dimarts, 8 de febrer del 2011

EL JUVENIL "B" CONTINUA PROGRESSANT

RCD Espanyol Juvenil “B”: 4 – FC Terrassa: 0

Molt bona segona part

El RCD Espanyol Juvenil “B” va vèncer al penúltim classificat, el FC Terrassa, en un encontre que se li va posar coll avall ben aviat al conjunt de Daniel Poyatos, al obrir al minut tres Jaffar el marcador. No obstant, els espanyolistes no van pogué desplegar un bon futbol davant l’entramat defensiu dels egarencs en un primer temps en el que hi va haver-hi molt migcampisme, molt poca verticalitat, i massa igualtat. La segona part va ser completament diferent. L’Espanyol es va imposar per joc i qualitat i van acabar arribant els gols.

En la primera acció de perill, el davanter centre Jafar després de rebre en profunditat es marxa per velocitat del darrer jugador i encarant al porter amb xut ras a l’esquerra del meta, aconsegueix perforar la porteria vallesana. Era l’1-0 i semblava a priori que tot seria un camí de roses pel triomf perico.

Però el ràpid gol va ser un miratge en el primer temps, ja que els espanyolistes que van dominar molt més, els hi va faltar més profunditat davant un Terrassa que va venir a defensar-se, i sortir de la manera més digna de Sadrià. El conjunt espanyolista tan sols va gaudir al marge del gol, d’una ocasió de cert perill amb una bona combinació de Rufo, Jafar i Lucho, que li va tornar a Rufo en la frontal però aquest va xutar per sobre el travesser desviat.

Els darrers deu minuts del primer temps inclòs el Terrassa es va animar i va estirar lleugerament les seves línies i va posar a prova a Pau en una ocasió amb cert perill; tot i que va tenir poc treball i el poc que va tenir el va resoldre amb molta seguretat el meta gironí dels espanyolistes. La darrera ocasió espanyolista va ser una pilota dividida per Rufo, a la que el meta egarenc va arribar abans rebutjant fora de l’àrea.

A la segona part van sortit d’inici Adrián Ruiz i Albert Miravent. Sigui pels canvis, sigui per que els vallesans van pagar car l’esforç del primer temps, o per que l’Espanyol va sortir molt més segur i fluid en la circulació de l’esfèrica, el cas és que el partit va canviar i a millor pels interessos dels locals.

L’Espanyol ràpidament va posar setge a la porteria vallesana, i en un servei de cantonada molt tancat, el porter ja va d’haver d’emprar-se a fons rebutjant de punys davant un sempre amenaçador Jafar. Una centrada d’Albert Miravent acaba sent rematada de cap entrant amb força des de darrera per José Manuel, però l’esfèrica surt fora per poc.

El segon gol que obria ja de manera més clara les portes del triomf, va ser aconseguit per Lucho, quan una penetració de Rufo per la lateral esquerra de l’àrea de càstig, acaba amb una passada de la mort precisa per Lucho qui en intenta una vaselina i tot i que no li va sortir de manera molt ortodoxa, la qüestió és que va superar al porter avançat i la pilota mansament va acabar allotjant-se dins la porteria egarenca.

Només tres minuts després, l’Espanyol sentenciaria mitjançant de nou de Jafar, qui en jugada individual se’n va de dos adversaris i amb xut ras ajustat a la dreta del porter del Terrassa, el supera elevant a tres la diferència en el marcdor.

L’Espanyol va estar a punt d’anotar el quart en un llançament de falta des de la banda a càrrec de Miravent passat i que Héctor en la boca de gol va rematar traient el porter en una bona intervenció a còrner.
Aquest es va llençar i després que la cobertura egarenca no pot allunyar l’esfèrica, Héctor Rodríguez, el central i capità espanyolista, aconsegueix amb precisa rematada de cap, el gol que tancava la golejada del conjunt espanyolista.

L’Espanyol va intentar ampliar l’avantatge davant un Terrassa ja totalment vençut que s’havia vingut avall moralment a mida que els gols van anar caient, i va disposar d’una bona ocasió després que una entrada a Albarrán al límit amb la línia que marcava la lateral de l’àrea fos castigada pel col•legiat amb falta considerant que havia sigut fora i no dins. La va llençar Rufo i el remat de Miravent es va marxar fora a la dreta.

En els darrers instants del partit una centrada de Miravent va ser rematada d’esperó per Rufo a punt de sorprendre. Una centrada d’Albarrán a la zona del segon pal, no va ser aprofitada per Javi ja que el seu remat de cap en planxa se’n va anar també fora.
El Terrassa havia gaudit, ja en els darrers minuts del matx, d’una molt bona ocasió amb una doble aturada de Pau que va tornar a mostrar-se molt encertat tot i les poques vegades que li van arribar els egarencs amb perill.

Amb aquest triomf tot segueix igual a la part alta de la classificació. L’Espanyol és segon a quatre punts del líder i obrint forat amb el tercer classificat, el Gavà, a vuit punts dels espanyolistes. La propera jornada, un difícil compromís a Mataró, davant la Fundació que ocupa empatada a punts amb el Mollet, la quarta posició.

RCD Espanyol: Pau, Albarrán, José Manuel, Héctor, Aitor, Pablo, Lucho, Hernán, Jafar, Rufo i Verdú.
Substitucions: Adrián Ruiz i Albert Miravent per Verdú i Pablo, m. 46; Javi per Lucho, m. 21; Adri per Aitor.

Àrbitre: David Betrián Moreno, de la delegació del Baix Llobregat.

Gols: 1-0: Jafar, m. 3; 2-0: Lucho, m. 55; 3-0: Jafar, m. 58; 4-0: Héctor, m. 78.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 21ena de lliga del grup setè de la Lliga Nacional Juvenil disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Ambient assolellat, temperatura baixa, però pujant a mida que el matí va anar avançant.

CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL Grup 7è.