DEL JUVENIL "B", AL NARCÍS SALA

(Narcís Sala, Sant Andreu; Barcelona: Josep Maria)

U.E. Sant Andreu Juv. “A”: 1 – RCD Espanyol Juv. “B”: 2

Encontre pràctic

El RCD Espanyol es va endur els tres punts en encontre disputat al Narcís Sala de Sant Andreu i que va començar divuit minuts tard sobre l’horari previst (les 14:00 hores). El conjunt de Dani Poyatos va jugar un partit molt seriós defensivament i tot i que no va fer un joc maco en quant a futbol, si que es va mostrar molt pràctic i es va acabar enduent el triomf davant un Sant Andreu que ho va intentar fins el darrer instant.

L’encontre en si va anar molt igualat. El Sant Andreu va sortir fort al camp, i ja va disposar de varies oportunitats en el primer quart d’hora, però, l’ocasió sens dubte més clara, va ser un xut ras i creuat del dorsal 10, que amb Pau ja totalment batut, es va estavellar a la base del pal dret i no va entrar de pur miracle.

En canvi, l’Espanyol que controlava bé les escomeses dels locals, li va mancar al llarg de tot el partit molt més control a la parcel·la ampla del camp; el joc perico va ser poc fluït al llarg del partit i poques vegades va desbordar al seu rival. Però això va cobrar capital importància que fos l’equip blanc-i-blau qui s’avancés en el marcador, ja que si hagués sigut els locals qui s’haguessin avançat potser parlaríem ara d’un resultat molt diferent.

Passat el minut vint, Pedro al entrar per la lateral esquerra de l’àrea de càstig es derribat per un defensor quatribarrat que entra a destemps. El penal com ve sent habitual l’executa el lateral dret Carlos Albarrán, qui enganyant al meta andreuenc llençant-li la bola per l’esquerra, fa pujar el primer gol espanyolista al marcador.

La reacció local no es va fer esperar, i als dos minuts del gol perico, el conjunt quatribarrat va disposar d’una molt clara ocasió quan una centrada passada es rematada pel dorsal 7 fora quan ho tenia tot a favor.

L’Espanyol en els minuts restants del primer temps va disposar d’una jugada de contracop en la que Lucho després d’una bona arrancada, va superar al darrer defensor i va centrar per que Pedro xutés a l’exterior de la xarxa (30’).

Els locals van arribar en un parell de vegades amb perill; primer, una bona jugada però amb mala resolució amb un xut alt, i posteriorment en els darrers instants del primer temps, una pilota solta que li cau al dorsal vuit, i aboca de canó remata, salvant Pau López el gol de l’empat llençant-se a la seva esquerra. El domini local en els darrers minuts va ser més acusat tot i que la cobertura espanyolista (Albarrán, Adri, Héctor i Alex) van estar molt segurs i no van donar opció al rival i quan no, Pau estava al darrere molt segur.

Als deu minuts del segon temps, hauria pogut empatar el Sant Andreu al executar un lliure directe el dorsal 10 local, obligant a lluir-se al meta Pau amb una gran intervenció. El primer quart d’hora va ser de domini total dels andreuencs, davant un Espanyol que li durava molt poc l’esfèrica als peus.

Passat el primer quart d’hora d’empenta local, l’Espanyol es va traient el domini de sobre i gaudirà d’una ocasió molt clara per sentenciar el partit quan una bona passada de Lucho a l’espai, i en posició dubtosa, Pedro es marxa sol i davant la sortida del porter local, precipitadament li envia una vaselina que se li marxa molt alta per sobre la porteria. En altre contracop, Alex Twene envia una passada per Lucho que se la emporta amb el cap amb una auto passada, però lent a l’hora de rematar acaba sent més ràpid el defensor local que rebutja l’esfèrica.

El tècnic espanyolista Poyatos introdueix el primer canvi substituint Adrián Ruiz i donant entrada a Pablo de Castro. L’Espanyol va pogué marcar en un tret de Lucho que va ser lleugerament desviat per Pedro variant la trajectòria, però el porter va reaccionar molt bé en el darrer instant i amb el peu va desviar a còrner.

A falta de sis minuts pel final, la sort no li va acompanyar al Sant Andreu ja que en dos ocasions – la segona va ser letal – va rematar contra la seva pròpia porta. Primerament, una falta botada per Adrià en el cantó esquer de l’atac espanyolista, i un defensor ficant el peu remata sobre pròpia porta obligant al meta a realitzar una gran intervenció desviant amb la mà a còrner. A pilota aturada es repetirà la jugada altre cop i un defensor enviarà el centre de l’esquerra a dins en mig d’un munt de jugadors, sense que aquest cop ningú eviti que la pilota acabi allotjant-se al fons de la porteria quatribarrada.

Ja en el temps d’afegit, passant dos minuts i escaig dels noranta reglamentaris, el Sant Andreu va escurçar diferències en el marcador a manera d’anècdota ja que no quedava temps per res més. Aquest és el novè triomf en deu encontres a domicili del Juvenil B espanyolista, que segueix segon empatats a punts amb el líder Barcelona, però aquest amb un encontre menys disputat (davant Mollet) ajornat al seu dia.

RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Adri, Héctor, Alex, Ríos, Lucho, Ruiz, Pedro, Rufo i Verdú.
Substitucions: Pablo per Adrián Ruiz, m 72; San Juan i Luis per Verdú i Ríos, m. 88.

Gols: 0-1: Albarrán (pen.), m. 21; 0-2: pròpia porta, m. 85; 1-2; m. 92

Àrbitre: Juan Rodríguez Pórtoles, del comitè territorial català, delegació de Sabadell. Va completar un bon arbitratge, potser l’únic que dir-ne que va tallar molt el joc, però en línies generals, va estar bé. Cartolines grogues per l’Espanyol per Adrián Ruiz (45’), Héctor (52’).

Incidències: Amb divuit minut de retard sobre l’horari previst, es va disputar l’encontre corresponent a la dissetena jornada de lliga del grup setè de la Lliga Nacional Juvenil en el Mpal. Narcís Sala de Sant Andreu que oferia una imatge totalment diferent a la darrera vegada que el vam visitar, ja que aprofitant les festes nadalenques aquests dies s’hi han instal·lat seients vermells, grocs i blaus a les quatre graderies del camp, mostrant una molt maca imatge. Temperatura suau i agradable al sol, ambient fresc a l’ombra.

CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL Grup 7è.