EL JUVENIL "B" CAMPIÓ DE CATALUNYA JUVENIL

(Nou Mpal. de la Ferreria, Montcada i Reixac: Josep Maria)

RCD Espanyol Juvenil “B”: 2 – CF Damm: o

Cinquena final disputada en la sessió matinal (12:45h.)
La Damm posa les ocasions, l’Espanyol els gols.

El RCD Espanyol s’ha proclamat aquest migdia, campió de Catalunya de futbol en categoria juvenil dins la II Festa del Futbol Català, que en el marc de la Festa Major de Montcada i Reixac 2011, ha tingut lloc en aquesta localitat vallesana. Davant la Damm, l’equip entrenat per Dani Poyatos, ha vençut per 2-0 amb gols aconseguits per Kilian i Albarrán des del punt de penal.

La Damm, integrada per un combinat de jugadors del seu juvenils A i B ha aguantat només cinc minuts de joc al quadre perico, que mitjançant Kilian s’ha posat en avantatge decantant la final des d’un bon principi. Una acció per la banda esquerra a càrrec de Rufo amb centrada franca per Kilian, qui ha rematat a boca de canó, traient des de la mateixa línia de gol l’ex porter de l’Espanyol Eloi Mir amb molta habilitat, però de nou el davanter espanyolista molt atent ha endinsat l’esfèrica al fons de la porteria amb una segona rematada.

Els blanc-i-blaus han dominat la major part de la primera meitat del primer temps tot i que no han gaudit d’ocasions de gol per incrementar l’avantatge adquirida després del gol de Kilian. Amb el pas dels minuts la situació ha anat derivant cap a un major domini en la zona ample del camp dels cervesers qui han començat a arribar amb perill a les immediacions de la porteria defensada per Pau; al igual que en Cornellà el meta espanyolista ha demostrat estar en estat de gràcia aturant poc –menys que el dijous – però amb intervencions un cop més, decisives. La cobertura perica formada per Albarrán i Aitor en bandes i Ríos i Adri en l’eix, ha tornat a estar un cop més inexpugnable i ha avortat junt a Pau, qualsevol intent dels blanc-i-vermells.

El conjunt cerveser ha gaudit de molt bones oportunitats en els darrers vint minuts del primer temps: Havia avisat amb una centrada xut de Gabri molt tancada que blocà Pau. Una pèrdua de Nico en la medul•lar propicia un contracop en el que Lluis progressa i xuta trobant forat, però blocant molt segur Pau. Més perill ocasiona Lladó amb un xut creuat que surt per ben poc per la dreta de la porteria espanyolista. La millor ocasió dels cervesers va ser passada la mitja hora de joc, quan Gabri en ràpid contracop intenta superar la sortida del meta espanyolista, però aquest al límit, fica una mà salvadora que evita la rematada del davanter de la Damm. Una bona combinació de la Damm acaba amb un xut de Rafa, desviat, per sobre el travesser.

Al igual que a la Via Fèrria dijous, l’Espanyol ha estat tremendament efectiu en les seves arribades i així al minut 56, el paraguaià Pedro ha estat entrat dins l’àrea i el col•legiat vallesà no ho ha dubtat assenyalant el punt fatídic. La màxima pena l’ha executat el lateral dret Albarrán, qui no ha fallat fent pujar el que seria ja resultat definitiu del partit.

La Damm que ha estat desafortunada en els darrers metres, no ho ha posat gens fàcil, i ha continuat intentant-lo disposant d’un parell d’ocasions clares en les que la cobertura perica, o el desencert dels atacants cervesers han evitat que la Damm ajustés més el resultat. Aitor ha desbaratat una molt bona ocasió creuant-se oportunament al tall quan un davanter anava a afusellar a Pau, o l’encert del propi meta perico responent a la jugada de Lladó (ex jugador del futbol base perico de la generació dels Amat, Blanchart, Sani, etc. que va vèncer a Brunete) que s’ha quedat tot sol lliurant-se de la marca dels defensors pericos però el seu xut pel pal curt, ha estat aturat molt bé per un Pau que tot ho parava. Bastants dels jugadors espanyolistes estaven ja al límit després de l’esforç del dijous davant el Cornellà, però van treure forces de flaquesa per aconseguir lluitar fins el final a fi de mantenir el resultat i assolir l'objectiu.

En els darrers minuts el tècnic espanyolista ha donat oportunitat a tots els nois de la banqueta per que participessin en el triomf i de passada esgarrapar segons al cronòmetre fins que el col•legiat del partit ha xiulat la fi del matx.

RCD Espanyol: Pau, Albarrán, Adri, Ríos, Aitor, Nico, Pedro, Ruíz, Kilian, Rufo i Pablo de Castro.
Substitucions: Lucho per Kilian, m. 67; Luis per Pablo, m. 79; Alex per Aitor, m. 84; Verdú i Javi per Ruíz i Pedro, m.89.

CF Damm: Eloi Mir, David, Borja, Robert, Campos, Arnau, Martí, Lluís, Lladó, Rafa i Gabri.
Suplents: Bisbal, Ivan, Xavi, Veli, Llopis, Juancho i Poves.

Àrbitre: David Congost Larrosa, comitè territorial català, delegació de Sabadell. Ha mostrat una única cartolina groga, al lateral esquerre del conjunt perico, Aitor en el m. 69.

Gols: 1-0: Kilian, m.5.; 2-0: Albarrán, (pen.), m. 57.

Incidències: Final Juvenil disputada al camp Mpal. de la Ferreria en Montcada i Reixac. Temperatura suau amb una brisa bastant fresca que ha estat protagonista en mig d’un cel cobert amb estones de sol i augment de la nuvolositat. Ruben Herraiz “Rufo” ha recollit com a capità la copa de campions de Catalunya, un cop tots els jugadors han rebut les respectives medalles.