dilluns, 10 de gener del 2011

EL FEMENÍ "B" PAGA CAR
EL DESENCERT CARA A PORTA (1-2)























RCD Espanyol Femení “B”: 1 – Girona FC: 2



Derrota immerescuda

El RCD Espanyol Femení ”B” va perdre el liderat del grup tercer de Primera Nacional Femenina, - en favor del Levante Las Planas FC – en perdre davant el Girona en un encontre en el que les espanyolistes van estar molt espesses en quant a creació de joc en el primer temps, però que en el segon van fer més que mèrits per al menys no sortir derrotades i seguir conservant la primera plaça. Però ahir no el dia de les blanc-i-blaves que no van estar gaire fines cara a porta perdonant massa i ho van acabar pagant car amb la pèrdua dels tres punts. A més es va deixar notar massa la baixa de darrera hora de Debora en l'atac espanyolista.

L’Espanyol B va veure com ja en la primera acció pràcticament del partit, la col·legiada Petrova assenyalava el punt de penal, transformant al minut 3 la veterana i ex espanyolista Susanna Sala el primer gol del partit. En canvi, en altre acció en l’àrea gironina similar, la col·legiada no ha volgut assenyalar res en una jugada amb Elena de protagonista.

A l’Espanyol li va costar déu i ajuda arribar amb perill a l’àrea rival en aquest primer temps, amb un Girona que es va defensar molt bé mentre que l’equip local no va moure amb fluïdesa la pilota. Una passada en profunditat de Brenda per Alba que surt al tall Kristy avançant-se a l’extrem perica, una falta directa a càrrec d’Elena que surt fora i una última jugada amb retall i xut posterior de Brenda buscant l’escaire esquerra però que Cuca va fer una bona aturada llençant-se (tampoc duia excessiva força l’esfèrica i li va donar temps) van ser les úniques aproximacions d’un Espanyol molt espès, al que tampoc li va provar be – com la resta d’equips pericos – l’aturada nadalenca...

En el segon temps, Carlos Gómez va introduir un canvi: Linda per Vila. Als cinc minuts de la represa, l’Espanyol va tenir en la seva jugadora més veterana, Elena Fernández, la protagonista de la primera ocasió seriosa de gol, en llençar un lliure directe sensacional que va tenir l’infortuni d’acabar estavellant-se al travesser, quan Cuca ja estava batuda.

Van ser els millors minuts de les espanyolistes que van posar setge a la porteria gironina i es van mereixedores de l’empat. Al quart d’hora, una pujada per banda dreta a càrrec de Sara però la seva centrada es tallada a còrner molt oportunament per Perramón impedint una rematada que hagués pogut dur molt de perill. Un minut després, serà Alba Pomares qui errarà clamorosament al rematar tota sola dins l’àrea i amb tot a favor, però el seu xut molt innocent i fluix, acaba sent tret sota pals per la ex del Estartit la lateral Rebe.

Alba Pomares tampoc tindria excessiva fortuna en altre ocasió en la que amb una penetració pel centre amb una bona paret entre ella i Laura Carriba, acaba tota sola rematant a mitja alçada i fluix permetent que Cuca rebutgi la rematada llençant-se a la seva esquerra. Abans, en un llançament de cantonada executat per Brenda des de la dreta del seu atac, se li havia escapat a la meta gironina la pilota davant la presència de Carriba però després d’un petit embolic acaba fent-se amb el control del cuir.

Els minuts passen i l’equip espanyolista no marca. Dos canvis, Orteu i Anna. Alba Pomarés té una bona ocasió però el seu xut es rebutjat de nou per la portera visitant. A l’altre banda, serà la ex espanyolista Clara Clofent qui té el gol de la sentència en les seves botes, però Berta Noguera demostra que és una portera amb molt de futur i envia a còrner. Amb un xut de Cristy per sobre la porteria espanyolista es resol la darrera acció a pilota aturada.

A falta de menys d’un quart d’hora per la fi del partit, l’Espanyol aconsegueix empatar l’encontre, amb una canonada de Brenda Pérez que supera amb un gran xut a la portera gironina. L’Espanyol mitjançant Yañez en profunditat per Alba, obliga a emprar-se a fons a Cuca que s’anticipa llençant-se als peus de la davantera espanyolista.

Quan semblava que l’Espanyol es feia amb el control del partit i que encara lluitaria per fer-se amb el triomf en uns minuts d’assetjament a la porteria gironina, el futbol capriciós va voler tot el contrari. Una aparent jugada amb poc perill, una centrada curta, és refusada també en curt per la defensa espanyolista i li cau a Anna Martí (el darrer fitxatge procedent de l’Estartit) i aquesta veient forat, deixa anar un obús que es cola a l’escaire dreta de la porteria de Berta, que no va pogué fer res per evitar el gol.

Tot i que l’Espanyol va intentar cercar de nou la igualada, ja mancava molt poc temps, i ahir definitivament no era el dia de miracles futbolístics per les espanyolistes poc afortunades en atac. Una falta llançada ràpidament al 89’ per Anna Pascual, però aquesta s’entreté massa dins l’àrea i quan xuta ja l’han tapat i surt rebotada l’esfèrica. La darrera acció del partit, un llançament de falta a càrrec de la visitant Parramón (ex Estartit B i A) que surt fora per sobre la porta de Berta.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Berta Noguera, Silvia Vila, Carla Cotado, Sara García, Elena Fernández, Núria Mendoza, Laura Carriba, Marta Yañez i Alba Pomares.
Substitucions: Linda per Silvia Vila, m. 46; Mónica Orteu per Elena, m. 67; Anna Pascual per Núria, m. 67. (Altres suplents: Natàlia –ps- , i Laura Barrau).

FC Girona: Ariadna Massanet “Cuca”; Rebe Gómez, Esther Parramón, “Kristy” Espinosa, María Gallegos “Trini”; Laura Bonaventura “Mixeta”, Susanna Sala “Susi”; Laura Reig, Sandra Arbat, Clara Clofent; i Judith Salavedra.
Substitucions: Paula Gómez per Arbat, m. 59; Anna Martí per Reig, m. 72; Ariadna Gómez per Judith, m. 80; Aida Sais per Susi, m. 86.

Àrbitre: Victòria Petrova Borislavova, del comitè territorial català, delegació de Barcelona, assistida en bandes per Kevin Hurtado Galarza i Daniel Bueno Mejías. Va mostrar cartolines grogues a Susanna Sala per perdre temps en el moment de ser substituïda (86’).

Gols: 0-1: Susanna Sala (pen.), m. 3; 1-1: Brenda, m. 77; 1-2: Anna Martí, m. 84.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Cel ennuvolat, inclòs alguna roina gairebé inapreciable, obrint-se clarianes amb el pas del matí fins acabar amb un preciós dia assolellat. Poc públic en les primeres hores de la matinal a Sadrià.

Com anècdota, un foc amb molt de fum en els matolls al costat de la via fèrria que va obligar a venir a una dotació dels bombers (veure fotos) que va donar una imatge molt curiosa mentre el partit es desenvolupava al marge, sense cap tipus de incidència en el mateix, respecte aquest extrem.

Com en tots els encontres es va guardar un minut de silenci en memòria de Josep Artigas i de Ángel Pedraza.




.PRIMERA NACIONAL Grup 3er. PTS PJPG PE PP GFGC
1

F.C. LEVANTE LAS PLANAS

341411123815
2

R.C.D. ESPANYOL "B"

331411033812
3

SPORTING AT. CIUTAT PALMA

331411034216
4

GIRONA F.C.

28149144019
5

U.E. VIC

22147163135
6

CERDANYOLA DEL VALLÈS FC

22147162532
7

F.C. BARCELONA "B"

21146353724
8

C.E. EUROPA

21146353128
9

U.E. SANT ANDREU

20146262827
10

U. E. LLEIDA

17145272931
11

C.D. SANT GABRIEL "B"

13144192031
12

A.D. CORNELLÀ DEL TERRI

11142572243
13

C. At. JESÚS

81422101942
14

P. BLANC BLAVA LA ROCA

01400141560






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M