diumenge, 29 d’agost del 2010

OSVALDO, NERVIS, I ALEGRIA FINAL (3-1)

DESENCÍS EN EL COMENÇAMENT DEL FILIAL A TERCERA. ACONSEGUEIX SALVAR UN PUNT TRANSFORMANT UN PENAL A VUIT MINUTS DEL FINAL (1-1)




RCD Espanyol: 3 - Getafe CF: 1

El RCD Espanyol ha sumat els tres primers punts en joc, en vèncer al conjunt del Getafe per 3-1 en un encontre que se li ha posat coll avall als de Pochettino gràcies a dos gols del davanter Osvaldo; les errades i els nervis posteriors al gol madrileny han posat la por al cos i al final la fortuna s’ha aliat amb els espanyolistes que han vist com l’esfèrica colpejava la base del pal dret de la porta de Cristian, i com el nou fitxatge Dátolo, jugava i s’estrena marcant en l’afegit establint el resultat definitiu.

L’Espanyol 2010/11 s’ha estrenat amb uns primers compassos amb certs problemes defensius que possibilitaven que el Getafe s’acostés amb cert perill (ocasió al minut 6’ de Miku amb xut creuat a la dreta de Cristian, o incursió de Gavilán per l’esquerra tallada la centrada per Víctor Ruiz al 13’).

Una centrada de Ríos superant David García, ha acabat pentinada per Parejo desviada, mentre que l’Espanyol donava senyals de vida amb un xut de Verdú fora, i una sortida fora de l’àrea de Ustari avançant-se a Callejón en una passada llarga a l’espai de Javi Márquez. En una acció de Luis, Verdú li treu el remat a Osvaldo (darrera d’ell), rematant als núvols. La més clara dels espanyolistes, un servei de cantonada executat per Luis, que remata amb un fort xut Javi Márquez traient amb molts problemes la defensa després que no aconseguís blocar el meta del conjunt visitant.

Passada la mitja hora de joc, ha arribat l’ocasió més clara dels madrilenys quan Gavilán tot sol remata davant Cristian Álvarez i el meta argentí amb la cama salva el gol; el xut posterior de Borja a boca de canó es tret entre Víctor que es llença a terra i la cama de Galán que li rebota i acaba desviant la bola.

El partit canvia radicalment quan Verdú recupera una pilota en tres quarts, habilita a Callejón a l’espai, i aquest posa la directa entrant per la dreta i veu tot sol a Osvaldo i col•loca la primera assistència personal de la lliga; el italo-argentí no perdona i marca a plaer el primer gol del partit.

Els darrers minuts son de domini perico, i Callejón disposarà de dues ocasions: Un xut que atura amb molts problemes Ustari en el 40’ i la més clara una pilota dividida que no controla davant el meta madrileny desaprofitant una ocasió molt clara de gol. Una veritable llàstima, ja que l’Espanyol hagués ensorrat moralment encara més al seu rival.

Però els de Pochettino surten forts en el segon període: Javi Márquez torna a posar a prova al meta del Getafe. Luis García, molt actiu, es mou bé per banda dreta però com sempre erra a l’hora de col•locar amb criteri el centre, en dues jugades calcades, quedant curt.

Osvaldo afusella en el 55’ al meta visitant després de rematar a boca de canó una jugada en la que la defensa del Getafe no s’ha sabut treure l’esfèrica i després de varis refusos, l’esfèrica li ha caigut al pitxitxi espanyolista que anota el segon.

Després del gol, doble canvi al Getafe veient el tècnic que se li escapa l’encontre. L’Espanyol controla amb facilitat el partit, però comet un parell d’errades a càrrec de Galán (fins llavors molt segur) que el descentren i en la següent jugada el central madrileny del RCD Espanyol s’introdueix l’esfèrica en la pròpia porta en un intent de rebutjar la centrada des de la dreta de Manu, en una falta treta amb velocitat, mentre David s’ho mirava deixant una autopista per aquella banda ...

Al 69, debuta Dátolo amb l’Espanyol. Son minuts de domini visitant, ja que l’Espanyol a mida que s’acaben les forces en la medul•lar i els nervis apareixen en l’equip, el Getafe intenta aprofitar-se’n llençant-se a l’atac i posant setge a la porteria espanyolista. Forlín perd la posició masses vegades i l'equip se'n va cap enrera inconscientment. La sortida de Colunga dona més mordent al conjunt madrileny. Una jugada desgraciada altre cop amb rebots és a punt de costar-li molt car al conjunt de Pochettino.

El tècnic espanyolista mou banqueta i dona entrada a Javi López per Luis que havia necessitat atenció mèdica anteriorment a causa d’una entrada.
L’enèsima errada defensiva provoca que Colunga se’n vagi tot sol cap a porta, encari, i xuti creuat superant a Cristian; la base del pal dret salva del gol de l’empat, caient-li el refús a les mans del meta argentí.

Els darrers minuts son d’anada i tornada. Un Getafe buscant l’empat, i un Espanyol esperant molt enrera, i intentant sortir a la contra. En varis contracops, l’Espanyol no acabarà d’aprofitar-los: Un, de Javi López amb xut final del sevillà en comptes de passar a un Dátolo totalment sol, en altre ocasió massa individualisme d’Osvaldo que vol entrar pel centre davant dos defensors en comptes d’obrir. El debutant Dátolo ha anat de menys a més i ha acabat de manera brillant l'encontre.

En l’afegit, l’Espanyol ha pogut fer el tercer quan Dátolo en contracop ha centrat a la frontal a Osvaldo però aquest ha rematat malament fora. En el darrer minut dels quatre d’afegit, un ràpid contracop amb Callejón desbordant per l’esquerra, penetrant i donant-li una bola d’or a Jesús Dátolo que no desaprofita l’assistència i marca el tercer davant l’eufòria de l’afició espanyolista.

Ara, marge per acabar de perfilar detalls, acabar aquest llarg i tediós mercat de fitxatges, recuperació de lesionats, i adaptació dels nous. Després ja vindrà el partit a Vila-Real. Ara, a gaudir d’aquests tres primers punts, que son un autèntic bàlsam al tractar-se d’un equip, el nostre, que és el més jove de la lliga.





Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristian (7), Chica (6), Víctor Ruiz (7), Galán (4), David García (4), Forlín (5), Javi Márquez (7), Luis García (6), Verdú (6), Callejón (8), i Osvaldo (9).
Substitucions: Dátolo (7) per Verdú, m. 69; Javi López (s.q.) per Luis García, m 83; Manu Molina (s.q.) per Javi Márquez, m. 91

Getafe CF: Ustari, Cata Díaz, Mane, Borja, Miku, Gavilán, Parejo, Rafa, Pedro Ríos, Boateng i Torres.
Substitucions: Albin per Ríos i Manu per Boateng, m. 56; Colunga per Parejo, m. 79.

Gols: 1-0: Osvaldo, m. 35; 2-0: Osvaldo, m. 55; 2-1: Galán (p.p.), m 62; 3-1: Dátolo, m. 94.

Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez. Malament, ell i els seus assistents (Miguel Martínez i Jorge Paredes). Han acabat fent perdre la paciència al respectable i inclòs als jugadors en el terreny de joc, ja que a punt ha estat d’escapar-se-li l’encontre de les mans amb picabaralles entre jugadors d’ambdós conjunts. Ha mostrat cartolines grogues a Rafa, m. 21, Borja, m. 43, Miku, m. 61, Luis García, m. 74, Galán, m 75, Manu, m. 82 i Javi Márquez, m. 89.

Incidències:
Estadi de Cornellà-El Prat. 23.421 Espectadors. S’ha fet lliurament del clàssic trofeu al millor jugador del Ciutat de Barcelona al meta Kiko Casilla. Tarda molt calorosa i horari força inhumà per un encontre de futbol donades les elevades temperatures que estem patint.
Els jugadors del RCD Espanyol han sortit amb samarretes blanques amb escrits d’ànim pel brasiler Felipe Mattioni, greument lesionat.



1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA PERICOS/QUES:
L'ESPANYOL HA COMENÇAT DE LA
MILLOR MANERA POSSIBLE, GUANYANT AMB CONFIANÇA , AMB MERESCUT 3 A 1, I EN ZONA CHAMPIONS.
FINS DESPRÉS. JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M