divendres, 4 de juny del 2010

COMENTARI: TORNA A LLENÇAR PORQUERIA
EL SENYOR GERMAN DE LA CRUZ...

Altre cop, el senyor Germàn de la Cruz...
Ahir, en el transcurs de la roda de premsa que va tenir lloc amb motiu de la presentació oficial del senyor Toni Rovira com entrenador del filial i de Martín Posse pel Juvenil “A” per la propera temporada, l’inclit conseller responsable de l’àrea esportiva va tornar a escopir gripaus carregant a dreta i esquerra contra l’anterior direcció del futbol base, i recolzant un cop més al senyor Antonio Morales que també va carregar contra Anna Maria Fustéi i va justificar i ratificar-se en el nou rumb que l’entitat espanyolista ha iniciat en matèria de futbol base. Les declaracions, a bon segur ja les sabeu, i si no les podeu trobar en la mateixa web del club inclòs en video.

Un altre vegada (i van unes quantes) aquest senyor es va tornar a col•locar i de retruc al nostre club a un nivell bastant baix en quant a elegància i saber fer d’una persona que desenvolupa tasques tant elevades i de tanta responsabilitat.

Va llençar tot tipus de porqueria (acostuma a ser el seu estil, tal com vam veure en el “cas Tamudo”) sense importar-li la imatge del nostre club; tan sols l’importa el seu ego personal i la cadira que ocupa al Consell d’Administració.

Va parlar de contractes desorbitats (exageradament desorbitats) en el filial espanyolista. Però no va citar de quina data eren... Recordem que aquest senyor va ser el conseller encarregat del futbol base fins l’estiu del 2004 quan el va tenir que defenestrar Dani després d’arribar al pacte famós del Windsor amb l’editor Lara, en el que li va exigir desfer-se de Condal, Collet i Germán acusant-los de “palmeros” segons les paraules literals del ex primer accionista. Contractes per exemple de Marc Pedraza o de Jonathan Soriano son d’aquella època, per tant sota la seva direcció.

Però independentment dels jugadors que siguin i de qui ocupés aquest càrrec al club, costa creure que quantitats de cent milions de les antigues pessetes es poden signar amb total competència i impunitat per part d’un coordinador sense que el Consell d’Administració i el seu president (que curiosament, que estrany... és el mateix d’ara) no se n’assabentin o senzillament ho impedeixin. Costa creure-ho. I si així fos, pitjor encara. Demostraria una negligència absoluta per part dels que han de controlar les despeses que seria per espantar-se i sortir corrent...

Ens parla del pou que havia entre el futbol base i el primer equip... Que no pujaven jugadors?... I això és imputable al futbol base, al coordinador? O més aviat a la covardia dels tècnics del primer equip que mai se l’han volgut jugar amb nois de la pedrera?... Pochettino un cop li van fallar els fitxatges va tenir que tirar de pedrera. Se li ha de reconèixer que va voler un planter curt a l’estiu precisament per tirar de pedrera. Així ho va dir, i ho va fer. Després les circumstàncies li van permetre tirar endavant i més tenint en compte el bon resultat dels que van pujar.

No seré jo qui surti a defensar a Josep Manel Casanova. Haurà comès errors a bon segur i no tot s’ha portat de la millor manera possible. El temps de permanència en els càrrec, és la major part de les vegades més un llast que un ajut, sobre tot quan superen la dècada els anys en ell.
Però si que em sembla totalment desproporcionat, injust en la meva opinió i lleig, treure porqueria a la llum pública un conseller, aixecar al vol nostres misèries, per justificar un canvi radical de rumb en el moment precisament que més jugadors han pujat al primer equip.

S’argumenta per part d’aquests dos senyors el tema dels 48 jugadors... Primer eren 42 ara ja son 48. Els va portar tots Manel? Fins on sé jo, uns quants van venir l’any de l’anterior descens sota el braç dret del senyor Paco Herrera, el senyor Valentín... I amb contractes llargs (per exemple el de Plata...). Alguns van ser liquidats, altres per la fitxa elevada i duració llarga del contracte, va resultar impossible i van anar saltant de cessió en cessió. Altres els va fitxar evidentment Manel. Però i la resta?... Avui amb la grandiloqüència habitual surt al web oficial del club la noticia del “II Draft Perico”... Em poden dir que va sortir del primer?... Azrack cedit i tres nois més que Clotet en el filial ni els coneixia i que ni al juvenil van pogué jugar per problemes burocràtics. Qui va fitxar als Cervera, Gerardo, Tai, Tiko Messina? ... Probablement mai ho sabrem... Però sempre es dona la culpa a qui ja no hi és o a qui es tria per fer servir de cap de turc...


Aquest senyor (Morales) va dir que no havia portat cap tècnic de la Gramanet al futbol base. Que jo sàpiga el senyor Toni Rovira ha sigut entrenador de la Gramanet. El senyor Manresa, ha sigut entrenador de la Gramanet, ambdós persones de la seva confiança i més que possible amistat. El fet de negar-lo ja el deixa ben retratat.

Com també un es pregunta sobre la incorporació del senyor José Luís García Martínez després de ser destituït dues vegades en aquesta temporada (del Terrassa, i del Mollet). En aquest darrer, la junta directiva del conjunt vallesà no estava content amb Sito Fradera (tercer a quatre punts de la promoció amb 12guanyats, 5 empats i 3 perduts, gols: 30-16) i fitxa al ex entrenador del Terrassa i anteriorment Algeciras i L’Hospitalet. El balanç: 5guanyats, 1empatat, 4 perduts i 12-12 en quant a gols. El tercer tècnic del Mollet en el que va de temporada ha aconseguit 10/12 guanyant al camp del líder. Sota quins paràmetres es fitxa entrenadors pel futbol base? Quin currículum té Martín Posse com a tècnic de categories inferiors per entrenar al juvenil?. Segons es deia en un article d’un diari esportiu, era molt amic el tècnic de Sabadell (José Luis García) amb el senyor de Sant Quirze del Vallès...

I posats a parlar, tampoc m’ha semblat correcte que Ramon Guerrero sota l’excusa de que tenia que ocupar el nou càrrec, se’l destituís apressa i corrents, sense acabar la temporada. I no qüestiono la decisió, si no les formes i els terminis a l'hora de prendre decisions.

Per que quin tècnic de prestigi o quins jugadors amb ambicions poden venir sentint aquests dos senyors? Que jugador pot venir, per que li tregui el contracte seu a la llum públicament vomitant-lo als mitjans? I que jugadors de qualitat voldran venir a un lloc on els resultats no compten, on no volen guanyar, tant els hi fa...? I quins jugadors sortiran desprès pel primer equip?.... Els jugadors es fan bons pel primer equip, primer si tenen qualitat, i segon, competint al màxim nivell, amb la màxima exigència. Lo demés, son històries i comptes a la vora del foc. Se n’en recorden de l’equip de la Intertoto?... Aquell equip es va fer passant eliminatòries, lluitant com professionals (alguns ho eren, altres eren de la pedrera). Si els hi haguessin dit per activa i passiva que era igual caure eliminats, que no pagava la pena el guanyar, que no volien èxits, que no volien ferralla, que no volien copes... No sé on haguessin acabat aquella fornada...

Tampoc estic dient que es guanyi per guanyar, amb nois grans, amb força física, amb tàctiques ultraconservadores, pilotada llarga i aixecar la copa amb blocs i presumir de títols sense que hi hagi qualitat individual. D’una circumstància a l’altre, va un autèntic abisme. Esperem que nostre futbol base no caigui per ell al fons.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M