diumenge, 6 de febrer del 2011

EL FEMENÍ DERROTA AL BARCELONA (1-0)






























RCD Espanyol Femení “A”: 1 - FC Barcelona: 0


Prova superada

El RCD Espanyol Femení “A” ha vençut al FC Barcelona per la mínima, en un encontre molt discret en quant a joc, i que s’ha decidit amb un gol de Vero en el minut sis de joc. El Barcelona que ha dominat amples fases del partit davant un Espanyol que ha buscat sentenciar al contracop, ha estat incapaç de superar la cobertura espanyolista, i ha sortit derrotat de Sadrià per segona vegada en l’actual temporada.

Era la primera acció de perill del partit, quan una centrada de Sandra Vilanova per banda dreta ha estat rematada amb força i decisió per Vero Boquete saltant malgrat la seva menor alçada. L’Espanyol obria la llauna barcelonista i posava l’encontre sota els seus paràmetres desitjats. Per contra, les de Xavi Llorens, tenien que avançar línies i portar el pes del partit si volien crear perill per igualar el matx, fet que podia possibilitar les contres espanyolistes amb Vero com a jugadora més perillosa.

No obstant, l’Espanyol avui no ha tingut el dia, i en la seca gespa del camp primer no podem dir que s’hagin mogut com peixos en l’aigua, sinó ben al contrari. Sempre l’equip acostuma a notar la diferència del terreny de gespa natural al sintètic. I a sobre, davant un enganxós Barcelona que deixa malgrat tot sempre pocs espais.

Passat el primer quart d’hora, el Barcelona ha tingut una bona opció després que una sacada de cantonada a càrrec de Noemí Rubio s’hagi estavellat al travesser (ja va marcar un gol olímpic davant el Sant Gabriel) amb llançament directe, després de rebutjar Mariajo lo just, acabant a còrner l’esfèrica.

Poques ocasions d’ambdós conjunts, una centrada molt perillosa de Willy després d’una bona jugada d’atac no troba rematadora, i a l’altre àrea, una centrada molt tancada de Marta que bloca molt segura Mariajo, i una passada llarga de Monforte per Erika que no controla davant Rocío, ha estat el bagatge ofensiu tant de espanyolistes com de barcelonistes en el primer temps.

En el segon període més del mateix: Un Espanyol cedint terreny de joc i intentant sortir al contraatac. Un Barcelona poc acostumat a portar el pes del partit i tenir que obrir-se. Als tres minuts de la represa, el conjunt blaugrana ha tingut l’ocasió més clara quan una centrada ha estat rematada de cap per Mari Paz, picant a terra l’esfèrica, i sortint per sobre el travesser, estant a punt de donar un ensurt a Maria José Pons.

La rèplica ha estat a càrrec de Sara Monforte quan ha fet efectiu el llançament d’una falta des de la banda dreta i ha rebutjat Laura Ráfols a còrner.
En altre falta executada per Sara Monforte, però aquest cop des de pràcticament mig camp, ha sigut Vero Boquete qui després de controlar dins l’àrea ha rematat a l’exterior de la xarxa després de fregar lleugerament l’esfèrica amb una defensora visitant.

Xavi Llorens ha efectuat un doble canvi, marxant Mari Paz i Noemí, i entrant dues ex espanyolistes, les jugadores d’atac Karol Férez i Marta Corredera. Per contra, amb el pas dels minuts, el tècnic espanyolista Oscar Aja ha donat per bo el resultat i ha anat a assegurar el marcador substituint jugadores ofensives per jugadores de contenció. Dos canvis en els que Erika i Alexia han deixat el seu lloc per Lara i Ane, evidenciaven ben clarament que el tècnic espanyolista no les tenia totes amb ell, i preferia defensar el resultat en els minuts que mancaven.

El Barcelona ha dominat completament l’encontre en aquest darrer tram de partit, però no ha tornat a crear gens de perill tret d’una rematada de la barcelonista Montse, de cap, que Mariajo ha salvat amb una gran intervenció traient a còrner amb la mà. Ha estat l’única ocasió que l’empat ha sovintejat Sadrià. Però, la resta dels quinze minuts que mancaven, s’han desenvolupat sense cap tipus de problema per la integritat de la porteria espanyolista malgrat el domini culer.


L’Espanyol ha tingut el gol de la sentència després que Meseguer habilités per Vero en el vèrtex esquer de l’àrea i la gallega després de marxar-se en horitzontal de dues jugadores buscant forat, li tornés a l’aragonesa que lliure de marca i amb tot a favor, ha xutat malament desviat per sobre el travesser.

Al final, triomf per la mínima, tres punts al sarró malgrat el pobre joc; i l’equip que anímicament es recupera de l’esbatussada de diumenge passat a Vallecas. I ho fa, com té que ser, derrotant al FC Barcelona. Amb tot el mèrit i amb tota la validesa d’un marcador que serveix per deixar a les blaugranes tres punts enrera tot esperant el resultat de demà entre bilbaïnes i rayistes. Altre cosa, torno a dir, és el joc exhibit; aquest, haurà de millorar i molt inexcusablement, si l’equip vol aspirar a fer-se amb el títol de lliga.



Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Sandra Vilanova, Marta Torrejón, Vanesa Gimbert, Andrea Pereira; Meseguer, Sara Monforte; Alexia, Willy, Erika; i Vero.
Substitucions: Lara per Erika, m. 76; Ane per Alexia, m. 83.

FC Barcelona: Rafols; Laura, Melisa, Ani Escribano, Rocío; Marta Unzúe, Noemí, Montse, Vicky; Olga i Mari Paz.
Substitucions: Marta Corredera per Mari Paz, m. 64; Karol Férez per Noemí, m. 64; Guti per Marta Unzúe, m. 74.

Àrbitre: José Emilio Sánchez Aparicio, de la delegació del Baix Llobregat. Ha amonestat a les blanc-i-blaves Willy, m.55 i Vane, m.80 i a les barcelonistes Olga, m.16 i Ani, m.82

Gol: 1-0: Vero, m.7.

Incidències: Partit corresponent a la sisena jornada de la segona fase de la Superlliga Femenina disputat en el camp 1er. de la Ciutat Esportiva de Sadrià amb les cameres de CANAL 33, retransmetent en directe l’encontre. Les jugadores de l'Espanyol han saltat al camp amb una samarreta de recolzament a Sara Mérida, greument lesionada, en la que es podia llegir les paraules “Ánimo Sara”. El conseller Josep Ramió, dirigent del femení, a la llotja. Tarda assolellada, amb temperatura pràcticament primaveral.



1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, felicitats al RCD Espanyol femení, que ha demostrat que és superior
al farsa i ha guanyat el derbi amb tot el mereixement, ha tingut + oportunitats,
ha jugat millor. Ànim esperem que les nostres ídols espanyolistes ens facin complir
la nostra major alegria de l'any, (per als seus fans seguidors del
RCD Espanyol), guanyar la Superlliga i així poder jugar la Champions.
Ara només depenem de nosaltres, si guanyem tots els partits,
jugarem la final segur, esperem que ens toqui millor arbitratge, no
el presumpte estafador innombrable, que ens va robar la de l'any passat. Salutacions.
Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M