dilluns, 7 de febrer del 2011

EL JUVENIL "A" RECUPERA LA SEVA SOLVÈNCIA
AMB UN BON PARTIT DAVANT LA DAMM



















RCD Espanyol Juvenil “A”: 3 – CF Damm: 1


Mantenen la segona plaça i les opcions de jugar la Copa

El conjunt espanyolista va vèncer en un bon encontre a la Damm CF, tercer classificat a les hores, i va donar un pas important per assegurar la segona plaça que dona opcions directes de disputar la Copa de S.M. el Rei sense tenir que esperar combinacions amb resultats d’altres grups, i al mateix temps, no despenjar-se més del actual líder, el Barcelona que es troba a set punts.

L’Espanyol va fer mèrits més que suficients per fer-se amb els tres punts davant una Damm que es va veure superada en tot moment pels locals. Els deu primers minuts, van ser de domini espanyolistes però sense cap ocasió de perill, tret d’alguna centrada i aproximació dels blanc-i-blaus ben resoltes per la cobertura visitant.

El meta Ivan va haver d’emprar-se a fons sortint fora de la seva àrea i rebutjant anticipant-se a Thaivy abans que aquest pogués fer-se amb una pilota dividida.
L’equip de Martín Posse va obrir el camí del triomf quan Bonilla va recollir dins l’àrea una pilota refusada d’un defensor després d’una molt bona acció de la avantguarda espanyolista i amb un xut ras vertical ajustat al pal esquer, i tot i tocar-la el meta de la Damm, l’esfèrica va acabar allotjant-se dins la seva porteria.

Theivy va gaudir de la oportunitat de fer el segon, quan va rebre una molt bona passada de Carles Clerc, però el seu remat es va estavellar a les cames del porter qui en la seva sortida va tapar molt ràpidament el remat del francès; el rebot li va caure a Gabi, que xuta a trencar però un defensor s’interposa en la trajectòria del remat. El davanter Theivy va fer una bona jugada individual penetrant per la lateral dreta de l’àrea però un cop va guanyar línia de fons no va trobar rematador la seva passada.

L’Espanyol va sentenciar el partit amb un segon gol obra de Blanchart, qui va afusellar al porter després que Paul en jugada d’estratègia li col·loqués una pilota d’or pel central espanyolista. En els darrers instants del primer temps, un xut de Gabi fora de l’àrea va estar a punt de significar el tercer, però ho va evitar el meta Iván amb una gran intervenció enviant a còrner l’esfèrica.

En el segon temps, l’Espanyol va pogué ampliar el resultat amb una centrada rasa de Darder (que havia sortit per Pau Senent al descans), però molt oportú Pol s’avança a Kilian dins l’àrea petita per molt poc. Paul Quaye té l’opció de marcar el tercer en un llarg desplaçament passat al segon pal, però el ghanès no pot rematar amb la cama bona i per mig metre no arriba a connectar amb la pilota quan tan sols havia d’impulsar l’esfèrica.

Als vint minuts del segon temps, la Damm dona senyals de vida i Edgar Badia es llueix salvant al enviar a còrner una jugada amb molt de perill del conjunt cerveser.
El col·legiat Castaño Coso va anul·lar un gol als espanyolistes quan un llançament de falta és executat per Darder i d’esquenes a porta, Blanchart pentina molt bé l’esfèrica i marca un gran gol; malauradament la posició era a criteri arbitral de fora de joc i el gol no puja al marcador.

Al minut 74, es produeix el debut a Sadrià del paraguaià Pedro amb el Juvenil “A”. Després de jugar com a cadet de segon any nombrosos partits amb el Juvenil B enguany, li va arribar ahir la oportunitat de fer-ho amb el tercer equip del RCD Espanyol i no va desaprofitar l’ocasió de fer el que millor sap: Marcar.

Va ser precisament Pedro qui va gaudir d’una bona ocasió al poc de sortir, però el seu intent de vaselina va quedar curt i no va oferir problemes pel porter de la Damm; la opció més adequada havia d’haver sigut una passada per Theivy que estava esperant al centre de l’àrea de l’equip cerveser.

L’Espanyol va marcar altre gol que Castaño Coso no li va donar validesa: Una embolicada jugada en la que la pilota colpeja al pal esquer, Blanchart anticipant-se toca per Pedro i aquest marca en la mateixa línia de gol. Una suposada planxa de Blanchart sembla ser que és el que va xiular el col·legiat.

Un bon contracop espanyolista no és culminat per que per dos cops erra la passada en la lateral de l’àrea, Theivy, estavellant la bola a les cames del defensor quan Gabi es trobava tot sol esperant una possible passada.

En els darrers minuts altre cadet de segon any, Rubén Duarte, surt al terreny de joc per Bonilla. La Damm, aconsegueix en jugada individual de Rafa escurçar distàncies amb un gran gol culminant amb un xut vertical que supera per la seva esquerra a Edgar Badía.

Però molt poc li duraria l’alegria als cervesers i molt poc el patiment als locals, per que només centrar de mig camp, a la primera jugada, els espanyolistes construeixen una bona acció d’atac de la que el francès Theivy dona una passada d’or per Pedro qui s’estrena com a golejador del Juvenil A, signant el darrer gol i elevant a definitiu el resultat de 3-1.




Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Edgar Badía, Bonilla, Arroyo, Clerc, Blanchart, Pau, Kilian, Paul, Thievy, Gabi i Gil.
Substitucions: Darder per Pau, m. 46; Pedro per Kilian, m. 74; Rubén Duarte per Bonilla, m. 83.

CF Damm: Ivan, Pol, David, Norbert, Campus, Héctor, Brian, Lluis, Ruben, Medina, Diego.
Substitucions: Poves i Gabri per Diego i Rubén, m. 62; Martí i Rafa per Brian i Medina, m. 75.

Àrbitre: Oliver Castaño Coso del comitè territorial català, delegació de Tarragona. Va amonestar amb cartolina groga a Gabi, m. 12, Pau, m. 37, Campus, m. 45, Brian, m. 68, Rafa, m. 84.

Gols: 1-0: Bonilla, m. 19; 2-0: Blanchart, m. 34; 2-1: Rafa, m. 88; 3-1: Pedro, m. 89.

Incidències: Camp 1er. de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià. Poc públic en aquest horari inusual de les 17:00 hores del diumenge. Temps assolellat. Partit corresponent a la jornada 22 de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil.


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, Grup 3r.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

F.C. BARCELONA

56

22

17

5

0

71

16

2

R.C.D. ESPANYOL

49

22

15

4

3

46

16

3

R.C.D. MALLORCA

44

22

14

2

6

43

21

4

C.F. DAMM

44

22

14

2

6

51

28

5

U.D. CORNELLÀ

42

22

12

6

4

41

25

6

U.E. LLEIDA

31

22

8

7

7

29

25

7

GIMNÀSTIC DE TARRAGONA

29

22

7

8

7

23

26

8

C.F. BADALONA

28

22

7

7

8

35

29

9

GIRONA F.C.

28

22

8

4

10

30

32

10

A.E.C. MANLLEU

28

22

7

7

8

41

46

11

S.D. HUESCA

22

22

6

4

12

25

52

12

JUVENTUD SALLISTA

19

22

4

7

11

24

45

13

U.D. At. GRAMANET

19

22

6

1

15

25

51

14

C.D. SAN FRANCISCO

18

22

4

6

12

16

34

15

C.E. L'HOSPITALET

18

22

4

6

12

21

43

16

U.D. POBLENSE

13

22

3

4

15

21

53

6 comentaris:

Anònim ha dit...

cuanto mas tiempo hay que esperar a que suban a pau senent y sergi darder al filial con lo mal que va como hace el barcelona con sus juveniles que destacan como sergi robert o rafa alcantara para que se fogueen lo mas rapido posible y en poco tiempo poder subirlos al primer equipo? aprendan de una vez dirigentes del espanyol y sean valientes que peor no lo van hacer seguro

Anònim ha dit...

Estoy completamente contigo y en este grupo se tendria que añadir al central BLANCHART, esta que se sale. En el partido contra la DAMM izo fue el mejor en mi triste opinion. Tu Jose Maria cual es la tuya.

Josep Maria ha dit...

Perdonad que no haya contestado antes, pero voy mal de tiempo y no me ha sido posible antes.
Efectivamente, en el centro del campo Pau i Sergi ya deberían jugar en el filial. Demostró buen nivel Pau incluso en el primer equipo en los partidos de pretemporada. El problema viene dado por que en el filial hay jugadores más veteranos (Sielva, Cervera, Isaías) o el propio Manu Molina, que bloquean y taponan el ascenso de los juveniles. Y no es que se estén luciendo en demasía en el filial estos experimentados jugadores...
Blanchart fue efectivamente el mejor el partido del domingo. No solo marcó, si no que se incorporó al ataque con mucho criterio, marcó un gol y intervino en otro anulados ambos por el colegiado y mantuvo a ralla al goleador Ruben de la Damm que tuvo que ser substituido en el segundo tiempo.
Además, si miramos la tabla de goleadores del filial, veremos que el central Blanchart ocupa un lugar preminente aprovechando jugadas de estrategia que son muchas veces decisivas para desatascar un encuentro cuando los delanteros no ven puerta.
Veremos con el relevo tècnico en la banqueta del filial como afecta esto en el futuro, tanto a los jugadores del filial com a los de los juveniles.
Saludos.

Miguel ha dit...

blanchart, aporta al equip algu especial, " Caracter "

Anònim ha dit...

josep maria que me puedes decir de los rumores que sergi darder el año que viene ya lo tiene hecho con el arsenal y que solo falta que los clubes se pongan deacuerdo en la indemnizacion a pagar? esto se decia hoy por la ciutat esportiva, que hay de cierto?

Josep Maria ha dit...

Como comprenderá este último de los lectores que me ha interpelado sobre el tema de Darder, por mis propias ocupaciones personales al margen del blog, me es imposible las mañanas acudir a Sadrià y por tanto estoy al margen y "fuera de juego" del que se haya podido decir. No obstante si que he observado que los últimos encuentros no ha sido titular, pero tampoc creo que tenga nada a ver una cosa con la otra (con el rumor), o si... De todas formas, ya he oido tantos rumores (sobre Carles Clerc, sobre Darder y ya no hablemos en el verano pasado por media cantera espanyolista) que no se hasta donde es cierto o no lo es.
No puedo decir más, que es más bien muy poco.
Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M