divendres, 13 d’abril del 2012

REMUNTADA DEL FEMENÍ "A" DAVANT EL RAYO (1-3).
UN GRAN TRIOMF QUE SENTÈNCIA PRÀCTICAMENT EL 3r.LLOC

Rayo Vallecano: 1- RCD Espanyol Femení “A”: 3
 

Remuntada de mèrit.
El RCD Espanyol ha vençut en la difícil visita a la Ciudad Deportiva Fundación Rayo Vallecano, en partit corresponent a la Primera Divisió Femenina disputat aquest vespre.  Les de Luis Carrión han remuntat el gol inicial de les madrilenyes i han sigut superiors a les locals i justes guanyadores d’un partit que deixa la classificació ben definida pel que respecta a la tercera posició, on les blanc-i-blaves allunyen al conjunt de Vallecas a 9 punts de distància i el superen també amb el gol-average (4-0 i 1-3).  En el proper encontre davant el Llevant (divendres a la Ciutat Esportiva) l’equip espanyolista pot deixar enllestida en cas de triomf, la seva classificació per disputar la Copa de la Reina.

Luis Carrión al marge de les absències per lesió ja sabudes també tenia les baixes de Núria Mendoza i Alba Pomares amb la Selecció Espanyola Sub-17. Per contra, recuperava a la central Vanesa Gimbert després d’unes setmanes de baixa. Aida García jugava el seu segon encontre consecutiu com a titular, però en aquesta ocasió en comptes de fer-ho a la lateral, ha jugat en posició d’extrem esquerra.

El partit no se li ha posat gens fàcil al quadre espanyolista d’inici. El Rayo Vallecano pressionava molt fort la sortida de la pilota de les espanyolistes que han tingut molts problemes en aquest tram inicial. A sobre, les errades de la cobertura perica han donat més d’un ensurt. Així, als dos minuts una arrancada de Natalia de Pablos superant a Lara, s’ha marxat cap a porta i junt a Vanesa, ha acabat rematant salvant Mariajo el primer gol del partit. La rèplica de les espanyolistes una bona centrada de Lianne, la protagonista del partit, que s’ha passejat per l’àrea madrilenya amb molt de perill.

Als nou minuts de joc, una centrada passada des de l’esquerra a càrrec de Natalia ha sigut pentinada per Chini per que Jade entrant amb decisió remati de cap junt a Mariajo, al fons de la porteria.

Curiosament al contrari del que es podria imaginar, el gol madrileny ha fet reaccionar  a les espanyolistes que amb el pas dels minuts s’han imposat a la medul·lar i han guanyat força credibilitat en el seu joc i fruït d’ell han arribat les primeres clares ocasions de gol davant un Rayo superat en quant a joc, però amb avantatge encara en el marcador.

La primera clara ocasió de les periques, ha sorgit passat el primer quart d’hora de joc. Mary Paz retalla per dues vegades a la defensora rayista i passa en profunditat a Lianne qui tota sola estavella el seu remat al peu de la meta Alícia.  Després d’una ocasió local en el llançament d’un servei de falta amb un remat de cap de Natalia anticipant-se a la erràtica sortida de Mariajo i rematant de cap alt,  l’Espanyol ha gaudit de la segona clara ocasió: Aída dins l’àrea habilita en profunditat per Mary Paz qui remata traient amb el peu la meta Alícia, la jugadora més destacada del conjunt rayista.

L’Espanyol dominant el joc no ha pogut evitar que el conjunt rayista aprofités certes errades en línia defensiva o l’hora de treure la pilota jugada des de darrera. Una errada de Meseguer al minut 27 ha estat apunt de costar el segon gol del partit quan Natàlia recupera i passa per Jade qui davant Mariajo no pot superar a la meta sabadellenca amb el seu remat,  i acaba finalment rebutjant Vanesa la pilota morta.

Abans de complir-se la primera mitja hora de partit, l’Espanyol ha igualat el matx. Una jugada de Débora per la dreta centrant per Mary Paz qui controla girant-se i la seva passada per alt es rebutjada pel cap per una defensora caient-li a l’anglesa Lianne qui engalta un xut col·locat a l’escaire de la porteria madrilenya. Un gran gol.

L’equip perico penetrant per la dreta després d’una bona combinació acaba amb una centrada de Débora per Mary Paz, qui de primera remata a boca de gol rebutjant Alícia, i estavellant-se l’esfèrica al pal esquer (34’). Les espanyolistes dominen per complert el joc  en aquesta fase del partit i les jugades de perill es succeeixen: Alícia s’ha d’emprar a fons en una pilota dividida que no pot controlar-la Mary Paz, llançant-se a la gespa abans que arribés la davantera gallega. En una centrada de Débora, es destorben en el remat Aída i Mary Paz.  

Mancant quatre minuts pel descans, greu error individual quan un desplaçament llarg es confia Vanesa davant Jade i no rebutja l’esfèrica fallant clarament, i la jugadora guineana es desequilibra al fer el remat i sortosament amb la porta buida davant la sortida de Mariajo, remata amb tot a favor fora.

El segon temps ha començat sota paràmetres similars al primer. Li ha tornat a costar a les espanyolistes trobar la posició en el terreny de joc, donar circulació fluida  a la pilota davant la pressió de les madrilenyes. El ritme del partit ha baixat sensiblement després d’un gran primer temps.  Entre les poques ocasions en el primer quart d’hora d’aquest segon període, una de les madrilenyes al primer minut i escaig de joc: Una penetració amb centrada de Natalia rematant Jade a la cama de la portera Mariajo i recollint el refús de la portera espanyolista, ha rematat amb menys angle ja, al pal dret. Posteriorment una centrada de Jenny ha sigut rematada per Saray arribant des de darrera aturant Mariajo.

A mida que han anat passant els minuts l’Espanyol ha sabut aprofitar molt bé els espais que han anat deixant les locals que han pagat car el seu esforç de pressió en el primer temps. Alícia ha hagut d’aturar en dos temps una centrada des de la dreta de Mary Paz davant la presència amenaçadora d’Aída.

Als vint-i-quatre minuts del segon temps, l’Espanyol s’ha avançat en el marcador mitjançant una llarga jugada d’atac que ha acabat amb una obertura a la dreta per Débora qui fent jugada guanyant línia de fons ha col·locat una precisa centrada per que Lianne Sanderson de cap, marqui el seu segon gol colpejant l’esfèrica en la part interior del pal dret i entrant dins.

El partit era ja clarament de les espanyolistes que han pogut fer el tercer al minut 75, però el col·legiat a instàncies del seu jutge auxiliar ha tallat un legal atac quan es marxava Mary Paz arrencant en posició reglamentària i marxant-se sola cap a porta. El tercer gol que sentenciava el partit ha acabat arribant igualment un minut després quan un contracop espanyolista ha finalitzat amb una gran passada a l’espai de Mari Paz –que tot i no marcar ha fet un gran partit – per Débora qui ha avançat i encarant Alícia l’ha superat amb una gran definició col·locant l’esfèrica lluny del seu abast amb un tret ras i creuat ajustat a la dreta.   

Els darrers minuts s’han anat exhaurint en mig de les substitucions efectuades i del control de l’esfèrica per part espanyolista que no ha passat cap tipus de problemes per mantenir el resultat i fer-se amb tres punts decisius per obtenir la classificació per la Copa i per finalitzar en tercera posició, en un partit que abans de les retallades pressupostàries, hagués sigut una final avançada. Malauradament, ambdós conjunts s’han  de conformar amb la tercera i quarta plaça.  
    

Fitxa tècnica:
Rayo Vallecano: Alicia; Ana Rubio, Costa, Alexandra, Burgos; Pilar, Saray; Jenny, Chini, Natàlia i Jade.
Substitucions: Pachi per Costa, m. 69; Paloma per Jade, m. 74; Fumi per Ana Rubio, m. 80; Uxue per Chini, m. 90.

RCD Espanyol: Mariajo; Marta Torrejón, Lara, Vanesa Gimbert, Sonia Matías; Meseguer, Monforte; Aída, Débora, Lianne Sanderson; i Mary Paz.
Substitucions: Sara Serna per Aída, m. 78; Brenda per Mary Paz, m. 90; Joanna Lohman per Lianne Sanderson, m. 93.

Àrbitre: Manuel Carralero Calvo, de la territorial madrilenya. Bon arbitratge, sense cap tipus de problemes. Tan sols se li pot retreure algun error dels seus jutges en algun fora de joc inexistent, i potser excessiva permissibilitat en algunes entrades fortes d’ambdós conjunts.   

Gols: 1-0: Jade, m. 9; 1-1: Lianne, m. 29; 1-2: Lianne, m. 69: 1-3: Débora, m. 76.
 
 
Incidències: Encontre corresponent a la jornada 28ena. de lliga de  Primera Divisió Femenina disputat avui al vespre a la Ciudad Deportiva de la Fundación Rayo Vallecano, retransmès en directe per TV Marca.





PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA


.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
762725119916
2
ATHLETIC CLUB
722723318619
3
R.C.D. ESPANYOL
652820539828
4
RAYO VALLECANO
562818287038
5
LEVANTE U.D.
532715844925
6
ATLÉTICO DE MADRID
472714585134
7
SPORTING CLUB HUELVA
472714584136
8
REAL SOCIEDAD
442713594231
9
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
4027124116058
10
C.D. SANT GABRIEL
312794144552
11
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
292785143349
12
U.D. COLLERENSE
292785144668
13
U.E. L'ESTARTIT
232765163262
14
S.D. LAGUNAK
222764172357
15
C.A. MÁLAGA
222764173371
16
VALENCIA C.F.
222771193270
17
F.V.P.R. EL OLIVO
102724213387
18
E.M.F. REOCÍN
827222329101

2 comentaris:

Jose Carrera RCD Espanyol Fem. ha dit...

GRAN TRIOMF MERESCUT DEL RCD ESPANYOL AMB REVENJA CONTRA EL RAYO VALLECANO
Primera Divisió femenina
Jornada 28 / Rayo Vallecano 1-3-RCD Espanyol
C. Esportiva Rayo Vallecano. (Marca TV)
13-04-2012 19:00 h -
Proper partit:
RCD Espanyol-UD Llevant (Marca TV)
20 04-2012 19:00 h -
Ciutat Esportiva Dani Jarque
Gran partidàs el que van disputar a la tarda de divendres, catalanes i madrilenyes. Contundent victòria de les espanyolistes contra les rayistes. Partit igualat en què les blanc-i-blaves van ser superiors, van tenir més domini, ocasions, control, etc. Bona imatge dels dos equips, que estan lluitant per classificar-se per la copa de la reina. Les periques es posen amb nou punts més que les franjivermelles. Les barcelonines van comptar amb moltes baixes. Gran revenja del RCD Espanyol contra el Rayo Vallecano que en el resutat dels dos partits d'aquesta temporada han guanyat per 7 a 1, després dels dos robatoris arbitrals dels últims 2 anys en què li van donar les lligues a les rayistes a l'última jornada. Les protagonistes de l’encontre van ser Lianne i Débora, que a més dels gols van fer molt bon partit, amb grans internades per les bandes. Les porteras Mariajo Pons i Alicia ho van fer molt bé, amb grans intervencions, van ser decisives amb grans aturades.

Xut de Natalia que atura Mariajo. Natalia s'interna a l'àrea i es desfà de Vanesa, xuta i gran intervenció de Mariajo que la refusa. Llançament directe de falta de Natàlia per sobre de la porteria. Xut llunyà de Burgos a les mans de Mariajo.
1-0: Centre a l'àrea de Natàlia, cop de cap a l'àrea de Chini per Jade que remata de cap a gol avançant-se a Mariajo.
Llançament directe de falta de Messeguer que refusa amb els punys Alícia. Xut cantoner de Matias que atura en dos temps Alícia. Passada de Mary Paz a Lianne que sola en l'un contra un amb Alicia, llença i rebutja la portera. Llançament directe de falta rajista i rematada de cap de Natàlia per sobre dels tres pals. Xut de Natalia fora. Mary Paz es desfà de l'Alexandra dins l'àrea dispara i gran rebuig a córner d'Alicia. Centre xut d'Aida a les mans d'Alicia. Xut d'Aida fora. Passada de Natàlia a Jade que en l'ú contra ú, la refusa Mariajo amb una gran intervenció. Xut de Chini a les mans de Mariajo.
1-1 Débora s'interna per la banda dreta, es desfà de dos defenses, centre a l'àrea a Mary Paz, que la passa a Lianne que d'esquena a la porteria fa un gran fort xut que es cola pel pal dret d'Alicia.

Jose Carrera RCD Espanyol Fem. ha dit...

Centre perfecte de Dèbora, Mary Paz xuta i Alicia refusa a córner després que l'esfèric donés al pal. Débora s'interna per la banda dreta, centra a l'àrea a Aida que remata de cap a les mans d'Alicia. Xut de Jade molt desviat. Xut de Saray per sobre de la porteria. Xut des de fora de l'àrea de Jade sense problemes per Mariajo. Passada de Natàlia a Jade refusa Mariajo i el rebuig el xuta al pal. Centre de Natalia a Saray que xuta i gran estirada de Mariajo que la atura. Xilena de Mary Paz fora. Xut de Jade fora. Rematada de cap de Jade als peus de Mariajo. Centre xut de Mary Paz que atura en dos temps Alicia.
1-2: Passada de Messeguer a Débora que centra al punt de penal, a Sanderson que remata a gol de cap, ben col.locat ajustat al pal esquerre d'Alicia. Xut de Natalia des de fora l'àrea sense problemes per Mariajo.
1-3: Passada de Mary Paz a Débora que s'interna per la banda dreta i marca creuant la pilota a la portera, molt ben col · locada ajustada al pal dret d'Alicia.
Centre xut de Montfort a les mans d'Alicia.
Alineacions:
Rayo Vallecano: Alicia, Ana Rubio (Fumi, min.79), Costa (Pachi, min.70), Alexandra, Burgos, Pilar, Saray, Chini (Uxue, min.85), Jeni, Natalia i Jade (Paloma, min 74).

RCD Espanyol : Mariajo, Sonia Matías, Torrejón, Lara, Monforte, Aída (Sara Serna, min.78), Meseguer, Dèbora, Sanderson (Joanna, min.92), Vanesa i Mari Paz (Brenda, min.90).

Gols: 1-0, Jade (min.9); 1-1, Sanderson (min.29); Sanderson (min.69) i Débora (min.74).

Àrbitre: Sr Carralero Calvo.
El divendres de la propera setmana hi haurà un gran encontre entre catalanes i valencianes, dos grans conjunts que són a les primeres posicions. Les espanyolistes pràcticament classificades per disputar la copa de la reina buscaran el triomf contra les llevantinistes a Sant Adrià. Les granotes també volen guanyar per obtenir el bitllet per jugar la copa de la reina. Les periquites són terceres amb 65 punts amb un partit més. Les blaugranes estan en la cinquena posició amb 53 punts i tindran aquest diumenge un difícil partit, contra l'Atlhetic Club de Bilbao que són segones, a València. En el partit d'anada van guanyar per 0 a 1 les barcelonines a les valencianes. Duels entre màximes golejadores dels dos equips Mary Paz Vilas amb 30 gols i Alexia Putellas, ex-jugadora blanc i blava que torna a casa amb 13 gols. També a la porteria amb dos porteras companyes de la selecció espanyola Mariajo Pons i Sandra Paños. Per això esperem veure un emocionant partit molt disputat, que anima els aficionats a anar al camp. Per als que ho prefereixin veure a la TV, ho televisaran per MARCA TV.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M