dissabte, 5 de juny del 2010

A OMPLIR ALTRE PÀGINA
DE LA HISTÒRIA PERICA


A per la cinquena!

El RCD Espanyol disputarà d’aquí a poc més d’una hora disputarà la final de la Copa de la Reina de futbol femení, davant el Rayo Vallecano, actual campió de lliga, que es va desfer del AD Torrejón per 3-0 a l’altre semifinal.

Les espanyolistes, vigents campiones intentaran fer-se amb el cinquè títol de copa i superar als nois de l’entitat que al llarg de la seva història n’han guanyat també quatre. Serà la vuitena final de la història amb presència perica, la cinquena en la darrera època des que el Femení juga a Sadrià.

Fins ara, perdudes tres: Al Carlos Belmonte d'Albacete,(1990) davant Añorga Kirol (0-2) al Nou Estadi de Valencia (davant el Levante UDF, 2002)per 0-1, al García de la Mata (Madrid, 2007) davant Levante UDF, per 1-3.

Per contra les blanc-i-blaves han guanyat fins ara, quatre títols: A l’Olímpic de Terrassa davant Oroquieta Villaverde de Madrid per 3-0 (1996), davant At. Malagueño a Arganda de Rei per 2-1 (1997), al Polideportivo Nazaret (Valencia 2006) davant SD Lagunak, per penals desprès d'arribar amb empat a un la fi dels noranta reglamentaris i empat a dos després de la pròrroga, i la darrera en la Romareda (Saragossa) davant Prainsa Zaragoza per 5-1 (2009).

Es dona la circumstància que una sola ocasió n’ha guanyat dues de consecutives (1996-i 1997) fet que es podria tornar a repetir avui. Tant de bo. Des d’aquí, ja que el club no ha posat autocars (el Rayo si i a sobre gratuïts) i els horaris son nefastos en qüestió de trens i avions, i no ha hagut temps més que dos dies per preparar qualsevol viatge, només ens queda desitjar tota, tota la sort del mon a les espanyolistes i que puguin tornar amb la Copa de la Reina del Estadi Polideportivo d’ Artunduaga de Basauri.

El col•legiat que xiularà el matx serà Asier Izturiz Latorre, de la territorial basca, acompanyat per Aitor Villate i Rubén Pérez Calvo.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M