dilluns, 14 de maig del 2012

CONTUNDENT CENSURA DE LA GRADA AL CONSELL

RCD Espanyol: 1  -Sevilla FC: 1

Partit de protestes i de comiats

Per fi s’ha acabat. En una jornada on els equips han apurat les seves darreres opcions, on s’han capgirat en els darrers instants resultats amb finals d’infart com el triomf del City a la Premier, el del Olimpyakos a la Euroleague remuntant 19 punts faltant 12 minuts,  la salvació d’un Rayo que amb gol in extremis de Raul Tamudo condemna al Villarreal de “l’amic” Lotina a l’infern, en una jornada de ràdios i emoció fins el darrer instant, un Espanyol de vacances ja des de fa varies jornades s’ha arrossegat en el darrer tràmit fins a complir l’expedient posant punt i final a una mediocre i decebedora temporada de cinc raspat i pelat, en mig de la ira de la major part d’una afició ja farta de tanta desídia i enganys.

Decebedora per que poques vegades ho tindrà tant bé per assolir classificació europea. Contràriament a aquest desig, l’equip en els darrers cinc encontres tan sols ha fet un punt i per que el Sevilla també ha vingut al que ha vingut. Per que mai més tindrà un quadre tan favorable per accedir a les semifinals i si em permeteu, a la final de la Copa del Rei com enguany. I l’equip vergonyosament va caure davant un Segona Divisió B per escarni d’un país sencer que es va alinear amb el rival dels espanyolistes. Decebedora, per que enguany es va reforçar l’equip al mercat d’hivern, juntament amb la recuperació d’homes importants lesionats, tot junt donava a entendre a un afició necessitada d’alegries, que aquesta temporada si que l’equip acabaria responent.

I així ho ha entès la gran majoria de l’afició. Dels que ens hem quedat a casa com una abstenció activa de protesta envers a un “no partit” d’un col·lectiu que ja no mereixia que el públic anés a veure’ls, i dels de  la majoria dels que hi ha anat i han deixat sentir les seves veus. Considero que qui molt indignat estigui o pot expressar democràticament la seva indignació envers l’equip i cos tècnic o deixar-lo sols com a protesta per la indolència mostrada i la falta d’autocrítica.

Però hi ha qui també considera que els dards havien de ser llençats contra el consell demanant-li la dimissió. Respectant i potser ser sigui un servidor qui pot estar equivocat, crec que és en el marc de les Juntes Generals d’Accionistes on s’ha d’expressar el poble perico accionista en aquest extrem i on ha de deixar-se d’enredar per falses promeses, informacions comptables incompletes amb dades que s’interpreten d’una o altre manera a conveniència pròpia,  dubtes, temors, i opinions de censura envers una deficient gestió a tots els efectes. Es allà on s’ha d’exigir informació i responsabilitats, demanant si s’escau la dimissió d’unes persones que per altre part... no poden dimitir.

No poden, per que ells son els amos, els propietaris de l’entitat mentre no es venguin les accions. Tot lo més, canvi de cromos per fer veure que quelcom canvia quan no canvia res. Sortida o entrada d’un o altre conseller, d’un o altre president de palla, però el poder real de l’entitat segueix i seguirà en mans de Daniel Sánchez Llibre. Acompanyat Dani en aquesta majoria accionarial formada  amb Ramon Condal, Oliveró (Equipos Médicos Biológicos)  i algun dels nous accionistes de referència com Oller (Santi 1900 SL)  i poc més. No hi altre, mentre no varií per bé o per mal, la composició accionarial de la societat. Naturalment, respecto com no podia ser d’altre manera, qui no pugui pensar de la mateixa manera.

Expressada la meva opinió per endavant, ja puc entrar a comentar la darrera mostra d’aquesta passejada final pel camí de la indolència i el conformisme que ha fet gala l’equip de Pochettino en aquest round final de lliga des que l’equip es va veure ja gairebé salvat del descens, aconseguint els punts necessaris per la permanència. Insisteixo tal com he dit en altres cròniques anteriors: ÚNIC OBJECTIU D’AQUEST EQUIP.

Pancartes moltes i variades. A la zona de la Curva, “Improvisación. Mediocridad. Mentiras. Sueldazos. Deudas. Falta de actitud. El club del día de la marmota. Afición de Champions" o altes en actes sectors de l’estadi com una que resava “Teníem la il·lusió d’anar a Europa”... totalment aclaridora de la situació anímica d’una afició farta de veure com es poden fer gairebé una quarantena de punts en 28 partits i després en els deu darrers partits els estrictament necessaris  per salvar-nos només.

Weiss ha ficat una bona pilota que no ha pogut rematar Álvaro davant Cala. El davanter centre que segueix sense renovar demanat el que no està escrit ha tornat a obsequiar-nos amb un dels seus darrers fluxos partits. En un contracop s’ha marxat sol per banda dreta però ha trigat en fer la passada per Couthinho donant temps a que tallés un defensor al creuar-se.

Minut 21, minut Jarque. I finalitzat aquests seixanta segons, esclata l’estadi. “ESTAMOS HASTA LOS HUEVOS”  “CONSEJO DIMISIÓN”  inicia la Curva mentre els mocadors i el malestar contingut i acumulat durant masses jornades, surt de les goles de la major part dels espanyolistes presents.         

La primera ocasió andalusa ha arribat després d’una centrada de Navas rematada de cap per Negredo, responent molt bé Crisitan. En dues ocasions el Sevilla mitjançant Negredo ha tingut l'ocasió d'avançar al seu equip, però les accions ja havien estat invalidades pel col·legiat del partit. Després d’un embolic a l’àrea espanyolista, Cristian evita el gol amb una bona intervenció aturant la potent rematada de Reyes. La rèplica perica seria a càrrec de Couthinho amb un xut que surt a un metre del pal esquer.

Raul Rodríguez marxa lesionat en una acció del joc davant Perotti. Surt Baena ocupant el seu lloc i passant Javi López al lateral. El Sevilla executa un lliure directe llepant el travesser. I en el darrer minut del primer temps contracop amb passada de Rakitic  per Negredo que penetrant remata dins l’àrea superant al meta argentí Cristian. Més crits, més reprovació a tothom, començant pel Consell...

El segon temps ha sigut insofrible. Bé... com la major part d’aquests darrers partits. Una rematada d’Álvaro que ha respost molt bé Palop i poc més fins que ha arribat el gol espanyolista després d’una gran passada a l’espai en profunditat a càrrec de Joan Verdú que Couthinho molt bé dins l’àrea ha elevat amb una precisa vaselina superant a Palop i anotant el seu cinquè gol. El brasiler no obstant, no ha sigut un jugador regular i ha intercalat grans partits (sobre tot a l’estadi) amb partits totalment inèdit. S’esperava més d‘un jugador de la seva qualitat. Ell i Weiss s’han endut bona part dels pocs aplaudiments junt a Kanoute!!!!...

En els darrers minuts Navas ha tingut el gol del triomf en els seu peu. Però la seva rematada un pèl creuada, ha sortit fora a un pam del pal... I en els darrers instants, gol del Atlético en Vila-real, i Raul Tamudo en l’afegit salva a un Rayo mig moribund ressuscitant-lo al més pur “estil Coro”. L’únic que en aquest cas la víctima ha sigut Lotina i els seus, i els crits corejats per la Curva en honor del màxim golejador català de tots els temps a la història de la lliga, servien al mateix de premiar a un mite que ha engrandit encara més la seva llegenda, com per enviar altre missatge als Pochtetino, Planes, Germán de la Cruz i Camarillas,  i demés companys del consell. Un altre míssil enverinat disparat contra la mateixa línia de flotació dels rectors de l’entitat. Com diu la dita castellana, “a perro flaco todo son pulgas”, oi que si senyor Condal?.

   

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Cristian Álvarez; Raúl Rodríguez, Forlín, Héctor Moreno, Dídac Vilà; Javi López,  Víctor Sánchez; Verdú, Weiss, Coutinho; i Álvaro.
Substitucions: Raul Baena per Raúl Rodríguez, m. 35; Pandiani per Weiss, m. 61; Uche per Álvaro, m. 76.

Sevilla FC: Palop; Coke, Fazio, Cala, Fernando Navarro; Rakitic, Deivid; Navas, Reyes,  Perotti, i Negredo.        
Substitucions: Manu del Moral per Perotti, m. 65; Kanouté per Reyes, m. 71; Guarente per Deivid, m, 83


Àrbitre: Cesar Muñíz Fernández, del comitè territorial asturià, assistit en bandes per José Manuel Fernández Miranda i Jon Núñez Fernández.  Ha mostrat cartolines grogues als locals Víctor Sánchez, m. 24, Joan Verdú, m. 54, Javi López, m.83, i Pandiani, m. 88 i per part visitant Deivid, m. 16 i Coke, m. 23.

Gols: 0-1: Perotti, m. 44; 1-1: Couthinho, m. 76

Incidències: Encontre corresponent a la darrera jornada de lliga del campionat de 1a. Divisió, disputat en l’estadi de Cornellà – El Prat davant 16.627 espectadors.
La Curva RCDE després de homenatjar com és habitual a Dani Jarque en el minut 21 (i en aquesta ocasió a Antonio Puerta), ha iniciat les seves protestes contra la situació i moment  que viu l’entitat amb mocadorada i esbroncada a la llotja que s’han aguditzat amb el gol sevillista.   

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No se como saldremos de esta...

ricardo.

Anònim ha dit...

Hola Josep M. un abrazo como siempre de entrada, recarga pilas y p'alante.
lo de esta temporada, creo que es una sucesion de problemas desde hace algunos años, no hay dinero porque se debe mucho dinero,no se les paga a los jugadores al corriente, porque se debe mucho dinero,los unicos que pagamos al corriente somos los abonados porque asi vamos a nuestro asiento como siempre hemos podido hacer.somos Empresa SAD, y los trabajadores cada vez tenemos menos derechos y mas obligaciones,si no pago mi carnet no vivo en directo mi rcdespanyol, que solucion me queda?
No puedo renunciar jamas,a mi equipo,ni a todos los que hacemos un esfuerzo año tras año para renovar el asiento,ni a pensar que pre temporada tras otra podemos entrar en Europa, que es lo que me dara alegrias y dinero para MI CLUB,mi deseo y creo que el de muchos es el mismo, pero tenemos un PROBLEMA MUY GRAVE, los QUE MANDAN ESTA EMPRESA,rcdESPANYOL, no piensan como yo, y tampoco estan dispuestos a decirnos como son capaces de conseguir que nuestro Club llegue a generar ingresos economicos para obtenet exitos deportivos, SE CONFORMAN CON LO QUE HAY Y RECUPERAR LO QUE HAN PUESTO, pues no basta.
Si no sois PERICOS, o no podeis LEVANTAR ECONOMICAMENTE NUESTRO CLUB, POR FAVOR dejar que los socios y pequeños acionistas lo intenten con sus ideas y VUESTRO APOYO A LA HORA DE TOMAR DECISIONES YA QUE TENEIS MAYORIA.
Ecuchar a los socios del rcdespanyol , que somos los que pagamos siempre nuestros abonos,no a aquellos que aunque tambien los paguen NO SON PERICOS, SON DE OTROS CLUBES E INTERESES DEPORTIVOS Y POLITICOS.
YA BASTA,es muy dificil ser del rcdespanyol en CATALUNYA, no nos pongais mas dificltades desde el propio CONSEJO DE ADMINISTRACION DEL RCDESPANYOL. Esta es mi queja, ahora mis humildes soluciones:
Para crecer hemos de pagar religiosamente a todos.
Para pagar hemos de generar ingresos sin despifarrar en intermediarios.
Para que tu masa social te respete y apoye, no le debes ocultar ni mentir ni dar conferencias de prensa en las que los socion no entendemos nada, no hay periodistas con dos Huevos para preguntar y volver a preguntar por que?. no me ha sido claro en la respuesta, por que?,POR QUE LLEVAMOS TVE3 DE PUBLICIDAD, cuando no NOS RESPETA.
Cuando desde el Consejo de Administracion del rcdespanyol, en una de sus muchas ruedas de prensa, sea capaz de decirle al MEDIO DE COMUNICACION que nosotros somos el RCDESPANYOL y que si no nos respetan se pueden quedar con su barca y meterselo por donde les quepa, y que seguiremos vivos sin ellos, a lo mejor entoces creere que los que nos mandan si que CREN QUE NUESTRO CLUB es el MEJOR DEL MUNDO EN AFICION.
Bueno ya te he dicho lo que pienso y algunas cosas que se me olvidan, pero gracias por poder expresarme en tu pagina.
Un abrazo.
Fernando Corella Ridao.

Josep Maria ha dit...

Pues yo tampoco lo se Ricardo...Saludos!
Solo nos queda el derecho al pataleo, Fernando. Que le vamos a hacer. Desahogate, Fernando, es lo único que podemos hacer... Saludos!

Anònim ha dit...

Directiva dimisión SI, pero Pochettino dimisión también su total ineptitud para llevar al equipo cada partido es más patente, aparte de creerse amo y señor del club, poniendo a dedo a jugadores en el B y sobretodo no dejando que jugadores como Coro o Tamudo pudieran despedirse de la afición cosa que si pudo ayer Pandiani, amen de su fala de autocritica y su falta de caracter, no es normal que en vez de salir a dar instrucciones y animar a sus jugadores, se esconda en el banquillo cuando las cosas van mal dadas. Ah y Planes dimisión, calificar la temporada con 7 es una total falta de respeto y tomadura de pelo con los socios y accionsistas del club.

Anònim ha dit...

El partit va ser un trist i avorrit comiat a una temporada que podia haver estat "europea" i que tanmateix ha acabat sent un pal a les il·lusions i sentiments dels socis pericos.
La mocadorada va tenir un seguiment massiu, però la Curva es va quedar sola demanant la dimissió del consell. Era d'esperar. El consell en el mercat d'hivern va escoltar el clam dels socis i aficionats i va reforçar convenientment l'equip (Coutinho, Uche, Victor Sánchez), però el resultat no ha estat l'esperat. Els consellers no podien fer els gols que no feien els jugadors i ves quines coses, els resultats van ser més bons mentre jugàvem amb Thievy i Rui Fonte. Ai collons!!!
PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Estic d'acord Princep en bona part. Son els jugadors qui son responsables junt amb el cos tècnic d'aquest depriment final i en el camp a qui tenen que anar dirigides les protestes. Però és que la gestió del Consell,és la que és. S'han dit moltes coses (unes seran veritat i altres potser no), però altres consellers inclòs han afirmat que les plusvàlues d'Osvaldo no van al propi club, i molts altres temes. Al Consell se li han de demanar explicacions, informació i si escau exigir-li responsabilitats a les JGA, però no tothom així ho entèn i la Curva (que no representa ni molt menys el sentir de la majoria, però si que és significatiu a nivell de resó social al ser el principal grup d'animació de la grada) així ho va expressar. Tot és molt lamentable, aquesta deriva del nostre club, la falta de lideratge, la falta de claredat i transparencia i sobre tot -espero que no- que hi hagi una deserció de socis la propera temporada. A la primera volta, efectivament Princep amb aquests jugadors s'obtenien millors resultats. Però un cop es fan els punts per més o menys estar salvats, s'aixeca el peu de l'accelerador i quan ja s'han obtingut, desapareixen de la gespa i 1/15. Tot força estrany.. o no?. Tampoc ho sabem tot, però molts dels que fan responsables al consell pensen que si que ho saben tot (llicència UEFA, primes, traspàs de part dels drets de jugadors, retràs en els pagaments, deutes, etc.). I que aquests paràmetres repercuteixen en el tram final més enllà que el que pogués aportar de positiu el misatge llençat des del Consell al gener amb les tres incorporacions de que si interesava jugar a Europa. No ho sé, tot es tan fàcil i a l'hora tant complicat...
Salutacions!.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M