dilluns, 15 d’agost del 2011

EXCEL·LENT ENCONTRE DEL JUVENIL "B", EN EL QUE
ELS PENALS PRIVEN DE FER-SE AMB EL TORNEIG














(Mpal. Bernat Coll, Arenys de Mar; El Maresme: Josep Maria)

RCD Espanyol Juvenil “B”: 1 FC Barcelona “B”: 1

Els penals no han fet justícia

El RCD Espanyol Juvenil “B” ha perdut aquest vespre de diumenge, la final del XXVI Torneig Vila d’Arenys de Mar disputat en el Mpal. Bernat Coll d’aquesta localitat del Maresme, en caure a la tanda de llançaments de penals, davant el FC Barcelona. L’Espanyol ha merescut millor sort ja que al llarg del partit ha sigut qui més i millor ha jugat gaudint de més clares ocasions de gol.

L’Espanyol s’ha avançat en el primer període i en el començament del segon ha pogut sentenciar clarament. No ho ha fet i ho acabat pagant car, amb l’empat blaugrana i amb un darrer quart d’hora en el que el cansament ha fet que el Barcelona més sencer dominés absolutament el joc i pogués haver marcat. Els penals, com sempre, donen l’esquena a un Espanyol que mereixia el triomf.

Els primers deu minuts han estat de domini espanyolista. Una jugada de Joel per Banda ha acabat amb un xut de Salinas blocat pel porter blaugrana. Els següents dotze minuts ha sigut el conjunt blaugrana qui més ha tingut la possessió de l’esfèrica i ha gaudit al minut 15’ d’una molt clara ocasió de gol quan a boca de canó el davanter blaugrana ha rematat, evitant el canari José el gol barcelonista al respondre amb una bona intervenció rebutjant a la seva dreta.

El partit era molt lluitat, i ambdós conjunts volien fer-se amb el control del centre del camp. L’Espanyol mica a mica es treu de sobre el domini barcelonista i plantarà cara a un Barcelona de molt pressupost però que en cap moment ha estat superior avui als espanyolistes.

Al minut 20, el col•legiat de la final, ha invalidat a instàncies del jutge auxiliar que cobria l’atac espanyolista un gol a Gerard quan una pilota ha estat recuperada en zona de tres quarts per Torito, i amb força trencant la cobertura barcelonista ha cedit per Canti que li ha passat en profunditat al davanter perico que ha arrencat tot sol, i ha marcat superant al porter rival. El fora de joc ha sigut molt dubtós i com sempre en aquests casos la decisió arbitral s’ha inclinat del cantó que tots sabem.

Una jugada individual del cadet Torito que s’ha marxat de dos adversaris, penetrant a l’àrea i xutant fort, però un defensor toca lo just enviant a còrner (31’). El Barcelona en prou feines arribava a l’àrea espanyolista i només amb una centrada xut aparentment sense perill que s’enverina a càrrec de Munir, obliga a José a enviar a còrner.

Al minut 33 arriba el gol espanyolista. Un servei de falta llençat per la banda dreta de l’atac espanyolista a càrrec de Canti molt passat, pentina en el segon pal el central Adri enviant la bola al bell mig de l’àrea de càstig, on l’altre central espanyolista, Sergi Coll remata molt bé enviant l’esfèrica al fons de la porteria barcelonista.

Aquest gol havia arribat just quan el Barcelona semblava volia fer-se amb el control d’un partit molt lluitat i quan semblava que podia tancar al quadre de Fran Navarro en el seu camp. El gol blanc-i-blau dona ales als pericos que tenen en el minut 41, una bona opció per fer el segon quan una bona jugada de Gerard evitant primer l’out per banda, i després evitant que la pilota surti per la línia de fons, col•locant una precisa centrada per Javi qui controla i remata amb un potent tret que atura el porter barcelonista.

En el segon temps l’Espanyol ha tingut la possibilitat de sentenciar la final. Una jugada individual de Javi Pérez ha acabat xutant quan a la dreta estava tot sol Gerard esperant la bola. El porter barcelonista Ondoa (en aquest segon temps) s’ha fet amb la pilota. Una de les més clares ocasions de gol ha estat quan Ramon Saavedra (l’ex barcelonista ha sortit després del descans) li ha robat la cartera al ex Lucas del Campo, s’ha internat amb velocitat i li ha donat mig gol a Javi que després de que rebotés en un defensor, ha tornat a fer-se amb la bola, retallant i amb tot a favor quan ja es cantava el gol, entre Quimtillà i el meta Onda han evitat el gol perico.

Una passada enrera de Gerard per l’entrada del lateral Marc Navarro ha acabat amb un xut molt dolent, alt, del defensa dret ex també del FCB. L’Espanyol no sabia finalitzar amb èxit les jugades, però arribava amb molta facilitat a l’àrea culer i jugava molt bé davant un Barcelona que jugada darrere jugada era sorprès en tots els aspectes. Una passada en profunditat de Torito per Gerard, arriba primer Roger Riera protegint l’esfèrica guanyant-li la posició al davanter perico.

En mig del domini espanyolista, el conjunt de Fran Navarro perd una pilota en el centre del camp; el lateral dret Godswill s’emporta per força i velocitat la bola superant a varis jugadors espanyolistes que no li fan cap falta tàctica i li dona en profunditat a Sandro Ramírez qui després d’un bon control i un retall, xuta potent i creuat lluny de l’abast del meta Koque. Era l’empat i no es corresponia amb el que es veia sobre el terreny de joc en una final on l’Espanyol era millor.

El rus Emi que sortia just instants després de l’empat, serveix pel mig una bona pilota per Gerard que entrant entre un munt de jugadors pel centre remata salvant el meta Ondoa de nou, qui es llença ràpid amb la seva envergadura cobrint el remat del ex davanter del Junior de Sant Cugat.

L’Espanyol continua posant setge a la porteria blaugrana i Emi Djabralov tot sol arriba abans en una pilota dividida que el meta barcelonista, que altre cop aconsegueix cobrint amb el seu cos rebutjar el tret del espanyolista i la bola li cau a Javi Salinas que amb tot a favor envia la pilota als núvols quan no hi havia ni tan sols porter ben col•locat. Després d’aquesta jugada semblava clar que l’Espanyol malgrat el joc ofensiu mostrat, no tenien el dia els seus homes punta per superar al camerunès Ondoa. La darrera ocasió seria per Salinas amb un xut que atura en dos cops el meta barcelonista en el minut 66.

A partir del 70’, i no poden traduir en gol el millor joc exhibit davant un club que multiplica varies vegades (no ho oblidem) en pressupost al futbol base espanyolista, l’equip de Fran Navarro comença a pagar car l’esforç realitzat i comença a ser dominat pels culers molt més sencers que el seu rival en la recta final del partit.

Serà a partir del 80’ quan el conjunt culer intensifica més el seu domini i l’Espanyol no li queda més remei que tirar-se instintivament enrera. Així, els barcelonistes tindrien una de les ocasions més perilloses quan el veloç Edwelle retalla en la lateral esquerra de l’àrea segons el seu atac, deixa per Lucas del Campo incorporat a l’atac qui penetrant dins l’àrea centra i Sandro Ramírez remata a boca de canó, rebutjant sota pals el lateral Joel (avui a l’esquerra de la defensa, mentre que Marc Navarro ocupava la dreta i Pau Belana el pivot defensiu com a canvis més destacats respecte al partit davant el Cornellà en Sadrià).

En el 82’ una altre jugada similar iniciada per Edwelle acabada amb centrada i xut de Joel Huerta que rebota en un defensor acabant la bola al propi Edwelle que xuta malament per sobre el travesser.

L’Espanyol ja ho estava passant malament i semblava demanar ja el final sobre tot després d’una desgraciada jugada en la que primer es servei la sacada de fora de banda regalant al rival l’esfèrica, després Coll no rebutja errant i finalment Sandro Ramírez envia amb tota la seva força una potent canonada que fa tremolar, però que sortosament creuada surt fora a la dreta de Koque.

En els darrers instants va sortir el jugador d’origen africà Ibrahim al que fèiem referència en el partit davant el Cornellà en Sadrià, i posteriorment en el 90’ Navarro no encertarà amb el canvi de fer sortir Salinas per Gerard per assegurar al menys un dels llançaments de penal, ja que el davanter murcià, seria precisament qui erraria el seu llançament.

El Barcelona transformaria els tres llançaments, mentre que l’Espanyol que llençar en segon terme, errar el comentat de Salinas, marcant el segon Marc Navarro amb potència per que ja Ondoa havia també tocat sense poder evitar el gol. Les tandes de penals en aquest torneig eren de tres llançaments, per tant al no errar cap llançament el conjunt de Sant Joan Despí, s’enduien el trofeu de campions d’aquest 26è Vila d’Arenys.

Com a curiositat, comentar que la final s’havia avançat una hora abans del que era previst (19:00 en comptes de les 20:00 hores) i amb tot això, molta gent ha abandonat el camp sense veure els llançaments de penal. Els motius? No els sé... suposo que tindrien molta pressa... Total, que jo sàpiga no jugava ningú per la tv avui nit... al menys en el meu cas jo no n’he sentit parlar-ne gens, oi? Ah! Si, seria per veure a Jordi Amat i Álvaro Vázquez davant la potent Brassil ...

Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol B: José, Marc Navarro, Adrián, Sergi Coll, Joel, Pau Belana, Garard, Torito, Canti, Javi i Salinas.
Substitucions: Koque per José, Saavedra per Canti, m. 46; Emi Djabralov per Javi, m. 59; Fortià per Torito, m. 68; Ibrahim per Salinas, m. 81; Salinas per Gerard, m. 90. Entrenador: Fran Navarro.

FC Barcelona B: Suárez; Godswill, Roger Riera, Quimtillà, Lucas del Campo, Maxi Rolón, Iu Ranera, Munir el Haddadi, Simón Codina, Bakary, Edwelle.
Substitucions: Ondoa per Suárez, m. 46; Sandro Ramírez per Maxi Rolón; Joel Huertas i Pau Ortero per Munir el Haddadi i Roger Riera, m. 69
. Entrenador: García Pimienta.

Gols: 1-0: Sergi Coll, m. 33; 1-1: Sandro Ramírez, m. 58.
Penals: 0-1: Maxi Rolón, gol: 0-1: Salinas, atura Ondoa; 0-2: Godswill, gol; 1-2: Marc Navarro, gol; 1-3:Sandro Ramírez, gol.

Incidències:
Mpal. Bernat Coll d’Arenys de Mar. Final del torneig Vila d’Arenys en la seva XXVI edició. Temperatura estiuenca. Cel ennuvolat i ambient xafogós. A les 17:00 hores, ha tingut lloc la disputa del partit pel tercer i quart lloc entre els equips del Cornella “B” i la Damm que s’ha saldat amb triomf clar del conjunt cerveser aconseguit ja en el primer temps (1-5). Els del Baix Llobregat han jugat amb un jugador menys per expulsió d’un dels seus integrants en els primers moments del segon temps. El capità Adri ha recollit el trofeu com a finalista del torneig. Tres ex barcelonistes en les files espanyolistes (Navarro, Belana i Saavedra), mentre que en el conjunt blaugrana, dos ex espanyolistes (Lucas del Campo i Iu Ranera.

















S E N T I M E N T P E R I C O . C O M