diumenge, 6 de febrer del 2011

EL FILIAL NO MARCA NI DE PENAL,
I PERD DAVANT EL CASTELLDEFELS I L'INFORTUNI (0-1)






















RCD Espanyol “B”: 0 – UE Castelldefels: 1


El quart s’allunya…

El RCD Espanyol “B” ha perdut tres punts davant el Castelldefels de manera incomprensible. Només en un esport com en el futbol, amb la seva màgia i la seva incertesa, els del Baix Llobregat haguessin pogut sortir invictes del feu espanyolista després de les moltes i clares ocasions que els encara entrenats per Toni Rovira han gaudit al llarg del partit. No es pot dir que l’Espanyol B avui no hagi fet més que mèrits suficients amb un penal errat, tres pilotes al pals, i grans aturades increïbles algunes del porter Planagumà, per guanyar l’encontre i inclòs golejar. Però aquest equip quan no és per una qüestió, és per altre, però en definitiva segueix sense donar la mida real de les seves possibilitats.

Perdre davant un modest i feble Castelldefels que feia gairebé cinc mesos que no guanyava a domicili (i que s’ha endut els sis punts davant els espanyolistes) , mostra la trajectòria pobre d’un filial al que encara els seus dirigents (Germán de la Cruz i Morales) no es volen mullar sobre quin és el seu objectiu veritable. Bé, el senyor Morales si que ho va deixar ben clar, altre cosa és que aquesta asseveració, aquesta declaració de principis no sé si lliga gaire amb les declaracions del màxim rector del club, qui va manifestar en el seu moment que l’objectiu era pujar. Permeteu-me que ho dubti... Per que les jornades passen, i ací les úniques mesures extres que han adoptat ha estat fitxar un central (com si no n’haguessin al club) i un davanter rodamóns que avui la veritat sigui dita, molt fluixa ha estat la seva aportació.

Ara ja son 13 els punts que separen del líder, la Montañesa, al conjunt espanyolista. 12 punts del segon lloc, i la tercera i quarta plaça son ja a set i sis punts respectivament. I el proper encontre, davant el Cornellà a la Via Férrea, pot ser el principi del final del somni de l’ascens en un camp sempre difícil on el públic pressiona molt, davant un rival directe i que no se li dona gaire bé als diferents equips espanyolistes. I no oblidem, que l’equip perico ha d’afrontar tres encontres consecutius fora en aquesta segona volta...

Avui, el domini ha estat pràcticament total i absolut en tot l’encontre. Dani Nieto ja ha tingut la primera ocasió al minut quatre de joc, però Alberto García ha rebutjat dins l’àrea petita. El propi jugador balear ha disposat d’altre ocasió més clara, però el dorsal 12 León, ha salvat el gol rebutjant l’esfèrica. Oscar Sielva rematant de cap tampoc ha tingut la fortuna necessària ja que Planagumà ha iniciat el seu particular recital d’aturades, traient una molt bona mà, enviant a còrner.
Una centrada de Sielva ha estat rematada pel nou fitxatge Romero, de cap, però un defensor ha taponat i ha acabat sent el meta el que s’ha fet amb la bola.

El primer pal ha estat després que en el minut 27, Rui Fonte en jugada individual es marxés de fins a dos jugadors en la frontal després de varis retalls i buscant angle deixés anar un xut suau però col•locat que després d’un rebot, mansament s’ha estavellat a la base del pal esquerre rebotant la bola i acabant a les mans del porter.

I el que son les coses, del possible 1-0 s’ha passat al 0-1 quan Cano ha rematat incrustant l’esfèrica dins la porteria malgrat no tenir gaire angle en una jugada (la primera arribada i única en tot el primer temps) que els visitants han fet per banda dreta del seu atac. Incomprensiblement, la més difícil ha entrat i moltes de fàcils i clares a l‘altre porteria no han fet.

Cervera també ho ha provat des de vint-i-cinc metres i el seu llançament ha acabat de nou fent impacte amb el pal de la porteria; el segon. El conjunt perico continuava atacant, i una centrada de Cervera és rematada per Víctor Ruiz de cap malament en aquesta ocasió quan es trobava a boca de canó. L’Espanyol arribava per bandes, i una pujada de Blázquez amb centrada és rematada per Dani Nieto de cap fregant el travesser. Altre centrada de Rui Fonte des de la dreta és rematada per Oscar Sielva, massa fluix i el seu remat és rebutjat per un defensor que es treu la bola de sobre com bonament pot. El Castelldefels ha sigut una muralla; quan no els defensors, el porter, i quan no, els pals. No hi ha hagut manera.

En el segon temps, l’equip espanyolista ha continuat amb la mateixa tònica que el final del primer, amb un assetjament total a l’àrea del conjunt groc. Rovira ha deixat a un deslluït Romero i ha donat entrada a Eric per la punta dreta de l’atac perico.

Les ocasions lluny de minvar han anat augmentant i d’una claredat extrema: Una centrada de Blázquez es rematada de cap en carrera per Nieto i Planagumà fa l’aturada de la matinal aturant a dos metres del balear el remat que semblava inapel•lable. Un minut després (48’), de nou Dani Nieto arriba fins línia de fons, i el seu centre xut amb poc angle, acaba sent rebutjat a còrner pel porter que tapona l’angle curt de la seva porteria.

L’ocasió més clara, als set minuts de la represa; Dani Nieto supera a Alberto García, i aquest li entra per darrera amb la cama, i el balear cau dins l’àrea. El jugador del Castelldefels veu la cartolina groga i no valen les protestes del conjunt visitant. El col•legiat assenyala la pena màxima. Curiosament, avui no la executa Rui Fonte i si Dani Nieto per la dreta del meta visitant, poc col•locada, i aquest endevina la intenció i rebutja l’esfèrica, allunyant posteriorment un defensor i malbaratant-se d’aquesta manera l’ocasió més clara per empatar l’encontre.

A partir d’aquests moments, l’Espanyol B acusa el fort cop anímic i el Castelldefels tindrà uns deu minuts en els que s’aprofitarà d’un Espanyol B que no acaba de tancar al mig del camp, que sembla fora de lloc, derrotat, i disposarà de varis contracops que podrien haver significat la sentència en el marcador. Una d’elles, una rematada des de la frontal que acaba a còrner ben defensada per la cobertura blanc-i-blava. Una passada en profunditat de Uri per Boris molt bona, i Gerardo jugant-se el tipus ha de llençar-se a terra a peus del davanter visitant per evitar la rematada del jugador groc que podia haver sigut el segon. En un servei de cantonada executat per Uri al segon pal, Alberto García remata per sobre la porteria defensada per Gerardo.

Però passats aquests moments de descontrol, l’Espanyol B torna a agafar amb confiança la iniciativa i posa contra les cordes al Castelldefels. Primer una falta penjada per Blázquez que Raul remata fluix i rebutja un defensor visitant, i la més clara de totes, en una acció en la que el remat de cap de Víctor Álvarez s’estavella al travesser, caient-li posteriorment el refús qui amb tot a favor de nou, remata de cap i treu el defensor Joel, sota pals també de cap. Semblava increïble que aquesta jugada no hagués acabat amb la pilota dins la porteria.

En el temps d’afegit, una jugada de Dani Nieto ha acabat amb una rematada de Víctor Álvarez en la boca de gol, i de nou Planagumà ha evitat el gol de l’empat enviant a còrner. Fins a quatre serveis de cantonada ha executat l’Espanyol B en els quatre darrers minuts que s’ha prorrogat l’encontre, sense trobar finalment el just premi en un partit que si algun dia no mereixia perdre l’equip era avui.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: Gerardo, Blázquez, Raúl Rodríguez, Víctor Álvarez, David López, Cervera, Oscar Sielva, Manu Molina, Rui Fonte, Romero i Dani Nieto.
Substitucions: Eric per Romero, m 46; Lucas Porcar per Molina, m. 69.

UE Castelldefels: Planagumà, Joel, León, Alberto García, Boris, Sascha, Lavilla, Cano, Uri, Navarro i Albert Peramós.
Substitucions: Villa per Cano, m. 55; Doblas per Sascha, m. 85; Kevin per Albert Peramós, m. 93.

Àrbitre: Pere Barceló Roca, del comitè territorial català, delegació de Girona. Ha amonestat als jugadors locals Raul, m. 78, Sielva, m. 93, i als visitants Joel, m. 13, León, m. 44, Alberto García, m.52, Navarro, m. 64, Villa, m. 90.

Gol: 0-1: Cano, m. 31

Incidències: Partit corresponent a la jornada 24ena. de lliga del grup cinquè de Tercera Divisió, disputat al camp 1er. de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià del Besós. Ambient assolellat, temperatura pujant degut a l’acció solar. Els consellers R. Condal, Germán de la Cruz i J. Ma. Borrell a la llotja. Antonio Morales, a peu de camp...



CLASSIFICACIÓ TERCERA DIVISIÓ, GRUP 5è.

.

CLASSIFICACIÓ

PTS

PJ

PG

PE

PP

GF

GC

1

C.F. MONTAÑESA

47

24

14

5

5

29

19

2

U. E. LLAGOSTERA

46

24

14

4

6

32

21

3

U.D. CORNELLÀ

41

24

12

5

7

38

23

4

C.E. EUROPA

40

24

11

7

6

34

26

5

C.F. POBLA DE MAFUMET

39

24

11

6

7

29

22

6

REUS DEPORTIU C.F.

36

24

9

9

6

32

21

7

F.C. VILAFRANCA

36

24

10

6

8

32

30

8

A.E.C. MANLLEU

35

24

8

11

5

32

27

9

R.C.D. ESPANYOL "B"

34

24

9

7

8

36

21

10

A.E. PRAT

34

24

8

10

6

31

27

11

TERRASSA F.C.

32

24

7

11

6

33

27

12

C.F. GAVÀ

29

24

7

8

9

28

32

13

U.E. CASTELLDEFELS

29

24

7

8

9

19

23

14

C.F. AMPOSTA

27

24

8

3

13

24

42

15

C.D. MASNOU

27

24

7

6

11

31

38

16

C.F. PALAMÓS

26

24

6

8

10

22

28

17

C.F. BALAGUER

26

24

6

8

10

28

36

18

C.F. VILANOVA i GELTRÚ

24

24

5

9

10

24

33

19

ASCÓ C.F.

21

24

4

9

11

18

38

20

C.E. PREMIÀ

16

27

2

10

12

14

32



1 comentari:

Anònim ha dit...

Això ja no es pot suportar més i hem de fer fora quan abans millor a Toni Rovira perquè ha quedat clar que es incapaç de dirigir el filial perquè estem obligats a pujar de categoria per molt que ens vulguin vendre que no es el més important perquè tant els responsables del futbol base com nosaltres sabem que no es el mateix formar jugadors a 2ªB que a 3ª.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M