divendres, 16 de setembre del 2011

EL "JOAN BABOT" ARRIBA A L'ONZENA EDICIÓ


Arriba fidel a la seva cita un setembre més, el tradicional ja Torneig Joan Babot de futbol infantil, organitzat per la Penya Blanc-i-Blava de Sant Joan Despí.

La penya que presideix Rafa Aragón ve organitzant aquest torneig des de l’any 2001, un torneig que ja s’ha convertit en un clàssic del futbol infantil i pel que han anat desfilant tot un seguit dels millors clubs a nivell nacional.

El torneig porta el nom d’un jugador que va pertànyer al RCD Espanyol la temporada 1951-52 que va néixer a la localitat del Baix Llobregat, Joan Babot Xaus, que va jugar entre altres equips al Nàstic, i al Real Valladolid.

En el palmarès del torneig, l’Espanyol va vèncer en la primera edició en la que segon va ser el CE L’Hospitalet, en la segona imposant-se al Real Madrid al que va golejar per un clar i rotund 5-0. la tercera edició on es va tornar a imposar al Real Madrid (2-1), i la cinquena on va superar al FC Barcelona.

El segon conjunt en quant a títols és el FC Barcelona (que va deixar de ser cridat al torneig després de deixar-los penjats de mala manera en una de les edicions), al imposar-se en la tercera edició sent segon el Real Betis, en la sisena derrotant a l’Espanyol, en la setena derrotant al R. Madrid, en la vuitena superant a l’Espanyol.

Les dues darreres edicions han comptat amb campions diferents que tallaven la hegemonia d’Espanyol (4 títols) i FC Barcelona (també 4 títols). En 2009, el campió va ser el Valencia CF, mentre que la passada edició, la desena, va ser la Damm CF qui va remuntar un 0-2 a l’Espanyol per acabar adjudicant-se el torneig. A més dels clubs esmentats, també hi ha pres part al llarg d’aquestes deu edicions celebrades, entitats com el Villarreal CF, RCD Mallorca, el R. Zaragoza o la UE Cornellà, al marge com és lògic de la selecció local de Sant Joan Despi que acostuma a prendre part amb un equip de cadet de primer any per salvar la lògica diferència de nivell amb els clubs participants i així els resultats siguin més ajustats.

Enguany, serà el primer cop que prengui part l’Athletic Club de Bilbao. Ho farà enfrontant-se en una de les semifinals a la Selecció Local de Sant Joan Despí, formada per jugadors dels dos clubs més importants de la ciutat com son el Levante las Planas FC i la UE Sant Joan Despí.

El cartell d’aquesta XI Edició és el següent:

Dissabte 17 de setembre:
Semifinal: RCD Espanyol – Damm CF
Semifinal: Selecció Sant Joan Despí – Athletic Club de Bilbao

Diumenge 18 de setembre:
A les 10:30 tercer i quart lloc.
A les 12:30 gran final
.

Els partits del Torneig Joan Babot es portaran a terme en el Camp Municipal de Les Planes a Sant Joan Despí (Avinguda Barcelona, Tramvia “TramBaix” línia T2 parada Llevant-Les Planes
)



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M