diumenge, 10 de gener del 2010

OPORTÚ, FERNANDO MARQUÉS.
TRIOMF NECESSARI EN UN DOLENT ENCONTRE.

OSVALDO, ÉS L'ESCOLLIT. PRINCIPI D'ACORD ENTRE EL BOLOGNA FC I EL RCD ESPANYOL. DEMÀ PASSARÀ REVISIÓ MÉDICA.







RCD Espanyol: 2 – Real Zaragoza: 1

Oxigen per l’equip de Pochettino
El RCD Espanyol ha vençut amb molts problemes a un Zaragoza que ha demostrat la zona que ocupa en la classificació, en un encontre amb molt poc futbol, però que sortosament, els punts s’han quedat a casa que era el que l’afició perica desitjava. Amb aquest triomf, obre una escletxa de sis punts envers el conjunt aragonès i es situa l’equip blanc-i-blau cinc punts per sobre de la zona de descens.

El Zaragoza que ha pressionat impedint que l’Espanyol pogués donar una bona circulació a la pilota, malgrat el major domini de la mateixa dels homes de Mauricio Pochettino. Sense cap ocasió de gol, s’ha arribat a la jugada en la que els blanc-i-blaus s’han avançat en el marcador.

Una pilota dividida després de no arribar-hi Goni, i Carrizo davant Ivan Alonso, rebutja defectuosament i la bola li cau franca a Joan Verdú, que malgrat no estar molt afortunat en el seu joc avui, no ha errat l’ocasió de anotar el primer gol amb una rematada rasa.

El Zaragoza ha intentat neutralitzar l’avantatge en sendes jugades en les que el punt de mira dels seus davanters ha demostrat estar tant o més defectuós que el dels pericos. Una rematada del visitant Ander, molt alta, i una jugada de Lafita que profunditza obrint a Paredes per l’esquerra que també remata fort però molt malament.

L’àrbitre ha començat a erigir-se en protagonista en mostrar-se molt rigorós a l’hora de treure cartolines al conjunt local envers al visitant.
L’Espanyol ha tingut problemes per superar en la medul•lar al conjunt aragonès. Moisés no ha tingut el seu millor dia, i Verdú tampoc (al marge del gol) ha realitzat un bon encontre. Javi Márquez ha estat l’únic que ha intentat moure l’equip amb criteri.

L’Espanyol ha gaudit d’una bona ocasió al llançament d’un servei de falta des de la banda a càrrec de Javi Márquez, que Ivan Alonso ha rematat de cap, desviat.

Quan semblava que no hi haurien problemes per arribar al descans amb l’avantatge mínima però important del conjunt espanyolista, Facundo Roncaglia ha comès altre de les seves faltes totalment innecessàries, i fruït de la mateixa, el Real Zaragoza ha empatat el partit, mitjançant un auto -gol de Moisés. Gerro d’aigua freda. Roncaglia ha realitzat un bon encontre en la lateral, i va a més cada partit; però segueix massa nerviós, massa expeditiu i ha de controlar més el seu caràcter que li juga males passades a ell, i a l’equip.

Tan sols una jugada en l’estona que faltava per arribar al descans amb un bon detall tècnic de Luis d’esperó combinant amb Roncaglia incorporat a l’atac, però la jugada ha mort en falta dels aragonesos. Per cert, Luis García segueix mostrant els seus galons (fins quan?), i llença una falta traient-la ràpidament quan Javi Márquez es preparava per xutar, i en el segon temps, no deixa que sigui Pareja amb el 2-1 ja en el marcador qui l’executi.
Hi ha coses que no acaben de canviar a Can Perico...

El segon temps ha començat malament; amb un Espanyol perdut sobre el camp, domini visitant. Luis García, ha tingut l’ocasió en una falta (des de la banda aquesta) que ha acabat estavellant-se al travesser agafant molt efecte la bola.

Les coses no rutllen, i Mauricio Pochettino decideix no esperar més i dona entrada en un doble canvi a Fernando Marqués i Víctor Ruiz en detriment d’un apagat Verdú i de Moisés que tenia una cartolina i es veia superat en més d’una ocasió amb el risc que comportava la seva situació.

Juan Forlín passa al mig del camp com a pivot defensiu, Víctor Ruíz ocupa el cantó esquer de l’eix de la defensa i Fernando Márquez passa a l’extrem.

Callejón en contracop es marxa sol però el darrer defensor li treu la bola jugant-se el penal, i al aixecar-se de terra toca la bola amb la mà. Paradas no veu res o no vol veure-ho. Un llançament de Javi Márquez es passeja davant l’àrea petita sense que per molt poc Ivan Alonso pugui connectar amb l’esfèrica en una gran ocasió.

El Zaragoza mica a mica es bolca en el terreny espanyolista, i Roncaglia molt oportú talla un contracop molt perillós quan ja era el darrer home en la cobertura perica. Un remat de Jorge López rebota en un defensor perico i se’n va còrner. Les coses segueixen per mal camí... El Zaragoza intenta atemorir, tot i que tampoc va sobrat de pólvora.

Quan pitjor semblava es podia posar el partit, es fa amb la pilota Cristian Álvarez (que ha tingut una bona actuació i en el gol no podia fer res) i envia un llarg llançament per que corri Callejón amb camp per davant. El avui extrem espanyolista (que ha lluitat molt i ha fet un bon partit, però com sempre sense gol), s’ha marxat amb velocitat superant Ponzio, i ha xutat a trencar, obligant al meta Carrizo ha rebutjar com a pogut l’esfèrica, sent Fernando Marqués qui molt oportunament i rematant amb tot amb el peu, marca el gol del triomf blanc-i-blau.

El Zaragoza només ha creat perill en dos rematades; llançaments de fora de l’àrea que Cristian ha blocat molt segur, (un del nou fitxatge Eliseu, que ha blocat en dos temps). El col•legiat també ha col•laborat en l’aportació clàssica al patiment, primer, xiulant un munt de faltes favorables al Real Zaragoza que han tret de les seves caselles a l’afició perica, i després afegint quatre minuts que han estat gairebé cinc. L’Espanyol només ha disposat d’un xut de Ivan Alonso fluix, i de la falta anteriorment esmentada llençada per Luis.

Cristian s’ha mostrat segur en varies centrades del conjunt aragonès, Pochettino també fidel a la seva cita amb Baena, ha col•locat al noi de la pedrera uns minutets per esgarrapar segons al crono, i avui amb Marqués si que s’ha pogut aguantat en la zona del còrner perdent el temps necessari per no passar angunies en el temps d’afegit i pogué arribar al xiulet final amb el triomf en el sarró.





Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez (6), Roncaglia (7), Chica (5), Nico Pareja (6), Forlín (6), Moisés (5), Javi Márquez (7), Verdú (5), Luis García (5), Callejón (7), i Ivan Alonso (5).
Substitucions: Víctor Ruiz (7) per Moisés i Marqués (7) per Verdú, m. 56; Baena (s.q.) per Callejón, m. 92.

Real Zaragoza: Carrizo, Diogo, Paredes, Goni, Pulido, Jorge López, Ander, Ponzio, Pennant, Lafita i Arizmendi.
Substitucions: Eliseu per Pennant, m.69; Braulio per Arizmendi, m. 78.

Àrbitre: José Luis Paradas Romero, del comitè territorial andalús. Dolenta actuació, complicant-se la vida innecessàriament. Ha mostrat cartolines grogues a Moisés, m. 28, Luis Garcia, m. 30, Ivan Alonso, m.84, Nico Pareja, m. 86 per part local i a Diogo, m. 53.

Gols: 1-0: Verdú, m. 13; 1-1: Moisés (p.p), m. 38; 2-1: Marqués, m. 71.

Incidències: 24.025 espectadors s’han donat cita a l’estadi de Cornellà-El Prat.
S’ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes de la selecció de Togo en la Copa d’Àfrica.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

43

17

13

4

0

42

10

2

REAL MADRID C.F.

41

17

13

2

2

42

13

3

VALENCIA C.F.

35

17

10

5

2

31

17

4

R. C. DEPORTIVO

31

17

9

4

4

20

16

5

SEVILLA F.C.

30

17

9

3

5

28

17

6

REAL MALLORCA

30

17

9

3

5

30

20

7

GETAFE C.F.

27

17

9

0

8

26

23

8

ATHLETIC CLUB

27

17

8

3

6

22

21

9

REAL SPORTING

24

17

6

6

5

18

17

10

VILLARREAL C.F.

23

17

6

5

6

26

21

11

ATLÉTICO DE MADRID

20

17

5

5

7

27

28

12

REAL RÁCING CLUB

19

17

5

4

8

21

26

13

R.C.D. ESPANYOL

19

17

5

4

8

12

23

14

At. OSASUNA

17

17

4

5

8

14

20

15

U.D. ALMERÍA

17

17

4

5

8

17

27

16

REAL VALLADOLID

16

17

3

7

7

22

31

17

C.D. TENERIFE

15

17

4

3

10

15

35

18

MÁLAGA C.F.

14

17

2

8

7

20

24

19

REAL ZARAGOZA

13

17

3

4

10

18

37

20

XEREZ C. D.

7

17

1

4

12

7

32


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Muy buena y fidedigna crónica Josep Mª (como siempre).Ayer vimos un Zaragoza horroroso y aun asi sufrimos para llevarnos los 3 puntos.
Tu como conocedor del Futbol Base nos podrias decir si continua Carles Casanovas haciendo la gestion administrativa en Sant Adrià? Se ha resuelto la situacion de Josep Manel Casanovas con el club?Salu2 y gracias por todo
Pere Joan

Josep Maria ha dit...

Lo mejor, el resultado, los tres puntos. A ver si poco a poco van mejorando y lo que es más importante, alejándose de la zona peligrosa en cuanto a puntos de diferencia respecto al 18º.

Te contesto Pere Joan.
Carles Casanova continua como bien dices en el área administrativa del futbol base. No se ha cuestionada en absoluto su continuidad (al menos hasta donde se, y hasta donde se ha publicado).
El asunto de su padre, Josep Manel, es diferente.
Ha llegado a un acuerdo con el RCDE para liquidar su contrato de trabajo con el RCDE, pero se está pendiente de asuntos y conveniencias de la entidad para hacerlo efectivo y público. PEro, naturalmente, si lo que me preguntas es si sigue o no, naturalmente no va a seguir y solo es cuestión de ofiicializarlo debido a diversos aspectos.
Saludos.

Anònim ha dit...

Hola col-legues:
Amb aquesta victòria justa espanyolista contra el Saragossa, ens torna una altra vegada la moral i ara anem a x la UEFA.
Adéu. Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M