BONA IMATGE DEL CADET "A"
EN EL SEU PRIMER TEST DE PRETEMPORADA

RCD Espanyol Cadet “A”: 5 – EF Gironés – Sàbat: 1

Primer partit, i ben positiu, del nou Cadet “A” 2011/12

El conjunt de Dani Fernández ha superat al Gironès-Sàbat per un clar 5-1 en un encontre en el que els espanyolistes s’han marxat al vestidor amb una avantatge de 2-1 després que els visitants igualessin el matx als vint minuts de joc. En el segon temps, l’Espanyol ha estat molt superior als gironins (que també han tingut les seves oportunitats) i ha acabat golejant.

L’Espanyol Cadet “A” ha sortit a la gespa amb diverses cares noves: els ex jugadors precisament del rival d’avui, Enrique Sánchez “Quique” i Andreu Moreno, el davanter Eric Gràcia (ex Lleida) i el paraguaià fitxat del FC Barcelona, Sebas Leguizamon. En l’onze inicial formaven els cadets de primer any Pol, Pablo i Alex.

L’Espanyol ha obert el marcador en la primera gran ocasió que ha disposat després que Ivan Bustos incorporat a l‘atac aconseguís en segona instància després d’un primer remat salvat pel porter, perforar la porteria gironina. Era el minut dotze de joc. L’equip perico havia pogut aconseguir el segon en ràpid contracop protagonitzat per Sebas, però finalment el xut fort del paraguaià és aturat pel porter en una bona intervenció.

Però amb un xut bombejat que agafa a Pol massa avançat, el Gironès aconsegueix l’empat després que el meta espanyolista no massa encertat en la jugada aturés l’esfèrica quan aquesta ja havia superat segons criteri arbitral la línia de gol. Vuit minuts li havia durat l’avantatge als espanyolistes.

El domini espanyolista ha estat la constant en aquesta segona meitat del primer temps amb ocasions diverses: Una passada de Patrick per Sandro que no s’ho pensa i xuta des de fora de l’àrea sortint l’esfèrica a mig metre del pal esquerre. Un bon centre des de la dreta de Quique acaba sent rematat de cap alt, per sobre la porteria. En els darrers minuts, un bon tret d’Eric des de la frontal, surt llepant el travesser. Abans, el Gironès hagués pogut posar-se per davant en el marcador quan una jugada per la dreta acaba amb un remat que interceptat per un espanyolista acaba sortint creuat, mansament, a còrner amb Pol ja batut.

Abans del descans, l’Espanyol s’ha tornat a avançar després que una bona obertura de Patrick a la dreta per la pujada de Quique que per velocitat s’ha marxat del seu adversari i ha col•locat una precisa centrada un pèl passada per que Sebas tot sol esperant-la, es fes amb la bola i marqués engaltant un bon remat.

En el darrer minut, Andreu té una gran ocasió en rebre una bona passada a l‘espai, supera amb un barret la sortida del porter, però quan vol controlar per rematar al fons de la porteria es troba amb dos defensors que cobreixen i no pot superar al segon d’ells que acaba avortant la jugada.

En el segon temps, només Bustos ha repetit del primer onze, i han sortit Albert López i Gamisans com a cares noves d’aquesta temporada. Ja l’Espanyol ha donat mostres de perill en un servei de cantonada executat per Écija en el primer minut de la represa, en el que Juan Ezomo ha rematat de cap per sobre el travesser. El Gironés ha pogut empatar després d’una pèrdua de pilota a la banda dreta a l’alçada del mig camp de Llavero, per la que el dorsal 14 visitant s’ha marxat cap a porta ràpidament i entre Aaron i el meta Ayoub (titular en el segon temps) ha xutat malament per sobre, molt alt.

Qui si que ha estat més encertat ha estat l’Espanyol quan en el 52’ una centrada per banda dreta a càrrec de Marc Llavero ha estat rematada a plaer a boca de gol per Juan Ezomo. Era el 3-1 a manca de gairebé mitja hora de partit.

El Gironés-Sàbat ha gaudit en aquesta fase de partit de fins a dues clares opcions per reduir diferències en el marcador. Primer en un franc contracop de dos contra u, en el que el dorsal 7 després de rebre del seu company dorsal 14, s’han plantat davant Ayoub, però el meta marroquí de l’Espanyol ha efectuat una gran intervenció evitant el gol.
També, minuts després, el 19 visitant ha rematat una pilota enverinada que ha obligat a treure al meta Ayoub una mà providencial quan l’esfèrica es colava ajustada al travesser.

Abans del quart, Gamisans ha efectuat una molt bona jugada marxant-se de dos contraris per banda dreta, i després de retallar ha xutat des del vèrtex de l’àrea però el meta gironí que no ha pogut blocar ha enviat l’esfèrica còrner. Aquest s’ha llençat per Marc Samper i ha acabat entrant dins la porteria de manera directa.

En altre servei de cantonada l’Espanyol ha tornat a dur perill, aquest cop amb llançament de Ivan Écija que ha tornat a rematar Juan saltant més que ningú, blocant en dos temps el porter. També Ayoub s’ha tornat a lluir evitant el gol visitant en un contracop ràpid en el que el meta espanyolista ha estat el darrer baluard dels espanyolistes, parant-ho tot.

El canari Alfredo ha tancat el compte golejador en rematar després de fer-se amb el refús del seu propi primer intent, i col•locant l’esfèrica a l’escaire de xut alt i creuat. Les dues darreres oportunitats fregant els vuitanta reglamentaris, a càrrec de Samper, buscant l’escaire el primer llançament i el segon amb un xut per sobre el travesser.

RCD Espanyol Cadet “A”: Pol Agustí, Pablo, Ivan Bustos, Marc Roca, Alex, Patrick, Quique, Sandro, Andreu, Eric i Sebas
Segon temps (41’), Ayoub (ps), Marc Llavero, Ivan Bustos, Samper, Aaron, Alfredo, Gamisans, Albert López, Cano, Juan, i Ivan Écija.
Substitucions: Patrick per Bustos, m. 59; Bustos per Alfredo, m. 71.

Gols: 1-0: Bustos, m. 12; 1-1; m.20; 2-1: Sebas, m. 38; 3-1: Juan, m. 52; 4-1: Samper, m. 58; 5-1: Alfredo, m. 66.

Incidències:
Primer amistós de pretemporada del Cadet A espanyolista. Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Temperatura extremament calorosa tant per l’hora (començament a les 12:00h.) com pel dia en el que avui el mercuri s’està elevant a cotes molt altes a tot el país.