dimarts, 16 d’agost del 2011

EL FEMENÍ GUANYA 4-0
AL CONJUNT NORD-AMERICÀ DEL ST. JOSEPH













(Camp de l’Àliga, Sant Gervasi, BCN: Josep Maria)

RCD Espanyol Femení “A”: 4 – St. Joseph: 0



El RCD Espanyol Femení “A” va guanyar el seu segon amistós de pretemporada davant el conjunt nord-americà del St. Joseph. El conjunt ianqui amb jugadores amb bastant físic i algunes d’elles no exemptes de tècnica tot i mostrar-se inferior al conjunt perico, va mostrar més nivell que l’anterior equip que es va enfrontar a les jugadores de Carrión, que van caure per 14-0 davant les espanyolistes.

Les novetats a l’onze inicial, la presència de Carla Cotado, la lateral esquerrana del filial, així com Marta Yañez, o Mónica Orteu.
Amb tot, la superioritat blanc-i-blava va quedar palesa des d’un bon moment; des del principi en que Marta Yañez i Núria Mendoza van gaudir de sendes ocasions que van acabar amb rematades fora. La tercera ocasió blanc-i-blava en aquests primers minuts de joc va ser un remat de Yañez a les mans de la portera ianqui després de rebre una bona passada de Núria Mendoza.

Al minut 8 de joc, l’Espanyol va obrir el marcador gràcies a un gran tret de Ana Romero “Willy” que va xutar des de dins l’àrea escorada a l’esquerra i amb un xut creuat elevat que va acabar a l’escaire esquerra. Un gol de molt bella factura.

Núria Mendoza, la campiona d’Europa sub-17 va estar molt activa al llarg del primer temps, i va disposar d’una bona opció després d’una jugada individual acabada amb un xut que no va blocar bé la portera visitant però va aconseguir rebutjar.

Marta Yañez cedeix per Willy en el minut 36 de joc i aquesta dins l’àrea en posició similar aconsegueix un gol molt semblant al primer. Ana Romero va demostrar-nos que el primer no havia sigut de casualitat i que amb la seva gran classe podia tornar-ho a repetir.

Abans del tercer, Monforte realitza una gran passada aixecant la bola per sobre de la línia de cobertura per que Marta Yañez controli tota sola, però malauradament la rematada de la davantera espanyolista acaba a la xarxa però per fora després d’aixecar la bola davant la portera. El tercer gol espanyolista s’inicia amb una ràpida escapada de Núria Mendoza qui cedeix a la dreta de l’àrea per l’entrada de Yañez qui li torna l’esfèrica per que remati a plaer. Un bon contracop que sentència el partit. El darrer remat del primer temps, un xut creuat de Yañez, fora.

En el segon temps, canvis per veure la resta de jugadores, i en especial Priscila Gaitán, una de les quatre jugadores mexicanes que de moment s’entrenen amb el filial femení ja que es troben al club gràcies a la tasca de la ONG Asociación Prochavales i Pericos Solidaris. També vam pogué veure la tornada d’Aida García, que al igual que Sara Serna (ahir no va jugar per una lesió), estan a prova esperant la decisió final dels tècnics espanyolistes.

En el segon temps va continuar la mateixa tònica del primer temps. El conjunt americà es defenia, lluitava, però mostrava carències en la vessant tècnica, fet pel qual Alba Montserrat era una mera espectadora del joc. Monforte en el llançament de falta directa ho va provar. Posteriorment va ser Mónica Orteu qui amb jugada personal va finalitzar amb un llançament que va sortir llepant el travesser. També Núria després de superar a dos adversaris va rematar un pèl alt per sobre la porteria ianqui.

En els darrers vint minuts de joc, després de la sèrie de canvis i més canvis habituals en aquests encontres (inclòs tornant a sortir algunes jugadores substituïdes), l’Espanyol va tornar a trepitjar l’accelerador i va gaudir de clares ocasions de gol: Una en jugada individual de Núria amb un bon retall de qualitat, però el seu centre xut molt tancat interceptat va a acabar a còrner. Marta Torrejón sola va xutar rebutjant també a còrner la jugadora ianqui. Aquest el llença Aida García i la portera rebutja defectuosament però ningú ho aprofita.

Priscila amb tot a favor remata fora alt en una bona ocasió. També en altre còrner des de la dreta executat per Aida, és a punt d’aconseguir el gol olímpic ja que la meta nord-americana rebutja com bonament pot. L’ocasió més clara de la mexicana, un xut al pal dret.

El quart gol del partit va portar la signatura de Marta Torrejón. En contra de tot el que es va pogué pensar en ofertes d’altres clubs en mig de les retallades pressupostaries, la central espanyolista ha sorprès a tothom donant-nos una gran lliçó renovant pel conjunt perico. Marta va marcar, després que la jugada anterior, en la que Priscila va rematar al pal, continués, i la bola centrada fos rematada per la central perica de cap, aconseguint un gol marca de la casa.



RCD Espanyol:
Alba Montserrat; Sonia Matías, Marta Torrejón, Lara, Carla Cotado; Mónica Orteu, Sara Monforte; Débora, Núria Mendoza, Willy; Marta Yañez.
Substitucions: Priscila, Aida, per Lara i Núria, m. 46; Vane, Andrea Pereira, Meseguer per Sonia Matías, Débora, i Mónica Orteu, m.59. Lara i Núria Mendoza per Monforte i Marta Yañez, m. 64. Débora per Willy, m. 78.

Gols:
1-0: Willy, m. 8; 2-0: Willy, m. 36; 3-0: Núria, m. 40; 4-0: Marta Torrejón, m. 71.

Incidències: Camp de l’Àliga, Sant Gervasi. Encontre amistós del conjunt espanyolista en el que té que ser la posada a punt del femení per disputar la nova Primera Divisió Femenina (antiga Superlliga). L’encontre es va disputar a les instal•lacions del CE Europa, per que ahir festiu no s‘obria la Ciutat Esportiva. Suposava despeses varies i s’ha d’estalviar... Sense comentaris.















2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bones fotos!Gràcies, com sempre, per acompanyar les nostres noies en el seu primer partit de pretemporada.

JOSE CARRERA ha dit...

Futbol femení. RCD Espanyol 4-0 St Joseph
Triomf merescut per a les periques. Les blanc-i-blaves van ser millors que les nord-americanes que venien de l'Universitat de Philadelphia, PA. La trobada va començar amb un centre de Debora García a Marta Yáñez que davant de la portera xuta fora. Debora García xuta fora. Sara Monforte xuta fluix a les mans de la portera. Xut de Núria Mendoza per sobre de la porteria. Centre de Núria Mendoza a Marta Yáñez que xuta a les mans de la portera.

1-0. Centre de Sonia Matías a Ana María Romero "Willy" que escairada, amb poc angle, col.loca un gol per tota l'esquadra. Centre a l'àrea d'Ana María Romero "Willy a Debora García que xuta fora. Xut de Marta Yáñez a les mans de la portera. Debora García xuta fora. Centre de Núria Mendoza a Ana María Romero" Willy "que llança a les mans de la portera. Llançament d'Ana María Romero "Willy" que per poc no aconsegueix gol olímpic, des del córner, va a les mans de la portera. Cops de cap d'Ana María Romero "Willy" i Núria Mendoza a les mans de la portera.

2-0. Passada de Marta Yáñez a Ana María Romero "Willy" que protagonitza amb una gran vaselina el gol de la tranquil.litat. Xut de Carla Cotado fora. Cop de cap de Ana María Romero "Willy" a les mans de la portera. Triangulació de Monica Orteu, Núria Mendoza i Marta Yáñez que xuta fora intentant fer una vaselina. Xut d'Ana María Romero "Willy" a les mans de la portera.

3-0. La sentència. Passada de Marta Yáñez a Núria Mendoza que sola dispara per l'esquerra de la porteria ben ajustada, on no arriba la portera ianqui. Ana María Romero "Willy" xuta fora intentant fer una vaselina. Xut de Marta Yáñez fora fregant el pal. Acaba el primer temps.


Comença la 2 part. Xut de Sara Monforte per sobre de la porteria. Xut de Monica Orteu fregant el pal. Llança la dorsal n º 29 de USA desviat. Un miratge perquè les espanyolistes segueixen lliurades amb el bon joc i dominant el matx. Xut de Debora García fregant el pal. Xut de Núria Mendoza per sobre de la porteria. Corner llançat per Aida García i cop de cap de Priscila Gaitan fora. Corner llançat per Aida García i cop de cap de Núria Mendoza fora. Xut de la dorsal n º 28 de USA, refusa la portera periquita a córner. Xut de Debora García, refusa la portera del St Joseph i Núria Mendoza xuta fora. Xut de la 33 nord-americana i rebutja Alba Montserrat.

Les del RCD Espanyol es fan les propietàries del partit, les de Philadelphia només tindrien una ocasió més. Xut de la dorsal n º 32 de USA fora. Llançament de córner d'Aida García, que per poc no aconsegueix gol olímpic, rebuig de la portera del St Joseph i cop de cap de Priscila Gaitan fora. Xut de Núria Mendoza a les mans de la portera. Xut de Núria Mendoza fregant el pal. Xut de Priscila Gaitan al pal.

4-0: Marta Torrejón marca cabotejant per l'escaire. Passada de taló de Núria Mendoza a Priscila Gaitan que xuta per sobre de la porteria. Fi del partit. El RCD Espanyol continuarà amb la seva preparació de pretemporada, disputant un nou amistós avui a les 20:30 contra el Sant Gabriel a Sadrià.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M