diumenge, 9 de gener del 2011

L'ESPANYOL RESSORGEIX,
GOLEJANT AL ZARAGOZA (4-0)

























RCD Espanyol: 4 – Real Zaragoza: 0

Fi a la ratxa negativa dels darrers encontres. Consoliden la cinquena plaça
El RCD Espanyol ha golejat a un Zaragoza que ha fet honor a la posició en que ocupa en la classificació. Els espanyolistes molt superiors al llarg de tot l’encontre s’han avançat amb un gol d’Osvaldo que ha obert el camí del triomf i malgrat les lesions i jugadors que han necessitat ser atesos, ha aconseguit marxar-se als vestidors amb tres gols. En el segon temps, el ritme de joc ha estat molt més fluix, lògicament, però ha gaudit d’ocasions suficients per incrementar el compte golejador fins que Sergio García s’ha estrenat com a golejador, fent el quart que tancava la golejada.

Avui l’Espanyol ha tingut la sort de aconseguir marcar ben aviat i ha pogut jugar amb molta més tranquil•litat, però amb igual d’intensitat. El Zaragoza que ha estat a punt de donar l’ensurt en una falta que no ha arribat Jarosik per ben poc en el minut 7 de partit, ha vist com una perfecta centrada de Didac Vilà (que va clarament a més en cada partit i cada encontre tampoc tindrà davant seu els jugadors que ha tingut que marcar aquests darrers encontres) ha estat rematada de cap per Dani Osvaldo que ha pentinat l’esfèrica, allotjant-la a l’esquerra de Leo Franco.

El gol blanc-i-blau ha donat ales a l’equip i la seguretat que ha faltat en altres encontres on l’equip no ha jugat gens malament però li ha faltat el gol i potser major experiència a tenor dels rivals amb els que se les tenia que veure. Osvaldo davant, dona un plus de qualitat que per desgràcia escasseja a l’Espanyol.

La part negativa del partit, les lesions: Primer ha hagut de retirar-se Javi Márquez, posteriorment ha caigut Osvaldo (veure foto) que pot ser la més important i estar fora dels terrenys de joc varies setmanes, després ha necessitat assistència mèdica Didac Vilà als 38 minuts, i en el segon temps Chica.

La segona gran ocasió dels pericos ha estat una passada en profunditat a càrrec de Sergio García (que ha substituït a Javi Márquez i ha lluitat molt tot l’encontre tot i que li ha sortit ben poques coses i al final ha tingut el premi a la seva constància amb el quart gol), per Luis García, que ha driblat la sortida de Leo Franco, però ha fet un mal control sortint del regat i se li ha marxat fora per la línia de fons l’esfèrica.

Just quan Álvarito substituïa al lesionat Osvaldo, l’Espanyol ho intentava per la lateral esquerra de l’àrea de càstig, encarant en l’u contra u José Callejón, i al sortir del regat és travat clarament, no dubtant César Muñiz en assenyalar el punt de penal. Luis García al minut 29 enganyant al meta visitant, allotjant l’esfèrica a l’esquerra de la meta de Leo Franco, anota el segon gol de l’Espanyol davant l’alegria de l’afició perica que veia com l’encontre estava desenvolupant-se sota uns paràmetres poc imaginables prèviament. Amb gols i sense patiment, aspectes aquests ben allunyats de la vida quotidiana dels pericos.

Una combinació de Didac amb Callejón ha acabat amb el xut del Motril per sobre el travesser en una bona acció espanyolista. El tercer gol perico ha portat la signatura d’Álvaro Vázquez. El jove jugador de la pedrera espanyolista ha rebut en profunditat de Luis García i amb una gran definició ha superat al meta del conjunt aragonès, marcant un bonic gol i establint una diferència encara no vista en el nou estadi en trenta quatre minuts de joc.

L’Espanyol s’agradava a si mateix, i feia les delícies dels pericos a la grada. Una bona jugada de Sergio García, però la pilota no arriba per poc al seu destí Luis García, tallant la defensa visitant. Un bon centre de Didac per Sergio García, però aquest no pot controlar i perd l’ocasió en la zona del punt de penal.

El Zaragoza –que ha ofert una molt dolenta imatge i molt haurà de millorar sinó vol passar serioses angunies – ha xutat mitjançant Siname malament desviat, en una interessant opció en atac. La davantera visitant ha donat molt poca feina a Carlos Kameni que ha resolt el poc treball que ha tingut perfectament, en un dia en que hem vist a dos joves productes de la pedrera en l’eix de la defensa - la parella Amat-Víctor –que han demostrat que no cal anar a Argentina ha pagar quantitats milionàries d’euros per benefici de pocs, i per suplici d’una entitat necessitada de recursos quan aquestes prestacions les poden desenvolupar millor nois del planter.

Abans del descans, una gran jugada amb toc final de qualitat d’Àlvaro per Sergio que no ha arribat (lent en algunes jugades); l’acció ha continuat per la banda contraria, i ha estat Verdú qui ha col•locat altre pilota d’or per el del Buen Pastor, però en aquesta segona instància, ha estat el meta argentí qui ficant una bona mà li ha tret el remat enviant a còrner.

El segon temps, després del que s’ha vist a la primera part, ha variat sensiblement. Els primers minuts, targetes, ritme més lent, i un Espanyol que clarament malgrat sigui de manera instintiva aixecava el peu de l’accelerador (i es comprensible donat l’elevat nombre de lesions que persegueixen al conjunt de Pochettino). No obstant, de tant en tant, s’han vist bones jugades com una progressió de Chica amb centrada que per molt poc no ha arribat Álvaro. Luis ha culminat en el 66’ amb un xut des de la frontal una molt bona jugada de Chica per banda dreta amb passada per l’asturià; Leo ha rebutjat en curt com ha pogut acabant d’allunyar la bola un defensor visitant.

Lafita en el 69’ ho ha intentat dins l’àrea però aquest cop en tasques defensives, Sergio García ha evitat la rematada rebutjant a còrner. Eren clarament minuts de domini ja del conjunt aragonès. En un llançament de còrner Kameni bloca un xut de Gabi. Una acció individual de Bertolo superant a dos defensors espanyolistes per l’esquerra ha acabat amb una centrada sense que l’acció trobés cap rematador. La més perillosa, una falta en banda dreta executada a banda contraria pel lateral Paredes, que supera la tanca de dos membres, i l’acaba traient amb el peu Kameni, evitant el gol visitant.

Pochettino dona entrada a Duscher per Verdú després d’una fase de partit en la que el domini era dels visitants. En aquest tram final del partit, el conjunt aragonès cometrà errades greus de consideració en defensa, com una cessió enrera de Jarosik que aprofita Álvaro per fer-se amb el regal, retalla la sortida del meta Leo Franco, però a porta buida una mica escorat, remata a la base del pal. Una autèntica llàstima.

La segona acció greu en defensa dels de Saragossa, ha estat altre acció en la que Luis rep el regal de reis de Pintér, i tot sol veu lliure de marca a Sergio García i li cedeix generosament la pilota per que en millor posició marqui a plaer el quart i definitiu gol.



Fitxa tècnica:RCD Espanyol: Kameni (7); Chica (8), Jordi Amat (8), Víctor Ruiz (7), Didac Vilà (7); Baena (7), Javi Márquez (s.q.), Callejón (6), Verdú (9), Luis García (9), i Osvaldo (8).
Substitucions: Sergio García (6) per Javi Márquez, m. 14; Álvaro (7) per Osvaldo, m. 28; Duscher (s.q.) per Verdú, m. 80.

Real Zaragoza: Leo Franco; Diogo, Lanzano, Jorosik, Paredes; Edmilson, Jorge López, Ander, Gabi; Lafita i Simame P.
Substitucions: Nico Bertolo per Jorge López, m. 46; Pinter per Edmilson, m. 46; Braulio per Sinama P., m. 68.

Àrbitre: César Muñiz Fernández, del comitè territorial asturià. Bé, ha tingut un encontre fàcil d’arbitrar. Ha mostrat cartolines grogues a Jordi Amat, m. 20 i Chica, m. 51 per part catalana, i a Diogo, m.48, Sinama, m. 50, Gabi, m. 50, Pinter, m. 51, Ander, m. 70.

Gols: 1-0: Osvaldo, m. 8; 2-0: Luis García (pen.), m. 29; 3-0: Álvaro, m. 34; Sergio García, m. 86.

Incidències: Estadi de Cornellà – El Prat. Encontre corresponent a la 18ena. jornada del campionat nacional de lliga a 1a. Divisió, amb 26.910 espectadors. Abans del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria del ex jugador Josep Artigas i del ex tècnic del futbol base Ángel Pedraza que ens han deixat, en el darrer día.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ


.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C. BARCELONA
49
18
16
1
1
57
10
2
REAL MADRID C.F.
47
19
15
2
1
46
16
3
VILLARREAL C.F.
36
18
11
3
4
34
18
4
VALENCIA C.F.
34
18
10
4
4
27
20
5
R.C.D. ESPANYOL
31
18
10
1
7
23
24
6
ATLÉTICO DE MADRID
27
17
8
3
6
27
19
7
GETAFE C.F.
27
18
8
3
7
28
25
8
R.C.D. MALLORCA
27
18
8
3
7
23
21
9
ATHLETIC CLUB
26
18
8
2
8
27
30
10
SEVILLA F.C.
26
18
8
2
8
25
29
11
REAL SOCIEDAD
22
18
7
1
10
25
31
12
R.C. DEPORTIVO
21
18
5
6
7
15
24
13
REAL RACING
20
18
5
5
8
14
24
14
HÉRCULES C.F.
19
17
5
4
8
18
25
15
C. At. OSASUNA
18
18
4
6
8
15
21
16
MÁLAGA C.F.
17
18
5
2
11
23
37
17
LEVANTE U.D.
15
18
4
3
11
19
29
18
REAL SPORTING
13
18
2
7
9
15
27
19
U.D. ALMERÍA
13
18
2
7
9
16
31
20
REAL ZARAGOZA
13
18
2
7
9
16
32

1 comentari:

Anònim ha dit...

RCD ESPANYOL 4 R.ZARAGOZA 0
Gran partit espanyolista que s'ha retrobat amb el triomf,
apallissant als saragossistes, en un gran partit i amb tot mereixement.
Tenim un equip de champions i estem orgullosos d'ell.
JOSE CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M