dimarts, 16 d’agost del 2011

L'ESPANYOL PERD EL TORNEIG A SARAGOSSA,
A LA TANDA DE PENALS (1-1)

Real Zaragoza: 1 – RCD Espanyol: 1 (*4-3 pen)

El Real Zaragoza s’ha fet amb el seu torneig “Ciudad de Zaragoza, Memorial Carlos Lapetra” en igualar primer el resultat advers que Javi Márquez en el llançament d’un lliure directe establia en el minut 71 de joc, i posteriorment en vèncer a la tanda de penals (un cop més, els nostres sucumbint a una tanda de penals).

El partit no ha sigut gens bo si ho calibrem amb paràmetres d’espectacle. Els dos gols això si, han estat de bella factura. Pochettino segueix alineant pràcticament dos equips al llarg de les dues parts, molts canvis i això que ja era la darrera prova de l’equip abans de la lliga.

De sortida ha jugat a la porteria Cristian Álvarez que tot sigui dit tampoc ha estat massa fi ja que en dos llançaments del quadre local (xut de Lafita al 3’ i xut de Poncio, 30’ ) no ha blocat els trets dels aragonesos tenint força problemes per fer-se en segona instància amb la pilota.

L’Espanyol ha arribat molt poc a l’àrea aragonesa amb perill ja que no s’ha vist excessiva combinació entre la medul·lar i la línia d’atac amb un Thievy que tot sol ha lluitat massa desassistit. Seva ha estat la primera rematada al minut 8 després d’una bona centrada per l’esquerra de Dídac Vilà. El meta Roberto molt segur ha evitat el gol del francès.La rèplica local ha arribat producte d’una errada en el rebuig a l’eix de la cobertura entre Baena i Héctor Moreno que ha propiciat que Lafita s’emportés la bola centrada per Braulio i xutés aturant aquest cop molt bé el meta espanyolista.

La darrera acció d’un ensopit primer temps ha arribat en un contracop per l’esquerra en el que Rui Fonte s’ha marxat molt bé de la marca del rival, i la pilota prop de l’àrea ha acabat en falta sobre Verdú. El propi jugador català l’ha executat tocant en curt primer Luis García, i el llançament de Joan Verdú s’ha estavellat al travesser.
A falta de quatre minuts pel descans, s’ha hagut de marxar amb problemes físics Dídac Vilà deixant el seu lloc a Carles Clerc.

A la segona part, Carlos Kameni s’ha col·locat sota pals després de la darrera dolenta nit que va tenir ell i tot l’equip a Sevilla. Si a la primera part havia sigut Verdú, ara seria Braulio al primer minut i mig de joc de la represa, qui estavellaria la pilota a la base del pal esquerre de la porteria de Kameni.

El partit es desenvolupava sense pena ni glòria, amb un Espanyol en el que ni Javi Márquez s’imposava ni Sergio García feia altre cosa que escoltar un cop i altre la cridòria del públic aragonès que no li perdonava assumptes vells del passat. Semblava com que ambdós conjunts ja veiessin positiu el no perdre.

Però tot canviar quan en el minut 70 el col·legiat assenyala una perillosa falta a uns metres de la frontal. La llença Javi Márquez potent amb cama esquerra i Roberto no gaire encertat, se li cola pel centre i per alt malgrat la seva estatura. La bola anava molt forta i acabar dins avançant al quadre espanyolista.

Aquest gol deixa bastant tocat al quadre local, que durant uns minuts sembla fora del partit. L’Espanyol no ho aprofita. El segon gol espanyolista sovinteja quan Albín massa temps inèdit durant el segon temps, recupera una bona pilota davant la badada del defensor local, i penetrant a l’àrea li envia la passada de la mort per Cristian Alfonso qui amb tot a favor remata al pal.

Al minut 34 es produeix el debut amb la samarreta espanyolista del uruguaià Adrián Luna, després d’haver disputat el mundial sub-20 amb la seva selecció anticipadament eliminada. Al falta de vuit minuts per la fi del partit, l’Espanyol massa relaxat defensivament en un partit que semblava controlat, deixa anar sol a Obradovic qui no s’ho pensa dues vegades i deixa anar una canonada que sorprèn a un Kameni que poc podia fer per evitar el gol de l’empat.

Al conjunt aragonès se li anul·là un gol per falta clara de Lanzaro sobre Galán i que deixa invalidat el posterior remat. La darrera acció perica, una combinació pel centre entre Albín i Luna, però Sergio García molt espès tot el temps que ha jugat, no arriba a pogué rematar.

Amb l’empat a un gol s’ha arribat a la fi del partit i s’ha hagut de resoldre el vencedor d’aquesta XLI edició del Ciudad de Zaragoza des dels onze metres. Ací, com gairebé sempre, la sort li és esquiva al conjunt perico que ha vist com el tercer penal del uruguaià Albín s’estavella al pal esquer i possibilitava que el Zaragoza que ha ficat els 4 penals que ha llençat, s’emportés el trofeu quan el cinquè llançament espanyolista, Carles Clerc l’executava malament aturant Roberto.

Fitxa Tècnica:
Real Zaragoza: Roberto; Juárez, Da Silva, David Mateos, Paredes; Abraham, Zucculini, Juan Carlos, Ponzio; Lafita i Braulio.
Substitucions: Joel per Paredes, m. 46; Edu Oriol per Juan Carlos, m. 57;  Kevin per Braulio, i Orti per Zucculini, m. 64; Abraham per Obradovic, m. 67; Lanzaro per Mateos, m. 76.

RCD Espanyol: Cristian Álvarez: Javi López, Héctor Moreno, Forlín, Didac Vilà; Baena, Cristian Gómez; Luis García, Verdú, Rui Fonte; i Thievy.
Substitucions: Clerc per Dídac Vilà, m. 41;  Kameni per Cristian Álvarez,  Sergio García per Luis García, Albín per Rui Fonte i Javi Márquez per Cristian Gómez, m. 46: Cristian Alfonso per Thievy, m. 69; Galán per Javi López, m 74; Luna per Verdú, m. 80.

Àrbitre: Carlos Delgado Ferrero, del comitè territorial basc.  No ha mostrat cap cartolina groga.

Gols: 0-1: Javi Márquez, m.71; 1-1: Obradovic, m. 82.
Penals: 0-1: Javi Márquez, gol; 1-1: Ponzio gol; 1-2; Sergio García, gol; 2-2: Lafita, gol; 2-2: Albín, al pal; 3-2: Obradovic, gol; 3-3: Cristian Alfonso, gol; 4-3: Juárez, gol; 4-3: Carles Clerc, atura Roberto.

Incidències: XLI Torneo Ciudad de Zaragoza,  Memorial Carlos Lapetra, disputat a la Romareda de Zaragoza. Darrer encontre del RCD Espanyol en aquesta pretemporada.

DATAHORARIVALCAMP /  PARTIT.RES.
16 JULIOL20:00PERALADA CFMPAL. PERALADA. AMISTÓS1-5
20 JULIOL19:45FC PALAFRUGELLESTADI MPAL. PALAFRUGELL JOSEP PLÀ ARBONÈS.  AMISTÓS0-0
23 JULIOL18:45UE LLAGOSTERAMPAL. PALAMÓS. III TORNEIG "VILA DE LLAGOSTERA"1-2
27 JULIOL21:30BOCA JUNIORSESTADI DEL RCDE.  TORNEIG "CIUTAT DE BARCELONA".3-1
4 AGOST22:00SEVILLA FCMEMORIAL ANTONIO PUERTA. SÁNCHEZ PIZJUÁN.5-0
8 AGOST19:00CLUB GIMNÀSTIC T.NOU ESTADI TARRAGONA. 1/2. COPA CATALUNYA. 2-1
9 AGOST21:45F.C. BARCELONA NOU ESTADI TARRAGONA.  FINAL COPA CATALUNYA 3-0
12 AGOST21:30C.E. SABADELLNOVA CREU ALTA. AMISTÓS1-2
15 AGOST21:30R. ZARAGOZAMEMORIAL CARLOS LAPETRA. LA ROMAREDA1-1*p 4-3