dissabte, 10 de setembre del 2011

EL JUVENIL "B" GOLEJA EN UN PARTIT
MOLT MÉS COMPLICAT QUE EL QUE REFLECTEIX EL 3-0 FINAL.




















RCD Espanyol Juvenil “B”: 3 – U.D. At. Gramanet Juv. “A”: 0

El Juvenil “B” del RCD Espanyol s’ha refet de la dolorosa derrota a Gavà a la jornada inaugural del campionat de Lliga Nacional Juvenil, i li ha endossat aquest dur correctiu al visitant d’aquest migdia a la Ciutat Esportiva: La Gramanet, equip que va perdre la màxima categoria juvenil la passada temporada i que avui, malgrat el resultat final molt més enganyós que el que ha estat en si mateix l’encontre, ha posat les coses ben difícils al quadre de Fran Navarro.

L’Espanyol ha marcat el gol que obria la golejada tot just abans de marxar-se els equips als vestidors. Els visitants no han tingut gaires ocasions de gol, però quan les han tingut han estat molt clares, i el conjunt local ha tingut en August a un dels principals artificis del triomf en realitzar intervencions de mèrit.

Efectivament; li ha costat al quadre perico obrir el marcador. Després d’una mitja hora inicial en la que si be els espanyolistes han dominat més però amb poca profunditat, tan sols hem comptabilitzat un llançament del capità i lateral esquerra Adri al travesser (m. 4’) i un altre xut també curiosament d’Adri per sobre el travesser quan ja s’havia passat l’equador del primer temps. Per contra la Gramanet havia portat perill al 27’ amb un xut del seu davanter centre que s’ha estavellat a l’exterior de la xarxa lateral.

En els darrers deu minuts l’Espanyol a tancat al seu rival, i ha començat a imposar-se al conjunt colomenc: Una penetració d’Adri per l’esquerra ha acabat amb una rematada de Saavedra que s’ha estavellat al braç d’un defensor colomenc tot i que el col•legiat no ha apreciat punibilitat en la jugada malgrat les protestes del davanter ex barcelonista, ara espanyolista. Un xut de Víctor ha obligat a treure al meta visitant una mà prodigiosa enviant a còrner en el 42’. Una penetració de Marc Navarro ha acabat amb una altre intervenció del porter rebutjant el tret del lateral dret.

I en el darrer minut del primer temps, una passada de Roqui per Ramon Saavedra, i en l’u contra u davant el porter colomenc, el davanter d’Elx defineix perfectament amb una rematada rasa, letal, que col•loca l’1-0 en el marcador en un moment psicològic.

En el segon temps, l’Espanyol ha intentat sentenciar l’encontre d’un bon principi amb ocasions per Nico als primers minuts, amb una rematada pràcticament amb la cara més que amb el cap desviada després d’una bona centrada, o una acció de Javi que acaba amb una rematada forçada que quan la bola mansament entrava la treu un defensor sota pals, o una centrada xut del propi Javi que treu com pot el porter.

Però la Gramanet que pràcticament no havia donat senyals de vida, ha arribat amb molt de perill les vegades que ho ha fet. Un remat al minut 48, és salvat cobrint el pal curt, pel meta August enviant a còrner. En altre ocasió minuts més tard, es lluirà aturant una rematada a boca de canó que no obstant seria invalidada per fora de joc del davanter visitant; tot i així el meta espanyolista no se n’ha fiat pas...

El col•legiat del Bages Ricard Comella no ha volgut saber res en una acció dins l’àrea colomenca en la que Saavedra després de retallar al rival ha estat entrat en falta. Pau Belana ha intentat sorprendre al porter visitant amb un llançament a la dreta del meta colomenc des de la frontal rebutjada molt bé a còrner.

En el minut 72 ha hagut la jugada clau del partit: Una profunda centrada des de l’esquerra de la Grama, acaba amb una rematada forçada que August molt bé llençant-se taponant evita el gol colomenc. Però la bola li cau de nou al mateix jugador, que dribla a August, Víctor no pot refusar, i la pilota va a un davanter que amb tot a favor afusella a boca de canó, salvant José Manuel sota pals amb el cos.

Sense solució de continuat, de l’hipotètic 1-1 s’ha passat al 2-0 pràcticament decisiu quan Saavedra ha habilitat per Marc Navarro incorporat a l’atac entrant des de darrera, i de xut creuat per sota les cames, bat al porter colomenc.

L’Espanyol ha fet el tercer quan Javi Salinas penetrant i guanyant línia de fons ha donat la passada de la mort per que en el primer pal el central Sergi Coll (que junt a Sali havien entrant passat la meitat del segon temps) fiqui la cama desviant la trajectòria de l’esfèrica al fons de la porteria, establint el que seria resultat ja definitiu.

L’Espanyol podia haver augmentat la diferència en el marcador quan Robert a boca de canó ha obligat a lluir-se al porter i el rebuig que li ha caigut a Salinas que en comptes de passar a un company en millor posició ha intentat batre al meta, però el seu remat ha estat aturat pel porter colomenc.



RCD Espanyol: August, Marc Navarro, Pau Belana, José Manuel, Adri, Víctor, Fortià, Roqui, Ramon Saavedra, Nico i Javi.
Substitucions: Robert per Roqui, m. 60; Sergi Coll per Navarro, m. 77; Canti per Nico, m. 77; Salinas per Saavedra, m. 84.

UD At. Gramanet:
Nicolás Pons, Marsol, Roger Blanque, Alberto, Martín, Pluvins, Gabarri, Aitor Hérnandez, David Hernández, Eduardo Ranchal, i Guillem Pujol.
Substitucions: Ruben Balcarreras per Guillem Pujol, m. 25; Albert Bargallo per Eduardo Ranchal, m. 25; Wenceslao Ferrer per David Hernández, m. 67; Antonio Pelegrín per Roger Blanque, m. 73; David Monterde per Pons, m.83

Gols: 1-0: Saavedra, m. 44; 2-0: Marc Navarro, m. 73; 3-0: Sergi Coll, m. 87.

Àrbitre: Ramon Ricard Comella, de la delegació del Bages. Ha deixat de sancionar un clar penal a favor del quadre local en el segon temps. Cartolines grogues a Belana i a Víctor Gómez.

Incidències:
Camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sadrià. Segona jornada de lliga del grup setè de la Lliga Nacional Juvenil.

L’encontre s’ha jugat a les 12:30 hores (quan Sadrià ha quedat lliure després de l’entrenament a “porta tancada” dels jugadors del primer equip) en un horari totalment intempestiu amb una molt forta calor sufocant i poc públic.















S E N T I M E N T P E R I C O . C O M