diumenge, 8 d’abril del 2012

UN PENAL NO XIULAT AVORTA LA REMUNTADA
DE L'ESPANYOL, EN UN MAL PARTIT (2-2)















RCD Espanyol: 2 - Real Sociedad: 2


Inici desastrós, mal joc, remuntada a mitges, i el col·legiat decisiu.

El RCD Espanyol no ha pogut vèncer a la Real Sociedad en l’estrany  partit disputat aquesta tarda a l’Estadi. Era potser una de les darreres oportunitats per enganxar-se amb el grup que lluiti les places europees. Després d’un principi nefast en el que la Real sense fer res de l’altre mon s’ha trobat amb un 0-2 al seu favor, l’Espanyol ha tingut la fortuna d’igualar l’encontre amb gols un minut abans i un després, del descans.  Però entre el mal joc, l’abús de l’individualisme en alguns jugadors, i l’excessiva mania de voler entrar amb passades curtes fins dins la porteria, i la decisió errònia del col·legiat en la jugada més conflictiva del partit, han fet que l’Espanyol hagi perdut una nova ocasió per retrobar-se amb el triomf.

Molt em temo, i això no passa més que per ser una opinió molt personal, que ja ho hem vist tot. La poca concentració en el primer tram del partit, l’escàs ritme i intensitat en alguns jugadors, tota la mala maror existent en el si de l’entitat pels darrers assumptes polèmics, semblen oferir la imatge d’un còctel que degudament combinat deixa molt poques esperances per la il·lusió. Cada cop que l’equip es troba a punt de donar un salt, de pujar un graó en la seva lluita per assolir plaça europea, passa quelcom que impossibilita el triomf. Sempre, i avui no ha sigut l’excepció.

I el que és més que clar, que de punt en punt no es va enlloc. Per tant, abans de la darrera opció (davant Osasuna) les meves sensacions deixen una profunda amargor de que amb aquest equip  potser si que tots ens haguéssim conformat abans de començar la lliga amb l’actual classificació, però que veient les errades dels altres equips i que tot se’ns posava a favor... em queda la sensació que estem desaprofitant la temporada a la lliga, com ja ho vam fer també a la Copa.  Per tant, baixant a la crua realitat d’aquesta entitat, avui ens falta un punt menys per assolir la permanència. Ja ens manquen molts pocs punts per assolir-la.  Es dur expressar-ho així, però respon perfectament a la manera de pensar de massa gent,  vista la realitat una i altre temporada.

No m’oblido naturalment de Muñíz Fernández, qui amb el seu error hagués pogut variar sensiblement el resultat i la decoració del partit.

Pochettino ha alineat de sortida a  Víctor Sánchez qui debutava amb la samarreta espanyolista, en detriment de Javi López.  Ha deixat a Weiss i a Cristian Gómez a la banqueta en relació a anteriors alineacions. El començament de partit ha estat horrible per part espanyolista. Als tres minuts la primera internada ja ha tingut que ser tallada a còrner per evitar mals majors. Vela ho ha provat als 8’ però sortosament en aquesta ocasió el seu fort xut ha sortit molt desviat.  L’Espanyol ho intentava amb una acció de Coutinho per banda dreta però no s’han entès Romaric amb Uche.

Als onze minuts de joc, superat Dídac, Vela avança amb l’esfèrica i s’aproxima a l’àrea. Deixa anar una canonada que no pot rebutjar Kiko, entrant dins la porteria espanyolista ajustada a la dreta. Saltava la sorpresa. I aquesta seria més majúscula quan tres minuts, errada de Raul a la cobertura espanyolista, i no arribant al tall Héctor Moreno, Vela veu la mitja sortida de Kiko Casilla i amb una perfecta vaselina, acaba establint el 0-2.

Quatre minuts desprès Verdú ha estat objecte de falta (trepitjant ja l’àrea) i el col·legiat no ha xiulat ni falta fora ni dins, seguint la jugada Uche qui en fora de joc tampoc ha encertat en el mà a mà davant Castro rematant al peu del porter. L’acció ja havia sigut invalidada per fora de joc, però del possible penal no n’ha volgut saber res el col·legiat.

Passat l’equador del primer temps l’Espanyol ho ha intentat amb dues centrades que ha col·locat Sergio García per la dreta; la primera l’ha rematat Uche tocant un defensor i sortint a còrner i la segona Couthinho de cap, l’ha enviat a un metre del pal esquerra.

La Real ha tornat a dur perill de peus de Vela qui tot sol ha perdut l’ocasió, després d’una centrada per l’esquerra del seu atac en no entendres Baena i Raúl que han acabat perdent l’esfèrica i propiciant el contraatac.  Couthinho, el més perillós en el primer temps dels locals, ha xutat després d’un ràpid contracop en el que Verdú ha passat ràpid i de primera (cosa estranya), tocant l’esfèrica en un defensor i sortint  a còrner. Es dona la circumstància que la Real hagués pogut jugar sense porter durant gairebé 40 minuts ja que cap remat dels pericos ha anat entre els tres pals...

Pochettino se n’ha cansat i als 38’ ha donat entrada a Weiss per Baena.  Situació perillosa en una jugada en la que una volea de Griezman ha sortit desviada. Al 42’ Couthinho ho prova rematant a porta per primer cop en el partit, no bloca Bravo en primera instància, però finalment es fa amb l’esfèrica. Al 44’ es Verdú qui remata a porta rebutjant Bravo en bona intervenció. Eren els millors minuts de l’Espanyol que semblava posar setge a la porteria de la Real. Una jugada entre Weiss i Verdú, acaba amb la centrada del jugador eslovac, pentinant Sergio García i davant el remat d’Héctor Moreno treu sota pals Estrada. 

En el minut d’afegit del primer període, l’Espanyol treu una falta en profunditat per banda dreta. Weiss col·loca la centrada i  Demidov junt a Ansotegui, a l’àrea petita, s’introdueix l’esfèrica en la seva pròpia porta en l’intent de rebutjar. 

L’Espanyol era viu i afrontava el segon període amb la fortuna que després d’una jugada difusa, la pilota li cau a Weiss en la frontal, xuta colpejant en Uche, qui desvia la trajectòria gairebé de manera involuntària, i aconsegueix marcar l’empat a dos gols.

Però la Real de seguida que ha vist com l’Espanyol igualava el marcador,  s’ha fet amb la pilota, jugant l’equip local a la contra. Una jugada de Prieto que s’ha lliurat de Raúl i Víctor Sánchez ha acabat amb una centrada que Vela de manera acrobàtica, ha rematat per sobre el travesser. La rèplica espanyolista, una centrada en servei de cantonada rematat per Uche amb el cap, blocant Bravo. 

Pochettino ha donat entrada a Javi López per Uche. Llavors Víctor Sánchez ha ocupat la posició de migcentre defensiu. Després de la reacció visitant, passat el quart d’hora del segon temps, l’equip espanyolista ha agafat la iniciativa i s’han vist els millors moments d’aquest segon període. Un xut de Verdú rebutjat per Bravo, una rematada potent de Raúl rebutjada pel porter a la sortida d’un servei ras de cantonada, fins que ha arribat  la jugada més polèmica del partit.

Sergio García entre dos defensors ha penetrat a empentes i rodolons dins l’àrea i quan anava a driblar al porter Bravo, aquest l’ha fet caure en la seva esbojarrada sortida. Un penal de llibre que Muñiz Fernández no ha volgut veure ni xiular. Cridòria general a la grada, esbroncada, però la decisió d’aquest senyor no s’ha alterat i no s’ha fet enrera davant la incomprensió del propi Sergio García que no s’ho podia creure...

Víctor Sánchez no ha acabat el partit, bastant carregat després de les moltes setmanes de lesió i ha sigut substituït per Cristian Gómez. Menció apart mereix el fet que Álvaro Vázquez no hagi jugat ni un minut. O que Javi Márquez tampoc en aquesta ocasió hagi anat convocat. Però això és altre història...

La Real ha pogut donar-nos l’ensurt en el 82. Xavi Prieto amb tot a favor després d’una greu errada de Raúl Rodríguez davant Pardo, ha rematat la centrada del seu company per sobre la porteria espanyolista. Una altre errada en el curt refús en els darrers minuts de Javi López (avui molt millor) ha provocat un xut que ha blocat Kiko. La darrera opció dels espanyolistes per fer-se amb els tres punts ha sigut una paret Dídac – Weiss, amb xut ras massa creuat del lateral esquerre.          
  
       

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla (4), Víctor Sánchez (5), Raúl Rodríguez (3), Héctor Moreno (4), Dídac Vilà (4); Baena (4), Romaric (2); Verdú (6), Sergio García (5), Couthinho (6); i Kalu Uche (5).
Substitucions: Weiss (5) per Baena, m.38;  Javi López (6) per Kalu Uche, m. 56; Cristian Gómez (s.q.) per Víctor Sánchez, m. 72

Real Sociedad: Bravo, Elustondo, Griezman, X. Prieto, Aranburu, Ansotegui, Demidov, Zurutuza, D. Estrada, Vela i De la Bella.
Substitucions: Pardo per Zurutuza, m. 67; Agirretxe per Vela, m. 70; Cadamuro per Demidov, m. 76.

Àrbitre: César Muñíz Fernández, del comitè territorial asturià, assistit en bandes per José Manuel Fernández Miranda i Enrique Andrés Samper. Ha mostrat cartolines grogues als espanyolistes Raul, m. 19, Sergio García, m. 39, Hécotr Moreno, m. 86 i als visitants Estrada, m. 31; Xavi Prieto, m. 57, De la Bella, m. 67 i Bravo, m. 90. A l’acta arbitral, Muñíz Fernández ha fet constar que un cop finalitzat el partit ha amonestat a Weiss i Cristian Gómez, així com al meta Bravo. Tots per formular-li observacions d’ordre tècnic, sent expulsat al ser la segona amonestació en el cas del porter.  També dins el túnel de vestidors hi ha hagut discussions verbals segons ha recollit a l’acta el col·legiat, entre el Director tècnic del RCDE i l’entrenador de porters de la Real Sociedad.  

Gols: 0-1: Vela, m. 11; 0-2: Vela, m. 14; 1-2: Demidov, pròpia porta, m. 45; 2-2: Kalu Uche, m. 46.

Incidències: Encontre corresponent a la jornada 32 del campionat de lliga a Primera Divisió, disputat en l’Estadi del RCDE a Cornellà-El Prat en una tarda assolellada, temperatura primaveral i amb presència de 20.110 espectadors. Avui també han sigut convidats a la llotja alguns dels socis més antics de l’entitat: Els senyors Joan Bou, Francisco Hernández, Antonio Julia, José Maria i Atenodoro Villar i la senyora Montserrat Corbella.     


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Poche vete ya carajo¡ Que malo eres, tacticamente eres lo peor, desde la grada se ve perfectamente como todos los equipos estan mucho mejor trabajados que el nuestro, y no olvideis que exepto madrid y barsa ningun otro equipo tiene jugadores de la calidad de sergio, verdu, coutinho, romaric y weiss, ademas de jugadores defenestrados por el gran cheriff como alvarito y marquez. Que verguenza de entrenador tenemos, chulo, prepotente, mala persona y que nunca nunca se autoculpa de ninguna derrota ni de ningun mal partido. Vete yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa por el bien del espanyol, ya nos has hecho demasiado daño con las bajas de chica tamudo kameni coro david moises etc etc, el que sobra eres tu peseterooooo

Anònim ha dit...

Pochettino dimision.

Anònim ha dit...

Vaya trio tenemos, pochettino que es malo de solemnidad, no sirve ni para entrenar las feminas, es un inutil tacticamente aparte de como ha demostrado es muy mala persona, falso y pesetero, luego esta su ayudante toni jimenez que como portero vale pero como segundo ni de coña, que se vaya a entrenar a los porteros del lleida que le ira mucho mejor, aparte de que es mas tonto como dice clemente que un saco de piedras y por ultimo el preparador fisico este tal jesus que va de crak, otro chuleta prepotente al que los jugadores odian por ser tan lameculos, porfavor marcharos los tres mas rapido que deprisa y dejad paso a otro tipo de gente mas preparada, cosa no muy dificil por cierto, mas educada y sobretodo mucho mas humilde, dejad de hacer tanto daño a este escudo al que habeis manchado con decisiones como las de tamudo y coro, fueraaaaaa yaaaaa.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M