diumenge, 12 de juny del 2011

L'INFANTIL COMPLEIX EL PRONÓSTIC
I ACONSEGUEIX FER DOBLET (4-1)




(Nou Mpal. de la Ferrería, Montcada i Reixac; Vallès Occidental: Josep María)


RCD Espanyol Infantil “A”: 4 – UE Sant Andreu:1



Campions!!!.


El RCD Espanyol Infantil “A” no va fallar i va donar el segon i darrer títol de campió de Catalunya al futbol base espanyolista. Sense desmerèixer en absolut a un Sant Andreu que s’havia desfet del Cornellà en quarts i del Nàstic en semis, i que venia arropat per una sorollosa afició en les grades, el quadre de Dani Fernández a priori era qui ho tenia millor pel seu potencial, estadístiques al llarg de la temporada i doble enfrontament favorable en lliga davant els quatribarrats; per tant era clar favorit el conjunt perico i de tots els que prenien part en les sis finals, qui més probabilitats -repeteixo, a priori- tenia de fer-se amb el ceptre català en categoria infantil.

I tot i que ho va passar malament després de l’empat santandreuenc, el conjunt de Dani Fernández va ser infinitament superior al seu rival i en el tercer quart en el que es va decidir l’encontre, els pericos haguessin pogut golejar amplament d’estar molt més encertats en els metres finals. El resultat, doncs, just, però encara va pogué ser més ample vist els mèrits d’uns i d’altres.

Amb domini perico però sense ocasions de gol van transcorre els set primers minuts de joc fins que una centrada d’Aaron per l’esquerra va estar a punt de ser el primer, però Carlos Cano va rematar de cap malament tot i no ser massa habitual en ell, marxant-se la bola molt desviada. El meta santandreuenc que ja va tenir que emprar-se a fons anticipant-se a Ribas en una pilota dividida a la que va haver de sortir arribant abans, va veure com Aaron en un llançament directe de falta molt llunyà el batia amb un xut bombejat en el que el porter quatribarrat va estar poc afortunat. Era un gol amb molta fortuna pels blanc-i-blaus, però valia igual que els que son macos...

L’Espanyol va pogué sentenciar el partit després del gol d’Aaron. Una ocasió molt clara de Sergi Santiesteban que es queda sol davant el porter Pau, però el seu xut creuat el rebutja el meta, caient-li posteriorment l’esfèrica a Marc García qui des de la frontal deixa anar un autèntic obús que s’estavella al travesser. Al quart d’hora de joc, Adrián Ribas té el gol en les seves botes, però el seu xut ben fort, troba la bona intervenció del meta quatribarrat que rebutja.

Quan es complia el darrer minut del primer temps, el santandreuenc Sergi s’escapa per la banda dreta superant per velocitat a Lluis, i quan s’internava a l’àrea deixa anar un xut bombejat i creuat que supera al meta Ayoub allotjant-se l’esfèrica per l’escaire dreta pel pal llarg.

En el segon període, l’Espanyol naufragarà durant els primers minuts amb la cridòria de l’afició rival (on son els nostres?) i l’ambient davant un Sant Andreu crescut, que provocarà moments d’incertesa en el joc espanyolista, i l’enuig del tècnic blanc-i-blau va ser més que palès.

Però l’Espanyol torna a recuperar el ritme, i Sergi torna a col•locar una esfèrica d’or amb una de les seves habituals centrades per el cap de Cano, però el remat del davanter centre perico es marxa fora.

I en aquestes, que quan s’arribava al minut 26 de partit, una garrafal errada del defensor que tancava la defensa del Sant Andreu que no aconsegueix rebutjar, i Carlos Cano s’emporta l’esfèrica i afusella a plaer al porter del Sant Andreu, amb xut ras a la seva dreta.

L’Espanyol va pogué sentenciar amb una gran jugada de Pablo Maffeo que es va marxar de fins a tres jugadors en un gran slalon, però quan es va quedar sol davant el porter, va errar en la definició i el peu del porter va rebutjar l’esfèrica. En un servei de cantonada posterior, després de varis refusos, Pablo de cap esperant la bola passada en el segon pal, remata fora. Vam tornar a veure a Pablo amb tota la seva qualitat jugant en posició ofensiva ja que quan ho fa amb el Cadet B, allà la seva habitual demarcació és en la cobertura, ocupant la lateral dreta.

Però va ser el Sant Andreu qui va pogué tornar a marcar i col•locar de nou les taules en el marcador quan el seu dorsal 15 Abraham va llençar un lliure directe que el col•legiat va tenir a bé sancionar d’una dubtosa falta en els darrers instants abans del descans, però aquest cop Ayoub va treure una mà providencial i va evitar el gol.

En el segon període (tercer quart de 18 minuts), l’Espanyol va sortir molt fort va gaudir tan sols als dos minuts de la represa d‘una jugada d’atac que va acabar amb la resistència del Sant Andreu. Ferran Barrera, que va fer un gran encontre a la medul•lar, movent per Aaron a banda, i aquest en profunditat per Javi Navarro qui entrant guanyant línia de fons col•loca una centrada precisa per que Joel, marqui a plaer i sentenciï la final.

En aquesta fase del partit l’Espanyol va gaudir d’ocasions tan clares com per haver aconseguit una golejada molt més clara de la que va assolir. Per que amb Sergi causant estralls per la banda dreta de l’atac perico, l’Espanyol va tenir quatre molt clares ocasions de gol que encara un es pregunta com no van acabar-ne dins.

La primera, amb centrada i rematada de Aaron (gran partit un cop més del lateral esquer) i Sergi tot sol amb el cap remata per sobre el travesser quan ho tenia tot a favor. La segona gran ocasió, una centrada de Sergi, que entrant amb molta força Polaco remata en la zona del primer pal, però el seu cop de cap es marxa fregant l’exterior de la xarxa. La tercera, una centrada de Sergi de nou per la dreta i Manchón tot sol, en l’àrea petita, remata de primera i a plaer, i la pilota acaba a la cama del porter quatribarrat amb molta fortuna. La darrera de les claríssimes ocasions de gol espanyolistes, una centrada per la dreta altre cop de Sergi, que Polaco tot sol, remata fora a l’exterior de la xarxa increïblement.

Per contra, el Sant Andreu totalment K.O. en el partit tan sols va tenir una mínima opció en un error d’Alex en passar enrera al meta Pol , però Lluis molt oportú es creuar tallant la possible situació de perill davant el davanter rival.

En el darrer quart de partit, va ser Adrián Ribas qui va tenir una ocasió amb doble rematada al 63’ que va acabar als peus del porter. Altre cop Ribas, buscant forat en la frontal va deixar anar un bon tret que es va perdre ajustat al pal dret.
El 4-1 definitiu el va fer pujar al marcador el jugador del Cadet B, Samu, qui va rematar dins l’àrea una jugada iniciada per Cano, pentinada per Ribas, i l’esfèrica li va caure al central espanyolista -que ahir ho va jugar en posició més avançada -, i va anotar el darrer tant espanyolista.

Al final, eufòria pel triomf, i el conjunt de Dani Fernández que es converteix en l’únic equip espanyolista del futbol base que ha aconseguit el doblet. Campió de lliga (grup segon de Primera Infantil) i el títol de Campió de Catalunya. Oscar Melendo, el menut capità i excel•lent futbolista del quadre perico va alçar la copa en mig de la eufòria espanyolista. El Sant Andreu, ho va celebrar com si fossin campions, ja que arribar a la final ja va ser per si mateix, com un títol pel conjunt del Narcís Sala. A més, va haver-hi passadís del campió al sots-campió, tornant-li el passadís el quadre quatribarrat als espanyolistes.






Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Ayoub, Llavero, Alex, Aaron, Lluís, Marc García, Sergi, Oscar Melendo, Carlos Cano, Ribas, i Pablo.

En el segon quart (19’), Ferrán Barrera i Manchón en el lloc de Marc García i Ribas.
En el tercer quart (37’), Pol Agustí, Joel, Polaco i Javi Navarro en el lloc d’Ayoub, Oscar Melendo, Carlos Cano i Pablo Maffeo.
En el quart període (55’), Cano per Polaco.
En el 61’ Pablo, Samu i Rivas en el lloc de Llavero, Ferran Barrera, i Sergi. En el minut 71’ Marc García i Polaco per Alex i Carlos Cano.

UE Sant Andreu: Pau, Jordi, Michael, Cervera, Ortega, Víctor, Juanjo, Sergi, Aleix, Brian, i Kevin Sánchez.
Suplents: Edgar, Boldu, David, Abraham, Dani i Kevin Alarcón.

Àrbitre: Carlos Rodríguez Enrique, del comitè territorial català, delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Aaron, m. 12; 1-1: Sergi, m. 17; 2-1: Cano, m. 26; 3-1: Joel, m. 38; 4-1: Samu, m. 69.

Incidències: Camp Mpal. Nou de la Ferrería, Montcada i Reixac. Darrera final de futbol 11 que es disputava en el marc de la II Festa del Futbol Català a la localitat vallesana. Oscar Melendo, capità del RCD Espanyol Infantil “A”, recollia el trofeu en representació de tot l’equip com a campió de Catalunya.

Temperatura primaveral, cel molt cobert, amenaçant pluja però aquesta no va fer acte de presència i es va pogué dur a terme fins el final l’esdeveniment sense l’aparició inoportuna del líquid element.





















S E N T I M E N T P E R I C O . C O M