dissabte, 22 de gener del 2011

EL FILIAL DONA UNA BONA IMATGE (4-0)

RCD Espanyol “B”: 4 - CF Amposta: 0

Superiors

El RCD Espanyol “B” ha vençut per un clar i contundent 4-0 al CF Amposta, en un partit en el que l’equip de Toni Rovira s’ha fet mereixedor d’aquest resultat i encara de més gols ja que ha comptant amb ocasions suficientment clares com per haver aconseguit uns majors registres.

Els blanc-i-blaus han dominat al conjunt tarragoní des d’un bon començament i han posat setge a la porteria defensada per Contreras amb uns primers minuts de forta pressió en els que l’Amposta s’ha vist superat clarament i ha acabat encaixant el primer gol.

La primera ocasió, una centrada de Cervera en un dels molts serveis de cantonada, rematat de cap per Raul Rodríguez, fora. Un minut després, una pilota en profunditat per Chuli, dribla la sortida del porter i remata a porteria buida, però molt oportú Cesc s’interposa en la rematada del davanter andalús, i enviant a còrner amb el cos, salva el gol. Però el gol espanyolista arriba amb posterioritat quan en jugada de Dani Nieto (el millor del partit), guanya la línia de fons i dona una passada de la mort en una centrada rasa per Chuli que en la boca de gol, anota a plaer.

Avui Chuli ocupava la punta d’atac amb Rui Fonte i Dani Nieto, però ha tingut que ser substituït al descans. El davanter espanyolista ha estat protagonista quan altre cop Dani Nieto ha centrat magistralment i Chuli d’esperó ha rematat als peus del porter errant la clara ocasió de gol.

Era el partit un constant atac dels espanyolistes que altre cop amb Nieto de protagonista, col·locant el balear un centre ras que Raul (del Amposta) salva rebutjant dins l’àrea petita i anticipant-se a un posible remat.

L’Amposta ha tingut la seva millor ocasió en una internada amb centre i posterior remat a boca de canó, que l’àrbitre ha invalidat per posició anti-reglamentària tot i que el romanès Dinu s’havia lluït amb una intervenció molt meritòria amb molts reflexes.

En el darrer quart d’hora del primer temps, una passada en profunditat del mig Isaías per Chuli, però quan es queda sol el de Huelva, remata engaltant malament l’esfèrica molt desviat per sobre la porteria visitant. Altre ocasió de Chuli ha estat quan en jugada individual s’ha marxat de Jesús que ha intentat agafar-lo per impedir el seu avanç i superant per velocitat a Raul, ha penetrat a l’àrea, però encarant Contreras ha xutat excessivament alt, quan tenia tot sol a Nieto esperant una passada.

En temps d’afegit, Lucas Porcar ha executat un llançament directe de falta buscant l’escaire, i Contreras ha tret una mà prodigiosa, salvant el que es intuïa com a segon gol local, sortint la bola refusada, i el posterior remat ha acabat sent rebutjat per un defensor taponant el forat amb el cos i també amb el braç evitant que hagués acabat l’esfèrica dins.

En el segon temps, Eric substitueix Chuli. L’Espanyol baixa la intensitat i perillositat del seu domini en el primer quart d’hora. Continua manant controlant el joc i la possessió, però arribant amb menys claredat.
Això canvia al 60’ quan el juvenil Eric amb un gran xut estavella la bola al travesser, i en la jugada següent un minut després, una paret entre Lucas i Rui Fonte acaba amb una rematada que salva el meta Contreras en una de les millors intervencions del partit traient una mà esquerra que salva a l’Amposta d’encaixar el segon.

Al 68’ el portuguès Rui Fonte culmina dins l’àrea amb una gran definició una jugada d’atac espanyolista. El toc de distinció del davanter, suau, elevant amb elegància per sobre Contreras, un regal pels espectadors que han passat força fred però que al menys han vist detalls de molta qualitat.

Dani Nieto ha sigut el protagonista en les dues accions següents: Una en lluita per una pilota dividida que ha arribat abans Contreras llençant-se als seus peus, i la més clara, en una jugada marca de la casa, en la que el balear ha encarat al porter i li ha col·locat l'esfèrica lluny del seu abast, creuada, i ha acabat estavellant-se a la base del pal dret. Altre cop la fusta ha impedit el gol.

En els sis darrers minuts del partit, Dani Nieto ha establert el 3-0 rebent d’Isaías, amb un bon control i amb xut creuat ajustat al pal dret que ara sí, ha acabat allotjant-se dins la porteria del Amposta. I passant els noranta, en temps d’afegit, el col·legiat del partit Pérez Bueno ha castigat amb penal als visitants i s’ha encarregat de llençar-lo Dani Nieto, a l’esquerra del porter que li ha endevinat la intenció i tot i que ha tocat la pilota, la força d’aquesta ha impedit que el meta aturés el màxim càstig que ha acabat significant el quart i darrer gol. No hi havia temps per més.

Ara, el proper rival serà tota una prova de foc. A Nous Barris, espera la Montañesa. Allà deurà de mostrar-se d’una vegada per totes, com el veritable Espanyol B que aspira i pot, lluitar per l’ascens.

RCD Espanyol: Dinu, Blázquez, Raúl Rodríguez, Víctor Álvarez, Canal, Isaías, Chuli, Lucas, Rui Fonte, Cervera i Dani Nieto.
Substitucions: Eric per Chuli, m. 46; David López per Lucas, m. 63; Guille Savall per Raul, m. 75.

CF Amposta: Contreras, Manuel, Jesús, Cesc, Domínguez, Sandu, Miguel, Ramón, Isma, Gustavo i Raúl.
Substitucions: José per Raul, m. 69; Gerard per Sandu i Marc per Isma, m. 78.

Àrbitre: José Francisco Pérez Bueno, comitè territorial català, delegació del Maresme, assistit en bandes per Asensio Tejero i Casas Posadera. Ha mostrat cartolines grogues a Lucas, m. 45, Gustavo, m. 45, Cervera, m. 55, Blázquez, m. 63, Miguel, m. 79, i Cesc, m. 84.

Gols: 1-0: Chuli, m. 10; 2-0: Rui Fonte, m. 69; 3-0: Dani Nieto, m.86; 4-0: Dani Nieto (pen.), m.92.

Incidències: Camp principal de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Jornada 22ena. de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió. Partit disputat amb il·luminació artificial. Temperatura baixa, forta sensació de fred.