Josep (pen.), m. 15; 2-0: Fode, m. 35; 3-0: Josep, m. 36; 4-0: Guillem, m. 42; 5-0: Marc Balmes, m. 48; 6-0: Joel, m. 55; 6-1; m. 58.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sadrià. Camp tercer. Temperatura baixa, ambient gèlid, i bastant ventós.