EN EL DARRER ENCONTRE DE LLIGA A SADRIÀ

RCD Espanyol Femení “B“: 6 – UE L’Estartit “B”: 1

El derbi català de filials, per les de Carlos Gómez
Triomf per golejada en el darrer encontre que el segon equip femení de l’entitat ha disputat en Sadrià. Les blanc-i-blaves es van adjudicar de manera matemàtica la segona plaça proclamant-se per primer cop a la història subcampiones de Primera Nacional Femenina.

Va ser l’Estartit qui primer va donar senyals de vida, amb una gran ocasió en una sortida poc encertada de Natàlia, i la rematada acabar per sobre el travesser quan la davantera visitant ho tenia tot a favor.

L’Estartit va perdonar, i dos minuts després en la primera arribada amb perill, va ser Eli Sivera qui va obrir el marcador després d’aprofitar un bon centre de Brenda Pérez des de la cantonada dreta.

Mónica, (veure darrera foto en el moment de ser substituïda) debutava amb l’Espanyol B i no va desaprofitar l’ocasió, ja que va anotar el segon gol de les blanc-i-blaves al rematar a boca de canó un altre servei de cantonada executat per Brenda des de la dreta.

L’Espanyol Femení B va disposar de varies ocasions per incrementar el resultat com un llançament d’Anna Cris buscant l’escaire dreta o un u contra u d’Eli Sivera davant l’altre Eli (la portera gironina), resolt satisfactòriament per la meta visitant llençant-se als seus peus i evitant la rematada. Un lliure directe llençat per Elena, es va marxar fora a l’esquerra.

Les empordaneses també van pogué marcar en una sortida dolenta de Natàlia, i tot i que l’Estartit no va pogué marcar en primera instància al perdre angle, la jugada va seguir i ho va tornar a intentar amb un xut des de la frontal que ara sí, Natàlia Pinto va aturar molt bé en una bona intervenció.

En els primers compassos del segon temps, el filial de l’Estartit va retallar distàncies al transformar la dorsal 8 Silvia, un lliure directe una mica escorat a l’esquerra, que va superar la tanca defensiva i es va colar com un obús a la porteria defensada per Natàlia.
Eloisa Mendes va tenir el gol de l’empat en les seves botes amb una rematada creuada que es va marxar fora.

L’Espanyol B reacciona, i una pilota en profunditat per la golejadora Marta Yañez, acaba superant la sortida de la meta Eli, i rematant forçadament marca a porta buida, tot i que la bola va sortir lleugerament rebotada al driblar a la portera visitant.
Carla va pogué marcar el quart en un xut que va passar llepant el travesser. Laura Carriba als pocs segons de sortir al camp va estar a punt de marcar però va arribar un pèl tard a una pilota dividida, rematant al cos de la portera que li va cobrir bé l’angle de remat.

Laura Carriba es va rescabalar en les properes jugades i va anotar en la recta final del matx, dos gols (el quart i sisè). El primer d’ells controlant un bon servei llarga, sortejant la sortida de la meta i marcant a plaer; el darrer que tancava la golejada, a dos minuts de la fi del partit. Tres minuts abans, una pilota centrada es controlada per Carla Gómez dins l’àrea petita i a boca de gol, marca el cinquè.

Dijous a les 17:30 viatja l’equip a Palma de Mallorca per enfrontar-se al Sporting At. Ciutat de Palma, encontre que en la jornada 24 es va d’haver d’ajornar per la impossibilitat de viatjar per l’anul•lació dels vols amb les illes. Diumenge tancarà el campionat, visitant Cerdanyola del Vallès per disputar el darrer encontre amb l’equip vallesà.

RCD Espanyol "B": Natàlia, Linda, Ana Cris, Andrea Pereira, Silvia Vila, Elena, Carla Gómez, Mónica, Marta Yañez, Brenda, i Eli.
Substitucions: Leticia per Mónica, m. 54; Sara per Linda, m, 58; Laura Cariba per Eli, m. 63.

Euromat UE L’Estartit “B”: Eli, María, Jessi, Clara, Nerea, Anna, Tania, Silvia, Eloisa, Esther, i Eva.
Substitucions: Julia per Eva, m. 20; Laia per Anna, m. 70.

Àrbitre: Juan Rodríguez Portoles, comitè territorial català, delegació de Sabadell.

Gols: 1-0: Eli, m. 9; 2-0: Mónica, m. 25; 2-1, Silvia, m. 51; 3-1: Marta Yañez, m. 61; 4-1: Laura Carriba, m. 82; 5-1: Carla, 86; 6-1: Laura Carriba, m. 89.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Jornada 25ena de Primera Nacional Femenina. Darrer partit com a local del conjunt espanyolista.

CLASSIFICACIÓ PRIMERA NACIONAL FEMENINA, G. 3er.