dilluns, 9 d’abril del 2012

L'ESPANYOL PERD LA IMBATIBILITAT, EL PRIMER LLOC...
I MOLT PROBABLEMENT, EL TÍTOL DE LLIGA AL NO DEPENDRE D'ELL

F.C. Barcelona: 2- R.C.D. Espanyol: 0

Per primer cop al llarg de la temporada, l’Espanyol Juvenil “A” ha perdut el seu encontre. Ho ha fet en el moment menys oportú, davant un Barcelona que se li ha posat el partit coll avall als vuit minuts de joc quan s’ha avançat en el marcador gràcies a un gol en pròpia porta de Ruben;  amb aquest triomf recupera la primera posició i té el títol de lliga en les seves mans. El proper partit dels blaugranes davant el CF Badalona al Camp del Centenari decidirà el títol. Llevat de sorpreses miraculoses en aquesta darrera jornada, podem dir, que avui el RCD Espanyol ha perdut pràcticament aquesta lliga.

No se’ls hi pot negar als espanyolistes que no hagin lluitat fins el final –tot i la desavantatge de dos gols- i que ho hagin donat tot, però ha mancat encert en els metres finals davant un Barcelona que ha sabut gestionar molt bé la seva renda en base a un treball defensiu i aprofitant els espais ben nombrosos que els espanyolistes han anat deixant en el seu intent per intentar donar-li la volta a aquest advers marcador.

Després d’una primera jugada de perill en pujada d’Edu Campabadal passejant-se la pilota per l’àrea espanyolista, ha arribat als vuit minuts de joc la jugada clau: Un contracop barcelonista ha acabat amb Donguou marxant-se de Bonilla per l’esquerra de l’atac culer i la seva centrada ha estat rematada dins la porteria espanyolista pel central Rubén Duarte en el intent de rebutjar-la.

Jugada desgraciada que ha condicionat tot el partit. Ja no per l’avantatge que cobrava el Barcelona en el marcador, ja que quedava pràcticament tot el partit per pogué superar-lo, sinó per que llavors han variat sensiblement els paràmetres en que es desenvoluparia el joc; els barcelonistes prendrien moltes més precaucions en defensa, jugarien amb el crono a favor, mentre que els espanyolistes haurien d’obrir-se i per tant deixar espais pels perillosos jugadors locals, en especial el camerunès Dongou.

La primera arribada espanyolista abans del primer quart d’hora amb centrada d’Aitor que remata de cap forçat Rufo per alt. Pau s’ha d’emprar a fons quan en la frontal Dongou retalla a Bonilla altre cop i deixa anar un tret sec que el meta espanyolista ha d’aturar en dos temps.

En la segona meitat del primer temps, l’Espanyol s’estiraria, començaria a manar al mig del camp i posaria tímidament encara, setge a la porteria barcelonista. Una molt bona jugada de Joan arribant a línia de fons i deixant enrere a Bagnack, un autèntic segur de la cobertura local, però la passada de la mort del migcentre perico acaba a còrner. Una centrada del propi Joan no arriba al remat per ben poc Jafar.  En aquest primer període l’equip de Dani Poyatos ha gaudit de diversos llançaments de faltes penjades per Canadell, però no n’ha tret gens de profit.        

La jugada més perillosa dels pericos en aquest primer temps, un còrner executat en curt per Rufo qui penetrant envia un centre xut que Bañuz ficant la mà s’anticipa en l’àrea petita a una possible rematada.  

Quan millor jugava l’Espanyol tancant al seu rival, ha arribat la sentència d’aquest partit: Errada espanyolista que no pot evitar la contra barcelonista i Dongou passa en profunditat per Patric qui amb tot a favor remata pel centre rebutjant en curt Pau que no es pot fer amb l’esfèrica i aquesta li cau a Dongou, qui no perdona i aconsegueix el que seria resultat definitiu. En els darrers instants d’aquest primer temps, una volea de Quesada en la frontal es rebutjada pel meta Pau, salvant al seu equip del tercer.

Poyatos ha fet sortir al paraguaià Pedro i a Gil en el lloc de Kilian i Miravent.   El començament del segon temps ha sigut molt mogut amb anades i tornades. Una centrada de Miguel Ángel no hi ha arribat per molt poc Ernesto. Una centrada des de l’esquerra a la sortida d’un còrner ha sigut rematada de cap per Bonilla fora amb molt de perill. Als tres minuts Aitor s’ha jugat la segona groga en una entrada a la que ha arribat tard.  Problemes per Pau davant Dongou, rebutjant finalment el meta espanyolista el tret dur del camerunès. Rematada creuada de Gil des de la dreta que surt a mig metre del pal dret. Rematada de cap forçada de Dongou a centre d’Ernesto que surt per sobre la porteria espanyolista quan es trobava tot sol.  Tot això en sis minuts.  

L’Espanyol s’ha acabat bolcant sobre l’àrea barcelonista davant un Barcelona ben atrinxerat, inexpugnable, i amb un Espanyol espès en els metres finals. Per contra, els espais que han deixat els espanyolistes han estat a punt de costar car amb un tercer i decisiu gol dels locals. Un servei de cantonada executat per Gil ha estat rematat de cap per Pedro, tenint que emprar-se a  fons un en principi confiat Bañuz al veure que l’esfèrica duia el camí del gol junt al travesser (m. 62)

El conjunt culer ha tingut el tercer gol quan en ràpid contracop Dongou arrossegant els pocs efectius d’una descol·locada defensa ha vist sol a Grimaldo passant-li l’esfèrica i el lateral barcelonista amb tot a favor ha rematat sortosament creuat a l’esquerra de Pau.

El cúmul de les adversitats ha tingut lloc quan Pedro Godoy, s’ha hagut de retirar lesionat demanant ell mateix el canvi tan ràpid com ho ha sentit. Ha sortit en el seu lloc, el  gadità Juan Diego Molina Martínez. L’Espanyol s’ha apropat amb perill en varies jugades com en la que Ruben Duarte ha centrat entre mig de dos rivals i Ayala rebutjant ha enviat la pilota per sobre la seva porteria a còrner. Jafar ha recuperat una bona pilota però no ha finalitzat bé la jugada amb un deficient remat.  En altre acció individual de Diego, després d’endur-se l’esfèrica a empentes i rodolons ha deixat anar un bon tret des de la frontal, botant a la gespa davant Bañuz, i el meta barcelonista evita el gol rebutjant a córner.

Quan els minuts s’exhaurien de manera inexorable, l’Espanyol ha vist un raig de llum, d’esperança, quan el central Bagnack ha vist de manera absurda per la seva part, la segona cartolina en retenir i llençar una pilota per perdre temps. Era la segona cartolina i el Barcelona es quedava amb deu jugadors ha falta d’onze minuts per la fi del partit. Però Oscar García ha mogut ràpidament fitxa col·locant a Bakoyoc de central i els culers han aguantat bé les escomeses dels espanyolistes. Tan sols un gol anul·lat a Ruben Duarte, per situació antireglamentària xiulada abans del remat del central andalús, i una centrada des de l’esquerra que ha rematat malament tot sol Jafar.

Les darreres ocasions de gol han sigut pels locals. Un ràpid contracop mal executat en la recta final del mateix desprès que el col·legiat donés la llei de l’avantatge per  falta a Dongou, i al minut 93’ una rematada de Quintillà que salva Pau, evitant el tercer.
La propera jornada Espanyol – Damm, i Badalona- Barcelona donarà el campió d’aquesta Divisió d’Honor Juvenil 2011/12; la major parts dels números els té el conjunt barcelonista. Però caldrà jugar-se abans de cantar victòria. L’altre ocasió en que es va donar una situació anàloga, els culers van necessitar 96 minuts per  vèncer gràcies a l’allargament del partit per part del col·legiat fins que els barcelonistes van marcar al Badalona.



Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Bañuz, Edu Campabadal, Grimaldo, Bagnack, Ayala, Sergi Samper, Ernesto, Patric, Dongou, Miguel Ángel i Quesada.
Substitucions: Edwelle per Ernesto, m. 73; Pol Calvet per Miguel Ángel,m. 77; Bakoyoc per Quesada, m. 80; Quintillà per Patri, m. 84.

RCD Espanyol: Pau, Arroyo, Bonilla, Ruben Duarte, Aitor, Miravent, Kilian, Joan, Jafar, Rufo i Canadell.
Substitucions: Pedro i Gil per Kilian i Miravent, m. 46; Diego per Pedro, m. 64; Héctor per Aitor, m. 77.  

Àrbitre: Víctor Manuel Sánchez Rico. Ha mostrat cartolines grogues als locals Patri, m. 30, Bagnack (36’ i 79’), Grimaldo, m. 57, i per part espanyolista a Aitor, m. 22 i Canadell, m. 52.

Gols: 1-0: Ruben Duarte, p. p., m. 8; 2-0: Dongou, m. 41.

Incidències:  Encontre corresponent a la 29ena jornada (penúltima) del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquest migdia al Mini-Estadi del FC Barcelona.
 




CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.

.
CLASSIFICACIÓ
PTS
PJ
PG
PE
PP
GF
GC
1
F.C. BARCELONA
75
29
24
3
2
77
21
2
R.C.D. ESPANYOL
74
29
23
5
1
69
16
3
GIRONA F.C.
53
29
17
2
10
44
31
4
REAL ZARAGOZA
48
29
14
6
9
60
54
5
GIMNÀSTIC DE TARRAGONA
47
29
12
11
6
41
30
6
U.D. CORNELLÀ
44
29
12
8
9
47
39
7
R.C.D. MALLORCA
42
29
11
9
9
37
26
8
C.F. BADALONA
38
29
10
8
11
46
39
9
F. P. ESP. MATARÓ
37
29
11
4
14
43
46
10
C.D. SAN FRANCISCO
35
29
10
5
14
45
43
11
C.F. DAMM
34
29
10
4
15
35
48
12
A.E.C. MANLLEU
30
29
9
3
17
34
58
13
S.D. HUESCA
27
29
8
3
18
23
47
14
CLUB LLEIDA ESPORTIU
27
29
7
6
16
28
51
15
C.D. CIDE
25
29
6
7
16
27
59
16
C.F. REUS DEPORTIU
17
29
5
2
22
30
78
 
 

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Me apunto a los comentarios de otros compañeros en esta seccion de partidos anteriores, para mi tambien son los dos juveniles peores en muchos años de ambos clubes, el barsa sin tener nada de nada nos ha ganado y facil, con un futbol muy pobre impropio de su estilo de juego al no tener jugadores de toque y calidad como siempre ha tenido. Por parte nuestra pues ha sido un querer y no poder y el barsa nos ha regalado medio campo y el balon y aun asi no hemos sido capaces de meterles mano, felicitar a nuestros jugadores por su gran esfuerzo y compromiso. De cara a la temporada que viene para jugar en el filial en tercera o ojala en 2B no hay ningun jugador nuestro preparado para ello, esta es la dura realidad. El peor barsa de la historia nos ha ganado, no creo que nunca mas tengamos una liga tan facil como esta. Haver si hay suerte y los cules pinchan en badalona, cosa casi improbable.

Anònim ha dit...

Nos han ganado como y cuando han querido, y mira si son malos este año los culerdos. Basta decir que hoy el mejor de los nuestros canadell ellos no lo querian ni para el juvenil B, esto es lo que hay sr morales.

Anònim ha dit...

Aqui en aquest forum, com bé diu el primer comentari, alguna gent a comentat el fet que aquests dos juvenils (tant el de l'espanyol com el del barça) son els pitjors en any. La veritat que jo no puc opinar ja que no he vist els equips dels anys anteriors. Però, basat principalment en el partit d'avui, si que crec que hi han jugadors com Ruben Duarte, Albert Miravent, Oscar Arroyo, Rufo, Canadell o Joan que poden fer un bon paper al filial, i que tenen fusta de bons jugadors. Avui l'Espanyol no ha jugat malament però no ha sabut jugar en els metres finals. No m'han acabat de convençer jugadors com Jafar i Kilian. Es important tenir un bon bloc i jugar be, pero crec que avui ens hagues anat be alguna bona individualitat!!
Sergi

Anònim ha dit...

Avui han donat el partit pel canal Barça3 de la TV teva per tres cops, i el partit de primera divisió entre l'Espanyol i R. Societat l'han passat al matí. No sabia el resultat però al veure la programació no hi tingut cap dubte de quin equip havia guanyat. Es una vergonya! Mar

Anònim ha dit...

yo si voy siguiendo a los juveniles que pesadilla en que es el peor equipo que hemos tenido, mejor seria que cambiasen de vez encuando a J
afar porque el pobre no da ni una en ningun partido. Roger es bueno , pero esa mania que tiene de se tan individual perjudica al equipo, pero es el entrenador quien tiene que verlo, carambas que no es Messi

Anònim ha dit...

Sergi se ve que tu no has visto muchos partidos del filial, alli ya es competir contra hombres de 30 años curtidos en mil batallas y de todos los que nombras ninguno daria la talla! Por otro lado este juvenil para mi tambien es muchisimo peor que el del año pasado, basta ver jugar a thievy, clerk o darder para darte cuenta el nivel que habia el año pasado. Pero de todas maneras felicitar a nuestro juvenil por la gran temporada realizada.

Anònim ha dit...

Tens rao que no he vist gaires partits del filial, pero que tal ho han fet l'oscar arroyo, l'albert miravent o en ruben duarte quan han jugat amb el filial? Tan han desentonat? Espero veure aviat en sergi darder al primer equip, ja que tothom en parla tan bé, i suposo en clerc o en victor alvarez ja que en didac marxa la propera temporada.
Sergi

Anònim ha dit...

YO estuve viendo el partido de ayer y la verdad esque no jugaron mal ,si tuvieron mala suerte delante de porteria porque vi jugadas de Arroyo con centros muy buenos y luego fallamos a porteria
espero que la gente no sea tan critica con este equipo
gracias

Anònim ha dit...

no creo que ni veamos a clerk ni victor alvarez en el primer equipo por ahora aunque didac se vaya, van a fichar un lateral contrastado seguro y en caso de urgencia a javi lopez o victor sanchez, pochettino ha demostrado con creces no confiar en ellos. en el caso de darder ya es diferente, pero creo y ojala me equivoque que este sera su ultimo año en el club, se dice que esta muy a disgusto con pochetino a raiz del debut de quaye y se rumorea que su destino es inglaterra, al igual que senent, otro que tambien se rumorea con fuerza que ya lo tiene hecho con el elche. en este club si no cuidamos de verdad a los que valen todos acabaran marchando, esto es asi.

Anònim ha dit...

si el año que viene victor alvarez y sergi darder no tienen ficha de primer equipo es de juzgado de guardia, normal que sino quieran volar a otros sitiois donde si se les reconozca su calidad, esperemos que asi lo vean los de arriba.

Anònim ha dit...

S'ha dit pel forum de pericosonline que Rufo pot tenir algo firmat amb el Barça, en sabeu algo d'això?
Sergi

Anònim ha dit...

que pesados, dale en que es el peor equipo en juveniles,es muy facil hablar desde fuera, y no creo que ni arroyo , duarte o miravent , hayan desentonado cuando han jugado con el B, han hecho buenos partidos , pero si es verdad que en este equipo hay mucho individualismo , y eso afecta al equipo, voy de vez encuando a verlos, y miravent se harta de pedir pelotas, ayer mismo hubo dos jugadas que le paso y a arroyo le pasa igual, un saludo

Josep Maria ha dit...

Sobre el tema de Rufo, pues algo se oye, también en su momento se hablaba de clubs ingleses. De momento rumores todos. Si hay algo definitivo ya lo acabaremos sabiendo. De momento todo el club está en venta... Después ya veremos quien se va, quien se vende, o quien se regala...

Saludos.

Anònim ha dit...

Ya sabemos como funcionan los comentarios y rumores cuando se acerca el final de la temporada, la mayoría salen de la órbita de los mismos jugadores...para mejorar su ficha en el mismo Club o para hacerse querer en otros equipos. Como bien dice Josep Mª y es la pura realidad: "De momento todo el club está en venta... Después ya veremos quien se va, quien se vende, o quien se regala..." JC.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M