dilluns, 19 d’abril del 2010

EL JUVENIL PERD LA LLIGA
AMB UN LAMENTABLE SEGON TEMPS (1-3)


















RCD Espanyol Juvenil “A”: 1 – UD Cornellà: 3

Fair Play o ineptitud?

Es pot rebutjar un títol de lliga de Divisió d’Honor quan el rival és el FC Barcelona? Es pot concedir el favor de jugar dijous desmotivant a uns aficionats que ni tan sols després del resultat del dissabte al derbi han acudit en massa avui diumenge a la Ciutat Esportiva? Es mereix - encara que sigui en futbol base - el FC Barcelona aquests favors concedits per que disputi l’encontre dijous un cop ja tingui tot l’equip complert i l’Espanyol no, i a sobre sàpiga el resultat dels espanyolistes?
Som nosaltres, - els que veurem ben aviat com ens desmantellen nostres equips fitxant-nos els millors jugadors, talonari en mà – els que precisament els hi hem de fer favors a aquesta gent? Es contraproduent que el senyor Morales en comptes de intentar convèncer als millors jugadors de la nostra pedrera que no marxin, no pari de repetir per activa i passiva que els resultats no l’interessen? I per últim, alguns es fixen amb el rival, i envegen que treuen jugadors pel primer equip (es que l’Espanyol no ha pujat a Javi Márquez, Baena, Víctor Ruiz i Didac Vilà? ), però el que no volen adonar-se és que ells, si que volen la “ferralla” i fan moneda falsa per ser campions de tot. Per guanyar-nos en totes les categories. I avui, ho hem vist. Sobre tot després de veure lo contents que estaven els jugadors de la UD Cornellà amb el que els hi haurà caigut... d’Arístides Mallol.

Un partit per oblidar. Un segon temps deplorable en el que els jugadors de l’Espanyol ignoro que els hi ha succeït. Incomprensiblement s’han vingut avall moralment, i tàcticament l’equip ha estat un desastre davant un Cornellà que si no per Edgar Badía encara hagués pogut incrementar el ja de per si escandalós resultat.


Tret d’aquests 45 minuts, l’equip no mereixia aquest final tant lleig. Més tenint en compte el gran encontre de la jornada passada en el que precisament els nostres amics (els del senyor Morales) ens van atracar amb un penal no assenyalat en el darrer minut de partit. No mereixia aquest final després d’una gran temporada en la que només les absències – ascensos lògics al B – de Jordi Amat, Ángel, Molina i Álvaro han minvat el potencial de l’equip. I no m’oblido de Girona. Allà, el club gironí i l’Espanyol van pactar l’ajornament de l’encontre degut a l’estat del terreny de joc i la gairebé desena de baixes dels pericos. La RFEF no va permetre... Ara ha estat el senyor Morales qui no ha permès que tots dos clubs juguessin en el mateix horari, en atenció al fair play... Suposo que el fair play es referirà a tot el que vomiten els mitjans de comunicació de nostre club del partit de dissabte a Cornellà... De tot el que hem d’aguantar d’aquesta gent... A l’estadi (veure foto anterior post) hi havia una pancarta: “Este sentimiento no se compra”... Apliqui-s’ho també vostè, sr. Morales.

Del partit poc a dir. El Cornellà ha sigut just vencedor. I això que l’Espanyol ha marcat al minut set de partit després d’una rematada d’Alex que ha tret com ha pogut Segovia i molt atent al rebuig en la boca de gol, el central Albert Mozó ha afusellat al porter. L’Espanyol guanyava, però el Cornellà cada cop que es feia amb la pilota a la parcel·la ampla del camp, s’estirava perillosament contracolpejant amb molt de perill i avisant del que anava a succeir.

A Chuli se li ha invalidat un gol en el minut 33, rematant en el segon pal; en efecte ensha semblat que estava en posició anti-reglamentària i el tant espanyolista no ha pujat al marcador. La darrera jugada del primer temps, una pilota d’or de per l’esquerra d’Alex a Dani Nieto i aquest tot sol ha estavellat la seva rematada al peu del porter visitant.

En el segon temps, el desastre. Els del Baix Llobregat jugant molt bé a la contra han avisat al minut 47, amb una jugada de Pla que Edgar Badía ha rebutjat salvant el gol. Però aquest tan sols ha trigat dos minuts en arribar. Ha estat Puerto l’autor superant al meta espanyolista per la seva dreta.

Encara no s’havia recuperat l’equip del cop, que Xavi, el davanter centre visitant, ha culminat un contracop de Puerto (arrancant en posició molt dubtosa) i ha fet el segon que donava avantatge als visitants.
Els verd-i-blancs feien una destrossa en la cobertura espanyolista cada cop que en la parcel•la ampla es feien amb la pilota. I sort d’Edgar... Una paret entre Xavi i Puerto, ha estat resolta pel porter espanyolista llençant-se abans del remat del jugador del Cornellà.


Una falta ha pogut ser penal, però el col•legiat l’ha assenyalat a un pam fora de l’àrea de càstig del conjunt del Baix Llobregat.
Al 62’ Edgar Badía en jugada de Pla, ha tornat a salvar a l’Espanyol del tercer. Guerrero ha fet un doble canvi, però res ha canviat. Un xut de Luque, i de nou Edgar... El Cornellà s’ha quedat amb deu homes per expulsió del dorsal 8 Luis. La falta l’ha llençat Nieto rasa, blocant el porter sense majors problemes.

En una contra, Luque (havia sortit al minut set d’encontre per lesió d’un company), ha culminat un altre contracop sentenciant el partit a falta d’un quart llarg de joc.

L’Espanyol ho ha intentat, sense encert, amb llançaments de Víctor Álvarez, de Willy (molta filigrana, però res més...), del davanter Alex i de Dani Nieto. Tots fora o pilotes fàcils pel porter visitant.

Al final, l’alegria visitant, a bon segur, recompensada amplament pel FC Barcelona... I el títol cap a Sant Joan Despí, que allà si que els volen...
Només em queda desitjar sort als nois i al cos tècnic de l’equip encapçalat per Ramon Guerrero per la Copa del Rei... sempre es clar, que el pressupost permeti disputar-la, ja que en un equip de barriada com el que ens vol convertir el senyor Morales, no estic molt segur jo si el pressupost... ho permetrà...


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Edgar Badía, Albert, Víctor, Vega, Mozó, Juli, Pere, Marc Caballé, Chuli, Dani Nieto, i Alex.
Substitucions: Pirulo i Willy per Pere i Chuli, m. 64; Pau per Vega, m. 72.

UD Cornellà; Segovia, Alex, Pol, Roig, Arnau, Gómez, Quim, Luis, Xavi, Pla, i Puerto.
Substitucions: Luque per Quim, m.7; Parra per Xavi, m. 83; Trillo per Puerto, m. 85; Martí per Luque, m. 90.

Àrbitre: Juan Manuel Vico Moreno, delegació de Barcelona. Cartolines grogues a Víctor Álvarez, Pirulo, Alex per part espanyolista i al dorsal 8, Luis, dels visitants al minut 70 de joc.

Gols: 1-0: Mozó, m. 7; 1-1: Puerto, m.49; 1-2: Xavi, m. 54; 1-3: Luque, m. 74.

Incidències: Ciutat Esportiva de Sadrià. Camp principal. Bastants aficionats del Cornellà, tant que semblava que qui es jugava el títol eren ells i no l’Espanyol. Al final ho han celebrat per tot lo alt. Darrera jornada de la lliga Divisió d’Honor. L’Espanyol ha jugat el seu encontre, mentre que el Barcelona - exprés desig del RCDE -, ho farà dijous. Temps ennuvolat.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Només una puntualització. Aquesta Lliga no l'ha guanyat el Barça, l'ha perdut l'Espanyol. I de la mateixa manera que deixes anar possibles "primes del Barça", també podries recordar la cagada que es va fer en el partit de la primera volta amb aquell canvi que el Barça, AMB FORÇA MÉS FAIR-PLAY DEL QUE SUGGEREIXES AQUÍ, no va voler denunciar perquè considerava que el que havia passat al camp no s'havia d'alterar.

Josep Maria ha dit...

En aquella ocasió va ser el FC Barcelona qui no es va voler embolicat en impugnacions per un minut en el que Albert Mozó va jugar quan l’Espanyol li va fer complir la sanció en l’encontre en el que primer es disputava aquella setmana després de rebre la targeta que completava el cicle (encontre amb el Ciutadella de meitat de setmana, pont de la Constitució si no recordo malametn) abans que la sanció fos oficial... Allò va ser explicat i comentat, i es va donar la noticia, i la “cagada” d’algú que no va saber fer la seva feina de manera prou correcta.

El tema de la prima, es més que evident, malgrat que en aquest cas com en altres, no hi ha proves.. però només calia veure el porter del Cornellà celebrant els gols, i com afirmativament va assentir quan algun soci li va fer aquest comentari...

De totes maneres, la meva crítica no ha estat envers el FC Barcelona que ha defensat el que ells creuen son els seus interessos, i així s’ha dit aquí, si no en la nova direcció del futbol base espanyolista per qui la magnifica temporada dels blanc-i-blaus no s’ha vist reconeguda en quant a interès per part dels responsables en la pròpia consecució del títol, del que els hi dona pràcticament igual guanyar-lo que perdre'l, quan el fer-se amb la lliga porta implícitament disputar la Copa de Campions que es un torneig per que els jugadors puguin foguejar-se agafant experiència davant els millors equips juvenils d’Espanya.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M