diumenge, 18 d’abril del 2010

L'ESPANYOL FRENA AL BARÇA.
CORNELLÀ-EL PRAT, FORTALESA INEXPUGNABLE PER A MESSI I CÍA...













RCD Espanyol: 0 – FC Barcelona: 0

A Cornellà –El Prat, no poden…
Espanyol i Barcelona han signat un empat sense gols en el derbi de la màxima disputat aquest vespre al Nou Estadi del RCD Espanyol a Cornellà-El Prat, en un encontre disputat de poder a poder, sense concessions, en el que ambdós conjunts han anat a per totes i els de Pochettino han barrat el pas victoriós del de Guardiola i han frenat a Lionel Messi.

L’Espanyol pressionant molt amunt i asfixiant al conjunt culé, ha desenvolupat el manual perfecte de com jugar-li al rival barcelonista. Només ha faltat una mica més de sort i també d’encert en els metres finals per haver-li fet una autèntica destrossa al líder de la lliga.

L’Espanyol ha sortit amb la sorpresa de Forlín ocupant el pivot defensiu en comptes d’un minvat físicament en les darreres jornades, Moisés Hurtado. Amb Baena com gos de pressa al mig pressionant la sortida de la pilota, els barcelonistes en moltes fases del partit ha tingut que basar-se en Milito a l’hora de pujar la bola en detriment de Xavi, o inclòs el propi Messi ha hagut de baixar a línia de mitjos per rebre pilotes en condicions. Amb una defensa espanyolista inexpugnable, Kameni ha estat un espectador més en molts minuts del partit. Avui, molts hauran descobert que la censurada i vituperada pedrera espanyolista no era tan dolenta ni eren potser necessaris tants dràstics canvis com els que se’ns esperen. Didac Vilà a la lateral esquerra (la solució a casa, després d’un munt de laterals frustrats fitxats), Víctor Ruiz com a central esquerrà o el propi Baena abans mencionat han donat aquest aire de lluita, d’inconformisme a un equip que té les seves mancances però que s’ha guanyat amb la seva lluita aquest empat que sap a glòria.

I no m’oblido de José Callejón. El davanter de Motril fa tornar bojos als defensors i ha provocat molt astutament la segona targeta groga a Alves. Com sempre, només li falta el gol. Esperem que quan li entrin les rematades encara estigui aquí i no hagi sigut malvenut...

Les primeres ocasions de cert perill, han estat al 5’ una centrada de Callejón que Osvaldo ha rematat malament i una contra barcelonista, en la que Pedro tancat i sense angle en la línia de fons ha enviat una enverinada pilota a la creueta d’un Kameni que ni s’ha immutat. Undiano ha aixecat les primeres protestes quan no ha assenyalat cartolina en una dura entrada a un jugador barcelonista i si que ho ha fet posteriorment a Osvaldo als sis minuts. S’ha de dir en la meva modesta opinió, que ha fet un gran arbitratge (malgrat alguna que altre targeta que potser hauria d’haver mostrat) i ja voldríem tots els derbis tenir un arbitratge així. Inclòs ha vist una mà del jugador més trampós del futbol espanyol, que altre cop ja se n’aprofitava per endur-se l’esfèrica amb el braç com jugador de handbol.

Tampoc Callejón ha aprofitat una bona centrada de Chica, i la seva volea al 24’ ha estat molt defectuosa... El dia que aquest noi marqui... Baena de cap ha rematat una centrada de Verdú desviada a l’esquerra de Víctor Valdés. L’Espanyol pressionava molt amunt i no deixava fer les transicions al conjunt culé amb la comoditat que acostumen. Una dura entrada de Touré a Luis, no ha estat castigada amb cartolina malgrat merèixer-la. La falta la llença Nico Pareja buscant l’escaire sense èxit, sortint la bola fora. En el 37’, l’acció comentada anteriorment de les mans de Messi... El primer tret entre els tres pals amb cert perill blaugrana, un xut de Maxwell que atura Kameni llençant-se bé.

La primera internada desbordant de Messi ha arribat al minut 44 de joc, dada aquesta que indica el cortocircuït que els blanc-i-blaus han fet en el sistema creatiu del FCB. Ha superat a Chica i Pareja penetrant per la lateral de l’àrea de càstig, acabant la seva centrada sense conseqüències.

La millor ocasió espanyolista ha arribat en el final del primer període: Una escapada de Callejón per banda, centra i Osvaldo remata salvant en primera instància Víctor Valdés i posteriorment el pal esquer de la seva porteria. Un llançament en l’afegit de falta a càrrec de Luis, ha estat rematat de cap per Forlín blocant Víctor Valdés que està en un moment impressionant, tot sigui dit.

L’Espanyol ha sortit molt fort també en el començament del segon període. Una jugada individual de Verdú es a punt de causar un ensurt en la cobertura barcelonista. A Guardiola no li agrada el que veu, i dona entrada a Henry per Milito i Keyta per touré. Un canvi ofensiu – el primer- per intentar tenir més presència en atac i que l’Espanyol caigués en el parany de tirar-se enrera. El primer xut de Messi, desviat als 60’, ho diu tot.

En un contracop espanyolista, la pilota amb camp per corre per banda dreta per Callejón, intenta superar a Alves i aquest quan es veu desbordat, el fa caure. Era la segona cartolina i deixava al FC Barcelona amb deu (61’) amb més de mitja hora de joc per davant.

Una pujada de Didac per banda, cedint a un Osvaldo massa individualista que malgrat lo perillosa que era la jugada, ha quedat amb res després de superar a dos defensors...
El joc cada cop és més obert, ja que ja les forces s’exhaureixen per tornar a la posició, i ja no es baixa com quan s’està fresc, i les anades i tornades es succeeixen. Pochettino dona entrada a Ivan Alonso per Verdú, potser ha esperat molt després del gran desgast efectuat pel seus jugadors. Precisament serà Ivan qui en contracop li ha volgut enviar el darrer passi a un Osvaldo totalment sol per marcar, però Piqué ha interceptat la centrada lo just per evitar que arribés al seu destí.

L’ocasió més clara dels espanyolistes en aquest segon temps, una centrada per la dreta de Forlín que penja per que Osvaldo remati de cap superant a Piqué i Puyol, però el seu remat es perd per sobre el travesser...

L’Espanyol que dona l’empat per bo, intenta sorprendre en algun contracop, mentre el Barça es llença amb tot a l’atac buscant un cop de fortuna d’aquells que sempre li acaben agraciant l’existència. Però no ha estat així. La darrera opció de Messi que s’ha marxat en un pam de terreny de tres espanyolistes i ha posat la directe cap el àrea, ha estat superat per un Nico Pareja que s’ha llençat amb força tallant l’avanç de l’argentí. Tampoc una jugada de Pedro ha aconseguit el seu objectiu.

En mig d’una lluita ferotge d’un Espanyol impulsat per l’olla a pressió de la seva afició que ha omplert Cornellà-El Prat, en els darrers minuts el conjunt de Pochettino s’ha defensat amb ungles i dents davant un Barça que tot i jugar amb deu ha seguit espantant, més sigui pels noms i milions dels seus jugadors que per jugades en que veritablement hagi pogut superar a Kameni. El darrer llançament de cantonada passant dos dels tres minuts de l’afegit s’ha executat per Xavi sense conseqüències, sent la darrera jugada d’un derbi apassionant en la nova llar perica. Un Espanyol que s’ha convertit en l’equip que més problemes li posa al Barcelona en aquestes darreres temporades. Avui, sense el concurs del col•legiat han estat incapaços de superar a un conjunt que ha estat tot il•lusió i lluita.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (8), Chica (9), Nico Pareja (9), Víctor Ruiz (9), Didac Vilà (9), Forlín (7), Baena (8), Callejón (9), Luis García (7), Verdú (7), i Osvaldo (6).
Substitucions: Ivan Alonso (6) per Verdú, m. 78; Ben Sahar (s.q.) per Callejón, m. 84.

FC Barcelona: Víctor Valdés, Alves, Piqué, Milito, Piqué, Touré, Xavi, Busquets, Maxwell, Pedro i Messi.
Substitucions: Henry per Milito, m. 57; Keyta per Touré, m. 57; Ibrahimovic per Pedro, m. 82.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco, del comitè territorial navarrès. Amb autoritat, no se li ha escapat el partit de les mans, tot i la pressió de la grada, i la pressió de la sempre prepotent actitud dels jugadors visitants. Ha mostrat cartolines grogues a Osvaldo, m. 5, Luis García, m. 22, Alves, (24’ i 62’), Milito, m. 32, Baena, m. 63, Keita, m. 81.

Incidències: Estadi de Cornellà-El Prat. Gairebé ple absolut: 39.263 espectadors. Una autèntica olla a pressió... Jornada 33ena. del Campionat Nacional de Lliga a Primera Divisió.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M