diumenge, 15 de maig del 2011

UN HAT TRICK D'ERIKA
DONA UN 3-1 D'AVANTATGE AL FEMENÍ



















RCD Espanyol Femení “A”: 3 – Athletic Club Bilbao: 1

Resultat curt.


Difícil es preveia l’encontre després de tot el succeït diumenge passat amb un Espanyol molt tocat anímicament que ha tret forces d’on ha pogut per intentar treure un resultat positiu cara al partit de tornada. Aja, ha situat a Erika en punta (el seu lloc natural a l’Athletic Club, però que a l’Espanyol la presència a la punta d’atac de Vero, l’ha relegat a jugar a banda) i la navarresa ha estat l’autèntica protagonista del partit amb tres gols i una rematada al travesser.

La primera acció de les espanyolistes en un refús en curt de la cobertura basca ha acabat amb un remat de Sandra Vilanova que ha sortit per sobre del travesser. Passat el primer quart d’hora del partit, l’Espanyol ha llençat una falta penjada que dins l’àrea petita ha tocat Vanesa Gimbert, acabant d’entaforar l’esfèrica Marta Torrejón dins la porteria. El col•legiat ha anul•lat la jugada per fora de joc de Vane.

Al 25’ una cessió d’una defensora de l’Athletic Club a Ainhoa, ha estat castigada amb lliure indirecte dins l’àrea basca, escairada a la dreta. L’ha executat Alexia en curt per Willy, però el llançament de la sevillana desprès de colpejar a una jugadora de la tanca s’ha marxat a córner.

L’equip perico ha obert el marcador quan al minut vint, la navarresa Erika aprofita un petit embolic dins l’àrea per rematar al fons de la porteria després de varis rebots. L’Espanyol ha sigut complet dominador del joc en aquest primer període davant un Athletic que no ha compromès en cap ocasió la porteria ben defensada, avui, per Alba Montserrat. Abans del segon gol, Willy ho ha intentat amb un xut que s’ha marxat per sobre el travesser.

L’Espanyol ha fet pujar el 2-0 al marcador quan una precisa centrada de la molletenca Alexia Putelles des de banda esquerra ha estat rematat de cap per Erika al fons de la porteria defensada per la internacional Ainhoa. Només als darrers instants del primer temps abans del xiulet del àrbitre, l’Athletic Club ha tingut la seva possibilitat en el llançament d’un lliure directe que no ha tingut conseqüències, marxant l’esfèrica fora.  
      
Als dos minuts del segon temps, ha estat la jugada clau que hagués pogut sentenciar l’eliminatòria. Una pilota llarga buscant l’esquena de la cobertura basca, i Erika que s’escapa i davant una Ainhoa molt avançada fora de l’àrea, la supera amb una vaselina que portant camí de convertir-se em el tercer gol perico, acaba estavellant-se en el travesser i després de botar  dos cops sobre la línia, la pilota malauradament acaba no entrant.  Tampoc Willy tindrà la fortuna de cara quan en un u contra u davant Ainhoa estavella la bola al cos de la meta.

I d’un hipotètic 3-0 s’ha passat a un 2-1 en un autèntic gerro d’aigua freda que ha suposat el gol basc als nou minuts de la represa. Una pilota a l’esquerra on Ibarra tota sola encarant Alba ha allotjat l’esfèrica lluny del seu abast.

Aquest gol ha animat a les basques i ha deixat tocat a les espanyolistes durant una estona de temps en el que el domini del joc ha estat per l’Athletic Club davant un Espanyol que li costava tornar-se a fer amb el control del partit.

Abans de travessar l’equador del segon temps, una jugada de Willy acaba amb una centrada profunda que en la boca de gol, Erika Vázquez eleva el marcador a 3-1, resultat que seria ja el definitiu d’aquest primer assalt dels quarts de final.

Amb domini altern han anat succeint els minuts del darrer quart amb un Espanyol que ha intentat primer no encaixar un segon gol que hagués sigut dramàtic, i en segon lloc intentar al contracop sorprendre a un Athletic Club que fora de Lezama baixa molt el seu rendiment.

L’Espanyol ha gaudit d’una bona oportunitat quan una centrada passada de Willy no ha pogut ser rematada per Núria Mendoza que havia ingressat al terreny de joc feia poc, agafant l’esfèrica dins l’àrea Alexia però la seva centrada enganxada a la línia de fons es rebutjada per una defensora dins l’àrea petita. En el minut 90, una pilota llarga a l’esquena de la cobertura bilbaïna, acaba amb Erika fent-se amb l’esfèrica i marxant cap a porta amb Ainhoa en zona de tres quarts, la jugadora espanyolista no precisa el seu llançament a porteria buida i la pilota acaba colpejant al cap de la portera en una autèntica jugada desgraciada ja que la pilota tenia via lliure cap al fons de la porteria si hagués superat a Ainhoa.

Aquesta jugada relatada acaba amb altre cop l’esfèrica refusada a peus d’Erika que acaba rebent falta d’una defensora; aquesta es llença per Willy i la pilota acaba a l’exterior de la xarxa esquerra de la porteria. En el darrer minut de l’afegit, una centrada de Willy per molt poc no arriba Erika al remat.

Diumenge proper, la tornada a Lezama. El resultat d’avui, curt tenint en compte els mèrits d’uns i altres. El premi al vencedor de l’eliminatòria, un bitllet per la final four de la Copa de la Reina.  


Fitxa Tècnica:

RCD Espanyol: Alba Montserrat; Ane, Marta Torrejón, Vanesa Gimbert, Sonia Matías; Meseguer, Monforte; Vilanova, Alexia, Willy; i Erika.
Substitucions: Núria Mendoza per Vilanova, m. 68.
 

Athletic Club: Ainhoa; Paula, Tzibi, Marta Moreno, Gangoiti; Orueta, Olabarrieta; Flaviano, Guru, Ibarra i I.Murúa.
Substitucions:  Beristain per Olabarrieta,m.75; Itsaso per Paula, m. 76; Eider per I. Murua, m. 81.

Àrbitre: Raul Calle Martínez, del comitè territorial català, delegació de Barcelona. Ha mostrat cartolines grogues a Monforte, m. 44, Tzibi, m 55 i Orueta, m. 81

Gols: 1-0: Erika, m. 20; 2-0: Erika, m. 29; 2-1: Ibarra, m. 54; 3-1: Erika, m. 67.

Incidències: Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Partit corresponent a l’anada dels quarts de final de la Copa de la Reina. Matinal assolellada, temperatura calorosa, amb una brisa que minvava la sensació de forta calor.  Abans del inici del partit, s’ha guardat un minut de silenci en memòria de les víctimes del terratrèmol de Lorca. 


COPA S.M. LA REINAQUARTS DE FINAL (15/22 MAIG)..
ATLÉTICO DE MADRID FÉMINASPRAINSA TRANSPORTES A. 1-0-
F.C. BARCELONARAYO VALLECANO2-0-
RCD ESPANYOLATHLETIC CLUB3-1-
REAL SOCIEDADC.D. SANT GABRIEL3-1-



 
1a. ELIMINATÒRIA (1 i 8 Maig)COPA S.M. LA REINA  
S.D. LAGUNAKATHLETIC CLUB1-50-6
S.D. REOCÍN F.C. BARCELONA0-31-4
U..D. COLLERENSEATLÉTICO DE MADRID FÉM.1-30-1
SPORTING HUELVA  (Retirat)PRAINSA Z. (Classificat)  
LEVANTE U.D.F. C.E. SANT GABRIEL1-12-3
VALENCIA FÉMINASREAL SOCIEDAD2-10-1


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Copa de la reina.
RCD Espanyol 3 - Athletic Club de Bilbao 1. Resultat just, que podria haver estat més voluminós, sinó fos pel pèssim arbitratge de Calle Martínez.
Es va guardar un minut de silenci per les víctimes del terratrèmol de Lorca.
Les periquites van començar fortes en la trobada, no volien sorpreses. Les de l'Athletic Club de Bilbao només defensaven com una gran muralla, les jugades ofensives de les del RCD Espanyol. La dorsal número 9 periquita Sandra Vilanova xuta fora. El col.legiat va anul.lar un gol a Marta Torrejón per un fora de joc que sembla que no hi va haver. Lliure indirecte llançat per Ana Maria Moreno "Willy" i la bilbaïna Paiva que estava en la línia de porteria treu la pilota. Xut de la periquita Alexia Putellas a les mans d'Ainhoa.
Amb total domini absolut de les blanc-i-blaves, va arribar la recompensa. 1-0. Gran jugada personal de Erika Vazquez que es desfà de diverses jugadores contràries i bat de xut a la portera basca. La insistència de les espanyolistes va continuar contra unes lleones que sembla que estaven adormides. Xut d'Ana Maria Moreno "Willy" des de la frontal de l'àrea fora.
Tantes ocasions mereixien recompensa. Gran centre d'Alexia Putellas des de prop del córner i Erika Vazquez de cap fa el segon. Les catalanes no van tenir problemes. La primera part va acabar amb un xut de les blanc-i-vermelles a les mans d'Alba Montserrat. Acaba el primer període.
Jose Carrera

Anònim ha dit...

La 2 part va començar amb xut al travesser d'Erika Vazquez, la pilota salta sobre la línia de gol sembla que introduint dins i Gangoiti sota pals aclareix. Les de Sant Adrià seguien disposades a sentenciar el partit. Xut fluix de Vanesssa Gimbert a les a les mans d'Ainhoa. Les de l'Athletic Club de Bilbao van contestar amb una vaselina fora. Les barcelonines van buscar la sentència. Ana Maria Moreno "Willy" xuta fort desfent-se d'una contrària, aturada d'Ainhoa.

Penal claríssim sobre la dorsal número 9 Sandra Vilanova que no assenyala res l'àrbitre Calle Martínez. Aprofiten el contraatac les de l'Athletic Club de Bilbao, per fer el 2-1. Centre de Guru i Ibarra marca cantonada. Ana Maria Moreno "Willy" magistral xuta a les mans d'Ainhoa.

Sentencien el matx. Gran centre d'Ana Maria Moreno "Willy" al pal esquerre de la porteria basca i allà està Erika Vazquez per llançar dins de les xarxes de l'Athletic Club de Bilbao. Convertint-se en la gran protagonista de la trobada, fent un hat-trick.
Les de l'Athletic Club de Bilbao que estaven molt abaix, van avançar línies veient que no els valia el resultat. Xut fluix que anava fora que talla la portera Alba Montserrat. Atac del RCD Espanyol i Calle Martínez assenyala una falta en atac inexistent. Les blanc-i-vermelles, molt nervioses, envien una pilota als núvols.

Segueix la seva nefasta actuació Calle Martínez, mà clares d'una defensa bilbaïna dins de l'àrea que no assenyala penal. Fora de joc inexistent, quan atacaven les blanc-i-blaves. Puntada claríssima sobre la dorsal n º 10 periquita Vanesssa Gimbert que no pita res. Un altre penal obstrucció claríssima sobre Erika Vazquez que acaba a terra i no donen res, continuant el dolentíssim arbitratge.

RCD Espanyol va acabar el partit com va començar amb bon joc, fent una victòria justa, que va merèixer ser més àmplia. Erika Vazquez xuta i Ainhoa l'atura la panxa. Segueixen els àrbitres designats per la Federació Catalana de Futbol, amb els seus presumptes robatoris, puntada de l'última defensa bilbaïna sobre Erika Vazquez no assenyalada. Les atlhetiques seguien sense idees i no creaven perill. Xut de falta a les mans d'Alba Montserrat. Falta espectacular llançada per Ana Maria Moreno "Willy" que surt fregant el pal per fora. Agafada claríssim de la 14 blanc-i-vermella sobre la blanc-i-blava Erika Vazquez quan estava disposada a xutar, penal sense assenyalar. El partit acaba amb un altre fora de joc inexistent de l'Erika Vazquez.
Jose Carrera




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M