diumenge, 12 de setembre del 2010

DESASTRE A VILA-REAL (4-0)

EL FEMENÍ GUANYA 1-5 A L'ESTARTIT I GUANYA ELS HISTÒRICS. EL RCDE ESPANYOL "B" GUANYA 0-3 A AMPOSTA AMB DOS GOLS D'ÀLVARO I ALTRE DE DANI NIETO. EL RCDE INFANTIL "A" GUANYA EL PRESTIGIÓS TORNEIG D'ARNEDO DERROTANT AL VILLARREAL EN LA FINAL A LA TANDA DE PENALS




Villarreal CF: 4 – RCD Espanyol: 0

La vida, segueix igual...

El RCD Espanyol ha caigut golejat en la seva visita al Madrigal, exhibint de nou el mateix nivell dels desplaçaments de l’anterior temporada. En aquests dos encontres de lliga, els de Pochettino ja ens han mostrat les dues famoses cares del passat exercici. I és que a Vila-Real es pot perdre i forma part a priori, dels llocs on pots venir de buit; però no mostrant aquesta debilitat defensiva, psicològica en quan s’encaixa un gol, i aquest poc domini de si mateixos en certs jugadors sabent qui xiulava l’encontre. A més, de nou s’ha quedat sense aconseguir batre al meta D. López, autèntic malastruc per els espanyolistes.

Per que no ens enganyem: Iturralde ha esta altre cop pèssim, ha anat a sac per l’equip de Pochettino i quan li ha sigut possible, l’ha acabat de donar el tir de gràcia i deixant la destrossa extensible per la propera jornada amb l’expulsió de Chica. Però d’aquí ha dir que s’ha perdut per aquest desastre d’àrbitre, hi ha un mon. L’Espanyol s’ha mostrat molt tou defensivament i un cop ha encaixat el primer gol, s’ha vingut avall. Quan ha encaixat el segon, l’equip ha perdut els papers.

Un Espanyol de vint minuts

Per que si be la primera jugada de perill ha estat protagonitzada pel conjunt groc amb centrada per l’esquerra a Borja Valero, qui tot sol remata fora perdonant el primer gol, ha estat l’Espanyol qui ha reaccionat ràpidament i ha controlat el joc a la medul•lar arribant amb perill a les immediacions de Diego López al que de nou ha estat impossible superar.

I ocasions hi ha hagut: La primera d’Osvaldo qui després de retallar al seu marcador ha xutat fort, però el meta local ha rebutjat a còrner. La segona, també a càrrec del italo-argentí quan s’ha endut la pilota superant a Musacchio, però el seu remat de nou ha estat refusat per Diego López, mentre que la centrada posterior a l’altre banda de l’àrea s’ha perdut massa passada.

L’Espanyol ha tornat a tenir altre ocasió de gol, quan Luis García ha penetrat per la lateral esquerra de l’àrea, i davant Diego López ha rematat a boca de canó, rebutjant el porter, i ni Verdú al que s’anticipa un defensor ni Osvaldo al que el seu xut intercepta un defensor llençant-se a terra taponant, poden aconseguir avançar l’Espanyol en el marcador.

Amb la jugada absurda de la lesió d’Osvaldo (una pilota que no arriba, intenta rematar amb la mà com fan els argentins adorats en els mitjans, topa amb el porter, veu la cartolina groga, caient lesionat), comença tota la disbauxa en l’equip espanyolista. Osvaldo tot i intentar continuar sobre el terreny de joc no pot i ha de ser substituït per Sergio García que debuta amb la samarreta blanc-i-blava.

A la segona ocasió de perill local, la defensa demana fora de joc (molt justa però pot ser legal la situació de l’extrem local), i la passada de la mort a Rossi, que engalta una rematada de primera a la que Kameni poc fa i poc podia fer per evitar que s’allotgi dins la porteria.

Comencen les protestes, tres cartolines en tres minuts, i l’equip perd els nervis de manera alarmant. Nou minuts després, Borja Valero fa el segon, al engaltar un xut després d’una pèrdua de pilota entre Duscher i Forlín que el destorba en la frontal. La defensa comença a fer aigües per tot arreu, i sobre tot per les bandes, i amb un Forlín que mai ha estat el veritable líder de la cobertura perica com si que era Pareja o el desaparegut Jarque, malgrat la inversió econòmica amb ell realitzada.

Amb el dos a zero, Osvaldo no pot més, i es substituït; però tampoc Sergio García es lluirà gaire més en atac, amb un conjunt l’espanyolista que queda com bloquejat... En la recta final del primer temps, diversos contracops espanyolistes son avortats per la defensa local (Marchena anticipant-se a Duscher en la rematada), o Mussachio (que barra el pas a Sergio García).


De mal en pitjor

No serà millor el segon temps ni molt menys. Cazorla als dos minuts de la represa ja apunta que el Villarreal no es conforma amb el 2-0. Forlín rematant un servei de cantonada, pot tornar a col•locar als de Pochettino en el partit, però el seu cop de cap es marxa per sobre el travesser.

I si no hi havia prou, Iturralde s’inventa un penal en una temerària sortida de Kameni, en el que el jugador quan sent el contacte amb el camerunès es deixa caure descaradament i en comptes de rebre l’amonestació, el "perseguidor" del conjunt espanyolista, xiula el màxim càstig i no amonesta Kameni, dada curiosa. Rossi amb paradinha, enganya al camerunès que es llença a la seva dreta. L’Espanyol ja queia contundentment, i lo pitjor encara havia d’arribar...


Torna Ivan De la Peña

Si quelcom ha hagut de noticia positiva d’aquest horrorós encontre, ha estat la tornada de Ivan de la Peña, que al menys ha tingut minuts per agafar ritme desprès de deu mesos de lesió.

L’Espanyol ha intentat reduir distàncies amb un partit bastant obert, però amb molt poca confiança en si mateix. Un xut de Verdú a les mans de Diego López, o una acció que ha acabat amb una centrada de Chica que Callejón en la boca de gol ha rematat increïblement (bé en ell ja no és tan increïble), al cos del porter i la pilota quan es colava ha estat treta sota la línia de gol...


Resultat excessiu

El quart ha arribat en ple desconcert i disbauxa entre línies, quan Nilmar ha culminat una jugada en la que Jefferson ha penetrat i la bola no s’ha perdut per línia de fons (no ha acabat de sortit tota per molt poc) donant la passada de la mort a Nilmar totalment sol mentre Duscher s’ho mirava impotent. Massa pel Villarreal, pels seus mèrits...

Amb el resultat que seria definitiu establert, els contracops locals han pogut fer estralls en la cobertura espanyolista, i així un xut desviat o una llarga jugada d’atac del conjunt groc en la que han ballat als espanyolistes com han volgut, ha estat apunt de significar el cinquè anticipant-se Forlín en darrera instància quan anava a rematar Jefferson Montero.

Per la seva part, l’Espanyol mitjançant Ivan Alonso ha rematat de cap fora una bona centrada des de l’esquerra. Chica, en una dura entrada en la banda sense cap necessitat fruit de la impotència, se n’anava al carrer abans d’hora amb vermella directa. I altre cop Nilmar parant amb el pit una passada de Rossi, ha posat la por al cos als espanyolistes. La darrera jugada de perill –també dels grocs- ha acabat amb una oportuna intervenció de Víctor Ruiz evitant la rematada de Nilmar.



Fitxa Tècnica:
Villarreal CF: Diego López, Angel, Musacchio, Marchena, Capdevila, Borja Valero, Bruno, Senna, Cazorla, Nilmar i Rossi.
Substitucions: Cani per Borja Valero, m. 70; Jefferson Montero per Santi, m. 70; Gonzalo per Musacchio, m. 79.

RCD Espanyol: Kameni (4), Chica (4), Forlín (3), Víctor Ruiz (6), David García (3), Duscher (5), Javi Márquez (5), Luis García (4), Callejón (4), Verdú (4) i Osvaldo (6).
Substitucions: Sergio García (4) per Osvaldo, m.31 ; De La Peña (5) per Luis García, m.65; Iván Alonso (s.q) per Javi Márquez, m.70.

Àrbitre: Eduardo Iturralde González, del comitè territorial basc. Altre cop protagonista negatiu d’un partit. Ha assenyalat un inexistent penal contra l’Espanyol que ha sentenciat el partit, i no ha tingut escrúpols en mostrar-li la vermella a Chica, en una dura entrada tot sigui dit. Ha mostrat la seva habitual actitud xulesca davant els espanyolistes als quals ha anat collant mica a mica fins el desastre final.

El repertori de cartolines mostrades ha estat el següent: Osvaldo, m. 16, Luis García, m. 23; Mussacchio, m.26, Callejón, m.26, Forlín, m.26, Ángel, m.35, Duscher, m.53, Rossi, m.36, Diego López, m. 58, Gonzalo, m. 81, Ivan Alonso, m.87 i cartolina vermella directa a Chica, m.84.


Gols: 1-0: Rossi, m. 22; 2-0: Borja Valero, m. 31; 3-0: Rossi, (pen.), m.54, 4-0: Nilmar, m.76

Incidències: Estadi del Madrigal de Vila-Real. Segona jornada de lliga. Presència de seguidors espanyolistes en les grades. Daniel Sánchez Llibre i Ramon Condal a la llotja.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M