GOL DE FALTA DE LUIS, I TRIOMF
A DOMICILI, SET MESOS DESPRÉS

UD Almería: 0 – RCD Espanyol: 1

L’equip torna a guanyar lluny de Cornellà-El Prat
Des de la jornada tercera, 19 de setembre, que el RCD Espanyol no sortia victoriós en un encontre de lliga lluny de Cornellà-El Prat. En aquella ocasió davant el Deportivo de Miguel Ángel Lotina, l’equip de Pochettino vencia 2-3. Set mesos després, els blanc-i-blaus han obtingut un triomf que assegura pràcticament salvo hecatombe, la permanència en Primera Divisió en una lliga molt dura per l’espanyolisme.

Al mateix lloc on es va certificar la permanència de manera matemàtica en la passada temporada, els espanyolistes han sumat els tres punts que els porten a situar-se en onzena posició amb 41 punts.

El partit ha començat amb un ensurt quan Nico Pareja ha tingut que segar la penetració del culer Crusat rebent la primera cartolina del partit al minut tres. El primer contracop perico ha acabat amb una passada de Osvaldo que Luis no ha controlat bé, ha perdut angle i ha tingut que cedir per que Verdú xutés a les cames d’un defensor.

L’Almeria portarà molts mals de caps a la cobertura espanyolista per bandes: Crusat amb la seva velocitat desbordarà per l’esquerra i deixarà un parell de centres enverinats en els que Kalu Uche no arriba a rematar i en altre, Kameni rebutja de punys. Una altre centrada de Cisma, també es passejarà per l’àrea petita espanyolista.

L’Espanyol aguanta el temporal com pot, i es veu dominat per el conjunt andalús. Una passada en profunditat a Michel que es marxa entrant per la lateral dreta del àrea de càstig però sortosament deixa enrera la seva passada de la mort, defectuosa. En una altre acció de perill, Víctor Ruiz dins l’àrea s’ho juga tot rebutjant molt bé, llançant-se a terra.

L’Espanyol que ha estat dominat en la major part del primer període, ha gaudit la millor ocasió de tot el primer temps: Luis García ha rebut de Callejón que s’ha desfet de dos adversaris i li ha passat a l’espai per que l’asturià tot sol davant el meta Alves, li hagi rematat amb la cama dolenta, l’esquerra, ras a la cama del porter que ha rebutjat. Abans del descans, Soriano ha donat un bon ensurt, al intentar rematar amb el cap anticipant-se a Kameni.
Chica ha protagonitzat la notícia negativa del partit al caure lesionat del menisc i no pogué malgrat intentar-ho, continuar en el partit i sent substituït per Roncaglia.

En el segon temps, les coses hann canviat; Ja als dos minuts, una pilota de Verdú per Forlín incorporat al atac, ha estat aturada per Alves llançant-se a terra anticipant-se al jugador argentí. La rèplica andalusa, una centrada des de la dreta de M’Bami que es rematada per Soriano tot sol mal marcat per Roncaglia, de cap, sortint molt desviada.

En el 54’ Luis García rep una falta de Chico. El mateix jugador asturià executa el llançament directe i desprès de molt de temps sense aconseguir batre al rival en llançament de lliure directe, avui ha col•locat la bola ajustada al pal dret lluny de l’abast del porter local. Un gran gol que situava a l’Espanyol per davant en el marcador.

Kameni ha salvat el gol de l’empat en una rematada a boca de canó de Soriano dins l’àrea. Amb el gol espanyolista, el partit s’ha obert avançant línies l’equip andalús. Això ha permès al conjunt de Mauricio Pochettino gaudir de molts espais a l’hora de contracolpejar i ha disposat d’ocasions per deixar sentenciat el partit sense tenir que passar angunies en els minuts finals.

Un contracop de Verdú que ha passat en profunditat a un Osvaldo poc ràpid, que no ha pogut superar al seu marcador i ha tingut que cedir l’esfèrica i la llarga jugada ha acabat amb una rematada de Luis per sobre el travesser. Dues jugades d' Osvaldo han acabat amb centrades (una d'elles amb un xut de Callejón que com sempre ha estat aturat pel porter, i en altre, Ivan Alonso ha rematat alt).

Però la més clara dels espanyolistes ha tingut lloc en el 74’, quan Verdú s’ha quedat tot sol, després de a retallar l’oposició d’un defensor i ha xutat buscant l’escaire quan es trobava totalment sol a la seva esquerra, Osvaldo. No li haurà agradat gaire el detall a Mauricio Pochettino quan en el minut següent l’ha substituït per Ivan Alonso.

L’Espanyol trencava una i altre vegada el feble sistema defensiu d'un Almería que jugava amb les seves línies molt avançades, i al contracop s’ha plantat varies vegades en l’àrea andalusa però no ha sabut acabar de sentenciar el partit. Osvaldo ha obligat a lluir-se al meta Diego Alves en el 84’ o en una jugada en la que Ivan Alonso ha xutat fort, evitant el gol en el 87’.

Roncaglia que per no perdre la costum ha vist cartolina groga, ha posat els pèls de punta als espanyolistes que hagin vist l'encontre, amb un parell d’accions en les que ha entrat a Piatti, amb la seva habitual desproporció i s’ha jugat el penal i l’expulsió veritablement per ben poc.

Els darrers instants del partit han estat de domini local bolcat sobre l’àrea de Kameni, i l’Espanyol intentat treure’s la pressió amb pilotes llargues per Ivan Alonso o Ben Sahar. El davanter israelià li ha robat la cartera al meta local emportant-se-li la bola amb el cap, però sense angle i sense porter la seva rematada ha estat fluixa.

Els andalusos han pogut donar l'ensurt amb una rematada al 92’ de Soriano de cap que s’ha marxat fora, i en el 94 i escaig, un xut desviat. Quan ha acabat l’encontre amb el triomf espanyolista, una pica –baralla ha estat protagonista negativa amb una bofetada de Soriano a Luis García que ha estat resposta per Nico Pareja enfrontant-se al jugador local, sent amonestats tots dos jugadors.

UD Almeria: Diego Alves; Míchel, Chico, Acasiete, Cisma; M''Bami, Bernardello, Soriano; Piatti, Crusat i Kalu Uche.
Substitucions: Corona per Bernadello, m. 63; Juanma Ortiz per Michel, m. 73; Ortiz per Crusat, m. 81.

RCD Espanyol: Kameni (7), Chica (7), Nico Pareja (8), Víctor Ruiz (9), Didac Vila (7), Moisés (7), Forlín (7), Verdú (6), Luis García (8), Callejón (7), i Osvaldo (5).
Substitucions: Roncaglia (5) per Chica, m. 45; Ivan Alonso (5) per Verdú; Ben Sahar (s.q.) per Osvaldo, m. 85.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo del comitè territorial madrileny. Ha mostrat cartolines grogues a Chico, m. 19, Crustat, m. 73, Corona, m. 76, Cisma, m. 86 per part local i a Nico Pareja (m. 4), Didac, m. 20, Forlín, m. 32, Roncaglia, m. 64, Moisés, m. 84. Un cop acabat l’encontre, però en el terreny de joc encara, Soriano i Nico Pareja han estat amonestats amb cartolina groga. En cas del espanyolista, al ser la segona, constarà com a expulsat.

Gol: 0-1: Luis García, m. 55.

Incidències: Estadio de los Juegos del Meditarraneo. Jornada 34ena. del Campionat de Lliga a Primera Divisió. S’ha guardat un minut de silenci en memòria de Juan Antonio Samaranch.