diumenge, 10 d’octubre del 2010

ES TRENCA LA RATXA:
EL JUVENIL REMUNTA I GUANYA AL MALLORCA

















RCD Espanyol Juvenil “A”: 2 – RCD Mallorca: 1

Remuntada

Per fi ha pogut guanyar un partit de lliga el Juvenil “A” davant la bèstia negra dels darrers anys, el Real Mallorca, aquesta tarda a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià amb remuntada inclosa desprès d’un descoratjador primer temps en el que els vermells s’han avançat en el marcador i en les acaballes, el davanter francès blanc-i-blau Theiwy ha establert les taules en el marcador.

Per que el Real Mallorca no ha defraudat en les seves intencions a priori i s’ha tornat a mostrar com un equip que li costa molt als espanyolistes pogué superar. Han dominat la medul•lar davant un centre del camp on es notava l’absència de Sergi Darder, peça habitual i important de l’equip.

Theiwy ha estat el jugador més perillós en aquests quaranta-cinc minuts de joc. En una internada ha arribat a línia de fons, però la seva passada de la mort ha estat interceptada per un defensor que s’ha anticipat a Gabi. L’Espanyol ho ha provat amb xuts llunyans però desviats.

El Mallorca ha tingut molt més la possessió i inclòs s’ha aprofitat d’errades en la sortida de la pilota en zona pròpia dels espanyolistes, com en un contracop que ha acabat amb una rematada de Guy a l’exterior de la xarxa de la meta d’Edgar Badía en la més clara ocasió visitant.

Posaven setge els balears a la porteria espanyolista i en altre jugada els visitants han pogut inaugurar el marcador un cop superat Edgar Badía, però molt oportú Adrià Blanchart ha tallat anticipant-se a la rematada a porta buida del davanter.

Però no ha tingut la mateixa sort l’Espanyol quan en el 26, una llarga jugada d’atac balear en la que l’Espanyol ni l’ha ensumat, ha acabat amb una bona passada en profunditat pel davanter Guy que aquest cop si, superant la sortida desesperada d’Edgar Badía, de tir ras i creuat marca el 0-1 que donava avantatge al Mallorca.

La reacció espanyolista no es fa esperar i primer un centre xut de Miravent buscant l’escaire dreta es marxa fora, i a falta de quatre minuts per marxar-se als vestidors, una passada d’Oscar Arroyo per Theivy i aquest a la mitja volta en l’eix del conjunt mallorquinista, afusella de rematada imparable al meta Octavi.

En el segon temps l’Espanyol ha millorat i ha tingut més protagonisme en atac. Pirulo remata a trencar en el minut 51’ rebotant en un defensor i acaba salvant a còrner el meta visitant. Martín Posse dona entrada al migcentre ghanès Paul del Juvenil B (d’edat cadet) que ha donat més consistència al mig del camp espanyolista.

En una jugada d’atac perico, Gil es derribat dins l’àrea clarament i el col•legiat Sánchez Rico no ho dubta ni un moment tot i que perdona la cartolina al infractor. El màxim càstig l’executa Pirulo (veure fotos) llençant a la dreta del meta Octavi, i establint el que seria el resultat definitiu.

Posteriorment Gabri també ha escombrat a Kilian (que havia sortit al terreny de joc feia poca estona) dins de l’àrea però aquest cop el col•legiat ja no s’ha atrevit a assenyalar un segon penal favorable als interessos espanyolistes... Hagués sigut massa.

Tot i el doble canvi que ha realitzat Sanso per tractar de recuperar el control del partit que el permetés lluitar per assolir l’empat, ha estat el conjunt de Martín Posse qui ha continuat dominant i ha tingut ocasions per ampliar el marcador com un potent xut de Thwivu que ha tret el meta visitant, o una passada en profunditat de Pirulo sobre el propi davanter francès que controlant dins l’àrea ha rematat però l’esfèrica ha fet impacte a la cama de Pablo sortint a còrner ajustat al pal dret, quan ja portava camí de gol.

En temps d’afegit, una jugada poc intel•ligent de Kilian que s’ha emborratxat de pilota en línia de tres quarts quan tenia totalment desmarcat a Paul, ha perdut la bola rodejat de contraris per excés d’individualisme i ha propiciat un ràpid contracop mallorquí, que ha acabat amb una obertura a l’esquerra de l’atac visitant i la gran ocasió del Mallorca per empatar l’encontre, s’ha esvaït quan la rematada final creuada s’ha marxat amb Edgar totalment batut, a un pam del pal esquer.

Xiulet final, cinquè triomf dels espanyolistes que aprofiten l’ensopegada del FC Barcelona davant el Poblense (1-1) i continuen amunt de tot compartint liderat amb la Damm. Precisament, el proper rival dels blanc-i-blaus, el proper dissabte en el Mpal. Feliu i Codina d’Horta. Un emocionant i esperem trepidant encontre que pot deixar en solitari al conjunt perico en cas de triomf.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Edgar, Arroyo, Bonilla, Carles Clerc, Blanchart, Pau Senent, Albert Miravent, Gabi, Thiewy, Pirulo i Gil.
Substitucions: Paul per Miravent, m. 62; Kilian per Gabi, m. 69; Brian per Pirulo, m. 89.

RCD Mallorca: Tavi, Rubén, Gabri, Company, Pablo, Nico, Guy, Víctor, Abdón, Alex Gallar, i Cristian.
Substitucions: Tito per Cristian, m. 56; Xavi per Guy, m. 68; Pere i Miguel Ángel per Rubén i Abdón.

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico del comitè territorial català, delegació del Baix Llobregat. Ha mostrat cartolines grogues a Pau i Pirulo i als visitants Gabri, Pablo, Gvy i Alex Gallar

Gols: 0-1: Guy, m. 26; 1-1: Thiewy, m. 41; 2-1: Pirulo, (pen), m. 71.

Incidències: Sisena Jornada del campionat de lliga al Grup 3r. de la Divisió d’Honor Juvenil. Camp 1er de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Poc públic, i part d’ells, seguidors del Mallorca. Ambient i temperatura suau, cel ennuvolat.





CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, Grup 3r.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

R.C.D. ESPANYOL

16

6

5

1

0

18

4

2

C.F. DAMM

16

6

5

1

0

16

5

3

F.C. BARCELONA

14

6

4

2

0

17

5

4

U.D. CORNELLÀ

13

6

4

1

1

17

7

5

U.E. LLEIDA

12

6

3

3

0

9

3

6

GIMNÀSTIC DE TARRAGONA

10

6

3

1

2

9

8

7

C.D. SAN FRANCISCO

9

6

2

3

1

8

6

8

GIRONA F.C.

9

6

3

0

3

8

9

9

R.C.D. MALLORCA

8

6

2

2

2

8

6

10

JUVENTUD SALLISTA

7

6

1

4

1

6

7

11

C.F. BADALONA

6

6

1

3

2

8

10

12

A.E.C. MANLLEU

4

6

1

1

4

5

16

13

U.D. POBLENSE

2

6

0

2

4

6

14

14

C.E. L'HOSPITALET

2

6

0

2

4

2

14

15

U.D. At. GRAMANET

1

6

0

1

5

9

17

16

S.D. HUESCA

1

6

0

1

5

2

17







S E N T I M E N T P E R I C O . C O M