dimecres, 11 d’abril del 2012

COP DUR A LA IL·LUSIÓ.
L'OBJECTIU SEGUEIX SENT LA PERMANÈNCIA (2-0)

C. At. Osasuna: 2 – RCD Espanyol: 0

Adéu Europa, adéu!!!

El RCD Espanyol ha perdut en la seva visita al Reyno de Navarra, en un partit que es presentava com a crucial pel devenir de les aspiracions europees del conjunt de Mauricio Pochettino. Ha perdut jugant força malament, mostrant una cara molt poc agradable en quant a futbol i ocasions de gol, quedant-se amb nou jugadors (de manera injusta) davant l’excés de cel del col·legiat davant uns jugadors que segueixen demostrant una manifesta inexperiència en determinants moments.

El partit d’avui no ha sigut ni el primer ni per desgràcia serà el darrer. Ja dèiem en la crònica del partit davant la Real, que ja ho havíem vist tot. Que difícilment pot sortir un equip amb plenes garanties d’èxit en la lluita per assolir una plaça europea quan inclòs des de la pròpia entitat es dona la imatge que és el que menys interessa. Que negocien en vendre drets de jugadors, que hi ha jugadors cedits que ja pensen amb la ment lluny del nostre club, que hi ha dubtes que l’Espanyol tingui la llicència UEFA o que inclòs a nivell econòmic sigui factible a ulls dels actuals rectors de l’entitat, disputar la Europe League.

Que falta molta ambició en aquest club, com bé va dir Kameni encara que ell com a professional hauria d’haver callat, però raó no li faltava gens ni mica,  i ja és hora que es digui i ben alt. Que ja estem farts els socis que mentre a nosaltres se’ns demani sacrificis i esforços de tot tipus, als jugadors i tècnics es consideri que en salvar la categoria obtenint la permanència, ja han complert. Que la prova més clara de la poca il·lusió, de la poca motivació és com ha reaccionat l’equip davant el fet de veure dues expulsions... Altres s’haguessin menjat al col·legiat rodejant-lo i les protestes haguessin sigut monumentals. Ací s’assumeix la situació com irreversible. Amb un conformisme molt preocupant.   

Osasuna que recuperava a l’ex Marc Beltrán, però sense Nekouman, Sergio, Masoud, Kike Sola i Ruben, i per la seva part l’Espanyol tenia la baixa de Raúl Rodríguez per sanció. El partit en els seus primers moments obria les esperances als pericos quan una paret entre Javi López i Sergio García acabava amb una bona centrada del lateral andalús que en la boca de gol Kalu Uche enviava la bola als núvols.

Però ha sigut un miratge. L’Espanyol ha desaparegut ràpidament sent l’equip navarrès qui ha dut perill per les pilotes centrades des de la cantonada o en llançaments de falta. Costa entendre com un equip professional pot defensar tant malament les pilotes àrees. Que és el que es fa als entrenaments per que l’equip doni aquesta imatge d’estar tan poc treballat en tot el que fa referència a jugades d’estratègia, defensar les pilotes per alt...

La primera acció dels locals, una centrada des de l’esquerra que remata d’esquenes Lamah aturant Kiko Casilla. Al minut 23, una falta llençada per Puñal i que li passa a centímetres de Raul García, s’estavella a la base del pal esquerre de la porteria espanyolista. En altre llançament de falta directe, Puñal penja i Raul García s’imposa saltant i rematant de cap alt. El primer temps ha sigut tant poc productiu a nivell d’ocasions que finalitza el seu resum amb només dues jugades més. Una passada llarga de Cristian Gómez per Couthinho que ha arrencat sol, però s’ha entretingut i no ha sabut resoldre davant un defensor que li ha tapat, i una errada en la passada de Cristian que Dídac no ha entès i Nino a punt d’aprofitar-se ha xutat a l’esquerra de la porteria espanyolista.

El segon temps ha sigut nefast. Insofrible i inacabable l’agonia dels espanyolistes. I això que als cinc minuts s’ha vist una bona jugada de Couthinho desbordant per la dreta a dos rivals, sent objecte de falta, llei de l’avantatge per Baena que es fa amb la pilota guanyant  línia de fons i la seva centrada no pot ser rematada a gol dins l’àrea petita per Cristian Gómez.

Només un minut després Osasuna obre el marcador i comença a encarrilar el triomf. Pilota centrada des de banda dreta del seu atac i Raul García picant la pilota a la gespa, envia un tret que supera a Kiko Casilla.

Aquest gol descentra al conjunt espanyolista a nivells màxims.  Un minut després Couthinho se’n va al carrer. Havia vist una primera cartolina al primer temps de manera absurda per fingir una caiguda en l’entrada d’un jugador navarrès, i la segona la veu per obstaculitzar un llançament de falta. Molt rigorosa la seva expulsió, però també s’ha de dir que no es pot competir amb aquesta actitud de tanta candidesa i poca concentració quan es té una targeta.

El públic local demanà penal en un contacte d’Héctor Moreno amb Cejudo al que el toca amb el braç però no com per fer-lo caure. I tan sols cinc minuts després en mig de la desfeta perica, arribà el segon local. Una altre vegada per la banda dreta de l’atac navarrès, i la centrada de Marc Beltrán ha estat controlada i rematada de manera brillant per Raul García en veure a Kiko Casilla totalment descol·locat i avançat.   Pochettino li havia donat un altre oportunitat al meta d’Alcover en lloc de Cristian Álvarez, sortit recentment de la llarga lesió del passat derbi.

Abans del segon gol, el tècnic havia donat entrada a Weiss per Sergio García, i posteriorment amb dos gols a zero, col·loca a Pandiani en la punta d’atac en el lloc de Kalu Uche.  Però serà Osasuna qui gaudirà d’una bona ocasió quan Nino en la lateral de l’àrea obre al centre per que Cejudo incorporant-se remati des de la frontal de manera perillosa. 

Tercer canvi amb l’entrada de Romaric, remat de Nino blocat per Kiko. L’Espanyol deixa molt que desitjar en quant a joc, no posa en gens de problemes al meta local que passa a ser un espectador més. I per si no hi haguessin prous desencisadors motius per intentar aixecar un advers 2-0, amb deu homes, Velasco Carvallo expulsa a Forlín. El avui central argentí havia vist una molt injusta targeta en el primer temps al agafar-se amb un rival abans del llançament d’una falta. La segona innecessària al saltar amb el colze lluny de l’àrea i totalment evitable d’haver actuat amb més intel·ligència.

Aquests minuts amb nou jugadors s’han fet inacabables. L’equip navarrès que tampoc ha volgut fer sang del seu rival tan sols ha tingut una ocasió per ampliar el marcador quan Kiko rebutja erràticament en curt i a punt és d’aprofitar-ho un jugador local.
Quan l’equip abandonava el terreny de joc, Héctor Moreno també ha sigut amonestat. L’equip espanyolista ha llençat pràcticament la darrera ocasió per seguir lluitant per plaça europea. Pocs al·licients i poques il·lusions mancaran en els partits que queden per finalitzar aquest campionat.  
   
      

Fitxa tècnica:
C. At. Osasuna: Andrés Fernández; Marc Beltran, Miguel Flaño, Damià, Lolo; Puñal, Raoul Loe;  Cejudo, Raul García, Lamah; i Nino.
Substitucions: Echaide per Marc Beltrán, m. 75; Lekic per Nino, m. 86; Timor per Raul García, m.90.

RCD Espanyol: Kiko Casilla (5); Javi López (6), Forlín (4), Héctor Moreno (5), Dídac Vilà (4); Baena (3), Cristian Gómez (5); Verdú (3), Couthinho (3), Sergio García (3); Kalu Uche (4).
Substitucions: Weiss (5) per Sergio García, m. 63; Pandiani (s.q.) per Kalu Uche, m. 70; Romaric (s.q.) per Cristian Gómez,m. 74.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per Roberto Alonso Fernández i Juan Carlos Yuste Jiménez. Ha donat un autèntic recital targeter. Ha amonestat amb cartolines grogues als locals Raul García, m.1, Puñal,  m. 62 i Damià, m. 89 i als visitants Couthinho (17’ i 53’), Baena, m. 22, Cristian Gómez, m. 53, Forlín (36’ i 81’), i Javi López, m. 92. En finalitzar l’encontre, Héctor Moreno també va ser amonestat per conducta segons el col·legiat “antiesportiva” (passar al seu costat aplaudint mirant-lo a la cara) segons ha redactat a l’acta.   

Gols: 1-0: Raul García, m. 52; 2-0: Raul García, m. 68.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 33ena. (32 jugada) del campionat de lliga a Primera Divisió, disputat en el “Reyno de Navarra” de Pamplona.         

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ahir va ser un dels pitjors partit que he vist de l'Espanyol aquesta temporada. Crec que en Poche ha de cambiar la formació inicial, ja que s'ha vist com a les primeres parts no donen el millor de si. Uche no ho esta fent tant bé com per no cmabiar, ha de posar l'alvaro en punta o al sergio garcia i l'alvaro a la banda. En Cristian Gomez crec que s'esta adaptant a la primera molt bé, té cap a l'hora de fer les passades i es posiciona bé, però evidentment encara li falta experiencia. En forlin ja s'ha vist que no pot jugar de central, per mi va ser el més fluix de tot l'equip. I en Casilla, el Poche el cambiara el proper partit.
Ara a per la victori a casa contra l'Espanyol!!

Sergi

Anònim ha dit...

Vamos al desastre, el Español no ilusiona ya a muchos de sus socios, entre los que me incluyo.
Me quedo con los juveniles...
ricardo

Anònim ha dit...

Pochettino dimision¡ Es la autentica lacra de este club, es egoista orgulloso mala persona rencoroso y malisimooooooooooooooooo tacticamente como entrenador, que vuelva con las feminas. Firmado el representante de coro, tamudo, kameni, chica, david garcia, javi marquez, alvarito etc etc. Vete ya lacraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M