dilluns, 10 de gener del 2011

GOLEJADA A L'ATHLETIC (4-0)



RCD Espanyol Femení “A”: 4 – Athletic Club de Bilbao: 0

Superiors en tot moment

El RCD Espanyol Femení “A” va vèncer al primer líder d’aquesta segona fase de la Superlliga Femenina, golejant-lo per 4-0 en un encontre en el que l’Espanyol va gaudir de moltes ocasions de gol per ampliar el resultat, amb un penal errat per Vero amb l’empat inicial en el marcador, i moltes ocasions clares de gol no convertides que van fer que el conjunt basc no sortís majorment golejat de la Ciutat Esportiva.

L’equip d’Oscar Aja, amb la baixa de Kenty i amb la inclusió d’Andrea Pereira a la lateral, va anar pel partit des d’un bon principi i no va repetir errades de concentració comeses feia tres dies i va encarar l’encontre davant el conjunt biscaí com el que era, un encontre d’alt nivell dins la Superlliga davant un equip que tot i que fora de casa acostuma a baixar molt el seu nivell de joc, és ara per ara una de les alternatives junt amb el Barcelona al duet Espanyol – Rayo en la lluita pel títol.

No obstant, la primera ocasió ha estat pel conjunt basc amb una ocasió que Pereira intercepta la rematada de les visitants. Posteriorment als nou minuts de joc, una centrada a pilota aturada que va ser pentinada per Marta Torrejón li cau a Vero tota sola però incomprensiblement envia per sobre la porteria de la internacional per Espanya, Ainhoa Tirapu. En una bona passada en profunditat de Sara Monforte per Vero, aquesta intenta driblar la sortida de la portera, però perd l’esfèrica en el regat i no pot superar a Ainhoa.

En el minut 14’, una jugada per banda esquerra de l’atac espanyolista acaba amb la centrada de Willy que fa impacte al braç ben obert de Iraia, dins l’àrea. El col•legiat Gallardo Martínez no ho dubta i amonesta a la jugadora basca. El màxim càstig el llença Vero Boquete al quart d’hora de joc, però erra davant Ainhoa en un llançament a la dreta de la portera navarresa.

Però aquest penal desaprofitat no faria en absolut que l’equip d’Oscar Aja es vingués avall en absolut; al contrari, l’Espanyol va continuar atacant conscient que per joc estava superant en totes les facetes a l’equip del tècnic Alberto Berasaluce i només era qüestió que arribés el gol que obrís la muralla basca.

Després de dues ocasions (Willy xuta alt per sobre, i en altre, rematada d’Erika), l’Espanyol aconsegueix perforar la porteria visitnat quan en el 32’ una centrada per l’esquerra com no, d’Ana Romero “Willy”, acaba sent rematat a boca de gol per la ex del Athletic Club, Erika Vázquez anticipant-se molt bé en l’àrea petita.

Tan sol minut i mig mes tard, l’Espanyol deixa pràcticament enllestit el matx amb un segon gol quan Ana Romero de xut creuat dins l’àrea, culmina una acció d’atac del conjunt català.

Fins el final del primer temps, l’Espanyol encara va tenir ocasions de gol, (menys clares, però ocasions) com un contracop de la sevillana Willy que des de mig camp se’n va anar per velocitat però arribant a l’àrea va xutar ras a un metre del pal esquer. En altre acció, Alexia Putelles cedeix molt bé per Erika que trepitjant àrea avança i xuta estavellant la bola al cos de la portera navarresa i el rebuig mort es rematat amb masses ganes per Vero (que sembla renyida amb el gol en aquests dos encontres) però enviant l’esfèrica als núvols.

En el segon temps, l’Espanyol va continuar oferint un autèntic recital. Ja als dos minuts un llançament de falta a càrrec d’Erika es rematat per Marta Torrejón blocant Ainhoa. Als vuit minuts, Vero obre molt bé per Erika, i aquesta controlant bé, xuta creuat ala dreta.

El primer canvi d’Aja, el clàssic relleu de campiones d’Europa i medalles de bronze al mundial sub -17 que es repeteix sovint en un o altre sentit: Surt Alexia, entra Mérida.

La jove jugadora vilanovina va fer un bon encontre i tot i que no va pogué obtenir el premi del gol, va jugar molt lliure tot l’encontre buscant sempre el desmarc per la dreta de la punta d’atac perico.
Una passada en profunditat de Sara Monforte (que al mig del camp està vivint una segona joventut) per Vero, i davant la sortida d’Ainhoa Tirapu aixeca massa l’esfèrica que surt per sobre el travessr.


El tercer gol arriba desprès d’un llançament de còrner a càrrec de Sara Mérida per la dreta. Erika en mig de varies jugadores en la frontal de la petita, és la darrera en ficar la cama i marca el tercer, al quart d’hora del segon període.

Abans del quart, moltes ocasions per les blanc-i-blaves. Una obertura de Vero molt intel•ligent per Mérida, però la centrada d’aquesta no pot ser rematada per poc per Erika lliure de marca, al rebotar en una defensora i desviar-se lleugerament la trajectòria.
Un contracop conduït per Vero amb passada per Erika i aquesta li cedeix a Mérida que, controla, fa un retall per desfer-se de la seva marcadora, i tota sola xuta creuat, però Ainhoa evita el gol tocant lo just evitant el gol.

El llançament de cantonada es executa per Mérida en curt per Vero i després que la seva centrada fos refusada per la cobertura basca, la pilota solta li cau a Meseguer que clava una volea a l’escaire des de fora de l’àrea que acaba allotjant-se a la porteria bilbaïna. Un gol molt maco.

Amb el 4-0 Aja dona entrada a Lara, Ane i Sonia per afrontar els darrers vint minuts de joc amb l’encontre totalment decidit i amb un Espanyol que va buscar el cinquè però no l’ha pogut aconseguir tot i que oportunitats va tenir.
Vero, després de superar fins a tres adversaris, i ser agafada per la samarreta dins l’àrea no es deixa caure, continua la jugada i xuta sense gaire angle rebutjant la meta a còrner.

El conjunt de Berasaluce no dona en tot l’encontre mostres de la seva perillositat i només prop del final del partit va tenir una ocasió amb una centrada des de la dreta que NeKane (17 gols aquesta lliga), va rematar de cap blocant molt bé Mariajo i solucionant el poc treball que li va arribar. Posteriorment seria Ibarra qui amb xut fregant el travesser va intentar aconseguir el dit gol de l’honor, però l’esfèrica es va marxar per sobre la porta defensada per Maria José Pons.

La darrera ocasió perica va ser una jugada calcada a altre ja vista anteriorment: Contracop de Vero, passada a l’espai a la dreta per l’entrada de Mérida a l’àrea i aquesta després d’encarar a Ainhoa, xuta lluny del seu abast aquest cop, però la bola un pèl massa creuada surt a un pam del pal dret fora en una gran ocasió per fer la maneta.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Andrea Pereira, Marta Torrejón, Vanesa Gimbert, Sandra Vilanova; Silvia Meseguer, Sara Monforte; Willy, Alexia, Erika; i Vero.
Substitucions: Sónia Matías, Mérida per Alexia, m. 53. Ane, Lara i Sonia Matías per Andrea Pereira, Vanesa Gimbert, i Willy, m.72.

Athletic Club: Ainhoa; Iraia, Marta Moreno, Saioa, Tzibi; Flaviano, Olabarrieta, Ibarra, Guru; Nekane i I. Murua
Substitucions: Beristain per Murua, m. 69; Itzaso per Flaviano, m. 69; Paula per Guru, m. 84; Gangoiti per Txibi, m. 84.

Àrbitre: Carlos Gallardo Martínez, comitè territorial català, delegació de Sabadell. Va mostrar cartolines grogues a Iraia, m. 14, Marta Moreno, m. 29, Monforte, m. 42, Txibi, m. 43, Olabarrieta, m.72, Meseguer, m. 81.

Gols: 1-0: Erika, m. 32; 2-0: Willy, m. 34; 3-0: Erika, m. 58; 4-0: Meseguer, m. 69.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Segona jornada de la segona fase de la Superlliga Femenina. S’ha guardat un minut de silenci en memòria de Josep Artigas i de Ángel Pedraza. Temps assolellat, enfilant-se el mercuri a les hores centrals del dia a nivells pràcticament de primavera, malgrat que ens trobem al gener.




CLASSIFICACIÓ SUPERLLIGA FEMENINA

.GRUP "A" SEGONA. FASE PTS PJPG PE PP GFGC
1

RAYO VALLECANO

4211070
2

R.C.D. ESPANYOL

4211051
3

F.C. BARCELONA

4211021
4

ATHLETIC CLUB

3210164
5

ATLÉTICO DE MADRID FÉM.

3210121
6

REAL SOCIEDAD

2202011
7

C.D. SANT GABRIEL

1201118
8

PRAINSA. TRASNP. ALCAINE

0200208

2 comentaris:

Anònim ha dit...

RCD ESPANYOL 4 ATLÈTIC BILBAO 0
Felicitats a les jugadores espanyolistes que
han demostrat amb un domini absolut i golejant a
les lleones, que les periques estan en plena forma i
segueixen en el grup d'equips favorites per guanyar
la Superlliga, les blanc-i-blaves no han tingut rival,
i si no fos per errors en moltes ocasions i
l'actuació de la portera bilbaïna Ainhoa, podia haver
estat una golejada d'autèntic escàndol.Els gols
espanyolistes van ser marcats per Érika 2, Willy i Meseguer.
Ara a oblidar el partit inaugural de la 2 fase, que
vam empatar amb l'equip amic de la ciutat el Sant Gabriel,
on l' arbitratge ens va perjudicar, penalt claríssim a Érika
que no van xiular, gol del Sant Gabriel en fora de joc, 2 gols
nostres anul.lats per fora de joc i ara la propera setmana a
guanyar a domicili al ATL. Madrid.
JOSE CARRERA

Anònim ha dit...

adelante forza magico español




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M