dimarts, 16 de març del 2010

PRESENTACIÓ DE LA PENYA
PERICA JOAN VERDÚ - L'EIXAMPLE.














(Seu social de la Penya Perica Joan Verdú: L’esquerra de l’Eixample, BCN: Josep Maria)

Aquest vespre ha tingut lloc al Bar Restaurant Rollán, situat al carrer Mallorca de l’Eixample barcelonès, la presentació de la nova “Penya Perica Joan Verdú – L’Eixample”.

L’acte ha comptat amb la presència del propi jugador, Joan Verdú, del conseller Fernando Molinos, (l’altre conseller, Bertomeu, no ha pogut assistir-hi), i del responsable de les relacions amb les penyes Jaume Martínez. A l’acte hi ha estat present l’ex conseller Antonio Martín, i representants dels mitjans de comunicació i entre ells, Josep Sánchez de BiB i Javier de Haro de Tiempo de Espanyol.

Araceli Pérez ha estat la representant de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol en la presentació i com a penyes representades cal citar a GPE Manigua, Penya El Perico Ferroviari amb l’anterior president de la FCPE Ramon Rius, L’Escollera, Blanes, Els Quixots, Generaciones Pericas, Pericos del Picht and Putt.

L’acte ha començat amb els parlaments: El primer en fer us de la paraula, l’actor perico Carles Canut que ha dit que “som l’equip no argentí amb més argentins, propi de llibre guiness”. “Ha dit que mentre altres equips van segons amb els mateixos punts que el líder es queixen de penals, els pericos anant el disset ja estan contents amb no baixar” . “El perico no ha nascut per patir, si no per gaudir de ser perico”.

Posteriorment, la presidenta de la Penya, Núria Araquistaín, va dir que la primera reunió va tenir lloc a Casa Jacinto on es van trobar els que ara son fundadors de la penya amb el jugador. Aquest diu que per estar més prop de la seva família, a la seva terra, i va rebutjar ofertes més generoses d’altres equips. Ha recordat que en aquests darrers mesos amb el trasllat a Cornellà han nascut moltes penyes, senyal de que el club està ben viu. Ja ha aconseguit la penya, uns seixanta afiliats, esperant que la joventut sigui qui tiri en el futur.

La idea, obrir sempre que l’equip jugui fora de casa, i inclòs en el pensament organitzar un autocar al estadi. Ha recordat que el RCD Espanyol va iniciar la seva historia esportiva jugant en diversos camps de l’Eixample, com primer a la zona de la Sagrada Família, després prop del Hospital Clínic, en el carrer Marina i finalment en el carrer Muntaner; també ha recordat que ningú dels més veterans oblidarà les llargues cues per renovar el carnet en les oficines antigues del carrer Còrsega.

Ha dit que “el perico es una raza especial, ha nacido para sufrir”... en referència al 4-1 darrer, ha dit “que no pasa nada”, “hemos pasado grandes èpocas en los últimos tiempos, però también algunas de mucho sufrimiento”; però el nou estadi porta “nuevas ilusiones a todos” , i l’esforç de tota l’afició per empentar a l’equip a fi d’evitar aquest patiment. Ha citat agraint a tots els que han fet possible aquesta penya, començant pel jugador.

Joan Verdú ha agraït als fundadors de la penya, i ha desitjat fer-lo millor possible en el futur pel bé del RCDE i ha agraït a tots la seva assistència.

Fernando Molinos ha excusat la absència del conseller Bertomeu, ha felicitat a tots els que han fet possible la nova singladura d’aquesta penya, i li ha dit a Verdú, que tan ràpid ha arribat i ja ha despertat l’admiració d’aquests socis fins el punt de tenir una penya amb el seu nom. I l’Espanyol també ha guanyat, ja que té una penya més, les quals son en paraules de Molinos, els canals de la il·lusió, de la motivació i de la presència en l’estadi “cuando pintan bastos”

Araceli Pérez en nom de la FCPE ha mostrat la seva satisfacció, però ha advertit “sense voler tirar aigua al vi, aquest es un dia de molta il·lusió, tot quan comencem és molt maco, però una cosa es el moment aquest de il·lusió, d’empenta, però després ve el dia a dia, a vegades en moments poc bons, durs” i els ha encoratjat a tots per aquesta nova etapa. Ha significat “ l’esforç d’unió de tots en els moments més durs”, i que “el sentiment està més viu que mai” com ho demostra la creació d’aquesta penya.

S’ha tallat simbòlicament la cinta d’inauguració de la penya, i s’han intercanviat diverses plaques commemoratives entre l’Espanyol i la penya i la FCPE, i se li ha fet lliurament del carnet de la penya a Joan Verdú.

Després dels tradicionals sorteigs, s'ha posat punt final al acte amb un pica-pica i una copa de cava.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M