diumenge, 11 de setembre del 2011

PRIMER TRIOMF DEL FEMENÍ,
DAVANT UN ESTARTIT QUE SURT GOLEJAT (5-0)

TRIOMF DEL JUVENIL "A" 1-2 EN LA SEMPRE COMPLICADA VISITA A GIRONA. DOBLE TRIOMF DEL CADET "A" 4-1 EN ELS DOS AMISTOSOS DEL CAP DE SETMANA. GOLEJADA DEL FEMENÍ "B" EN L'AMISTÓS D'AHIR A SADRIÀ 8-0 DAVANT EL MARTINENC. L'INFANTIL "A" ELIMINAT A QUARTS AL TORNEIG D'ARNEDO.

RCD Espanyol Femení “A”: 5 – UE L’Estartit: 0

Un matiner gol dona confiança a les espanyolistes

Primer triomf del RCD Espanyol al campionat de lliga de Primera Divisió Femenina davant la UE Estartit. Les de Luis Carrión s’han avançat als primers minuts mitjançant Mari Paz, i amb un segon gol producte d’una greu errada de les gironines, l’Espanyol obria el camí de la golejada en un encontre en el que les blanc-i-blaves s’han adjudicat la victòria de manera més plàcida del que a priori hom es podia imaginar. L’anècdota positiva del partit és la tornada de Sara Serna en partit oficial de lliga, amb la consecució d’un gol molt bonic que servirà per deixar enrera moralment la greu lesió que va patir precisament en la seva etapa a l’Estartit.

L’Espanyol ja ha estat a punt d’obrir el marcador al minut i escaig de joc quan una falta llençada per Willy no ha estat blocada per Esther i després de rebotar en una espanyolista s’ha marxat per sobre el travesser. Als cinc minuts de joc, la gallega Mari Paz Vilas ha definit perfectament en una jugada individual amb una rematada a l’escaire esquerra de la porteria gironina.

L’equip de Luis Carrión ha pogut fer el segon quan una centrada xut de Willy molt tancada ha estat refusada en curt per Eshter i l’esfèrica a boca de canó li ha caigut a Débora però la seva rematada ha estat salvada inextremis per una defensora de l’Estartit.

Al minut 14 la meta Mariajo ha donat l’ensurt, necessitant recórrer a les assistències, però sortosament s’ha recuperat i ha continuat defensant la porteria fins que ha estat rellevada als onze minuts del segon temps per l’Alba Montserrat.

L’Espanyol ha anotat el segon gol després d’una greu errada de Mery al intentar passar-li amb el cap l’esfèrica a la seva portera Eshter Sullastres. La gallega Mari Paz, ha estat més llesta i s’ha aprofitat de la indecisió enduent-se l’esfèrica i marcant a plaer a porteria buida.

A punt ha estat d’aconseguir el hat trick la davantera gallega quan dins l’àrea ha rebut, s’ha girat i després de la mitja volta, ha rematat ras i creuat sortint ajustat al pal esquer. També el gol ha sovintejat la porteria gironina quan un llançament de falta directa a càrrec de Monforte ha sortit llepant el travesser pe sobre. I en les acaballes del primer temps per poc es torna a reproduir una situació anàloga al segon gol perico quan una pilota llarga se li escapa a la portera visitant, i altre cop la dorsal 4 visitant Mery, rebutja de cap en aquesta ocasió per la línia pròpia de fons a punt d’introduir-se la pilota dins la seva porteria.

El segon temps s’ha iniciat amb un Espanyol que ha sentenciat en dues jugades d’Ana Romero “Willy” en els primers minuts de joc. En dues accions pràcticament similars i seguides en el temps, la jugadora andalusa ha enviat dos xuts bombejats que han superat a la portera visitant establint un còmode 4-0 que deixa l’encontre totalment decidit.

Al minut 53, hem pogut tornar a veure jugar en partit oficial de lliga a Sara Serna després de tota una temporada de greu lesió que la va tenir allunyada dels terrenys de joc. La primera acció de perill en que ha intervingut, una centrada de Willy que ha rematat fora. L’Estartit en prou feines ha creat perill amb una Maribel Domínguez que arribava lluint la seva etiqueta de golejadora, però que ha estat molt ben marcada per les defensores espanyolistes i inclòs en moltes jugades ha hagut de baixar al centre del camp a rebre davant el pobre joc exhibit avui pel conjunt de l’Estartit.

Sara Serna ha avisat amb un remat de cap que ha tret Eshter. En el 79’ una molt bona jugada d’atac local, controlant amb el pit d’esquenes a la porteria i en la frontal Willy, ha obert per la pujada per l’esquerra de Sara Monforte qui ha col•locat un profund centre per que Sara Serna anticipant-se molt bé fiqués la bota lo just per aconseguir rematar de primera al fons de la porteria gironina.

Brenda en acció individual superant a dos adversàries per la banda dreta, ha centrat molt tancat rebutjant Esther, i Willy fent-se amb el rebuig ha intentat repetir buscant l'escaire però aquesta ocasió se li ha marxat fora la seva rematada, no movent-se ja el marcador final de 5-0, fent el conjunt perico oblidar amb el partit d'avui, dolents darrers resultats i tornant a fer gaudir al seu poc però fidel públic en un matí per qualsevol cosa menys per veure futbol sense estar a cobert protegit de la sufocant calor que hem patit a Sant Adrià del Besós. No obstant, encara falten detalls per polir, i l’arribada de les jugadores internacionals de la lliga nord-americana, ja que avui per començar a pogué treure conclusions, l’Estartit no ha sigut rival per l’espanyolistes. Vaja, que no ha tingut el dia davant un Espanyol que no ha meravellat, però si al menys, ha complert.

RCD Espanyol: Mariajo; Sónia, Marta Torrejón, Vanesa, Carla Cotado; Meseguer, Monforte; Willy, Debora, Marta Yañez; i Mari Paz.
Substitucions: Sara Serna per Marta Yañez, m. 53; Alba Montserrat per Mariajo, m. 55; Lara per Meseguer, m. 71; Brenda per Débora, m.80.

UE L’Estartit: Esther Sullastres, Raquel, Silvia, Mery, Esteffy Maggiolini, Maribel Domínguez, Tania, Mónica, Carolina, Ester Parramon, i María.
Substitucions: Patri per Tania, m. 36; Reche per Parramon, m.36; Carla per Carolina, m. 56.

Àrbitre: Juan Rodríguez Pórtoles, de la delegació de Sabadell.

Gols: 1-0 Mari Paz, m. 5; 2-0: Mari Paz, m. 25; 3-0: Willy, m. 47; 4-0: Willy, m. 49; 5-0: Sara, m. 79.