dilluns, 30 d’agost del 2010

UN PUNT... I GRÀCIES! (1-1)




















RCD Espanyol “B”: 1 – CF Pobla de Mafumet: 1

Mal començament

No va debutar amb bon peu l’Espanyol B a Tercera Divisió. Davant el filial del Nàstic, l’Espanyol B no va imposar-se al rival pràcticament fins avançada la segona part, quan les preses ja manaven a Sadrià i l’equip de Toni Rovira va posar setge a la porteria tarragonina. Al final es va pogué salvar un punt i deixar un sabor menys agre a la parròquia espanyolista que va haver de veure com la Pobla de Mafumet manava en el marcador durant més de quaranta cinc minuts.

De l’alineació que va presentar Toni Rovira cridava l’atenció la sortida de Gerardo sota pals. El meta cedit a Terrassa i Jaén ocupava la porteria espanyolista (quan ha hagut de competir amb porters com Isaac – fitxat finalment pel Madrid -, o el romanès Dinu). En aquest primer onze hi havia jugadors com Oscar Sielva (enganxat a banda dreta) i el davanter Álvaro, després de les bones sensacions deixades en el primer equip.

Els primers compassos del partit portaren ja una jugada per la polèmica quan Dani Nieto penetrant per la lateral esquerre de l’àrea de càstig es agafat tot i que el col•legiat no va xiular res. Gerardo va salvar el gol, quan un xut visitant s’enverina en el darrer moment i quan es colava, el meta espanyolista va rebutjar per la seva esquerra a còrner amb una molt bona intervenció. La Pobla atacava, i sorprenia a un Espanyol B molt lluny del que s’espera d’ell. Un centre xut en falta directa des de la banda, a càrrec d’Alcover, surt desviat per sobre la porteria espanyolista. En el minut 20, de nou Gerardo salva el gol en una acció del dorsal set Virgili que remata a boca de canó.

La primera ocasió del conjunt perico, va arribar al 35’ quan una centrada de Fran Grima, va ser rematada per Dani Nieto dins l’àrea petita, però forçat per la presència de Alberto Benito, i l’esfèrica no acaba en gol increïblement.


Gerro d’aigua freda en Sadrià
En canvi, el que son les coses en el futbol, a la següent jugada Virgili marca el gol tarragoní que col•loca en avantatge al filial del Nàstic.

L’Espanyol B va pogué empatar l’encontre quan en el 42’, Dani Nieto va llençar un lliure directe a un parell de pams de la línia frontal de l’àrea, i la pilota es va estavellar a la base del pal dret.

Com en el segon temps, el joc seguia movent-se sota els mateixos paràmetres que en el primer període, Toni Rovira tècnic espanyolista, va tenir que començar a moure la banqueta i el primer en ingressar al terreny de joc va ser el portuguès Rui Fonte que tant bones sensacions va deixar en la pretemporada amb el primer planter, en substitució d’un cada cop més desdibuixat Oscar Sielva que continua vivint el seu propi calvari, ara a Tercera.

El joc va millorar amb el portuguès un xic; tampoc massa...Però si diguem-ne que amb el pas dels minuts i encara que sol fos per que la Pobla instintivament anés retrocedint terreny, l’Espanyol B acabaria dominant un partit molt travat en el que a més, el joc dur dels tarragonins va augmentar sensiblement en aquests minuts.


Tot i que es va demanar una pena màxima en una entrada d’Álvaro (que va passar totalment desapercebut en tot el matx), quan intentava superar al darrer defensor, s’ha de dir que va caure després de ser carregat legalment amb el cos, pel defensor.

La millor ocasió en aquesta fase de partit va ser per l’Espanyol B, quan un còrner tret per Isaias, (65’), es rematat -entrant tot sol amb força- per Guillem Savall, però la seva rematada dolenta se’n va fora, desviada.

Rovira se la juga, substitueix un central (Savall) i dona entrada a Lucas Porcar, i posteriorment substitueix a Grima (amb targeta) per Blázquez a la lateral.

Empat i poc més
Quan el cronòmetre indicava el minut 82 de joc, Lucas Porcar es derribat dins l’àrea i el col•legiat assenyala el màxim càstig, que transforma el propi Lucas ajustat al pal dret en un llançament que el meta Sergio havia endevinat.

Els darrers minuts es perdran en mig d’una picabaralla després d’una dura entrada dels grana que es van dedicar a embrutar encara més un partit ja molt lleig, i els nervis d’ambdós conjunts marcaran els darrers instants en els que Vélez per agressió marxarà al vestidor abans de temps. L’Espanyol B va intentar buscar el gol del triomf més amb el cor que amb el cap, i es bolcar amb tot, a la porteria tarragonina, però ja va resultar impossible capgirar l’empat a un gol, amb el que es va arribar al final del partit.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Gerardo, Grima, Raul, Víctor Álvarez, Guillem Savall, David López, Oscar Sielva, Isaias, Álvaro, Cervera i Dani Nieto.
Substitucions: Rui Fonte per Sielva, m. 54; Lucas per Savall, m. 69; Blàzquez per Grima, m. 81.

CF Pobla de Mafumet: Sergio, Aleix, Sebas, Virgili, Cristino, Boniquet, Roca, Velez, Toni Alcover, Ñoño, i Alberto Benito.
Substitucions: Oribe per Toni Alcover, m. 66; Joel per Cristino, m. 71; Carbia per Roca, m. 88.

Àrbitre: Daniel Navarro Jiménez, comitè català, delegació del Bages. Va mostrar cartolines grogues a David López, Fran Grima, per part local i a Ñoño i Alberto Benito per part visitant, i va expulsar amb vermella directa a Vélez en la recta final del partit (89’).

Gols: 0-1: Virgili, m. 36; 1-1: Lucas porcar (pen.), m. 83.

Incidències: Matinal molt calorosa la viscuda ahir a la Ciutat Esportiva de Sadrià, Camp principal. Presència del President del RCD Espanyol, Sánchez Llibre, acompanyat a la llotja de diversos membres del seu consell. Entrada discreta, tenint en compta que encara molta gent es troba de vacances i les elevades temperatures invitaven a tot menys a veure futbol. Es va guardar un minut de silenci, abans del començament del partit.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M