dissabte, 18 de setembre del 2010

TRIOMF MÍNIM (1-0), PERÒ
SUFICIENT PER SUMAR TRES PUNTS





















EL JUVENIL "A" GOLEJA A DOMICILI A LA SD HUESCA (0-5). ESPANYOL - DAMM, SERÀ LA FINAL DE LA X EDICIÓ DEL JOAN BABOT AL MPAL. DE LES PLANES DE SANT JOAN DESPÍ. EN SEMIFINALS, ELS ESPANYOLISTES VAN DERROTAR A LA SELECCIÓ DE SANT JOAN (1-2) I L'EQUIP CERVESER 5-2 AL CORNELLÀ. EL CADET "A" GUANYA 4-1 A SADRIÀ, UN AMISTÓS DAVANT EL MOLLET.



RCD Espanyol: 1 – CD Almería: 0

Un gol de Callejón, dona el segon triomf a Cornellà - El Prat

Efectivament, José Callejón ha marcat; i el seu gol ha servit per que el conjunt de Mauricio Pochettino hagi sumat els tres punts en un partit molt discret, en el que s’ha millorat defensivament, i els blanc-i-blaus han sigut millors que els andalusos tot i l’ajustat del marcador final.

Ha sorprès Pochettino amb l’alineació d’Ivan Alonso en la punta d’atac, quedant Sergio García, Callejón i Luis Garcia com a integrants de la segona línia d’atac. Kameni, com no podia ser d’altre manera –malgrat la progressiva millora evident de Cristian Álvarez com a porter – ha continuat sota pals malgrat la golejada de Vila-real.

El partit ha començat amb insults d’una part de la grada cap a Iturralde. Jo no se si arriba a ser contraproduent aquest tema, la qüestió es que el col•legiat d’avui tot i no influir en el resultat tampoc ha estat massa sensible amb els colors blanc-i-blaus... Altre que també s’ha endut la cridòria del respectable, ha estat l’ex jugador Crusat, qui ha protagonitzat les primeres incursions de perill del partit.

Una pilota perduda per Javi Márquez al 8’ ha provocat la ràpida cavalcada per banda del menut extrem del conjunt andalús, i la seva perillosa centrada ha estat interceptada llançant-se en planxa Víctor Ruiz a córner.
La rèplica espanyolista una falta llençada suau superant la tanca a càrrec de Luis García i el remat de Ivan Alonso ha acabat sent aturada per Alves.

Tocats han quedat els homes més compromesos en tasques de contenció com son Forlín i Duscher al veure cartolina groga tots dos en els minuts 21’ i 22, però sortosament i amb molta més precaucions, han pogut acabar l’encontre sense veure una segona targeta.

El partit es desenvolupava sense ocasions de gol, amb lluita al mig del camp, quan Sergio García ha estat a punt d’aprofitar-se un mal refús amb el peu del meta visitant, però ha fet un mal control. Per part visitant, una centrada de Ortiz no ha arribat per ben poc Piatti en l’àrea petita de càstig espanyolista.

Els darrers minuts del primer temps han sigut de domini espanyolista intensificant l’atac i disposant de varies jugades de perill com una recuperació de pilota després d’una errada defensiva andalusa, que ha acabat amb un xut des de fora de l’àrea de Ivan Alonso que ha rebutjat el meta Alves. Seguidament l’Espanyol ho ha tornat a provar amb un xut que ha sortit un metre del pal dret, fora. Un remat desviat de cap de Ivan Alonso en el 43’ i una passada en profunditat en l’afegit de Víctor Ruiz a Callejón, que xuta amb potència però de nou el meta visitant es llueix, han estat les jugades més perilloses en aquest darrer tram del primer temps. L’Almería mitjançant un servei de cantonada de Bernadello rematat de cap per Silva, per sobre el travesser, ha posat la por en el cos a la parròquia espanyolista i una rematada que ha tret amb una bona intervenció Carlos Kameni.

Gol de Callejón

El davanter de Motril ha aprofitat una pilota refusada d'un servei de cantonada que li ha caigut als peus; no s’ho ha pensat, i ha deixat anar un autèntic obús, des de la frontal, que ha entrat sorprenent al meta Alves.
Ivan Alonso s’ha hagut de retirar lesionat, deixant el seu lloc a un irregular Verdú, que no acaba d’explotar malgrat la seva qualitat.

Sergio García ha pogut sentenciar el partit, quan Luis García (molt lluitador durant tot l’encontre) ha habilitat en profunditat per que Sergio ficant la bota lo just avançant-se i superant al meta, rematés sortint l’esfèrica fora desviada.

Kameni es llueix amb una prodigiosa intervenció, però la jugada estava ja prèviament invalidada per posició anti-reglamentària del davanter visitant. L’Espanyol mica a mica replega posicions i és l’Almería qui porta el control del partit, tot i que sense crear problemes a la cobertura espanyolista i deixant espais per que els de Pochettino puguin aprofitar algun contracop. Però en un parell d’ells, Joan Verdú no està massa afortunat...
Sergio García xuta al 70’ una pilota que li cau al seu abast, sortint a mig metre del pal esquer. També Callejón ha pogut marcar el segon quan aprofitant-se d’una greu errada de Carlos García, xuta a trencar, i Alves es llueix de nou evitant el gol.

Els darrers minuts del partit han tingut com a protagonista a Dátolo; molt actiu, ha fet unes quantes jugades en les que ha deixat empremta de la seva classe, amb fàcil regat en un pam de terreny. També seu ha estat un xut a porta, que millor oblidar... La darrera acció, una centrada de Dátolo que Carlos García molt oportú ha tallat salvant al seu equip del remat franc de Callejón dins l’àrea tot sol.

Tot i que l’Almería ha obert línies en la recta final del matx (jugant amb tres defenses), intentant aconseguir l’empat, l’Espanyol s’ha defensat bé, i no ha patit cap tipus d’angúnies serioses en la reraguarda i Kameni no ha hagut d’emprar-se a fons, tret d’una acció que ha acabat amb un refús de Víctor sobre pròpia porta, que ha sortit fora.

Importants aquests tres punts, en un partit no gaire bo en quant a joc, però que deixa constància de la força de l’equip al nou Estadi, i eleva la moral cara al molt difícil compromís del dimarts al Bernabeu.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7), Galán (7), Forlín (6), Víctor Ruiz (7), David García (6), Duscher (6), Javi Márquez (6), Callejón (8), Luis García (8), Sergio García (5) i Ivan Alonso (4).
Substitucions: Verdú (5) per Ivan Alonso, m. 49; Dátolo (7) per Sergio García, m. 72; Javi López (s.q.) per Callejón, m. 89.

Almería: Diego Alves, Jakobsen, Carlos García, Marcelo Silva, Ortiz, Vargas, Bernardello, Mo, Piatti, Crusat i Ulloa.
Substitucions: Corona per Marcelo Silva i Valeri per Piatti, m.72; Nieto per Mo, m.87

Àrbitre; José Antonio Teixeira Vitenes, germà de Fernando. Pertanyent al comitè territorial càntabre, debuta enguany a la màxima categoria. Ha mostrat cartolines grogues a Silva, m. 16, Forlín, m. 21, Duscher, m. 22, Carlos García, m.61, Sergio García, m. 65, i Ulloa, m. 93

Gol: 1-0: Callejón, m. 47.

Incidències: 24.345 espectadors s’han donat cita a l’Estadi del RCD Espanyol de Cornellà-El Prat, en encontre corresponent a la tercera jornada de lliga. Tarda ennuvolada, temperatura suau.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA PERICOS
AMB LA VICTÒRIA MMERESCUDA DEL RCD ESPANYOL 1 ALMERIA 0,HEM DEMOSTRAT, QUE EL NOSTRE EQUIP LLUITARÀ X ANAR A EUROPA.
ADÉU.JOSE CARRERA

Anònim ha dit...

El millor d'un pobre i mediocre partit van estar els 3 punts i el fet de saber deixar la porteria a zero.
I com no el gol de Callejón que hauria de ser el primer d'uns quants més.
El partit de dimarts a Madrid em fa molta por. De moment em conformaria a no sortir escaldats.
Príncep

Josep Maria ha dit...

A mi també em fa molta por el partit de demà. Més que rés per que no ens enganyem, al Madrid no li durarà sempre aquesta crisi golejadora (que més bé és psicològica que esportiva) i si hi ha un candidat a tallar dolentes ratxes del rival (al Villarreal no li havien xiulat cap penal en tota la temporada passada), som nosaltres.
Esperem que l’equip defensi amb molta més convicció i contundència que en el Madrigal i que el Madrid estigui espès. Tant de bo, es puntuï i si es guanya, seria històric !!! però no és nostra guerra. La diferència de pressupostos és tan vergonyosa que ens relega a la lluita per sobreviure en primer lloc i posteriorment a aspirar a lluitar per les divuit posicions restants.

Del partit, el millor el resultat. Pràcticament queda tot dit, amb aquesta afirmació.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M