diumenge, 16 de gener del 2011

L'ESPANYOL VENÇ AL PIZJUÁN
AMB DOS GOLS DE CALLEJÓN (1-2)

Sevilla FC: 1 – RCD Espanyol: 2

El RCD Espanyol ha obtingut la seva vuitena victòria a Sevilla en la seva història i ho ha fet en un bon moment en el que l’equip de Pochettino ha tornat a ressorgir amb dos triomfs consecutius desprès de la petita ratxa negativa de final i principi d’any. Els blanc-i-blaus han deixat a vuit punts a un dels rivals directes per assolir competició europea.

En un primer temps que tot i ser dominat de manera asfixiant en els primers vint-i-cinc minuts, l’Espanyol ha aguantat com ha pogut, però mica a mica s’ha anat traient sinó el domini dels sevillistes, si que ha pogut defensar-se sense passar més angunies fins que ha aconseguit el gol abans d’anar-se’n als vestidors. En el segon temps, l’Espanyol ha millorat molt amb la tranquil•litat de veure’s per davant i el segon gol ha matat gairebé l’encontre de no ser per Velasco Carballo que ha donat validesa en el primer minut del temps d’afegit a un gol totalment il•legal per mans del autor del gol. Senzillament indecent l’actuació del estament arbitral amb l’equip perico en moments determinants. Avui, sortosament gràcies als dos gols de Callejón, el robatori arbitral ha quedat en simple anècdota.


El primer ensurt l’ha donat el Sevilla amb una falta penjada que Kanouté ha rematat de cap en fora de joc però que ha donat lloc a una gran aturada de Kameni llençant-se a la seva esquerra. L’Espanyol tan sols ha xutat entre els tres pals en els primers quaranta minuts amb una acció en la que ho ha provat des de la frontal Javi Chica, sortint el seu tret a un metre a la dreta del meta local Varas.

Per contra, el Sevilla ha disposat de varies accions molt clares per marcar el seu primer gol. Luis Fabiano als 13’, ha rematat una centrada de Romaric obligant a Kameni ha lluir-se rebutjant amb la punta dels dits l’esfèrica per sobre el travesser. En altre acció de Luis Fabiano, Forlín s’ha creuat al tall providencial rebutjant quan ja es disposava a rematar.

Una greu doble errada de Víctor Ruiz al intentar rebutjar en la que ni ho ha fet ni ha passat al seu porter, ha acabat fent-se amb la bola Kanouté que ha cedit per Navas qui amb tot a favor ha rematat molt malament sortosament pels interessos espanyolistes.

Juan Forlín ha comès la seva clàssica desproporcionada entrada a destemps i sense cap tipus de necessitat, i ha vist la cartolina al minut 33 de joc. L’Espanyol ha tingut molt poc la possessió de l’esfèrica i ha abusat en excés del joc llarg buscant a Álvaro que ha estat molt sol en atac. Avui Mauricio Pochettino també ha progressat com a tècnic; la maduresa es va tenint amb el pas del temps i aprenent de les errades. Avui, ha deixat a la banqueta a Forlín al descans (amb una targeta) i un molt segur Jordi Amat (que reclama a crits amb bon joc la seva titularitat) ha ocupat el lloc de l’argentí.

En el segon temps, després d’un intent d’ocasió per part local, l’Espanyol s’ha fet amb el control del joc animat per l’avantatge en el marcador que disposava el conjunt avui gris-negre. Els de Pochettino han tocat i han mogut l’esfèrica amb molt més criteri i ja als vuit minuts Callejón li ha posat una pilota d’or per Javi Márquez que entrant per la dreta de l’àrea de càstig, ha rematat estavellant l’esfèrica al cos de Javi Varas en una gran oportunitat per sentenciar el partit.

El Sevilla ha tingut els seus millor moments a partir del quart d’hora del segon temps: Una centrada de Navas molt tancada ha obligat a rebutjar a Kameni com ha pogut, i Romanic d’esquenes ha rematat amb una xilena que s’ha marxat fora.

Pochettino ha substituït Javi Márquez per Duscher per aconseguir controlar més el joc defensivament i no cometre errades com va succeir a Valencia. Per la seva part, Manzano, dona entrada a Capel per Perotti, i posteriorment a Negredo per Fabiano.

Álvaro Vázquez remata de cap una bona jugada d’atac amb paret per banda esquerra amb centrada de Verdú. El meta sevillista bloca ben situat la rematada del davanter perico massa centrada i fluixa. La rèplica andalusa, una pilota llarga de Kanouté a la banda que supera a Didac (un dels pocs errors del lateral esquerra que va clarament a més cada partit), i Navas se’n va per banda dreta centrant, i la rematada de Fabiano a la mitja volta és aturada per Kameni, molt segur.

El Sevilla posa en dificultats al conjunt perico: Una centrada de Kanouté no arriba per molt poc Fabiano en un ràpid contracop. En un servei de cantonada, Romaric remata de cap, entrant amb força, fora. Faltava encara vint-i-dos minuts pels noranta i el Sevilla posava setge a l’àrea espanyolista ben defensada, aixó sí. Una darrera centrada de Fernando Navarro per l’esquerra és rematada per Kanouté de cap al minut 74’ i Kameni salva el gol traient el remat del davanter local.

Al minut 78, el Sevilla és castigat per falta. La executa amb molta intel•ligència Luis García qui amb rapidesa eleva l’esfèrica donant una passada d’or per José Callejón qui culmina amb rematada al fons de la porteria andalusa, mentre els defensors s’ho miren...

Hagués pogut ampliar l’avantatge l’Espanyol, després d’altre contracop perillós, però aquest cop Callejón intenta una centrada xut que es marxa fora desviada. Ivan Alonso surt els darrers minuts (85’) en lloc d’un Àlvaro que ha lluitat molt i en solitari però que tan sols ha pogut rematar en l’ocasió anteriorment esmentada.

Els minuts han anat passant amb total control dels espanyolistes fins que una pilota aparentment sense transcendència, ha estat controlada per la mà per Negredo en la frontal de l’àrea i mentre els defensors espanyolistes demanaven la sanció de la infracció, el davanter local ha deixat anar un xut col•locat que ha superat a un Kameni que un cop més en el partit d’avui havia donat sensació de ser inexpugnable. Llàstima!. L’error del col•legiat ha tornat a fer recordar-nos moments de patiment desagradables d’ocasions precedents. Sortosament només mancaven un minut i escaig i la meitat del temps ha anat passant sense que la pilota rodés per la gespa, esgotant els pericos els darrers segons fins que l’àrbitre ha xiulat el final del partit i l’Espanyol s’ha endut els tres punts que el consoliden en aquesta cinquena plaça.



Fitxa Tècnica:
Sevilla FC: Javi Varas; Cáceres, Alexis, Escudé, Fernando Navarro; Zokora, Romanic; Perotti, Navas, Luis Fabiano i Kanouté.
Substitucions: Capel per Perotti, m. 64; Negredo per Luis Fabiano, m. 71; Alfaro per Zokora, m. 85.

RCD Espanyol: Kameni (9); Chica (8), Forlín (6), Víctor Ruiz (7), Didac Vilà (7); Baena (7), Javi Márquez (7); Verdú (8), Callejón (9), Luis García(8); i Álvaro (6)
Substitucions: Jordi Amat (8) per Forlín, m. 46; Duscher (6) per Javi Márquez, m 61; Ivan Alonso (s.q.) per Álvaro, m. 85.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo, del comitè territorial . Ha tingut una bona actuació fins que ha donat validesa a un gol de Negredo en el que el davanter local s’ha ajudat clarament amb la mà; ha deixat molt mal regust la seva actuació per aquesta jugada, que sortosament no ha tingut transcendència. Ha mostrat targetes grogues a Forlín, m. 33, Luis García, m. 77 per part catalana, i a Alexis, m. 86, per part andalusa, que també mereixia alguna més.

Gols: 0-1: Callejón, m. 41; 0-2: Callejón, m. 78; 1-2: Negredo, m. 91.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 19ena del campionat nacional de lliga de Primera Divisió. Partit disputat en l’Estadi Ramón Sánchez Pizjuán de Sevilla sent ofert en obert i en directe per les televisions. Ramon Condal a la llotja ostentant la màxima representació del RCD Espanyol.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola,amb aquesta gran victòria espanyolista enfront als sevillistes,
ben treballada i amb total mereixement , amb dos golassos de Callejón,
els pericos tanquen la 1 volta a la zona alta de la classificació i
amb la confiança de seguir lluitant x la Champions.Som RCDE,
un gran equip. Salutacions.
Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M