diumenge, 8 d’abril del 2012

EL FEMENÍ GUANYA AL SANT GABRIEL (4-1),
I AMPLIA L'AVANTATJA AMB ELS SEUS PERSEGUIDORS





















RCD Espanyol Femení “A”: 4 – CE Sant Gabriel: 1


Nou punts de matalàs respecte el cinquè.  

Triomf clar del RCD Espanyol davant un Sant Gabriel que situat a la zona tranquil·la de la classificació a mitja taula, pràcticament no es jugava res en l’envit més que la pròpia rivalitat entre els dos equips que juguen a Sant Adrià del Besós en la màxima categoria del futbol femení nacional. Les espanyolistes tenien les baixes de Willy (que no s’ha volgut perdre l’encontre anant en crosses), Vanesa Gimbert, Sara Mérida, i Sonia Matias. L’equip col·legiat tenia les baixes sensibles de la portera Marina Marimón, “Chola” Moreno, Dory Apolo, Cristina Baudet, Rebekah Patrick i Georgina Carreras.  Per aquest motiu el quadre col·legial s’ha vist en l’obligació d’alinear a Tània (del Juvenil-Cadet), a Halley (del filial) i varies integrants de la banqueta també del Juvenil-Cadet Femení.    

Luis Carrión ha alineat a Aïda García ocupant la banda esquerra de la cobertura espanyolista. Pe fi podíem tornar a veure a Mary Paz en la Ciutat Esportiva ocupant la punta d’atac del quadre espanyolista després del parèntesi a causa de la lesió que va patir i després dels 7 gols que va anotar amb la Selecció Espanyola davant la feble Kazajistan (13-0).

I el quadre espanyolista ha sortit per feina, per resoldre quant abans millor el partit. Però la fortuna no ha estat amb el conjunt perico en els metres finals ja que als dos minuts Débora gaudia d’un mà a mà davant Jessica rematant al cos de la portera que llençant-se a la gespa evita el primer gol perico. Les col·legials han tingut una de les poques ocasions del partit als set minuts de joc quan Halley superant a Pereira per la dreta ha penetrat a l’àrea espanyolista i amb poc angle ha intentat batre a Mariajo que cobrint bé el primer pal ha rebutjat per alt a còrner.

Però l’ocasió gabrielista ha estat l’excepció ja que el partit ha estat controlat per les espanyolistes des del primer fins el darrer minut. Als 8’,  Mary Paz s’escapa pel centre i entrant a l’àrea rematat un xut que s’estavella al pal quan semblava que ens trobàvem davant el primer gol espanyolista.  Posteriorment, Lianne Sanderson penetrant per la lateral dreta de l’àrea de càstig arriba fins la cuina però en darrera instància no pot superar a Jessica que junt al pal i amb l’ajut d’una defensora eviten el gol de l’anglesa. Una centrada d’Aida per l’esquerra no hi arriba Lara per centímetres al remat.

Rocío Serrano tindria una gran ocasió en el llançament d’un cop franc directe que obligà a la meta espanyolista a rebutjar llençant-se a la seva esquerra en una gran intervenció. La pilota anava molt bé, però la resposta de la portera internacional sabadellenca també estigué a l’alçada.

La golejadora Mary Paz a la que li ha costat avui bastant retrobar-se amb el gol, tindria una gran ocasió quan penetrant per la lateral dreta en diagonal acaba rematant al peu de la portera no passant la bola a l’anglesa Lianne tota sola al bell mig de l’àrea petita.

Passada la mitja hora de joc en una embolicada acció –la menys clara de les moltes hagudes- després d’un servei de cantonada, varis refusos a un metre de la línia de gol i  acaba amb el remat de cap de Sara Monforte que acaba endinsant l’esfèrica a la porteria del quadre col·legial.

Abans del descans l’Espanyol tindria dues oportunitats per encarrilar el triomf. La primera d’elles molt clara quan una recuperació de Lianne passant per Debora, acaba amb la passada en profunditat a l’espai per Mary Paz qui tota sola encarant Jessica i en posició més que dubtosa, remata creuat amb tot a favor, sortint a la dreta fora per ben poc. La darrera ocasió, una centrada passada de Lianne que per poc no arribà Debo en la zona del segon pal.

En el segon temps la dinàmica del joc no variar en absolut. Un Espanyol molt superior buscant la manera de resoldre el partit el més ràpidament possible davant un Sant Gabriel que ha lluitat defensant-se amb ordre (amb una bona parella de centrals com la internacional suïssa Marina Keller o la exbarcelonista Esther Romero), però que en prou feines a inquietat a la portera espanyolista en tasques ofensives.

Joanna Lohman tindria la primera ocasió quan en una pilota sense aparent perill es refia la portera Jessica i saltant davant d’ella la nord-americana aconsegueix rematar de cap anticipant-se i per poc dona un ensurt sortint la bola prop de la creueta. Posteriorment una passada de Mary Paz per Lianne acaba amb un llançament de rosca de l’anglesa que surt a l’esquerra per ben poc.

Carrión dona entrada a Brenda precisament per la nord-americana. La primera pilota que toca la jove jugadora del planter perico acaba dins. Una centrada des de la dreta, remata Brenda de cap salvant com pot amb la mà la meta Jessica, i la davantera espanyolista segueix la jugada i lluitant fins que acaba endinsant la bola rematant a un metre de la línia de gol.        

Tan sols un minut després del gol de Brenda, l’Espanyol feia el tercer després d’un bon remat dins l’àrea de Débora inapel·lable al que no ha pogut fer res la portera Jessica.  Però quan semblava el partit sentenciat, el quadre visitant ha escurçat distàncies quan Esther Romero en el llançament d’un servei llunyà de falta ha vist com la bola passant prop de Marta Cubí, que no arriba a tocar-la, acaba introduint-se per la dreta de la porteria espanyolista.

Només cinc minuts desprès, Mary Paz ha obtingut el gol que per mèrits ha buscat al llarg de tot el partit. Una intel·ligent rematada de cap ha superat a Jessica amb una pilota suau, bombejada per sobre la portera del Sant Gabriel, en segona jugada després d’una bona acció de Monforte en profunditat per la centrada de Lianne.

Sara Serna ha substituït a Débora i poc després l’Espanyol ha vist com era anul·lat un gol per considerar el col·legiat que quan Brenda havia donat la passada de la mort, l’esfèrica havia sobrepassat la línia de fons.  Relleu a la porteria perica a falta de 12’ per la fi del partit. Lianne Sanderson ha gaudit d’una gran ocasió quan tota sola ha rematat creuant en excés un cop ja batuda la meta visitant.

A nou minuts del final, Mónica Bácter jugadora del Femení “C” sortia al terreny de joc per l’anglesa Lianne, mentre que el partit anava exhaurint els seus darrers minuts, finalitzant amb el marcador esmentat. La derrota del Rayo Vallecano (proper rival de les espanyolistes) a Lezama, i l’empat del Llevant a Zubieta davant la Real, donen més aire al conjunt de Carrión que es jugarà la tercera plaça en la propera jornada davant les madrilenyes. Sortosament el matalàs de punts amb el cinquè classificat (els quatre primers es classifiquen per disputar la Copa de la Reina), s’ha augmentat a 9 punts.       



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Mariajo; Andrea Pereira, Marta Torrejón, Lara, Aida; Joanna, Meseguer; Monforte, Lianne, Debóra; Mary Paz.
Substitucions: Brenda per Joanna, m. 59; Sara Serna per Débora, m. 70; Alba Montserrat per Mariajo, m. 78, Mónica Bácter per Lianne, m. 81.

CE Sant Gabriel: Jessica; Tània, Keller, Esther Romero, Rocío Serrano; Alba Mena, Carol, Eva Llamas; Marta Villagrasa, Marta Cubí i Halley. Suplents: Carla, Eshter, Alba, Andrea.

Àrbitre: Alejandro Fernández Pérez, de la delegació de Barcelona. Ha amonestat a l’espanyolista Meseguer en el minut 36.

Gols: 1-0: Monforte, m. 31; 2-0: Brenda, m. 60; 3-0: Debora, m. 61: 3-1: Esther, m. 64; 4-1: Mary Paz, m. 69.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 27ena. de lliga de Primera Divisió Femenina disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, en un matí assolellat amb càlida temperatura. El Sant Gabriel ha jugat amb la seva tercera indumentària.  Presència del Conseller encarregat del futbol femení, Albert Garrofé acompanyat de la seva família. El jugador del primer equip Javi López, després de l’entrenament del primer equip, també s’ha passat una estoneta veient el tram final del partit en un gest molt bonic.           











CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA.

.CLASSIFICACIÓPTS PJPG PE PP GFGC
1
F.C. BARCELONA
762725119916
2
ATHLETIC CLUB
722723318619
3
R.C.D. ESPANYOL
622719539527
4
RAYO VALLECANO
562718276935
5
LEVANTE U.D.
532715844925
6
ATLÉTICO DE MADRID
472714585134
7
SPORTING CLUB HUELVA
472714584136
8
REAL SOCIEDAD
442713594231
9
PRAINSA TRANSP. ALCAINE
4027124116058
10
C.D. SANT GABRIEL
312794144552
11
Sp. COM. LLANOS OLIVENZA
292785143349
12
U.D. COLLERENSE
292785144668
13
U.E. L'ESTARTIT
232765163262
14
S.D. LAGUNAK
222764172357
15
C.A. MÁLAGA
222764173371
16
VALENCIA C.F.
222771193270
17
F.V.P.R. EL OLIVO
102724213387
18
E.M.F. REOCÍN
827222329101



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M