dissabte, 1 de gener del 2011

RECORDANT 2010 (4rta. part):
LES PENYES

Adéu 2010 !

L’espanyolisme a nivell social i penyístic

El RCD Espanyol ha consolidat aquest 2010 la seva massa social que va augmentar considerablement arran del trasllat al nou estadi de Cornellà – El Prat. Trenta cinc mil socis donen testimoni de la progressió en aquest aspecte del RCD Espanyol.





Aplec de Cornellà





Els 29 i 30 de maig, va tenir lloc el tradicional Aplec de Penyes del RCDE que aquest 2010 que ens ha deixat, es va celebrar a Cornellà en homenatge al lloc on l’Espanyol té la seva llar, i que va ser el vintè des que en 1991 comencés a Pineda de Mar aquesta tradició. Esmorzar al Camp de Rugbi –amb partit inclòs -, cercavila pels carrers de la ciutat fins l’Ajuntament, parlaments institucionals, partit de veterans a l’Estadi, i dinar de germanor van ser els esdeveniments de la jornada principal d’aquest acte d’afirmació perica i penyística, amb Sánchez Llibre al capdavant.
Cornellà va cedir el testimoni a la localitat vallesana de Sant Quirze on tindrà lloc el proper.








XIII Gala de Penyes del RCDE


El segon acte més important a nivell penyístic es la Gala de les Penyes. El 13 de novembre al Hotel Esperia Tower de l’Hospitalet, va tenir lloc la XIII edició amb el lliurament de guardons habitual, reconeixement a totes les penyes presents, parlaments i tradicional sopar.


Inauguració del nou local social de la FCPE


Aquest any 2010 (24 d’Abril), la FCPE del RCDE ha vist complert el seu somni de l’estrena d’un local social digne i com déu mana a l’Estadi de Cornellà-El Prat, inaugurat amb tota solemnitat pel propi President del RCDE Sánchez Llibre i pel President de la FCPE Alberto Ariza.

Set penyes al marge de les seves activitats socials pròpies, dediquen els seus esforços en mantenir equips de futbol en les diverses versions:



Javi Márquez visitant als nois i nens de la GPE Manigua.

-La Gran Penya Espanyolista Manigua ha seguit un any més competint amb nou equips i escola, sent ja trenta-cinc anys ininterromputs. En total son 9 equips des de categoria juvenil fins prebenjamí, i l’escola de futbol.

-La PBB de La Roca, ha continuat amb els seus equips femenins recuperant la categoria perduda de Primera Nacional Femenina i ascendint de retruc el filial a Primera Catalana, tot i que la dificultat per mantenir-se a Nacional es més que evident. En total disposa aquesta ambaixada vallesana de 10 equips masculins des de juvenils fins benjamins, cinc femenins i un senior en tercera territorial.

-La Penya Blanc Blava de Sant Joan Despí, que va iniciar la seva etapa amb escola de Futbol Sala, actualment al marge de la mateixa, té ja des d’aquest 2010, equips alevins federats de futbol sala. També organitza cada any els memorials Joan Babot de futbol infantil i el Ma. Carmen Guardia de futbol femení.

-La Penya Blanc i Blava de Sant Andreu, des de fa uns anys té un equip femení de Futbol Sala amb un equip a la Primera Divisió Femenina.

-La Penya Blanc i Blava de Viladecans disposa d’equips de futbol base femení; un Juvenil-Cadet en Segona Divisió, i un infantil-aleví i un benjamí-prebenjamí. Aquests dos darrers de futbol7 femení.

- La Penya Blanc i Blava de Sant Feliu de Llobregat també te futbol base masculí amb sis equips compresos en edats que van des de la categoria cadet fins benjamí.

- La Penya Blanc i Blava de Vilassar de Mar- Pericos de Vilassar, compta amb un equip de futbol sala a Primera Divisió Territorial.



Martí Cañadas: Tota una vida dedicada al futbol base de la Manigua va rebre l'homenatge dels nens del futbol base, amb lliurament d'una placa.

Festa tancament de temporada al futbol base GPE Manigua

Femení "A" P.B.B. La Roca temp. 2009/10

Rafa Aragón en el Torneig Joan Babot a Sant Joan Despí.

En el capítol d’actes socials, les penyes del RCDE canalitzant i escampant el sentiment espanyolista al llarg de la geografia catalana i lluny d’ella han celebrat al llarg de l’any nombrosos i continuats actes pràcticament durant cada setmana de l’any.

A destacar per la quantitat de gent aplegada, la Mongetada d’Argentona, La Pericicletada de la GPE Manigua, l’Esmorzar mariner de Vilassar de Mar, la Cigronada, la Pesolada, la rovellonada, de les participacions a fires de mostres de moltes penyes per Sant Jordi, en les fires de primavera o d’estiu en molt pobles i comarques, les ofrenes florals de l’11 de setembre, recollida de joguines en diverses penyes, dinars i sopars d’aniversari, el premi Lechazo de Palència, etc. La Gran Penya Espanyolista Manigua que enguany inaugurava local, va participar al Carnastoltes de la ciutat de Barcelona, amb carrossa i comparsa. També es propi de les ambaixades periques, un seguit de debats, col•loquis i presentacions de llibres en moltes d’elles.



Carnastoltes perico amb la GPE Manigua.

Sant Jordi a Montcada

Sant Jordi a Vilanova i la Geltrú

Sant Jordi a Sitges

Fira Primavera a Martorell

Mongetada a Sants - Hostafrancs

Sant Jordi a Castelldefels

Sant Jordi a Montmeló

Dinar aniversari Pericos amb Webs

Sant Jordi a Nous Barris

Exposició llibres a Sabadell

Penya Els Incasables ha complert 46 anys.

Mongetada d'Argentona


Fins a 173 penyes comptabilitzades en la FCPE. A la província de Barcelona hi ha 118, (una d’elles ciber-penya, la “Pericos amb Webs”), 13 a la província de Girona, 13 a la de Tarragona i 6 a la de Lleida. A la capital de Catalunya n’hi ha 43. Fora de Catalunya i d’Espanya també hi ha representació perica. En concret 16 al resta d’Espanya, sent les més antigues la de Madrid, la Navarra-Rafa Marañón, la esmentada de Palència, Las Palmas, etc. També hi ha 7 penyes a l’estranger (Japó, Austràlia, Suècia, França, Uruguai, Andorra i Brasil).

En total aquest any que ha exhaurit el seu darrer dia, ha vist com fins 15 noves penyes veien la llum o s’incorporaven a la FCPE un cop legalment quedaven registrades : Andorra, Economistas Pericos, Joan Verdú, Tenerife, Eivissa, Pericos Fidels, Sants-Hostafrancs, Ripollet, Riudecanyes, Suècia, Uruguai, Brasil, Vall de Lemos entre altres, així com en projecte (Puigcerdà entre elles) que aviat poden ser una realitat. De les darreres, la de Sant Sadurní d'Anoia.

Aquest també ha estat l’any de la col•locació de les plaques a l’estadi del RCDE de les diferents penyes espanyolistes. A la junta Directiva de la FCPE, un relleu: Dani Bosch ha substituït a Ricardo, que ha deixat el càrrec de vocal per decisió personal.

Per últim citar a dos penyes, la Blanc Blava de Sant Joan Despí i la de Gelida, que disposen de programes a les emissores municipals de les seves respectives ciutats, d’un espai radiofònic (els dimarts) a través de Radio Despí i Radio Gelida.


Tan sols comunicar a qualsevol penya que vulgui que se li publiquin els seus actes es poden dirigir a josepmaria@sentimentperico.com i amb molt de gust, li seran publicats en aquest mitjà els seus actes.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Com sempre magnífica la teva feina, Josep Maria. Encomiable. X. Boró.

Josep Maria ha dit...

Bon Any X.Boró i per tot l'equip de POL.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M