dissabte, 5 de febrer del 2011

DERBI A SADRIÀ:
EL FEMENÍ VOL FER OBLIDAR LA DESFETA DE VALLECAS

Vero (28 gols) vs. Seguretat defensiva culer...



A recuperar la credibilitat


El primer equip femení del RCD Espanyol disputa aquesta tarda (16:00hores CANAL 33) el derbi de la màxima davant el FC Barcelona a la Ciutat Esportiva de Sadrià. L’equip d’Oscar Aja té l’oportunitat de recuperar la credibilitat després del dur i humiliant correctiu que li va infringir l’actual campió de la Superlliga, el Rayo Vallecano. Les noies espanyolistes intentaran demostrar que aquell 6-2 va ser fruit més d’un accident i de l’encert ocasional d’Adriana Martín que de la superioritat real entre ambdós conjunts.

Avui, davant un Barcelona fidel al seu esquema de joc, en el que la solidesa defensiva és el seu principal argument, les espanyolistes intentaran deixar enrera en la classificació a un dels rivals directes i aprofitar que tant el líder Athletic Club com el Rayo Vallecano, segon a la classificació, s’enfronten en encontre que es jugarà demà a Lezama.

José Emilio Sánchez Aparicio, col•legiat de la delegació del Baix Llobregat serà el responsable de xiular l’encontre. És un àrbitre de Segona Divisió “B”, però que en el seu dia va ser trist protagonista d’un derbi de juvenils la passada temporada en el que la seva actuació va ser decisiva en el transcurs del partit i determinant a l’hora d’establir el campió de la competició, al marge d’altres actuacions no menys desfavorables envers el conjunt de Collblanc... Esperem que aquesta tarda passi inadvertit, que és el millor que li pot succeir a un col•legiat i no sigui determinant en la sort del partit.

Arriben ambdós conjunts a la cita després com hem dit abans, d’anar empatats a vuit punts amb dos triomfs, dos empats i una derrota. L’Espanyol juntament amb el Rayo, és l’equip que més gols ha marcat en aquesta segona fase (15), davant els cinc que ha marcat el conjunt de Xavi Llorens. Per contra, el FC Barcelona ha encaixat només dos gols, lluny dels vuit que ha encaixat Mariajo Pons.


Foto d'arxiu del darrer derbi disputat.

En l’enfrontament particular de la temporada, el balanç es molt igualat; mentre que el FC Barcelona es va adjudicar per la mínima (1-0) el partit d’anada a la primera volta, les espanyolistes van vèncer (3-1) la tornada a Sadrià. En la Copa Catalunya, l’empat a semifinals va ser el resultat del partit, tot i que als penals les barcelonistes es van endur la classificació.

Recordem que l’equip barcelonista aquesta temporada es va reforçar amb quatre adquisicions: La internacional absoluta Melisa Nicolau a l’eix de la defensa procedent del Rayo Vallecano, Sandra Jiménez, davantera del Cajasol Sporting Huelva, Montse Tomé, migcentre procedent del Llevant i anteriorment del Oviedo Moderno Universidad, la ex espanyolista internacional sub-19, Marta Corredera.

Especial atenció a la lluita entre la veterana Laura Gómez i Willy en la banda esquerra de l’atac espanyolista, o la seguretat de jugadores com Ani Escribano davant Vero en cobertura, la faceta de creació a càrrec de la recuperada Noemí Rubio, i el saber moure’s entre línies de Vicki Losada, Melanie Serrano i la jove Olga en la punta d’atac amb Mari Paz.





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M