Foto d'arxiu:
Ana Romero "Willy" ha estat decisiva amb el seu gran gol que val, una final.

RCD Espanyol Femení “A”: 1 – C. At. Madrid: 0

A la final!!!

El RCD Espanyol Femení s’ha proclamat finalista de la Copa de la Reina, per novena vegada a la seva història, en vèncer a l’Atlético de Madrid gràcies a un gran gol de Willy en el primer temps. L’Espanyol s’enfrontarà a la final amb el FC Barcelona que s’ha desfet de la Real Sociedad. Serà diumenge a les 11:00 del matí.

L’Espanyol afrontava l’encontre amb les baixes de Vero, Erika, Kenty, Andrea Pereira i la ja sabuda de llarg temps de Sara Mérida. L’equip d’Oscar Aja ha jugat amb Marta Torrejón al lateral dret (ens ha recordat la seva etapa d’aleví i infantil jugant amb nens) i quedant Débora i Willy com a jugadores més avançades degut a les baixes.

Tant Espanyol com Atlético de Madrid han completat un gran primer temps jugat de poder a poder amb moltes ocasions clares de gol, amb anades i tornades. Després d’una errada en el remat d’Alexia quan s’ha trobat tota sola a la frontal de l’àrea petita en el primer minut, ha estat el quadre matalasser qui ha dominat en els deu primers minuts, esperant l’Espanyol darrera ben posicionat. Posteriorment , el domini ha sigut altern disposant el quadre perico d’una bona opció en una falta des de banda esquerra que Ane ha rematat de cap fora.

En el minut 17, l’Espanyol ha marcat l’únic gol del partit que li ha valgut el passi a la final. Una pilota recuperada en zona de tres quarts per Sonia Matías, passa en profunditat per Ana Romero “Willy” qui controla, fa un retall a la seva marcadora i entrant uns metres a l’àrea pel seu vèrtex esquer, deixa anar amb la seva cama dolenta, la dreta, un xut que amb rosca es cola dins la porteria defensada per Núria. Tot un golàs.

Al minut 19 se li ha anul•lat un gol al conjunt matalasser per situació anti-reglamentària de Pisco que dins l’àrea tota sola afusella a Mariajo. El partit estava molt obert, i tots dos equips buscaven amb profunditat les diferents porteries. Una pujada de Torrejón per la lateral marxant-se de dos rivals i deixant per Meseguer qui erra la centrada.

L’Atlético Féminas ha tingut l’empat en les botes de Priscila després d’engaltar un fort tret al minut 27 que s’ha estavellat al travesser amb Mariajo totalment batuda. Eren els pitjors minuts de l’Espanyol que ha patit davant un Atlético que ha creat perill tancant a les espanyolistes. La central Carro ha rematat de cap avançant-se a Mariajo un llarg desplaçament des de banda i a punt ha estat de donar l’ensurt.

Al 35’ ha estat l’Espanyol qui ha enviat una pilota al pal. Una jugada de Torrejón pujant i centrant en curt per la incorporació de Silvia Meseguer qui controla i un metre dins l’àrea deixa anar un xut creuat que s’estavella a mitja alçada a la base del pal dret.

El partit era molt viu, i l’Atlético ha gaudit d’una gran ocasió quan Nagore tota sola anava a afusellar a Mariajo i providencial s’ha creuat Marta Torrejón al tall rebutjant in extremis.

També l’Espanyol podia haver dit la seva en una jugada de Willy amb pilota d’or per Debo, però quan es marxava sola a porta, la jugada ha estat invalidada per dubtós fora de joc. Era el minut 42’, i encara hi hauria una rematada matalassera fora, a la sortida d’un còrner al minut 46 en l’afegit.

En el segon temps ha baixat molt la intensitat del joc. L’Espanyol ha anat controlant més el joc, i al seu rival se li ha anat acabant la benzina i la moral veient com passaven els minuts i el gol de l’empat no arribava. Les d’Oscar Aja han fet un gran treball defensiu, amb Marta Torrejón i Vanesa Gimbert com a líders més destacades de la cobertura, i davant una Willy sempre ràpida i perillosa s’encarregava de recordar a la cobertura matalassera que poques bromes...

En aquest segon període hi hagut menys ocasions clares de gol. L’Espanyol tancat darrera, pressionant al rival i sortint al contracop ha intentat matar el partit amb un segon gol. Primerament en un servei de falta ha tingut varies rematades de cap dins l’àrea fins que el darrer remat de Monforte fluix, l’ha aturat la portera matalassera. Després ha estat Marta Torrejón qui no ha pogut rematar de cap una falta molt perillosa penjada a l’àrea (76’) i la més clara de totes elles en les que l’Espanyol ha tingut el 2-0 ha sigut quan Alexia Putelles ha enviat una pilota d’or en profunditat per Willy; l’andalusa s’ha marxat encarant a Núria però li ha creuat un pèl massa l’esfèrica en la seva rematada sortint a un pam del pal esquer amb la portera totalment batuda.

L’Atlético Féminas que no havia fet res en atac en tot el segon temps ha posat setge a la porteria blanc-i-blava en la recta final del matx. Marta Torrejón de nou providencial al tall davant Amanda quan una penetració del quadre vermell-i-blanc superant Vane i Ane, ha acabat amb una passada en profunditat per la 7 matalassera que quan es disposava a afusellar a la sabadellenca Mariajo, l' avui lateral dreta ha evitat el gol del empat llençant-se amb molta agilitat i rapidesa.

Les madrilenyes han posat la por al cos en el llançament d’un còrner al minut 84 que s’ha passejat per l’àrea petita sense que ningú toqués l’esfèrica. El col•legiat que tenia que afegir 3 minuts als noranta reglamentaris s’ha cobrat amb excés el tercer canvi que ha realitzat Aja en el minut 92 per esgarrapar segons al crono. No ha tingut cap escrúpol en assenyalar una falta favorable al Atlético Féminas en el minut 94’ i 11’’ que s’ha passejat perillosament sense que ningú connectés amb l’esfèrica. Al final, l’alegria perica i la decepció matalassera. Espanyol i Barcelona dirimiran diumenge el títol.

RCD Espanyol: Mariajo; Marta Torrejón, Ane, Vanesa, Sonia; Meseguer, Monforte; Sandra Vilanova, Debo, Alexia; i Willy.
Substitucions: Núria Mendoza per Debo, m. 37; Lara per Sandra Vilanova, m. 86; Alba Pomares per Alexia, m. 93

C. At. Madrid Féminas: Núria, Leire, Vane, Carro, Paula Serrano; Martí, Nagore, Alba, Pisco; Amanda i Priscila.
Substitucions: Marianela per Alba, m. 65; Leire per Martí, m. 74.

Àrbitre: Raul Sánchez Mateos del col•legi madrileny. Ha mostrat cartolines grogues a Martí m. 40, i Nagore, m. 87.

Gol: 1-0: Willy, m. 17.

Incidències: Ciudad del Fútbol de Las Rozas (Madrid) 2na. Semifinal del Campionat d’Espanya Copa SM La Reina.