dimecres, 2 de juny del 2010

BASAURI: ESPANYOL- BARCELONA
CERCANT UN LLOC PER LA FINAL



A per la final !

Avui dimecres s’inicia la Fase Final de la Copa de la Reina de futbol femení. Una final a quatre que tindrà lloc a la localitat biscaïna de Basauri i que donarà sigui quin sigui el resultat de les semifinals, una final entre equips de Madrid i de Barcelona.


Basauri, el lloc escollit

Basauri: Municipi de la província de Biscaïa, (Pais Basc), situada a ambdós cantons de la ria del Nervión és un petita localitat en quant extensió de terreny (7,16 km2) en plena àrea metropolitana de Bilbao. Té segons el darrer cens, 42.585 habitants.

Al camp de futbol “Polideportivo Artunduaga” tindran lloc els encontres de semifinals que es disputaran entre avui i demà a les 18:30, el partit pel tercer i quart lloc que tindrà lloc divendres a idèntica hora, i la gran final que es disputarà dissabte a les 11:30 del matí.


Com arriben a Basauri unes i altres

La expedició espanyolista, que defensa el ceptre d’actual campió, des de ahir ja és a Basauri, i tan sols té les baixes d’Olga per motius laborals que l’han impossibilitat d’assistir-hi (els inclits de la RFEF es deuen haver pensat que el futbol femení es professional) i la baixa de Raquel Corral que segueix recuperant-se de la seva lesió, un cop tant Vero com Marta Torrejón s'han recuperat dels seus problemes físics de les darreres setmanes i díes respectivament. Les espanyolistes van quedar exemptes en la primera eliminatòria juntament amb el Rayo al disputar-se el títol de Superlliga, i van haver d’eliminar al vigent subcampió de la competició, el Prainsa Zaragoza, al que van vèncer en els dos encontres (4-2 a Sadrià i 1-3 al Pedro Sancho)

Per part blaugrana, la baixa de Noemí Rubio que es va trencar els creuats en el partit davant la Real Societat el 7 de febrer passat i que se li va diagnosticar uns vuit mesos de baixa. Les barcelonistes van haver de deixar fora primerament al Collerense (amb el que van perdre a l’anada per 2-1 i van remuntar 2-0 a la tornada) i posteriorment i contra pronòstic a l’Athletic Club al que van guanyar a l’anada 1-0 i van tornar a derrotar en la tornada en San Mamés sent l’únic equip en la temporada que assolit aquesta fita i amb el detall de no encaixar ni un sol gol en l’eliminatòria.


Els precedents aquesta temporada

Sis ocasions s’han vist les cares blanc-i-blaues i barcelonistes. Tres empats barcelonistes i tres triomfs pericos. Entre els empats, cal citar l’empat a 3 gols a la final de la Copa Catalunya que va significar el primer títol culer fruït dels penals, l’empat al darrer segon de Marta Unzué en el derbi a Sadrià a la primera volta (1-1), i l’empat al primer derbi de pretemporada al Torneig dels Històrics (0-0) resolt favorablement per les Osca Aja als penals.

Els tres triomfs pericos han estat 1-2 a la Ciutat Esportiva Gamper en el tancament de la primera fase amb la simbòlica primera posició del grup en joc, el triomf contundent en la segona fase de la Superlliga a Sadrià (4-0) en el que les espanyolistes van escombrar del camp a les culers, i el darrer partit a Sant Joan Despí amb resultat de 0-2 en el que estava en joc la primera posició de la que poc fruït va pogué treure després el conjunt espanyolista.


Anàlisi del rival a fons

El conjunt de Xavi Llorens destaca per la seva fortalesa defensiva, per un bloc molt homogeni. A més a davant, al marge de la sempre perillosa Marta Cubí, ha recuperat a MariPaz, ex jugadora del Llevant autora de dos gols en la famosa final en que es van perdre els equipatges, que s’ha recuperat en aquest tram final de temporada després d’una molt llarga lesió que la va tenir gairebé un any fora dels terrenys de joc.

Dues joves porteres com Laura Rafols i Eli Sarasola, una línia defensiva molt expeditiva amb la veterana Laura i Rocío López als laterals, amb l’eix central format en la majoria de les ocasions per Marta Unzúe i la internacional Ani Escribano (la capitana), formen la columna vertebral d’aquest conjunt. No hem d’oblidar a jugadores com Alícia Fuentes, Esther Romero, Silvia Doblado, la ex del Espanyol Vicky a la mitja punta, o atacants com Elba Unzúe (l’altre bessona) i la internacional Melanie Serrano.
Les barcelonistes van disputar un encontre aquest cap de setmana amistós en el que es van imposar al CE Sant Gabriel. Les espanyolistes per contra, van descansar.


El col·legiat

El col•legiat que xiularà la semifinal serà Ander Zarrabetia Arriteta adscrit al comitè territorial basc, amb Alonso Álvarez i Garikoitz Sauto com a jutges auxiliars.


Les televisions

En principi tots els encontres havien estat anunciats com que serien retransmesos per televisió. A hores d’ara, em és impossible endevinar la intenció i el que succeirà ja que en temes de futbol femení i més si hi ha l’Espanyol pel mig, la formalitat i seriositat brilla per la seva absència en més d’una vegada, sigui culpa de qui sigui. Recordem que en el darrer derbi de lliga a Sant Joan Despí, va haver-hi una apagada televisiva sense precedents i no es van mostrar cap tipus d’imatges d’aquell triomf espanyolista ni tan sols en resums.

En aquest cas, avui es dona la circumstància de que les transmissions del Roland Garrós entorpeix que Teledeporte el doni, i està anunciat un diferit a les 23:50 !!!!. i una repetició demà a les 12:00 del migdia...

De Televisió de Catalunya (em refereixo a la direcció de l’ens, i no a l’equip de Jordi Sunyer i Natàlia Arroyo que fan el que bonament els hi deixen) ni estarà, ni se li espera que estigui... Altre cosa serà si el resultat es favorable al FC Barcelona... Llavors potser si que ens fastiguegin amb diferits tot aquest estiu...
A Madrid, la televisió autonòmica l’ofereix pel segon canal “La Otra” en directe.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M