dilluns, 31 de gener del 2011

L'ESPANYOL PERD DAVANT EL VILLARREAL,
EN UN GRAN ENCONTRE DISPUTAT DE PODER A PODER (0-1)


RCD Espanyol: 0 – CF Villarreal: 1



Perdonen en el primer temps

No ha pogut ser: L’Espanyol ha vist com el Villarreal en una acció genial de Rossi just abans del descans, perforava la porteria de Carlos Kameni, i ajudat pel desencert dels espanyolistes en els metres finals, s’enduia els tres punts d’un encontre vibrant, elèctric, jugat de poder per dos dels equips que ara mateix millor futbol practiquen a la lliga. Els de Pochettino ho han intentat tot, però sembla ser una utopia pogué superar al meta Diego López al que és per l’Espanyol, impossible fer-li un gol.

L’Espanyol ha començat el partit amb dues centrades per banda a càrrec dels laterals Chica i de David que han acabat en no res, però l’autèntica primera ocasió de clar perill en l’encontre ha arribat als sis minuts de joc quan un còrner tret per Borja Valero des de la dreta de l’atac visitant ha estat pentinat per Marco Rubén i tot sol dins l’àrea petita, Gonzalo ha ficat la bota rematant als núvols quan estava totalment lliure de marca a boca de canó.

Passat aquest primer ensurt, l’Espanyol ha començat a jugar bé, amb passades llargues buscant l’esquena de la defensa dels de La Plana, i un canvi de joc llarg de Javi Márquez, per Chica, ha acabat superant el lateral al seu adversari i xutant, obligant a intervenir per primer cop de la nit al meta Diego López.

Una passada llarga de Verdú creuat el primer quart d’hora de joc, per Sergio García, ha arribat abans el porter sortint i rebutjant amb el cap fora de la seva àrea. Un minut després, una de les poques indecisions en línia de cobertura, per poc costa car tot i que la jugada ha acabat sense conseqüències.

L’Espanyol s’ha entonat i Sergio García ha estat protagonista de les millors jugades del conjunt espanyolista, però sense gens de fortuna cara a porta. Als vint minuts, Callejón el veu desmarcat i li passa una pilota d’or que el del Bon Pastor no controla bé dins l’àrea i dona temps al porter per que en la seva sortida taponi el forat quan el davanter espanyolista intenta superar-lo. Una autèntica llàstima per que la jugada era molt perillosa.

El Villarreal ho intenta pel mig, i en una acció molt perillosa, David García al tall providencial evita mals majors. Una passada llarga de Javi Márquez per Sergio García al 25’ i aquest deixa anar un tret que s‘acaba estavellant a la base del pal esquer, sortint a còrner desprès que toqués lo just el meta visitant.
Javi Márquez també ho ha provat amb un obús des de fora de l’àrea quan ha engaltat una pilota sense propietari en la frontal i no s’ho ha pensat dues vegades sortint l’esfèrica per sobre el travesser.

En posició molt dubtosa Rossi és a punt de fer el primer gol evitant-lo Kameni que rebutja junt al pal dret. Aquesta jugada posterior donarà lloc a una picabaralla en la que tant el davanter del Villarreal com el camerunès del conjunt perico acabaran veient la cartolina groga.

El Villarreal ha pogut marcar després d’un llançament de còrner que Marco Rubén ha rematat de volea al travesser després que Kameni toqués lo just, acabant rebutjant Jordi Amat (que ha fet un grandiós encontre tant en defensa com traient la pilota des de zona defensiva iniciant la circulació) amb contundència lluny de l’abast dels davanters grocs.

Una molt bona acció de Sergio García en la que s’ha marxat de dos defensors pel cantó esquer de l’atac perico, ha acabat amb una centrada malaguanyada que no ha trobat rematador. El propi davanter espanyolista ha tingut una altre ocasió en una jugada iniciada amb recuperació de Duscher, i combinació entre Verdú i Luis, que ha acabat amb el xut de Sergio García, per sobre el travesser.

L’Espanyol portava molt de perill en les seves accions, i el Villarreal arribava poc però quan ho feia també exhibia les seves letals armes. Una paret entre Javi Márquez i Sergio García ha acabat amb el xut del primer que ha tret Diego López rebutjant a còrner. No hi havia manera de superar a aquest meta que se li travessa als davanters espanyolistes.

La darrera acció del primer temps dels locals ha estat al minut 41’, quan Sergio García de nou, s’ha marxat per velocitat del seu par, i encarant Diego López en l’u contra u, remata al cos del porter. Tantes ocasions de gol errades, no era presagi de grans alegries...

I en efecte, el Villarreal en la darrera acció del primer temps, en una jugada que els espanyolistes han demanat fora de joc, Rossi s’ha tret un xut creuat des de la dreta que s’ha colat ajustat al pal contrari de la porta de Kameni, donant un cop que ha resultat letal pels espanyolistes.

En el segon temps, el Villarreal ha sortit amb la idea de deixar sentenciat l’encontre i a punt ha estat als dos minuts de la represa, quan una centrada xut ha acabat sent rebutjada com ha pogut per Kameni, i en la boca de gol no ha encertat a rematar el davanter del Villarreal Marco Rubén. Ufff!

Pochettino ha fet canvis, substituint a Javi Márquez (?) i a un Duscher que minuts abans s’havia jugat l’expulsió, per Álvaro i el defensa Galán, que tornava als terrenys de joc després de la lesió patida, ocupant el centre de l’eix amb Amat, i passant Forlín a ocupar la demarcació que havia deixat Duscher a la medul·lar. Un xut molt perillós de Rossi acaba a còrner en el 22’. Pochettino esgota els canvis donant entrada a Dátolo que ha passat sense pena ni glòria el temps que ha gaudit en aquest encontre.

De fet a l’Espanyol li ha costat molt més en el segon temps crear ocasions clares de gol, malgrat que amb el pas dels minuts ha posat setge a la porteria del Villarreal en busca del gol de l’empat. Una centrada de David que ha rematat Luis de cap desviat, o una combinació de Luis García amb Dátolo, que ha centrat i un defensor ha tallat rebutjant, han estat algunes de les poques aproximacions amb perill d’un Espanyol que ho ha intentat. Una centrada de Chica no pogut ser rematada ni per Álvaro ni per Dátolo quan el temps començava ja exhaurir-se de manera preocupant.

El Villarreal ha perdut tot el temps que ha pogut. El seu porter ha demanat a crits la targeta durant molts minuts perdent tot el temps que ha volgut davant la passivitat arbitral que finalment no li ha quedat més remei que mostrar-la-hi davant l’actitud tant descarada del meta. Canvis en els darrers instants, més pèrdua de temps, i un Espanyol que s’ha bolcat a l’àrea del Villarreal més amb el cor que en el cap en els darrers instants. El darrer còrner passant ja la prolongació d’afegit ha estat a punt de pujar Kameni al remat, però no i han donat temps, ja que s’ha tret en curt sense esperar-lo i ha acabat amb una volea en la frontal de David que s’ha marxat desviada.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Kameni (7); Chica (6), Forlín (6), Jordi Amat (9), David García (5); Duscher (5), Javi Márquez (8); Verdú (8), Luis García (6), Callejón (8) i Sergio García (8).
Substitucions: Álvaro (5) per Javi Márquez, m. 60; Galán (6) per Duscher, m. 60; Dátolo (4) per Sergio García, m. 71.

Villarreal CF: Diego López; Mario, Gonzalo, Marchena, Capdevila; Borja Valero, Cazorla, Bruno i Cani; Rossi i Marco Rubén.
Substitucions: Cicinho per Cani, m. 72; Joan Oriol per Cazorla, m 89; Mussacchio per Rossi, m. 91.

Àrbitre: Javier Turienzo Álvarez, del comitè territorial castellà-lleonès. Molt protestat, sobre tot un dels seus líniers en el tema dels fora de joc a un i altre equip. Han vist cartolines grogues Duscher, m. 14, Rossi, m. 32, Kameni, m. 32, Borja Valero, m. 56, Mario, m. 74, Diego López, m. 79.

Gol: 0-1: Rossi, m. 45

Incidències: Partit corresponent a la 21ena jornada de lliga de primera divisió disputat a l’estadi de Cornellà-El Prat amb la presència de 24.244 espectadors. S’ha guardat un minut de silenci abans del començament del partit en memòria del que va ser jugador del RCD Espanyol Ramón Aumedes
.



CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

58

21

19

1

1

67

11

2

REAL MADRID C.F.

51

21

16

3

2

48

18

3

VILLARREAL C.F.

45

21

14

3

4

41

21

4

VALENCIA C.F.

40

20

12

4

4

33

23

5

R.C.D. ESPANYOL

37

21

12

1

8

28

27

6

ATHLETIC CLUB

35

21

11

2

8

34

31

7

ATLÉTICO DE MADRID

30

21

9

3

9

31

26

8

SEVILLA F.C.

30

21

9

3

9

33

35

9

REAL SOCIEDAD

28

21

9

1

11

32

33

10

GETAFE C.F.

27

21

8

3

10

29

34

11

R.C.D. MALLORCA

27

21

8

3

10

23

29

12

REAL SPORTING

22

21

5

7

9

22

27

13

HÉRCULES C.F.

22

21

6

4

11

22

34

14

R.C. DEPORTIVO

22

21

5

7

9

18

30

15

REAL ZARAGOZA

22

21

5

7

9

20

33

16

C. At. OSASUNA

21

21

5

6

10

20

28

17

REAL RACING

20

20

5

5

10

15

29

18

LEVANTE U.D.

18

21

5

3

13

22

34

19

U.D. ALMERÍA

17

21

3

8

10

20

36

20

MÁLAGA C.F.

17

21

5

2

14

28

47





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M