dilluns, 15 de març del 2010

A LA FINAL !!!!
L'ATLETICO TAMBÉ CAU GOLEJAT PEL FEMENÍ


















RCD Espanyol Femení “A”: 4 – Atlético de Madrid Féminas: 1


A la final !!!

El RCD Espanyol Femení ha conquerit el primer objectiu de la temporada. Serà present a la gran final que es disputarà per dilucidar en aquesta esperpèntica competició dissenyada per la RFEF, el títol de la Superlliga Femenina.

Al triomf espanyolista cal sumar l’empat a Zubieta del Athletic Club, condició sine qua nom, per obtenir matemàticament la classificació en la jornada d’ahir. Ara, la tercera plaça (Athletic Club) es troba a tretze punts a falta de quatre jornades per la conclusió d’aquesta lligueta de vuit equips.

No va ser un partit fàcil malgrat el que pugui semblar veient el resultat final del marcador; les noies d’Oscar Aja, (i el propi Aja amb la seva peculiar manera de dirigir-les) es van tenir que emprar a fons per doblegar a un Atlético de Madrid Féminas que arribava a Sadrià amb la distinció de ser el segon equip menys golejat i amb la ex portera del RCD Espanyol Cristina Prieto en plena forma.

De fet en el primer temps no hi van haver-hi gols, cosa força estranya donat el moment dolç que travessa el joc ofensiu del RCD Espanyol en les darreres jornades (14 victòries consecutives). El primer tram del primer període van ser de domini altern, amb incursions per banda esquerra de la sueca Louise Fors, i en el que s’ha de citar una passada a l’espai de Vero per Mérida i la centrada molt tancada se li escapa junt al primer pal a Cristina però Míriam no es pot aprofitar d’aquesta situació.

La primera clara ocasió del partit va ser una oportunitat de les que no acostuma a errar, de Vero Boquete que es queda tota sola davant la sortida de Cristina. Aquesta li cobreix l’angle, Vero intenta una vaselina però es marxa fora a l’esquerra de la meta matalassera.

L’Atlético sembla que no vol deixar-se sorprendre i mica a mica anirà fent-se amb el control del joc a la zona ample, replegant-se l’Espanyol buscant el contracop per la velocitat de les jugadores blanc-i-blaves.

Un Atlético amb ocasions, planta cara en el primer temps
L’equip matalasser disposarà de tres ocasions en aquest primer periode: La primera una rematada fora fregant l’escaire, de la portuguesa Edite Fernandez (la recordareu de Estudiantes de Huelva i sobre tot de la seva darrera etapa al Prainsa on va marcar aquell gol en el debut de Diego Morata en Copa al darrer instant en Sadrià, eliminant a l’Espanyol). Posteriorment sobre la mitja hora de joc, serà la capitana Alba qui llençarà creuat ajustat a l’esquerra de Mariajo i finalment, la més clara de totes, un llançament de lliure directe sobre la mateixa frontal que executarà Priscila i obligarà a volar a Mariajo en una excel•lent intervenció sobre la mateixa escaire esquerra de la porteria espanyolista.

Una ocasió tindrà Conti, en centrada de Vero, però la davantera italiana no va tenir ahir el seu dia, i la rematada de cap, fluixa (bastant forçada) es perdrà fora.

Una piconadora passa per sobre l’Atlético
En el segon període, l’Espanyol va deixar-se en la banqueta els seus dubtes, el respecte pel bon rival, i va sortir a per totes a esclafar literalment sense pietat al segon equip menys golejat que ja va començar a acusar el fort desgast del primer temps, on no només havia aturat al líder si no que l’havia inclòs atacat i jugat de tu a tu.

El primer avís, una excel•lent sortida de Kenty (sensacional l’actuació de la mexicana, producte de la pedrera espanyolista), traient la bola des de la defensa i habilitant a Vero que per velocitat trenca per segona vegada els sistema defensiu madrileny i aixecant el cap veu tota sola a Pamela Conti qui de primera en carrera remata per sobre el travesser en una ocasió de les que no acostuma mai a perdonar.

Aquesta jugada al minut sis de la represa va ser el preludi del que li anava a caure al conjunt blanc-i-vermell; tan sols un minut després, una triangulació al primer toc (quan ho veurem això al primer equip masculí?) entre Míriam, Sara Mérida i la bola a Míriam que marca amb remat al pal canviat.

Dos minuts després, altre jugada d’hemeroteca: Meseguer en la zona ample en profunditat a Vero, i aquesta d’esperó habilita a Pamela Conti que tota sola en l’u contra u perd la partida davant una Cristina que en aquestes jugades per baix, es sensacional.

Als dotze minuts del segon temps, arriba la sentència mitjançant altre cop, Míriam Diéguez. Aquesta ocasió serà amb un xut recollint en la frontal una bola rebutjada en curt, que no s’ho pensa dues vegades i deixa anar un obús que es cola per l’esquerra de Cristina.

El tercer, minut i escaig després del segon, quan Vero (l’autèntica líder d’aquest equip on el col•lectiu brilla tant com les grans individualitats), desprès de rebre d’una combinació entre Fors i Míriam, com un llampec fa miques la defensa matalassera superant a la darrera defensora Rocío que no la poc seguir davant el sprint de la gallega, i encarant a Cristina, aquest cop no perdona i la supera fent el 3-0.

Parèntesi que aprofita el Atlético per treure’s de sobre l’asfixiant domini espanyolista que sembla baixar el peu de l’accelerador (s’ho podia permetre), canvis ordenats per Aja (surten Ane i Mery), i l’Atlético aprofita per reduir distàncies en el marcador amb un gol de Martí que havia sortit en el segon temps incorporant-se de darrera rematant una centrada d’Alba Merino que Mariajo treu en curt de punys davant l’oposició d’una jugadora visitant.

En aquesta fase del partit, l’Atlético sembla treure forces per intentar al menys que l’Espanyol no ampliï el marcador i domina sense profunditat davant un Espanyol molt ben replegat.
De nou altre escapada de Vero que supera altre cop per velocitat al Atlético però aquest cop des de terra llençant-se amb ímpetu, Rocio li guanya la partida rebutjant.

Penal errat
Vero en enèsima acció es a punt de superar Cristina i la meta matalassera la derriba cometent un clar penal que Gustavo Rebollo sanciona amb cartolina groga quan el color hagués tingut que ser clarament altre al ser la darrera jugadora i jugada manifesta de gol... El penal el llença Pamela Conti, malament, i Cristina es llueix aturant-lo.

En les acaballes del partit, Mery aprofitarà de nou els poquets minuts que les circumstàncies li ofereixen i, aprofitarà l’assistència perfecta de Vero, per superar a Cristina al ficar la punta de la bota desviant la centrada de la gallega al fons de la porteria.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo, Kenty, Marta Torrejón, Lara, Monforte; Meseguer, Míriam; Sara Mérida, Vero, Louise Fors; Pamela Conti.
Substitucions: Altres suplents; Elvira Serra (p.s.) i Marta Corredera.

Atlético de Madrid: Cristina, Pilar, P.Serrano, Alba Merino, Jani, Nago, Edite, Rocío, Vane, Leyre i Priscila.
Substitucions: Martí per Serrano, m. 55; Amanda per Jenni, m. 68; Sofia per Merino, m. 74. Altres suplents: Marta, Elena, Lucky i Marian.

Àrbitre: Gustavo Rebollo López, comitè territorial català, delegació de Barcelona. Va mostrar cartolines a Merino, m. 42, Lara, m. 49, Priscila, m. 50, Torrejón, m. 72, i Cristina, m.80.

Gols: 1-0: Míriam, m. 52; Míriam, m. 57; 3-0: Vero, m. 58; 3-1: Martí, m. 66; Mery, m. 88.

Incidències: Desena jornada de la segona fase de la Superlliga Femenina de Futbol. Bona entrada en el camp tres de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Presencia de seguidors d’una penya del equip matalasser. Temps assolellat i temperatura ja primaveral desprès de molts caps de setmana amb temps invernal i temperatura gèlida.




CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA, Grup "A" (TÍTOL)

.CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

R.C.D. ESPANYOL

30

10

10

0

0

33

4

2

RAYO VALLECANO

22

10

7

1

2

25

10

3

ATHLETIC CLUB B.

17

10

5

2

3

17

17

4

ATLÉTICO M. FÉMINAS

16

10

5

1

4

11

10

5

F.C. BARCELONA

13

10

4

1

5

12

16

6

TRANSP. ALCAINE /PRAINSA

8

10

2

2

6

12

21

7

REAL SOCIEDAD

6

10

1

3

6

10

20

8

U.D. LEVANTE

310109426

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola pericos-ques:
L'espanyol va guanyar amb claredat al At Madrid, vam ser molt superiors, ja estem classificats x jugar a guanyar la lliga, ara a entrenar-se x aconseguir el doblete.
Fins després. Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M